Life is Strange
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Episode 3 Release Times
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Amúgy miért csak Apple?! Ez kiszúrás! az Android-osokkal szemben!
Nem tudom miért gondolják az egyesek hogy jó lesz hogy csak Iphone-okra adják ki... (egyelőre vagy sem) <#duma>#duma>
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.12.06. 23:51:16
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Az utolsó, bónusz részre Ashly Burch visszatér Chloe szerepébe.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.11.30. 18:54:47
Érzelmek terén viszont nem hiszem, hogy manipulálta volna Chloe-t, látványosan eltérő reakciói vannak attól függően, hogy alakul közöttük a kapcsolat. Láthatóan számára is teljesen más érzelmi kötődés alakul ki, manipuláció esetén nem így viselkedne. Ennek betetőzése a háromféle ****-jelenet. Esetleg annak "furcsa" verziója lehet az, ami esetleg azért lehetett, hogy Chloe-t meggyőzze, nem pedig érzelemből.
Teljesen különvenném a LiS-ben, illetve az előtt közvetlenül történteket. Az, hogy 18 éves kora után érdeklődik a másik nem érettebb tagjai iránt is, egyáltalán nem jelenti azt, hogy 16 évesen ne lett volna őszintén szerelmes. Sőt az, hogy nem tudta ezt elárulni utána, csak egy félig eldugott levélben megírni, azt jelentheti, hogy azért nem mer őszinte lenni Chloe-val, nehogy elveszítse őt.
Utoljára szerkesztette: Chipii, 2017.11.25. 14:15:31
Spoiler nélkül írom.
Feltevésem, hogy Chloét abszolút csak manipulálja, valójában csak egy eszköz a céljai megvalósításához.
Life is Strange-ben is kiderül, hogy Frankkel kavart, amiről Chloé nem is tudott.
Kumiho #2179
A Max-es rész elvileg lehetne a visszatérése is, demi értelme lenne, ha akkor még nem találkozott Chloe-val? Talán egyetlen olyan momentum van a játékban (kivéve persze Chloe apjának "megmentését"😉 ami a LiS idővonala előtt történt, amikor összetépi a fényképet, amivel a versenyre nevezett. Azt meg ugye szintén nem lenne érdemes piszkálni, hiszen az magában a játékban is szerepet kapott.
Éppen akkor tolt Chloe egy ládányi plakátot ki (a kocsijában is volt látható még egy szép adag). Nyilván korábban is voltak kirakott plakátok, csak nem olyan sok, meg idővel mennek a szemétbe faliújság takarításkor.
De igazából nem is az összhossz lesz a lényeg, hanem hogy mennyire kereken tudják lezárni az egészet, és milyen hangulatban. Eddig remekül csinálták, most ne szúrják el 😊
Szerintem a Maxes rész nagyon rövid lesz és a Seattle-be költözést, azaz a búcsút foga feldolgozni max félórába. Ha kapnánk egy teljes résznek megfelelő hosszúságú bónusz epizódot az kellemes meglepetés lenne.
Annak fényében, hogy a Deck 9 nagyon is jól vette át a stafétát a Dontnod-tól sajnálom, hogy csak 3 részbe sűrítették a Before the Stormo-t.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Bennem felmerült egy logikai kérdés. A játék elején ugye a suliban ébredünk. Mondjuk lehet nem ártott volna megjegyezni a telefonban milyen dátum szerepel. Szóval... elvileg készültek a Halloween-re, tehát a tanév nem akkor kezdődött el, Max-nek is vissza kellett térnie a városba legalább hetekkel, ha nem hónapokkal előtte. Hogy nem futott össze korábban Chloe-val? Miért nem kereste fel? Az ok hogy a költözés után telefonon nem nagyon tartotta a kapcsolatot, de hazatérve azért csak meglátogathatta volna. És ugye bent ült az órán, de amikor végigmegy a folyosón, meglepődik pl a Rachel-es plakátokon is. Addig nem látta őket?
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.10.31. 00:48:45
Bár nem biztos, hogy jót tenne a játéknak. :/
Utoljára szerkesztette: Chipii, 2017.10.29. 09:22:47
A roncstelepen az autó belseje ele kész van mát és nem tudom felnyitni a jó állapotú rendőrség által lefoglalt pickup motorháztetejét az aksiért.
Én XBOX One-on játszom, Más is futott bele hasonlóba? Square Enix supportnak már írtam.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
- Ha LiS, majd BtS sorrendben nézzük, akkor a LiS-ben megmarad a misztikum, ami azért elég erős része volt a történetnek. BtS-ben ekkor már induláskor tudunk azonosulni Chloe-val lelkiekben, mert nem csak egy lázadozó tinit látunk.
- Ha valaki viszont időrendben nézné, akkor kap elsőre egy tinidrámát, amiből így hiányzik a háttérben megbújó fájdalom a jövő miatt, ami azért elég sokat hozzáad az érzelmekhez. A LiS sokat veszítene a misztikumából, (meg egy két apróbb ellentmondásba is belefutnánk, de ezen most lépjünk túl), cserébe a Rachellel kapcsolatos emlékek SOKKAL intenzívebbek lennének.
Én személy szerint inkább a kijöveteli sorrendet preferálom, megkockáztatom, hogy fordított esetben nem is foglalkoztam volna BtS-sel (mert a tinidráma alapvetően nem az én műfajom), így viszont mint előzmény, eddig minden várakozásomat felülmúlta.
Amúgy az a kép engem is rendesen szíven ütött.
Szinte akárhányszor meglátom a játékban Rachelt, főleg, mikor éppen jól szórakoznak Chloéval, mindig eszembe jut, hogy úgy is meg fog halni, ráadásul Chloe fogja megtalálni az elásott hulláját... Ezt egyszerűen még mindig nem bírom feldolgozni... 😄
Azt hiszem, még egyetlen játék nem volt rám ekkora hatással. :/
#628 Nekem ez egy kicsit erős volt 😞
De az eredeti évadból már tudjuk, hogy kettejük kapcsolata különleges volt. Azt nem tudhatjuk, hogy mi lett volna, ha Rachel nem hal meg, de addig, amíg élt, Chloénak ez egy meghatározó időszak volt az életében. Szerintem abban a pillanatban ő jelentette számára a mindenséget, élete értelmét.
Te azt mondod, hogy Chloe és Max együtt nőttek fel, majd újra összefonódott a sorsuk, és akkor már testileg, lelkileg meg mindenhogy összetartoznak.
Én azt mondom, hogy Chloe és Max együtt nőttek fel, legjobb barátok voltak mindig is, tehát gyakorlatilag olyan, mintha testvérek lennének...
Te azt mondod, hogy Chloe és Rachel csak egy napja találkoztak; olyan nincs, hogy ennyi idő alatt egymésba szeressenek – csak simán barátoknak kéne lenniük.
Én azt mondom, hogy Chloénak és Rachelnek is meglehetősen szar élete van per pillanat (legalábbis Chloénak biztosan), és ahhoz, hogy így a nagy semmiből egyszer csak ott vannak egymásnak, hogy a szartengerből együtt másszanak ki, talán nem ér fel semmi. Rachel tényleg egy magával ragadó, titokzatos, érdekes személyiség, ami már önmagában vonzó. Chloénak ráadásul egy 180 fokos fordulatot hozott az életébe, legalábbis akkor, mikor együtt vannak. Egyértelműen jó hatással vannak egymásra, és motivációt jelentenek egymásnak – én ezt hívnám lelki társnak.
De pont az a lényege a játéknak, hogy a saját szájad íze szerint játszd, ahogy te látod jónak. 😊
#626:
Valóban kicsit elbalfaszkodtak néhány jelenetet. Nekem is volt olyan többször, hogy a szinkron már rég befejeződött, de még mindig gesztikuláltak...
Illetve mikor Drew-nak a pénzét kellett elcsórni, akkor egyszer csak vége lett a háttérzenének, és többet nem is volt (mármint annál a résznél). Eléggé furcsa volt úgy.
A színházas jelenetnél meg szerintem nálad volt bugos. Nekem semmilyen háttérzene nem volt közben, illetve csak annál a jelenetnél, mikor eltértek a szövegkönyvtől, de csak egy dallam szólt. És szerintem az kurvajó rész volt. 😊
Amúgy kíváncsi vagyok, milyen lesz a magyar fordítása, legalábbis a nem eredeti szövegeknek. 😊
Fhu, ez most nagyon felkavart. 😄
Szerk: Már nem tölti. 😄
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.10.23. 16:56:54
Felismerés:
Feldolgozás:
Értetlenkedés/tagadás:
Küzdelem az érzelmekkel:
Az érzelmek diadalmaskodása:
Hülye szar, másnak se tölti be az első gifet? 😞
Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2017.10.23. 16:36:53

Megint egyetlen meggyőzésem sikerült csak az epizódban, és azon gondolkodom, ha esetleg nem sikerült volna, akkor hogy zajlott volna le a jelenet? (Victoria-t sikerült meggyőznöm)
Pont az előbb jutott eszembe, hogy már megjelenhetne, mert már tolnám... 😄