920
6d6d2634-4efe-48c0-bc43-6a1223c6b3dc.jpg
  • benőmenő
    Fene enné meg a rövid szerkesztési időt.
    Hozzátenném, hogy a megjelenés előtti jelekhez képest (noname dev, új szinkron színészek) én pozitívan csalódtam, ráadásul állandóan le volt árazva steamen.
    A visszapörgetést inkább azért hiányoltam, mert azzal legalább valamennyi gameplayt belevittek, míg a Before the Stormban gyakorlatilag 0 puzzle volt.
  • benőmenő
    Valóban nem volt olyan jó, mint az első évad, de azért sikerült bővítenie az univerzumot és azért a Deck9 a legfontosabb részét, a hangulatot eléggé telibe találta.
    A Farewell epizód viszont nagyon alattomosan, de betalált kegyetlenül nekem.
  • FartingSquirrel
    Engem speciel néha kifejezetten zavart az idővisszatekerés, pl. a Darun által említett szituációban és hasonlókban. Először még érdekes volt, de örültem neki, hogy a BtS-ben ez már nincs. Nem ezt kell benne keresni, meg nem is az izgalmas, fordulatos történetet. A LiS-nek mindig is az atmoszféra és a karakterek voltak az érősségei, az, hogy a játékos minél könnyebben megragadja a karakterek lényegét, át tudja élni az adott helyzetet. Ezt pedig a BtS is simán hozta, volt benne jónéhány heavy jelenet.

A Farewellt viszont szerintem kicsit elbaszták, csak két nekifutással tudtam végigvinni, viszont azért a befejezésért megérte...
    (Basszus, az érzések még mindig valósak...)
    Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2018.04.18. 16:42:06
  • Darun
    Tényleg nem sikerült megérteni, mivel a legtöbb játéknál ezt úgy oldják meg, hogy ami interaktiv, az mindig az. Pl ott van rögtön a játék elején, amikor kijössz a suliból és oda mész Brooke-hoz. Beszélsz vele, aztán megnézed a táskáját és megtalálod benne a drón leirását, majd visszatekered az időt és újra beszélgetsz vele. Ezt idővivsszatekerés nélkül úgy oldják meg, hogy rögtön az első beszélgetés előtt meg tudod nézni a táskát, hiszen a doboz már akkor is ott van. Remélem neked se sikerül megérteni hogy mire gondolok, és akkor egálban leszünk ;)
  • molnibalage83
    Látom nem sikerült megérteni, mem játéktechnikailag... A sztorihoz egyszerűen az, hogy visszatekered az időt sokat hozzá tud tenni, mert érdekes a szotri úgy, hogy tudsz arról is, amiről nem tudhatnál...
  • Darun
    Továbbra is csak sajnálni tudok mindenkit, akit a LiS-ben az időmanipulálás fogott meg. Nyilván az emelte ki a játékot a hasonlók közül, de alapvetően akkor is a történet volt a lényeg, ez csak egy szinesitő ficsör volt. Ahogy a backtalk is az a BtS-ben.
    Azt meg lehetett boritékolni előre, hogy a BtS nem fog tudni felnőni a LiS-hez, nem is ez volt a fejlesztők célja. Nyilván meg akarták lovagolni a LiS sikerét és egy kis pénzt kihúzni belőle, másrészt meg a fanok igényét kielégiteni azzal, hogy kapnak még egy kis Arcadia Bay-t. És bár a LiS előzménye, még is... kétségeim vannak azt illetően, hogy egy új játékosnak érdemes e ezt előre venni. Mert ha ezt látja elsőként, a LiS-nek már nem biztos hogy neki fog állni, hiszen ez csak egy átlagos közepes játék, számunkra is csak azért több kicsivel, mert azokról szól, akikről. Az előd után valóban visszalépés, de nem is szabad akkora elvárásokat támasztani vele szemben. A szinházas rész és a bónusz epizód kifejezetten jók lettek, a történet vége viszont kifejezetten gyenge lett... igaz hogy ezt a LiS is elmondhatná magáról, ha a végső döntést nem vesszük bele.
  • molnibalage83
    Hát, megvolt a BtS. Őszintén szólva nem volt nagy durranás. Annak, aki nem ismeri az alapot kb. érdektelen lenne az egész. Az egész sztori íve a 3. fejezetig elég lapos, de ott is csak közepes talán. A grafika most tár azért ténylege zavaróan egyszerű, mert hiába a jó zenék továbbra is a voice acting és a karakterenanim most már nagyon kilógnak főleg úgy, hogy a sztori terén nem teljesít túl.

Még LiS fanként sem tudom 7/10 fölé tenni és ez is igen, igen nagy jóindulattal. Miért ne alapon toltam végig, amíg a LiS-nél úgy vártam a cselekmény folytatását, mind kis lurkó a karácsonyt... Nagyon látszik a minőségbeli difi a Dontnod műve és eközött. Ok, időutazás nélkül nehéz, de akkor is...

A Farewall marad holnapra.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.04.17. 23:08:03
  • benőmenő
    Nekem nem volt korábban gondom az átvezetők átugrásával.
    Az mondjuk röhej, hogy a Before the Storm ep. 3 megjelenésétől kezdve nincs vsync az options menüben. Csak egy framelimiter, amivel viszont szar a framepacing (bár ez utóbbi a játékok 90%-ában ilyen sajnos).
  • molnibalage83
    Miért nem működik a cutscene jump...? Nem volt rá elég 6+ hónap, hogy ezt kijavítsák...?
  • totyak
    De, az is megvolt :D Csak kevés volt belőle.
  • Evoluti0N
    Második mondatod alapján kimaradt a bónusz epizód. Tessék azt is bepótolni! Remek lett és megkapod a Max adagodat is. :)
  • totyak
    Ma értem végére a játéknak, nekem ez is nagyon tetszett. Max nagyon hiányzott, de a sztori megkövetelte a hiányát. Érdemes minden apróságra odafigyelni, sok minden összerakható a két játékból.
  • wollnerd #748
    :DD
  • benőmenő

• Chipii
    Igen, tudtuk a végét, de mégis "váratlanul" jött, egy nem várt pillanatban, ezért rendesen odaütött. Nekem akkor esett le, hogy ez AZ a nap, amikor a pulton megtaláltam a képet.
    Egy remek, érzelemdús lezárása a sztorinak, a kicsit felemás 3. rész után.
  • Darun
    Ez egy bónusz "rész", tehát eleve lehetett sejteni hogy nem lesz olyan hosszú, mint egy Epizód. Persze, mindenki örült volna ha kicsit tovább tart, meg mittomén, de egyrészt szinvonalban nem marad el a normál játéktól. Sőt, ugye a vége... Számomra sokkal meginditóbb volt, annak ellenére is hogy már tudtam mi fog történni (igazából persze nem tudtam, mert a LiS-ben sem figyeltem a dátumokat és meg is lepődtem, amikor Chloe jelen időben beszélt az apjáról) mint a BtS végi "elmondod az igazat vagy sem" jelent. Én "élveztem" minden percét, jó volt kicsit felszabadultabban játszani, amit végül jól "elrontottak".
  • Chipii
    igen :)
  • Chipii
    Fele lett egy normál résznek. Először én is keveselltem, de utólag visszagondolva eltalálták a hosszát, kiellően adagolva a mókát és az érzelmeket (persze én is örültem volna minden extra percnek). És erre a részre kiemelten igaz, hogy MINDENT meg kell nézni, amit lehet. Mert nagyon sok történés ilyenkor játszódik le. A fejem fogom, amikor pl. valaki ránéz a koncertjegyre, és megy tovább. Úgy persze, hogy hamar át lehet szaladni rajta (és nyilván te nem erre gondoltál, csak mondom), csak épp a sztori fele marad ki.
  • Kit--Kat
    Jogos.
  • Evoluti0N
    "Max, never Maxine"
  • Kit--Kat
    Jó lett nagyon a Farewell. Csak sajnos eszméletlen rövid. 1-2 nappal hosszabb is lehetett volna + megmutathatták volna Maxine családjának a házát.
  • molnibalage83
    Na, a BtS-ben végre volt egy pillanat, amikr hangosan felröhögtem, mikor C átöltözve hirtelen ott találha magát, ahol. :)
  • molnibalage83
    Nekem az egész LiS sorozat meghatározó pillanata továbbra is ez, ekkor szippantott be a játék.
  • TBTPumpa
    Hol a cigim?
  • Darun
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Chloe jelen időben beszél az apjáról, tehát azt tudtam hogy William még él (vagyis akkor igazából már nem) Modnjuk igy utólag rájöhettem volna, hiszen az utazás előtt halt meg, Max pedig épp arra készül hogy elmondja Chloe-nak a szitut, tehát evidens hogy akkor kell meghalnia. A ruhahalomra ráböktem, de nem igazán értettem, mit akart mondani. Csak annyi jött le, hogy az anyja szólt hogy szanáljanak ki cuccokat és hogy biztos nem örülne, ha a rendetlenséget látná.
  • benőmenő
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Igen, elég furcsán kötötték össze. De a fénykép a konyhapulton már elkészült és a szobában a ruha halmot vizsgálva elmagyarázza,
    miért más pl. a ruhájuk a LiS-es flashbackhez képest.
    Nekem is csak akkor esett le, melyik nap, amikor Chloe megjegyezte milyen furcsa, hogy még nem értek haza a szülei. :'(

Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2018.03.06. 13:57:23
  • Darun
    Én azt hittem a Life is Strange végi választás után már nem tud igazán bántani a "játék". De mint tudjuk, tévedni emberi dolog. Pedig éreztem, tudtam hogy a Farewell erről fog szólni. Igazából csak azt nem tudtam, hogy ez a kettő egy napon történt. Igy aztán duplán Farewell. Mondjuk nekem ez a LiS-ből (amikor visszament Max az időben hogy megmentse William-et nem derült ki, hogy ugyan azon a napon történt)
  • Evoluti0N
    Most értem a végére. Másfél óra volt. Nincs is jobb, mint hétfő este egyedül a sötétben gép előtt sírni.
  • TBTPumpa
  • Darun
    A LiS a vége miatt max 9 (gondolok itt Max bohóckodására illetve az időhúzásra a sötét szobában) Az utolsó epizódot már ott sem sikerült teljesen megtölteni tartalommal, ami elég szomorú. A BtS vége meg ahhoz képest biztos hogy csalódás lesz. Lehet jobban járnál, ha végig sem játszanád. Szerintem nem volt rossz, egynek elment, de én se adnék rá többet 7-nél (és akkor még jófej voltam)
  • molnibalage83
    Hát, én tolom a BtS-t, de finoman szólva nem vagyok elájulva tőle. Olyan, mint egy so-so film, de a 2. fejezettel 3-4 óra után semmi. Az eredeti LiS hangulathoz képest ez nagyon kevés, az idővisszatekerést és az ottani sokkal inkább kétszereplő vagy többszereplős drámát nem lehet visszahozni azzal, hogy C. néha álmodik ezt-azt.

Ha a LiS 10/10, akkor ez egy nagyon gyenge 6,5-7 legfeljebb eddig. Letolom, de nem lesz maradandó élmény...
  • Darun
    Dejóhogyszótá! Annyira hajtottam a Warship-et a hétvégén, hogy meg is feledkeztem róla. Akkor ma is sűrű napunk lesz :/
  • benőmenő
    Még nem egészen 6 óra.
  • molnibalage83
    Talán nemvót még.
  • Darun
    Pont úgy értette.
  • Chipii
    Mármint hogy érted, hogy ingyen kapnak meg? Benne volt az árban.
  • molnibalage83
    Én azt vettem leárazva 5700 volt a teljes. Meg kell várni az akciókat oszt kész. Gyakorlatilag nemigen volt játék az utóbbi 10 hónapban, amit ne leárazva vettem volna...

(A Steel Division Normandy volt az egyetlen teljes áras. Meg is bántam. 10 óra után kukáztam.)
  • MerlinW
    Amit csak a deluxe kiadás tulajdonosai kapnak meg ingyen, a többiek fizessenek érte, Kösz nem:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.02.28. 15:13:07
  • mtibee
    Március 5-én jön a bónusz epizód!
  • molnibalage83
    Pont a Metro-t akartam mondani és is és pontosan ezek a kérdésk foglamazódtak meg bennem az új Exodus kapcsán is...