920
6d6d2634-4efe-48c0-bc43-6a1223c6b3dc.jpg
  • Evoluti0N
    Hivatalosan(?) bejelentették már, h a folytatás új szereplőkkel, új helyszínen lesz. Szerintem ez jobb megoldás, minthogy az egyik befejezést vegyék alapul és úgy csináljanak folytatást. Csinálták már más fejlesztők más játékban ezt (Metro sorozat pl.) és felvetődött bennem a kérdés, h mi értelme volt a 2 befejezésnek ott, ha aztán a folytatásban úgyis csak az egyiket veszik alapuul.
  • molnibalage83
    Pedig lehetne űbercsavar, hogy nem csak időutazás lenne, hanem párhuzamos univerzumból találkozik magával mondjuk Max és Chloe ahol más befejezés volt.
  • PiszkosFred
    Tipp: Nem hiszem, hogy kanonizaljak a LiS veget es folytatjak Max es Chloe sztorijat (ezert is jon az utolso utani bucsu epizod hamarosan a BtS "reszekent"), valoszinuleg epitik tovabb az univerzumot es teljesen uj szereploket kapunk.
  • molnibalage83
    Na, nem vagyok én hülye. :)
    Sanszosan nem a drámaibb befejezést fogja továbbvinni. (Szerintem.)
  • PiszkosFred
    Igen, lesz, sot, mar gozerovel fejlesztik. A Vampyr utan szerintem arra fokuszalnak es jon is jovore.
  • molnibalage83
    Én úgy tudom, hogy lesz LiS 2. Vagy rosszul emlékszem és ezt hívták "2"-nek?
    A Dontond jelentette be, hogy készül. A BtS viszont nem Dontnod készítésű csak a kiadó azonos a square enix
  • Darun
    Sokan azért is rinyálnak, hogy legyen folytatása a LiS-nek. Az ilyenek miatt készülnek a végtelenitett sorozatok. Én meg örülök hogy kaptunk egy kerek történet, amit még megspékeltek egy előzménnyel is.
  • molnibalage83
    Igen, affél fanszervíz az egész BTS, mint volt az SW 1-2-3. Egyesek szeretik, de enélkül is lehet élni...
  • Darun
    Én azt is felvetettem, ha már káosz elmélet, hogy ha a variációk száma végtelen, akkor lennie kell egy olyan megoldásnak is, ahol Chloe és a város is megmenekül. De én úgy érzem, a játéknak pont az a lényege hogy választani KELL! Hogy érezd a döntés súlyát, és ehhez odarakják az egyik oldalra Chloe-t, akviel felnőttél, aki a legjobb barátod és akit cserben hagytál pár éve. A másikban pedig ott van egy egész város, osztálytársakkal, tanárokkal, szülőkkel, kutyával/macskával, barátokkal. És nekem ez a katarzis hiányzott a BtS-ból. A végén ott is van döntés, de az igazából annyira jelentéktelen és semmitmondó ehhez képest. Én próbálok elfogulatlan lenni a készitőkkel és megkockáztatom hogy ők nem is akartak másolni a játék végéből, az egész játék inkább egy kis "fanmszerviz" azoknak, akiknek hiányérzetük volt a LiS után. (meg persze üzleti érdek is, hiszen a LiS sikerét meg kell lovagolni,, de még előfizetőként is azt mondom, megérte a játék, még akkor is, ha egyébként az ár-idő értéke a játéknak nem túl jó)
  • molnibalage83
    A LiS elő részét sem toltam végig kétszer. Elkezdtem, de nem láttam értelmét befejezni másodjára.

A LiS vége után emlékszem, hogy egyesek verték a tamtamot, hogy a végén nem volt több valódi befejezés és mindent annulált a két döntés. A múlt héten toltam végig a The Wolf Among Us-t. Ott még ennyi választási lehetőség sem volt, az meg évekkel a LiS előtt jött és lényegében semmiféle választás nem volt, nüanysznyi eltérés volt a befejezésnél. Ehhez képest a LiS legalább két markánsan eltérő lezárást kapott. Hát izé...

Ez alapján legfeljebb a fejlődés hiányát lehetne számonkérni a LiS-en, de semmivel sem volt rosszabb játéktechnikaiag, mint a TWAU.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.02.21. 13:13:06
  • Darun
    Az biztos hogy jobban meg kell fontolni hogy kinek mit válaszolsz, melyik helyzetre hogyan reagálsz, hiszen itt nem tudod visszatekerni az időt. Tehát megfontoltabban kell dönteni. Nekem spec nem hiányzott a játékból, az csak egy szinesitő eszköz volt benne, de alapvetően a történet volt a lényeg... aminek ugyan része volt ez is, de nem ettől lett olyan a LiS, amilyen. Szerintem legalább is. A BtS története ugyan messze elmarad az alapjátékétól, de azért vannak benne olyan pillanatok (pl amikor játszanak a vagonban, vagy a "szinházas" jelenet) amik önmagukban többet érnek, mint a fő történet. Én azt mondom, azokért megérte végigjátszani. És sokat gondolkodtam azon, hogy milyen helyzetben hogyan reagálnának rám a karakterek, melyik döntésemnek milyen következményei lehetnek. De még sem akarom másodszor végigjátszani. Egyrészt azért, mert már ismerem a történet fő szálát, másrészt ha utólag más döntéseket hoznék, akkor nem érezném az első alkalommal meghozott döntéseim súlyát. Tudom, ez elég furán hangzik. De mindenki mást keres illetve talál a játékban, ami miatt tetszik vagy nem tetszik.
  • molnibalage83
    Na, elkezdtem, az első fejezet letudva. Nem rossz, de a LiS alapkoncepciója miatt annak szintjét egyelőre nálam nagyon nem érte el. Időutazás nélül nehéz. Az viszont kiderülthet, hogy miért is olyan karakter Chloe, amilyen. A beszólásain és a naplóbejegyzéseken jókat röhögök ettől függetlenül. :)

A bannert helyre kellene állítani és betenni egy újat. Lehet, hogy hegesztek egyet ma.
  • cleric
    "Farewell will release March 6."
  • TBTPumpa
    Nálunk már csak ez a kiadás lesz:
  • Darun
    Kár hogy már meg van és a figurák sem igazán hasonlitanak saját magukra. Amikor először megláttam őket, azt hittem valaki rossz csoportban osztotta meg. Hááát... ez skip.
  • Chipii
    Nincs kék hajtincs a figurán, kizáró ok! :)
  • Dj Tommy
    Úgy nézem pénz költés lesz
    Előrendelés
  • Kit--Kat
    Nagyon kíváncsi vagyok a bonus részre. Nyilvánvalóan Maxine Seattlelbe költözése előtt fog játszódni. Remélem egy rendes rész hosszúságával fog megegyezni és nem spórolják el.
  • Chipii
    Esetleg próbáld meg azt, hogy kerülő megoldásként rakd fel a virágbolti verziót is, hátha ott át tudsz menni a problémás részen, és utána mehet megint az igazival (ha jól emlékszem, a mentés könyvtár mindkettőnél ugyanaz). A mentett állást előtte/utána érdemes backupolni, főleg mivel a steam indulásakor alapértelmezetten a steamról visszaszinkronizálja az eredeti mentéseket, ezt ki lehet kapcsolni.

Olyat is írnak, hogy a videó beállítások levétele van, amikor segít az adott helyen, utána vissza lehet állítani.
  • foxxi
    Olvastam steames fórumot, ott tele van ilyen és hasonló hibákkal mióta kijött a win 10 nagy patch meg a játékhoz valami kicsi. Remélem, mert ha már megvettem és tetszik, jó lenne kijátszani :)
  • Chipii
    Erre mondhatnám, hogy nekem még semmiféle gondom nem volt vele, pedig toltam már jópárszor, de nyilván nem vígasztal. Ismerősnek se, pedig ő win10-en tolja. Itt a fórumon se emlékszem, hogy valakinek ilyen baja lett volna, de hátha benéz valaki, aki tud segíteni.
  • foxxi
    Most megy, de random az EP2 kifagy. Mármint most mindig ugyan annál a jelenetnél. Ez a játék kész katasztrófa technikailag...
  • Chipii
    Illetve még próbáld meg a Steam/steamapps/common/Life Is Strange/_CommonRedist alatt található installokat futtatni, repairelni, amit enged.
    Más nagyon nem lehet.
    Utoljára szerkesztette: Chipii, 2017.12.29. 22:07:33
  • Chipii
    Biztos nem az, mert valamilyen módon el fog indulni. Esetleg még a teljes újratelepítésen kívül segíthet:
    Windows 8 compatibility mode
  • foxxi
    Volt olyan is hogy talált 4 file-t és kijavította. Semmi nem történt.

Még egy valami jutott eszembe, letörölni, majd újra letölteni és kiderül...

Remélem nem kidobott pénz. Persze nálam is cumi a Win10 64bit, az lemaradt az előbb.
  • Chipii
    Szia!
    Steamban jobb klikk a gamén, properties, verify integrity of game files. Hátha talál valami file hibát.
    Utoljára szerkesztette: Chipii, 2017.12.29. 20:53:08
  • foxxi
    Sziasztok!

Megvettem az ep 2-5-ig és mióta telepítettem azóta a játék dll hibával elszállt ( orvosolva ) - redist újrarakva, már nincs hibaüzenet, csak maga a játék nem indul el. Steam jelzi hogy fut - majd szinkronizál és semmi.

I5 + 16GB ram + gtx 1060

Köszi ha valaki tud segíteni!
  • FartingSquirrel
    Nem hiszem, hogy kapna még évadot. Ezek a nyitott kérdések szerintem már a játékos fantáziájára vannak bízva.
    Illetve már így is túlságosan összenőtt a három karakter, de különösen Chloe a Life is Strange branddel – nem is tudom, hogy akarnak következő évadot csinálni teljesen új karakterekkel és történettel, illetve hogy azt a közönség hogy fogja fogadni.

Mellesleg nem is biztos, hogy jó ötlet lenne tovább bolygatni Rachel történetét. :/ Nagyon vonzó, szerethető karakter, de a tudat, hogy az első évad végén rátalálunk....... :S

https://redd.it/7lpsc7
  • Barca123
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    . Könnyen lehet hogy a before the storm kaphat egy második évadot is.(mondjuk lehetne több évad is) Szerintem logikus lenne hiszen ez a legegyszerűbb módja hogy chloe és rachel karaktere valahogy szerepeljenek továbbiakban is, és hát 3 év van az eredeti és before the storm között, szóval lehetne még történeteket betenni oda.(meg hát vannak még megválaszolatlan kérdések pl.: Rachel miért jön össze frankkal, milyen kapcsolata volt a tanárral, hogy keveredett bele egyáltalán, miért hazudik chloenak(itt kitérnek arra hogy kaphatna rachel is egy évadot ahol a halála előtti időszakot mutatnák be és megválaszolnák ezeket a dolgokat )).
  • Chipii
    Eliot mondott féligazságokat (amit nem nehéz, mivel semmi se fehér vagy fekete), de ettől még egy pszichopata, aki nem bírja elviselni, hogy nem viszonozza Chloe az érzelmeit. E tekintetben borzasztóan önzőn és féltékenyen viselkedik, amely fizikai kontaktusban/erőszakban teljesedik ki.
  • Chipii
    Lehetséges a karkötő nélkül is. Nem biztos, hogy csak ez az egy megoldás van, de ez biztosan működik.
  • mtibee

Hogyan érjük el, hogy Rachel találkozzon a vér szerinti anyjával:

• Darun
    A munkabeosztásom miatt csak most sikerült végig vinnem. Hála a kiváló angol tudásomnak, nekem valahogy nem állt össze a kép.
    James bérelte fel a csávót hogy tüntesse el Sera-t? Én a karkötőt választottam és a végén gondolkodtam azon, hogy mit válasszak. Végül csak annyit válaszoltam, hogy vigyázok Rachel-re. És én is hazudtam neki, tiszteletben tartva az anyja kérését. Nathan-t az első részben nem sikerült megvédenem, viszont a szinházasnál arra biztattam Samantha-t, hogy segitsen neki. A végén kicsit meglepődtem a világit toronynál.
    Az volt az első gondolatom, hogy igy teljes a történet. Hogy a BtS ott fejeződik be, ahol a LiS kezdődik. A telefoncsörgést először nem értettem, aztán mikor villant a vaku... Ami azért fura, mert amikor a roncstelepen az autón ültek, az jutott eszembe hogy épp ott ásták el Rachel testét. Azon is gondolkodtam, mennyire sorsszerű, hogy Chloe nem tudta megvédeni Rachelt, ahogy Max sem Chloe-t. Az azért tényleg "szemét" húzás volt, hogy látjuk őket boldognak, az anyja meg David összeházasodnak, stb. stb., az ember már azt hinné milyen szép vége lett, aztán... Ennek ellenére azt mondom, a fejlesztők összességében felnőttek a feladathoz és tökéletes előzményt kreáltak a LiS-enk. Le a kalappal! Én azért elgondolkodtam azon is, amit Eliot mondott. Ha jól emlékszem, a LiS-ben valakinek a kukájában volt egy széttépet fotó. Gondolom nem az, amit Eliot dobott ki. Szóval... ő mondta hogy szerinte Rachel manipulálja Chloe-t, és belegondolva,
    amit mondott az logikus volt. De szerintem nem szándékosan csinálta, ha tényleg igy is volt. Talán zavarta a túl tökéletes családja, ezért állt össze Chloe-val és rángatta bele minden balhéba. Ugyanakkor... az is elgondolkodtató, hogy a LiS-ből tudjuk, hogy meg akart szökni Chloe-val, de ugyanezt mondta Frank-nek. Vagyis Rachel is hazudott Chloe-nak. És ezt Chloe addig nem is tudhatta.
  • TBTPumpa
    Örli 2018
  • wesker24
    Pontosan Farewell release kb ugy 2018 Január vége Február eleje !
  • Evoluti0N
    Ha tartják az eddig ütemtervet, akkor szerintem január vége, február eleje. Hivatalos infó még nincs.
  • cleric
    Farewell-ről lehet sejteni dátumot?
  • argo001
    Én elmondtam az igazat Rachelnek, úgy voltam vele, ennyi viszontagság után nem tehetem meg, hogy hazudjak neki. :/ De amikor rányomtam a lehetőségre, már sejtettem, hogy talán rosszul döntöttem. :/
    Meg is jegyeztem magamnak, milyen vidám lett a játék vége, erre az az utolsó jelenet.... hát, én nagyon a hatása alá kerültem. :( Bár mondjuk eleve elég bizarr volt úgy végigjátszani a játékot, hogy közben tudtam, elvileg mind a ketten meg fognak halni.
  • wesker24
    Jah az volt az a Rész amikor Samantha kihallgatja Nathan és Sean Dickhead Prescott beszélgetését Nathan Faterja már akkor nagy asshole volt Chloe le is oltotta rendesen Nathan faterját xD, és ugye ekkor jön a döntés hogy Samantha hogyan viszonyuljon Nathan-hez ha Chloe azt mondja neki hogy segitsen Samantha Nathan-nek akkor Nathan zseniális teljesítményt nyújt a színdarabban és Happy-k együtt az Ep3 végén viszont ha másik kettőt választod akkor Nathan besül a színdarabban.

Utoljára szerkesztette: wesker24, 2017.12.20. 15:24:12
  • Evoluti0N
    Hazudtam Rachelnek. Aztán megnéztem Youtube-on a másik befejezést és az alapján ez volt a jobb döntés. Jah, igen. A csókot választottam ofc. :D Amúgy meg szeretek alaposan körbenézni, szal megvolt a Nathanes rész az apjával meg a pszichológussal. Aztán utólag olvastam a Nathan-Samantha részt és azt valahogy elkerültem. Na meg azt se tudtam, h lehet Nathannek segíteni a színdarabban. :O Az első epizódban ott kiálltam mellette. Szal a végén nem voltak hepik együtt Samanthával, mivel a színdarabos rész vhogy elkerülte a figyelmemet. Amúgy a Dark Roomos jelenet tényleg nem volt szép tőlük a végén, azonban nézhetjük úgy, h volt 3 boldog évük együtt Chloénak és Rachelnek.
    Szerk: Azta... Most néztem a színdarabos részt Youtube-on... Láttam, h Samantha hallgatózik, szal azt észrevettem, amikor én játszottam, de azt nem, h interakcióba lehet lépni velük. :D

Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2017.12.20. 14:32:35