Life is Strange
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az alapjan legalabbis, hogy van olyan sorozat, amelyet szeretek hetiben nezni, mert van ido gondolkodni, megbeszelni, kitargyalni, urambocsa' rakeszulni a kovetkezo reszre. Ezek jo fel evig legkotnek es csak a nyarat meg a teli unnepi szezont kell kibirni uj reszeket nelkulozve. Hosszu tavon szorakoztat meg ugy is, hogy egy-egy resz utan anyazunk, mert csak egy het mulva jon a folytatas.
De van olyan sorozat is (lasd Netflix altal bevezetett trendet), amelyet szivesen daralok le egy/ket hetvege alatt ep 01-tol barmeddig, csak hat ilyen esetekben par honap mulva mar vagy elfelejti az ember, vagy mar nem tart annyira izgalomban, hogy foglalkozzak vele (esetleg a kovetkezo szezon elott gyors ujranezes a tortenesek miatt).
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.10.11. 16:47:05
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
(A videónak van saját angol felirata.)
Amúgy nézzétek meg a videó kommentszekcióját is. 😄DD
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
A videó végén valamiért eszembe jutott az előtte lévő "save both" választás. Nem is értem hogy nem jöttem rá, hogy ez már eleve egy logikai bukfenc, hiszen a vihart Chloe megmentése generálta, tehát az hogy lesittelik a tantóbácsit, baromira nem oldja meg a játék végét.
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Life is Strange Ending
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A másik elmélet hogy az őz egyszerűen Max lélekállata, aki vezeti őt, mutatja az utat. Mondjuk ezt a két elméletet össze is lehet kötni és van egy harmadik. 😄
Érdekesség: amikor a először tűnik fel az őz a roncstelepen és megpróbáljuk visszapörgetni az időt az az őzre nem hat. Ugyanazon a helyen marad.
A holló már egy másik dolog. Van egy felirat a játékban: The raven is to be respected, never trusted. (van arról is egy elméletem, de ahhoz még korán van <#circling>#circling>).
Utoljára szerkesztette: LostInTheCrowd, 2017.09.08. 07:41:47
Az meg hogy a zenét is úgy választották hogy a szöveg passzoljon, annyira nem meglepő. Sajnos hallás után nem nagyon értek, ha mindezt énekelve adják elő akkor meg végképp nem.
Én nem értem, az mit akart szimbolizálni. Nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget. Egyszer-kétszer megjelent, de ennyi. Talán utat mutatott...??
Mondjuk már jó régen játszottam, annyira nem emlékszem rá.
Mondjuk nem tagadom, tényleg úgy nézett ki.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Rá kellett YouTube-oznom, már nem emlékeztem rá.
Viszont ebben az első részben én is csak hallgattam az elején a zenét, ahogy dohányozott. 😊 Igazából mikor zene szólt, mindig hagytam, hogy szóljon... 😄
Ez a meggyőzős rendszer is elég jó lett – nem gondoltam, hogy ehhez is kitalálnak majd valami egyedi feature-t.
Szerintem nagyon jó kezdés volt ez az első rész, már alig várom a következőt, ami karácsonyra talán meg is jön...<#falbav>#falbav>
(Amúgy én is kihasználtam a bámulós/semmibe meredős/elmélkedős/zenehallgatós részeket. 😊 A vonaton a zenét is csak azért skippeltem, mert kezdtem azt hinni, hogy sose lesz vége, mert mindig ismétlődik a szám. 😄 )
Ez az új meggyőzi rendszer is tetszik, egyetlen problémám vele, hogy mivel baromi gyenge az angolom, a választási lehetőség viszont időre megy, sokszor még a 3-4 lehetőséget sincs időm végig olvasni, többször megesett hogy csak véletlenszerűen nyomtam valamit.
A LiS-el kapcsolatban egyébként tegnap felmerült egy kérdés, ami számomra alapvető logikai bukfencnek tűnik a játékban. Nevezetesen: a játék legelején Max egyedül van a világitó toronynál. Tehát Chloe meghalt a wc-ben. Akkor még is hogy a viharba keletkezett a vihar?
Utoljára szerkesztette: Darun, 2017.09.05. 21:50:51
Most ezzel a visszatekintő szállal még közelebb hozza az emberekhez a karaktert és még közelebbről láthatjuk a teljes átalakulást. És az ilyen traumát átért gyerekeknél/tiniknél valószínűleg hasonló folyamatok mennek végbe, pláne ha legfontosabbakat veszítik el és nem marad támaszuk.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Hipotetikusan fogadjuk el, hogy létezik valami, amit köznyelven csak úgy hivunk: Sors. Tételezzük fel, hogy ez előre meg is van irva. Azt is megmondom,miért. Én az emberek Sorsát a vizhez szoktam hasonlitani. Olyanok vagyunk, mint egy folyó. Az emberi természet is olyan, hogy mindig próbálja a legkönnyebb utat választani, akár a hegyről alázúduló viz, amikor utat keres magának a tenger felé. Mindig a legkisebb ellenállás felé. Persze mindenki életében vannak pillanatok, amikor látszólag a nehezebb utat választjuk, mert az a célravezetőbb. De néha a folyók is megmakacsolják magukat. Ez alapján a gondolatmenet alapján, minden ember sorsában fel lehet állitani egy sorrendet minden választási lehetőségnél, hogy mi az, amit a legnagyobb valószinűséggel választ. Ezt nyilván a körülmények valamennyire befolyásolhatják. Én ezzel magyaráztam azt, hogy Max a wc-ben mindenképpen megmenti Chloe-t. Ez egy olyan pont volt a játékban, ami 100% hogy bekövetkezik. És nem azért, mert a programozók igy akarták, hanem forditva, azért programozták igy, mert Maxnek abban a helyzetben mindenképpen ezt kellett tennie. Hangsúlyozom, akkor még nem tudhatta, mi lesz ennek a következménye! (kicsit zavart is a játékban Max értetlenkedése, én már rég tudtam hogy a vihar miatta van, ő még akkor sem fogta fel, amikor visszament a tornádó sújtotta kikötőbe a fényképért) Ez viszont ellent mond annak, hogy Chloe-nak mindenképpen meg kell halnia. Ezt én talán még Maxnél is nehezebben vagyok képes elfogadni. Igy már belátom, hogy végtelenül nagy butaság volt részemről, hogy még az egész város pusztulása árán is ragaszkodtam hozzá. Ettől amit korábban mondtam, még nem válik semmissé. Még mindig ugyan úgy a barátságot tartom elsődlegesnek, de most már én is látom azt amit ti is mondtatok,és amire végül Chloe is ráérzett. Neki meg kell halnia. Mert ez a Sorsa. És az, hogy ő ezzel szembe mert nézni, olyan dolog, amit nem hagyhatok figyelmen kivül. Mert ez az ő élete, az ő sorsa. Az, hogy a végén választhatunk, csak egy illúzió. A végső kérdésre adott válasz lényege nem az, hogy megmentjük e Chloet vagy sem, hanem az, hogy képesek vagyunk e elfogadni azt, hogy neki ez a sorsa, vagy makacsul ragaszkodunk a tagadáshoz, és ezzel az életéhez is. És úgy érzem, ez a felismerés sokkal súlyosabb annál, mint hogy a város és Chloe között kelljen választanunk.
Idétlen időkig. Bevallom, amikor kiderült Max idő visszaforgató képessége, rögtön ez jutott eszembe. Ami azért elég abszurd, lévén vigjátékról van szó. Ez az a film, ami még apámnak is tetszett. Sőt! Egyenesen ő ajánlotta nekünk. Ez tényleg egy kötelező darab, ami 50. megnézésre is pont olyan, mint az első alkalommal.
Holnap határa. Tudni kell, hogy imádom a sci-fiket, a kedvenc műfajom. Azt is tudni kell, hogy Tom Cruise-t jó ideje már nagyon nem csipázom (én még a Túl az operencián, a Legenda, a Top Gun és az Interjú a vámpirral filmekben ismertem meg, gyerekkorom kedvenc szinésze volt, ezért kicsit roszul érintett ez a szcientológiás baromság, meg a válása Kidmannel) Talán tavaly vagy tavaly előtt jutott eszembe, hogy meg is nézzem, mert bevallom, egyrészt féltem hogy az antipátiám nagyon befolyásolni fog, másrészt féltem attól, hogy ismét csak egy látványos, de agyatlan és logikátlan fost kapunk. Hát nem. Bár a film nem volt akkora hatással rám, mint a LiS, de azért majdnem! És ezt most komolyan mondom. Ezt pedig betudom annak, hogy a LiS-ben én irányitottam Max-et, az interaktivitás miatt mélyebb hatást gyakorolt rám. Eszméletlen jó film, és talán még jót is tett neki, hogy utálom Crusie-t, hiszen a film elején tényleg egy gyáva, semmirevaló amerikait ismerünk meg benne.
Pillangó hatás. Nagyon nagy szerencsém volt, mert amikor láttam, még nem mondott semmit Eston Kucsera neve. Igy előitéletes sem lehettem. És hát történetében ez áll a legközelebb a LiS-ehz is, gondolom nem véletlenül.
A többit nem láttam, de lehet hogy idővel majd pótolom őket. Még egyszer köszi az ajánlást!
ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R