920
-
#800 Valami ingyenes cucc LiS világában. -
BBencze #799 Szerintem se sikerült annyira jól, a Before the Storm, mint az eredeti Life is Strange, de azért szépen kiegészíti a történetet és van egy atmoszférája / hangulata.
-
#798 Ja, hogy ez az eredeti trailer magyarul. A durva az, hogy ha akarnál se tudnál a BtS-ről ilyen jót csinálni. Ordító a különbség a kettő között. Sajnos. -
BBencze #797 -
Darun #796 Jó, nem pont aznap, hiszen ott volt temetésen is és nyilván nem aznap temették el, de néhány napnál több biztos nem telt el.Talán a gyatra angolom miatt, de nekem nem volt egyértelmű. Annyi rémlik hogy Chloe mondta, előbb az apját vesztette el, aztán a legjobb barátját. De hogy mennyivel később, arról sztem nem volt szó.
Utoljára szerkesztette: Darun, 2018.05.08. 02:20:16 -
Chipii #795 Arról nem is volt szó, hogy aznap költöznek (mert nem is), de időben azért tudni lehetett, hogy közel volt. -
Darun #794 Ez nekem se volt egyértelmű, ezért is lepődtem meg, amikor a végén Chloe anyja benyitott. Én is azt hittem, csak egy szimpla búcsúdélután lesz. Pont az volt Max első tényleg ugrása az időben, amikor visszament William halálának a napjára. De arra nem volt semmiféle célzás/utalás (vagy nekem se tűnt fel), hogy aznap költöztek el Maxék. -
#793 Hogy w azon a napon hal meg, amikor a kalozos hetvege van. A lis alapjan az csak egy atlagos napnak tűnt. -
Chipii #792 Mire gondolsz pontosan?
Azt érted két nagy eseményen,
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hogy William és hogy akkor volt a kerti parti/búcsúzás? Mert a temetés napokkal később volt (nem is feltétlenül 3 nappal, mint ami az utazás dátumaként említésre került, lehet, hogy azt még megvárták, ha később is volt). Az első részben pedig pont aznap volt nagy egy nagy gyerekbanzáj. Az első rész eseményei a nap folyamán korábban kezdődtek, utána, amikor egyedül maradtak, akkor kezdődik a Farewell.
Ez pedig egy részletes összefoglaló, megspékelve kérdésekre adott Deck Nine magyarázatokkal. -
#791 A Farewell is megvolt. Jobb volt, mint a BtS.
A 2. rész remélem azért ezeknél jobb lesz...
(Az első részből nem derült ki, hogy egy napon volt a két nagy esemény. Vagy ezt utólag szuszakolták így be mindenféle ellentmondás nélkül?) -
Chipii #790 Az egész játékban folyamatosan vannak Twin Peaks referenciák (ha láttad az eredeti sorozatot, az adhat egy pluszt), de azon kívül is akad bőven, nyilván előre nem ajánlott utánanézni :)
Csak végigjátszás után
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://life-is-strange.wikia.com/wiki/Easter_Eggs
Utoljára szerkesztette: Chipii, 2018.04.21. 08:43:00 -
Chipii #789 Ugyanezen tinidráma érzet miatt nem álltam neki anno LiS-nek, amikor kijött, pedig áradoztak róla. Láttam az első 10 percet, mondom jópofa, de nem az én világom. Valamiért 1 éve mégis elkezdtem, egyből beszippantott, majd érzelmileg teljesen tropára is vágott akkor :) Nem is tudtam volna felmérni, hogy miről maradok le.
Viszont pont ezért nálam nem ment volna a tényleges időrendben való játék, azaz hogy először a BtS, mint előzménysztori (ami kérdés gyakran felmerül, hogy milyen sorrendben essen neki egy új játékos). Nekem nyilván azért tetszett, mert szerettem a karakterét, és ismertem a jövőjét, és érdekelt, hogy mi meg hogyan vezetett oda.
Szóval azt ajánlom: LiS mindenképpen, utána meg ráérsz gondolkozni, hogy vajon érdekelhet e az előzmény. -
Darun #788 Én nem feltétlen a száj-hang szinkronra gondoltam, hanem úgy az egészre alleszusammen. A mimikára, de sokszor még a testtartásra is. Annyira zavaróan máshogy reált a testük, mint ahogy a beszéd történt, hogy többször is kizökkentett a játékból. A LiS-nél nem emlékszem hogy lett volna ilyen.
Nekem 13 óra van a BtS-ben, Farwell-estül mindenestül. Egyszeri végigjátszás, nem lett meg minden grafiti (a Lis-ben fotó) de azért körülnézegettem én is. A LiS 18 óra, ami nagyjából érthető is, hiszen két epizóddal hosszabb.
A BtS története meg... nos, 3 epizódba talán nem is fért volna bele olyan volumenü, mint az eredetibe, de azért ennél kicsit jobban is megerőltethették volna magukat. Igaz, nekem tényleg nem volt nagy elvárásom, megkaptam Chloe-t és láthattam az "utolsó nap"ot. Nekem jó vétel volt. (amikor kijött az ep 3 és elinditottam a játékot, már a főmenüben mellbevágott a játék zenéje, ráhangolva az enyhén szólva is melankólikus élményre)
Az, hogy lecserélték a szinkron szinészeket, nekem akár fel sem tűnt. Gondolom Chloe két szinkronhangjának a hangszine hasonló lehet, mert nem éreztem azt, hogy "omg mi ez a hang?". Persze nekem a beszéd maga eleve nem sokat mond, mivel angolul továbbra sem értek, felirat nélkül valószinüleg nem is jött volna le túl sok a sztoriból. Sokkal fontosabb számomra hogy milyen a hangszin amikor beszélnek az egyes szereplők, hiszen a tényleges érzelem közvetités azzal történik. Abban pedig nem volt hiba. Az meg hogy Rachel karaktere mennyire volt antipatikus, pont hogy inkább hitelesebbé tette a játékot, hiszen a való életben sem szerethetünk mindenkit. Ugyanakkor próbáltam őt Chloe szemén keresztül nézni, igy megteremtve egy egyensúlyt, hogy ne húzzam le őt minden döntésnél, de ne is csorogjon a nyálam nonstop.
És végül: ha a 87 a születési dátumod, akkor pl én is a tőled idősebb kategóriába esek. Általában én sem szeretem sem a mainstream, se a tini játékokat (elég ha megnézed, melyik topicokba kommentelek) de ez nagyon megfogott engem is. A szereplők lehetnének akár felnőttek is, de nem véletlenül lett még is ez a korosztály kiválasztva. De ez nem azt jelenti, hogy a célközönség is feltétlen ők lettek volna. Sok dolog felbukkan a játékban, amit egy mai tinédzser nem biztos hogy ért.
Utoljára szerkesztette: Darun, 2018.04.21. 04:09:30 -
mester1987 #787 Jó csak azért kérdeztem, mert sok játékban van, ha nem mindegyikben...de hogy mi számít annak az sokat magába foglal.
Utoljára szerkesztette: mester1987, 2018.04.20. 23:12:39 -
#786 Az egyik legjobb OW-s videósorozat volt a LiS. Ha ez nincs talán soha nem játszok vele. -
#785 Attól függ mi számí annak. Spoilermentes.
-
#784 Nekem 45 órát ír a steam, mert mindig újrajátszottam az epizódokat mielőtt kijött a következő. Természetesen a fotókat én is megcsináltam.
Már három éve...repül az idő.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2018.04.20. 23:01:22 -
mester1987 #783 Easter eggek voltak benne? -
#782 Nekem olyan 19-20 óra volt, de én nagyon kiMaxoltam. :) -
mester1987 #781 Az korrekt. Köszi! -
#780 Attól függ mennyit nézelődöl, de 15 óra körül van az első évad 5 epizódja összesen. -
#779 Te munka mennyisegrol es nepszerusegrol beszelsz en munkaeropiaci statuszrol. -
mester1987 #778 Amúgy milyen hosszú a game? 8+ óra játékidő van-e benne?
Utoljára szerkesztette: mester1987, 2018.04.20. 22:34:44 -
#777 A LiS óta elsővonalas, nem sikerült értelmezni, amit írtam... -
#776 > Öööö, Ashly Burch elsővonalas?
Igen az, es eme statusz miatt o is le volt titlva minden munkarol, vagy cseszhette volna kesobb. Olvass utana, hogy mi tortent, ha erdekel. -
mester1987 #775 Jólvan, csak gondoltam megkérdezem, mert annyira a tini vonalú filmek, sorozatok, játékok annyira nem fognak meg...lehet kinőttem belőle. Viszont a válaszod köszönöm, parkolópályára téve :)
Utoljára szerkesztette: mester1987, 2018.04.20. 22:25:51 -
#774 Vágj bele nyugodtan, az első epizód ingyenes.
Most, hogy végignéztem, rajtam kívül többnyire 30-as, sőt 40-es éveikben járó emberek írogatnak a topicba. :D
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2018.04.20. 22:20:00 -
mester1987 #773 Hali látom pörög a topik most,
mennyire ajánlott a mű, ha nem vagyok már "tini"?
Mivel úgy tudom valami tinivonalon fut a történet? -
#772 "Szájmozgást én itt éreztem teljesen szétesettnek a LiS-ben nem tűnt fel ilyesmi."
Ezt most olvasom először.
A S01-nek híresen szar volt a lipsyncje, míg a Before the Storm konkrétan azért készült Unityvel, mert a Deck9 arra írta meg a saját animációs toolját, és ezért a szájmozgások és a mimika már szerintem simán hozza a jelenlegi generációs szintet.
Egyedül az maradt meg, amikor az igazgató irodájából jöttek ki a szereplők és oda szerintem nem volt mocap (úgyselátszik, jóleszaz!) és mindenki elég darabosan lépkedett.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2018.04.20. 21:53:04 -
#771 Öööö, Ashly Burch elsővonalas? a LiS előtt kb. senki nem ismerte legfeljebb az utlrakockák, mert én addig az életben nem hallottam a nevét. Az imdb-s oldala alapján volt nagyobb címekben is itt-ott, de kétlem, hogy főszereplő lett volna. A LiS tette ismertté. A LiS-ben Max egyértelműen gyengébb volt, de még az is köröket vert arra, amit a BtS-ben volt. Evvan...
Steph? Igen, sajnos egy totálisan huszadrangú mellékszereplő jobb volt, mint a főszereplő. Valahol ez gáz.
Szájmozgást én itt éreztem teljesen szétesettnek a LiS-ben nem tűnt fel ilyesmi.
A Farewellt majd még kitolom. A BtS így még pár nap után nemhogy 7/10, de inkább 5/10. 1 hét után arra sem emlékeztem egyből, hogy R. miért fekszik kórházban. Hát ennyire volt maradandó. A 2 évad végén levő kis történés mentette meg az egészet, ott már azon gondolkoztam, hogy a 3. ep-t kis sem tolom... Az meg hirtelen és elég murisan ért véget és sokkal ütősebb lezárást vártam.
Mit vártunk? Hát az első rész alapján sokkal többet...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.04.20. 21:19:08 -
#770 Reszemrol jar a pacsi Chipi mester es koszonom. :) -
Chipii #769 Nem értem itt a kommenteket, mégis mit vártatok? Nyilvánvaló volt, hogy a BtS egy tinidráma lesz Chloe-ról, bármiféle mágikus képesség nélkül, tehát egy más jellegű téma, mint az elsőben volt. Aki szerette őt az eredetiben, annak érdekes az előtörténete, aki nem, az viszont miért akarna vele játszani? A sztori szerintem rendben volt egészen a 3. rész feléig, ott tényleg defektet kapott, azon nincs mit védeni.
A voice actingot bántani? Könyörgöm. Egyrészt a komplett első vonalas voice actorok sztrájkban voltak, MINDEN hangot le kellett cserélni. Ennek ellenére szerintem Rhianna DeVries nagyon rendben volt, jól hozta a még nem teljesen elvadult Chloe-t. Nyilván nonszensz azt várni, hogy pont úgy fog hangzani mint Ashly Burch, aki kb a legzseniálisabb jelenleg a női vonalon, de szerintem Rhianna messze az ilyen körülmények közötti elvárások fölött teljesített, hamar meg lehetett szeretni. Kylie Brown zseniális volt mint Rachel. Katy Bentz mint Steph? Mindenki imádta, nem véletlenül (illetve ezek szerint a jelen lévők kivételek).
Nem tett rosszat a BtS-nek az sem, hogy Chloe hangja és motion capture színésze ugyanaz, én nem éreztem, hogy ne lenne együtt a hang vagy a mozgás bárhol is. Na meg akkor említsük már meg a szájmozgást, ami a LiS-nél gyakorlatilag teljesen szétesett volt, itt pedig teljesen rendben volt, nyilván nem egy AAA-s játékhoz kell mérni.
A Farewell szerintem zseniális volt, és ott kiemelten igaz, hogy, nem árultak zsákbamacskát. Arról szólt, hogy a kedvenc karakterek búcsúzzanak el egymástól és a rajongóktól is, egy fele hosszúságú epizódban, ráadásul az eredeti hangokkal. Aki szerint ez túl hosszú volt, azt tényleg nem értem, hogy minek vette meg egyáltalán a DLC-t. -
Darun #768 Azt senki nem vitatja, hogy visszalépés, de gondolom a költségvetése sem volt akkora, mint a LiS-nek. Az aszinkront meg már anno az első epizódnál irt véleményemben is leirtam. Aki az első pár perc után megunja, olyan túl sokat nem is veszit azzal, ha nem játssza végig.Előzményként amúgy sem sokat tehetne hozzá a LiS-hez. Szóval akinek nem tetszik, ne feccöljön bele időt. Egyszerű ez, nem? -
#767 Pontosan ezt éreztem. Erőlködés. Ráadásul úgy, hogy a voice acting elég zsér volt és a karakteranim és a LiS szinte alatt volt. Akkor mikor C. ideges volt a mozgás és voice acting együtt volt. Most nagyon nem. -
#766 Nem fordulatos, viszont unalmas, tele végtelen mennyiségű klisével, időhúzással, fantáziát teljesen nélkülöző rossz script-el, hatásvadász érzelmi kínlódással. LiS természetesnek hatott, BtS pedig végig egy nagy erőlködés. Farewell jó lehetett volna, ha 20 percig tart, egyébként szintén zenész. -
Darun #765 Azt hittem azt a LiS-re irtad, de még párszor átolvasva a kommented rájöttem hogy nem. A BtS igazán nem is lehet fordulatos, hiszen a fontos dolgokat, amik esetleg spoileresek lehetnének, már tudjuk a LiS-ből. -
FartingSquirrel #764 Szerintem ebből: "A történet alatt pedig nem feltétlen arra gondoltam..."
Mintha arra reagáltál volna, amit a kommentedre írtam, pedig nem is a te kommentedre írtam. :D -
Darun #763 Nem tudom, a komment melyik részéből érezted úgy, hogy megcáfolni és nem megerősiteni akarom amit irtál. Én csupán felhoztam más példákat is, hogy ez egy valós és ismert dolog, és pszichológus is irt róla a cikket. Illetve finom célzás is volt mivel sokaknak tényleg csak arról szól a játék, hogy "hű de jó, vissza lehet benne pörgetni az időt" és közben nem veszik észre a játék valódi lényegét. De ezzel nyilván nem rád céloztam. (nem is értem, miért vetted magadra) -
FartingSquirrel #762 Én pont ugyan ezt gondolom, nem tudom, a mondandóm melyik részében láttad az ellenkezőjét. -
Darun #761 Az érzések valódiságáról volt egy jó cikk valamilyek régebbi GS Játékoslét rovatában. Gémerként mi tudjuk a legjobban, hogy a játékok, azok története illetve azok szereplői épp olyan érzéseket váltanak ki belőlünk, mintha valóságosak lennének, nem pedig virtuálisak. A történet alatt pedig nem feltétlen arra gondoltam, hogy minden arra megy ki, hogy a végén Chloe-t vagy a várost választjuk. A történet szerves részét képezi az is, hogy hogy kezeled a többi szereplő problémáit, azok hogy viszonyulnak hozzád és egymáshoz. Pl a Mass Effect sem tudott volna kiemelkedni az átlagos TPS-ek közül, ha nincsenek benne olyan karakterek, amilyenek. Vagy a Fallout is csak egy szar, bugos fps lenne, ha nem rakták volna mögé azt a hátteret, amit. Igy van a LiS is. Viszont az egyes karakterek azért vannak ennyire kidolgozva, mert életszerűnek kell lenniük, máskülönben elvesztené a súlyát a játék végi döntés. Ami pont azért nehéz, mert megtudjuk, mi tette Chloe-t ilyenné, de megismerjük minden más ember problémáit is a városban. És a végén választani kell, hogy vagy vagy. Nekem is eszembe jutott, hogy milyen jó lenne, ha 100%-ra megcsinálsz mindent és nem kellene választani, megmenekülne mindenki. De azzal pont a játék lényege veszne kárba és a LiS tökönrúgná saját magát, hiszen a lényeg a döntés.