920
6d6d2634-4efe-48c0-bc43-6a1223c6b3dc.jpg
  • Evoluti0N
    Nem tudom pontosan. Gamepassban játszottam PC-n és a kliens nem számolja a játékidőt, de nagyon elhúzva sem mondanám 3-4 óránál többnek.
  • PiszkosFred
    Hát, nálam a hétvégi programok egyike, de azt hittem picit hosszabb lesz annál, hogy már egy este alatt az episode 1 végére lehet érni. Mennyi idő alatt végeztél?
  • Evoluti0N
    Én tegnap végig is játszottam az első epizódot. Grafikailag és arcanimáció részében nagyot ugrott a szint. Ebben is vannak sci-fi elemek, de a sci-fi elemekkel érkező játékmenet nem annyira érdekes, mint a az első LiS idő visszatekerése. Ettől függetlenül volt benne pár puzzle, egyik sem az új játékmeneti megoldáshoz kapcsolódó és nem kimondottan nehéz. Maga a sztori érdekesnek ígérkezik és az első epizód befejezése tartogat egy, inkább két nagy fordulatot. Nekem tetszik eddig. 2 nagy plusz, h hetente fognak megjelenni az epizódok, valamint az is, h PC-n és Xboxon benne van a játék a game passban. Ja és csak 3 epizód lesz összesen.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.08.28. 11:32:23
  • caps lock
    Nem csinálok neki külön topikot mert túl kicsi a közönsége, de csak szólok hogy megjelent a Dontnod új játéka, a Tell Me Why első epizódja.

• caps lock
    Nos megvoltak a képregények, nem volt rossz de amúgy semmi extra. Olyan fanfiction érzete van, játékként nem működött volna. De én nem is gondolom hogy szükség lenne folytatásra, az úgy kerek ahogy van, nem kell mindenre választ kapni. Másik dolog hogy a játékban is az egyik legfontosabb üzenet hogy NEM tudsz mindent helyrehozni, a múlt elmúlt, nem támadnak fel a halottak bármennyire is fáj. Párhuzamos valóságokat behozni szerintem már erőltetett. Viszont a LiS univerzumában játszódó ÚJ történeteket szívesen fogadok, a farkas tesók utazása is nagyon klassz, és azt hiszem a hamarosan érkező Twin Mirrorban is lesz majd valami képességünk.
  • caps lock
    Kösz az ajánlást, elkezdtem olvasni. Nekem is egyik kedvenc játékom, jó újra látni a csajokat.
  • Evoluti0N
    Képregények végigolvasva. Legalábbis az a 3, ami eddig megjelent. Szar lesz októberig várni a folytatásra. Ha van itt olyan, aki akkora elvetemült Life is Strange (1) fanboy, mint én, azoknak erősen ajánlom. Nem akarok semmit sem lespoilerezni, így csak annyit, h az első játék tökéletes folytatása, új, érdekes és csavaros történettel és a játékhoz hű karakterekkel. Tetszett a Life is Strange 2 is, de mivel abban teljesen új karakterek vannak, így ez a képregénysorozat a folytatás, amit a Life is Strange 1 rajongók sosem kaptak meg játék formájában.
  • PiszkosFred
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Es ez meg csak a kisebbik furcsasag es dobbenet a folytatasban... :)
  • Evoluti0N
    Megjött. Képregénysorozat. Eddig ez a három jött ki. Októberben jön a folytatás. Az első rész után játszódik, azt a befejezést alapul véve. amikor
    megmentjük Chloét és feláldozzuk a várost.

• Darun
    Bár már kb másfél hete kivégeztem, sem időm, sem kedvem nem volt irni. Am fészen is benn vagyok egy LiS csoportban és meglepően kicsi az aktivitás a kettő körül. Azok is lyuhtube videókból ismerik csak a második részt. Azért ez elgondolkodtató.

Én abszolút elégedett voltam. Még az ősszel felmerült az Ep 4 és 5 között, hogy "vahj milyen lesz a befejezés", mert persze mindenki az elsőhöz fogja/akarja hasonlitani. Mert ugye a cim kötelez. Én féltem attól, hogy ez rossz irányba fogja elvinni a második rész végét, de szerencsére nem. Ugyanakkor az utolsó epizód felvetett egy stratégiai dilemmát is. Egyrészt tök jó, hogy engedve a rengeteg rinyálásnak, kaptunk némi plusz infót a... tudjátok miről... Másrészt elgondolkodtató az, hogy ha képesek voltak ezzel telibefosni azt, amit eddig olyan hangosan bizonygattak, akkor a jövőben hogy lehet majd hitelt adni a szavuknak? Mert sajnos ez az, amiben mostanában nem sok fejlesztő/kiadó dúskál: a szavahihetőség. És erre most ők is nyomtak egy 10 pontos buktát. Am azt hallottam, hogy jóval több befejezési lehetőség van benne, mint az első részben volt... ami tök jó. Én csak egyet láttam, majd talán a héten ha lesz erőm, megnézek egy másik lehetőséget is. Ugyanakkor számomra volt pár WTF? moment is. Illetve volt egy jelenet a vége felé, ami nagyon kiakasztott, de azt hiszem egy jó játék jellemzője éppen az, hogy erős érzelmeket gerjeszt a játékosban. Ez még a Mass Effectben fogalmazódott meg bennem, amit pont idén év elején vettem ismét elő és azt tapasztaltam, hogy a játék hangulata az évek alatt alig kopott. (annak ellenére is, hogy a dialógusok "mélysége" néha a Konyan a barbárra emlékeztet). Még anno preordereltem a játékot, igaz csak pár nappal előtte és digitálisan, de sztem megérte az árát. Most meg már ugye akciósan lehetett kapni Humblin és Fanaticalon is, blek frájdéjkor és most az ünnepekkor is. Akinek tetszett az első rész, az mindenképp próbálja ki ezt is. És a közepén se adjátok fel, lehet csak velem volt a baj, rossz időszakot fogtam ki, de engem az Ep 1 után majdnem elvesztett a játék (az még jó volt, de az Ep 2 annyira nem kötött le, hogy a harmadik Ep-re csak a negyedik előtt tudtam rávenni magam).
  • Darun
    Játszanék vele, ha lenne egy kis plusz szabadidőm a többi játék mellett, meg ha nem kéne minden szombaton ledolgozni. Nah, majd talán az ünnepek alatt.
  • Zegi Norbi HUN
    Steam-en most 19,67€ , elég jó árnak tűnik érte. Erősen gondolkozom rajta. :)
  • Evoluti0N
    De csend van itt. :) Megjelent (lassan már 1 hete) a Life is Strange 2 ötödik és egyben utolsó epizódja. Szóval, aki csak azért nem játszotta eddig, mert nem akart hónapokat várni egy-egy epizód között, annak nem kell tovább várnia a vásárlással.
    Számomra még mindig Chloe és Max a fav, de Seant és Danielt is megkedveltem. A sztori tetszett, azonban nehéz kötődni a két főszereplőn kívül bárkihez is, mivel túl sok az egy epizódos szereplő és alig van olyan, aki több epizódban is előfordul. Amiben jobb lett, mint az első rész, hogy itt 7 különböző befejezés van (4 fő befejezés, valamint kisebb variációk), az első rész 2 befejezésével ellentétben, valamint az egész játék alatt hozott döntések is befolyással vannak a befejezésre, nem csupán a végén hozunk meg egy döntést, miközben az egész játék alatt meghozottak tulajdonképpen nem jelentenek semmit. Értem az első rész esetében ez miért történt így, és egyfajta mondanivalót is takar, de a 2. rész megoldása sokkal szimpatikusabb.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2019.12.09. 20:50:47
  • TBTPumpa
  • Darun
    Nem vagy vele egyedül. Nekem is nagyon bejött.
  • Kmarha
    Ízlések és pofonok
    látni, hogy milyen életvidám lány volt Chloe korábban, és a játékmenet azon eleme, hogy végig azon paráztat, hogy hogy mondjuk el neki, hogy távozunk, miközben ezzel teljesen elvonja a figyelmünket a tényről, hogy ez az a nap, mikor nem csak miattunk változik meg a lány élete, hanem ezen a napon hal meg az édesapja.. na az azért nálam erősen maradandó élmény volt
    - már ha nem mosom össze az eseményeket
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.03.22. 13:25:19
  • molnibalage83
    Ja. Azt is letoltam. Na, kb. ennyire volt emlékezetes, arra sem emlékszem, hogy végigtoltam...
  • Kmarha
    Max és Chloé gyerekkorának egy emlékezetes napját játszhatod végig. Erős emlékeket idéz fel az első részből, szóval érdemes lehet rászánni azt a kb fél órát 45 percet amíg tart az egész.
  • molnibalage83
    Mi volt a bónusz része...? Nekem a BtS összességében egy csalódás és rókabőr érzését keltette.
  • Darun
    Azt elég nehéz lenne tovább vinni.
  • Fenrir
    Most fejeztem be a BtS-t és a bónusz részét, baszki ez egy érzelmi hullámvasút...

Megvettem a LiS 2-őt is, de még nem próbáltam meg, kicsit csalódott vagyok, hogy nem Max-ék vonalát viszik tovább.
  • csgj
    Jött a héten egy patch, amivel kijavították. :)
  • molnibalage83
    A BtS után is kicsit megalázva éreztem a brand nevét. Inkább meghagyom a szép emlékeket.
  • Darun
    Az első epizód után most az én lelkesedésem is letört egy kicsit.
  • molnibalage83
    Vagy sehogy. Elég lesújtó értékeléseket látok...
  • Chipii
    Szia, szerintem valami antivírus szedheti le, kapcsold ki ideiglenesen, vagy add hozzá kivételként a save könyvtárat.
    oh, ps4 sorry, akkor passz
    Utoljára szerkesztette: Chipii, 2019.02.13. 23:04:20
  • csgj
    Sziasztok! Nem tudom, PC-n van-e ilyen gond, de PS4-en a második epizód végeztével eltűnik a mentés. :( Szerencsére a felhőből le tudom szedni a legutóbbi feltöltést, ami kb fél órával a befejezés előtt van. De hiába játszom végig újra meg újra, a végén törlődik. A menübe visszalépve egyszerűen eltűnik a slot 1-ről a mentés...
  • Kmarha
    na igen, erről jut eszembe, hogy nekem mi az ami nagyon nem tetszett (nekem az unalmas töltelék részt feldobta a morális önkép kialakítása a fiatal farkas számára). Még nem tartasz ott, de hogy meglegyen a konfliktus, több olyan helyzetbe visz a játék, ahol a választás helyet, olyan cselekvésre kényszerít rák, amit te (illetve én) nem akarsz(akarok). Pedig meg lehetne oldani a már ismert módszerekkel..

Például a szoba felkutatása.

Nem kell hülyének nézni minket, vágjuk, bármit választunk, a fővonal ugyan arra fog haladni. Csak a mellék karakterek sorsa, vagy hozzánk fűződő viszonya fog megváltoztatni. Egy ilyen alapkoncepcióban, nehogy már ne lehessen kitalálni valami "alternatív" szálat arra, hogyan is kerülünk be a szobába (.. például.. mondjuk én nemet mondok, de öcskös tesz rá, és betöri az ajtót, én meg rohanok utána.. a legócskább klisé, de legalább elhiteti velem, hogy én választottam)..

Dee nem.. nekem csak az az egy lehetőségem van, hogy bemegyek vele, különben nem megy tovább a játék.
    Vagy mint korábban a piacon.. ha nincs pénzem, csak akkor enged tovább a játék, ha ellopok egy játékot..

Hát ne már.. nem.. egy választásra kényszerülő játékban, egy döntés helyzetben, ne legyek kényszerítve egyetlen egy fajta lehetőségre

ez az ami nagyon zavart, nem tudom hogy a kapkodó írás eredménye, vagy csak engem zavaró apróság, de ez a bilincs, nem jön be. Van még hátra 3 rész, meglátjuk.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.01.28. 21:38:54
  • Darun
    Én már azon kiakadtam, hogy az Ep 2-re 15 gigát szedett le. WTF? Mekkora lesz a végleges játék? 50 giga felett? Vicc. (csak összehasonlitás képpen magamnak, a Deathwing 35 gigája miatt is szivtam már a fogam, de azért még is csak kinézett valahogy). Kb másfél órát sikerült haladnom, aztán feladtam. Először is a másfél óra alatt két alkalommal is "aszinkronizált" a játék. A karakterek teleportáltak, az öcskös hangja tök messziről hallatszott, miközben ott állt a bátyja mögött. Pedig a történetben pont most jutottam el oda, hogy
    megérkeznek a nagyszülőkhöz, a szomszédban már láttam az ablakból Captain Spirit "űrbázisát" és a nagyi ki is zavart minket játszani, még is abba tudtam hagyni. Valahogy nem fogott meg, vagy csak nem vagyok ráhangolva, mert sokan unalmasnak mondták az első epizódot is, de nekem tetszett. Plusz már előre lehet sejteni pár dolgot. ugye konfliktus helyzetet teremthet még, és biztos vagyok benne hogy a fejlesztők élnek is majd vele, az első epizódban tett igéret, hogy nem fogunk többé hazudni, illetve hogy a nagyinál betartjuk a szabályokat és nem kutakodunk az anyjuk szobájában. Esélyes hogy ő is meg fogja még kavarni a szálakat, esetleg személyesen is fel fog bukkanni a későbbiekben.
  • Kmarha
    Az én játékomban ebben az epizódban túl sok minden nem történt. Egyfajta oktatási rész volt az ifjú farkas számára, egy rövid megálló két helyszín között.

egyedül a kutyától vettem búcsút. Láttam a végén a választások között, hogy volt olyan vég, hogy a végén Chriss bajba kerül, nálam a hátsó kertben elköszöntünk, és ment mindenki a maga útján tovább
  • wesker24
    Tegnap este fejeztem be a Life is Strange 2 Episode 2-t és amikor láttam a trailert volt egy érzésem valami nagyon rossz dolog fog történni !

FUCK YOU DONTNOD !!!! Mennyire tudtam hogy ez lesz vazze ezzel a húzással most túl messzire mentek habár szinte sejteni lehetett hogy ez fog történni.
  • Kmarha
    És megjött a következő rész steamre
  • Kmarha
    Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, remek kezdés volt. Hozzám nagy tesó révén közelebb is áll a két farkas kölyök, mint az első rész szereplői, így kicsit az azonosulás/beleélés is könnyebb számomra.
    A történet körítése, a világ hangulata erősen reflektál a jelenkor politikai helyzetére, amit külön pozitívumként éltem meg, úgyhogy nagyon várom a második részt. Az utolsó percek alapján úgy tűnik, ott már inkább
    az erő megismerése lesz a fókuszban, nem csak a menekülés

• molnibalage83
    Én majd egyben tolom le. Az ingyenes gammát sem szedtem még le.
  • kirol
    Ehhez készül magyarítás?
  • Darun
    Pár órája én is lenyomtam az Ep 1-t. Nekem is nagyon bejött, már a kiindulási helyzet is elég kemény. A közepén tényleg van egy kis "leülés", de végeredményben ez nem egy horror vagy akció játék. És eskü, nekem az epizód végén teljesen az volt az érzésem, hogy Daniel Max és Sean meg Chloe.
    Az Arcadia Bay-es részek megwótak?
    Nagyon várom, hogy mit fognak kihozni a végére, komoly potenciál van a történetben, ez már most látszik, én bizom a fejlesztőkben. Ráadásul elég sok olyan döntést kellett meghozni, ami előrevetit vagy legalább is sejtet bizonyos eseményeket. Érdekes volt egyébként megnézni a végén (megint) a döntések arányait.
    Az meg külön tetszett, hogy mig a BtS-ban a szereplők asztali szerepjátékot játszottak (én is sokáig foglalkoztam vele), addig a mostani részben meg elég sok a furry-s utalás, ami azért "vicces", mert pár éve kerültem kapcsolatba én is a fandommal. És hát mindig hozzáad egy kicsit a játék hangulatához, ha ilyen közös pontokat talál az ember.
  • Evoluti0N
    Végigjátszottam a LiS 2 első epizódját. Itt egy kicsit gyorsabban felkeverik a szart, mint az első részben. Sokkal több az intenzívebb pillanat már itt is, mint a LiS első epizódjában. Közepe egy kicsit leül, de okkal. Ennél résznél bontakozik ki a játékos számára a két testvér közötti kapcsolat, ami ugye döntések alapján mi is befolyásolhatunk. Összességében remek kezdés. Nem Max és Chloe vagy Chloe és Rachel, de a két új karakter is gyorsan megszerethető, a történet pedig érdekes irányba halad.
  • benőmenő
    Ha valamelyik bannermeister ihletet kapna:

Én szerintem megvárom a szezon végét, mert most rengeteg más jó cím halmozódott fel nálam, plusz jövő év eleje is brutális lesz. Szegény pénztárcám! :D
  • molnibalage83
    Nem rossz, de valami hibrid se lenne rossz, amin mindkét rész szerepel.
  • MerlinW
    Tessék:)