Life is Strange

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Játszanék vele, ha lenne egy kis plusz szabadidőm a többi játék mellett, meg ha nem kéne minden szombaton ledolgozni. Nah, majd talán az ünnepek alatt.
Zegi Norbi HUN
Steam-en most 19,67€ , elég jó árnak tűnik érte. Erősen gondolkozom rajta. :)

❤The Witcher 3❤ ❤Batman&#10084 ❤Bioshock Infinite❤ ❤Linkin Park❤ ❤Ford Mustang❤ ❤Assassin's Creed Rogue❤

De csend van itt. :) Megjelent (lassan már 1 hete) a Life is Strange 2 ötödik és egyben utolsó epizódja. Szóval, aki csak azért nem játszotta eddig, mert nem akart hónapokat várni egy-egy epizód között, annak nem kell tovább várnia a vásárlással.
Számomra még mindig Chloe és Max a fav, de Seant és Danielt is megkedveltem. A sztori tetszett, azonban nehéz kötődni a két főszereplőn kívül bárkihez is, mivel túl sok az egy epizódos szereplő és alig van olyan, aki több epizódban is előfordul. Amiben jobb lett, mint az első rész, hogy itt 7 különböző befejezés van (4 fő befejezés, valamint kisebb variációk), az első rész 2 befejezésével ellentétben, valamint az egész játék alatt hozott döntések is befolyással vannak a befejezésre, nem csupán a végén hozunk meg egy döntést, miközben az egész játék alatt meghozottak tulajdonképpen nem jelentenek semmit. Értem az első rész esetében ez miért történt így, és egyfajta mondanivalót is takar, de a 2. rész megoldása sokkal szimpatikusabb.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2019.12.09. 20:50:47
TBTPumpa

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Nem vagy vele egyedül. Nekem is nagyon bejött.
Kmarha
Ízlések és pofonok
látni, hogy milyen életvidám lány volt Chloe korábban, és a játékmenet azon eleme, hogy végig azon paráztat, hogy hogy mondjuk el neki, hogy távozunk, miközben ezzel teljesen elvonja a figyelmünket a tényről, hogy ez az a nap, mikor nem csak miattunk változik meg a lány élete, hanem ezen a napon hal meg az édesapja.. na az azért nálam erősen maradandó élmény volt - már ha nem mosom össze az eseményeket
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.03.22. 13:25:19

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

molnibalage83
Ja. Azt is letoltam. Na, kb. ennyire volt emlékezetes, arra sem emlékszem, hogy végigtoltam...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Kmarha
Max és Chloé gyerekkorának egy emlékezetes napját játszhatod végig. Erős emlékeket idéz fel az első részből, szóval érdemes lehet rászánni azt a kb fél órát 45 percet amíg tart az egész.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

molnibalage83
Mi volt a bónusz része...? Nekem a BtS összességében egy csalódás és rókabőr érzését keltette.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Azt elég nehéz lenne tovább vinni.
Fenrir
Most fejeztem be a BtS-t és a bónusz részét, baszki ez egy érzelmi hullámvasút...

Megvettem a LiS 2-őt is, de még nem próbáltam meg, kicsit csalódott vagyok, hogy nem Max-ék vonalát viszik tovább.

A halál csupán a kezdet...

Jött a héten egy patch, amivel kijavították. :)
molnibalage83
A BtS után is kicsit megalázva éreztem a brand nevét. Inkább meghagyom a szép emlékeket.

Az első epizód után most az én lelkesedésem is letört egy kicsit.
molnibalage83
Vagy sehogy. Elég lesújtó értékeléseket látok...

Szia, szerintem valami antivírus szedheti le, kapcsold ki ideiglenesen, vagy add hozzá kivételként a save könyvtárat.
oh, ps4 sorry, akkor passz
Utoljára szerkesztette: Chipii, 2019.02.13. 23:04:20
Sziasztok! Nem tudom, PC-n van-e ilyen gond, de PS4-en a második epizód végeztével eltűnik a mentés. :( Szerencsére a felhőből le tudom szedni a legutóbbi feltöltést, ami kb fél órával a befejezés előtt van. De hiába játszom végig újra meg újra, a végén törlődik. A menübe visszalépve egyszerűen eltűnik a slot 1-ről a mentés...
Kmarha
na igen, erről jut eszembe, hogy nekem mi az ami nagyon nem tetszett (nekem az unalmas töltelék részt feldobta a morális önkép kialakítása a fiatal farkas számára). Még nem tartasz ott, de hogy meglegyen a konfliktus, több olyan helyzetbe visz a játék, ahol a választás helyet, olyan cselekvésre kényszerít rák, amit te (illetve én) nem akarsz(akarok). Pedig meg lehetne oldani a már ismert módszerekkel..

Például a szoba felkutatása.

Nem kell hülyének nézni minket, vágjuk, bármit választunk, a fővonal ugyan arra fog haladni. Csak a mellék karakterek sorsa, vagy hozzánk fűződő viszonya fog megváltoztatni. Egy ilyen alapkoncepcióban, nehogy már ne lehessen kitalálni valami "alternatív" szálat arra, hogyan is kerülünk be a szobába (.. például.. mondjuk én nemet mondok, de öcskös tesz rá, és betöri az ajtót, én meg rohanok utána.. a legócskább klisé, de legalább elhiteti velem, hogy én választottam)..

Dee nem.. nekem csak az az egy lehetőségem van, hogy bemegyek vele, különben nem megy tovább a játék.
Vagy mint korábban a piacon.. ha nincs pénzem, csak akkor enged tovább a játék, ha ellopok egy játékot..

Hát ne már.. nem.. egy választásra kényszerülő játékban, egy döntés helyzetben, ne legyek kényszerítve egyetlen egy fajta lehetőségre

ez az ami nagyon zavart, nem tudom hogy a kapkodó írás eredménye, vagy csak engem zavaró apróság, de ez a bilincs, nem jön be. Van még hátra 3 rész, meglátjuk.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.01.28. 21:38:54

Én már azon kiakadtam, hogy az Ep 2-re 15 gigát szedett le. WTF? Mekkora lesz a végleges játék? 50 giga felett? Vicc. (csak összehasonlitás képpen magamnak, a Deathwing 35 gigája miatt is szivtam már a fogam, de azért még is csak kinézett valahogy). Kb másfél órát sikerült haladnom, aztán feladtam. Először is a másfél óra alatt két alkalommal is "aszinkronizált" a játék. A karakterek teleportáltak, az öcskös hangja tök messziről hallatszott, miközben ott állt a bátyja mögött. Pedig a történetben pont most jutottam el oda, hogy
megérkeznek a nagyszülőkhöz, a szomszédban már láttam az ablakból Captain Spirit "űrbázisát" és a nagyi ki is zavart minket játszani, még is abba tudtam hagyni. Valahogy nem fogott meg, vagy csak nem vagyok ráhangolva, mert sokan unalmasnak mondták az első epizódot is, de nekem tetszett. Plusz már előre lehet sejteni pár dolgot. ugye konfliktus helyzetet teremthet még, és biztos vagyok benne hogy a fejlesztők élnek is majd vele, az első epizódban tett igéret, hogy nem fogunk többé hazudni, illetve hogy a nagyinál betartjuk a szabályokat és nem kutakodunk az anyjuk szobájában. Esélyes hogy ő is meg fogja még kavarni a szálakat, esetleg személyesen is fel fog bukkanni a későbbiekben.
Kmarha
Az én játékomban ebben az epizódban túl sok minden nem történt. Egyfajta oktatási rész volt az ifjú farkas számára, egy rövid megálló két helyszín között.

egyedül a kutyától vettem búcsút. Láttam a végén a választások között, hogy volt olyan vég, hogy a végén Chriss bajba kerül, nálam a hátsó kertben elköszöntünk, és ment mindenki a maga útján tovább

wesker24
Tegnap este fejeztem be a Life is Strange 2 Episode 2-t és amikor láttam a trailert volt egy érzésem valami nagyon rossz dolog fog történni !

FUCK YOU DONTNOD !!!! Mennyire tudtam hogy ez lesz vazze ezzel a húzással most túl messzire mentek habár szinte sejteni lehetett hogy ez fog történni.
Kmarha
És megjött a következő rész steamre

Kmarha
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, remek kezdés volt. Hozzám nagy tesó révén közelebb is áll a két farkas kölyök, mint az első rész szereplői, így kicsit az azonosulás/beleélés is könnyebb számomra.
A történet körítése, a világ hangulata erősen reflektál a jelenkor politikai helyzetére, amit külön pozitívumként éltem meg, úgyhogy nagyon várom a második részt. Az utolsó percek alapján úgy tűnik, ott már inkább az erő megismerése lesz a fókuszban, nem csak a menekülés

molnibalage83
Én majd egyben tolom le. Az ingyenes gammát sem szedtem még le.

kirol
Ehhez készül magyarítás?

Pár órája én is lenyomtam az Ep 1-t. Nekem is nagyon bejött, már a kiindulási helyzet is elég kemény. A közepén tényleg van egy kis "leülés", de végeredményben ez nem egy horror vagy akció játék. És eskü, nekem az epizód végén teljesen az volt az érzésem, hogy Daniel Max és Sean meg Chloe. Az Arcadia Bay-es részek megwótak? Nagyon várom, hogy mit fognak kihozni a végére, komoly potenciál van a történetben, ez már most látszik, én bizom a fejlesztőkben. Ráadásul elég sok olyan döntést kellett meghozni, ami előrevetit vagy legalább is sejtet bizonyos eseményeket. Érdekes volt egyébként megnézni a végén (megint) a döntések arányait.
Az meg külön tetszett, hogy mig a BtS-ban a szereplők asztali szerepjátékot játszottak (én is sokáig foglalkoztam vele), addig a mostani részben meg elég sok a furry-s utalás, ami azért "vicces", mert pár éve kerültem kapcsolatba én is a fandommal. És hát mindig hozzáad egy kicsit a játék hangulatához, ha ilyen közös pontokat talál az ember.
Végigjátszottam a LiS 2 első epizódját. Itt egy kicsit gyorsabban felkeverik a szart, mint az első részben. Sokkal több az intenzívebb pillanat már itt is, mint a LiS első epizódjában. Közepe egy kicsit leül, de okkal. Ennél résznél bontakozik ki a játékos számára a két testvér közötti kapcsolat, ami ugye döntések alapján mi is befolyásolhatunk. Összességében remek kezdés. Nem Max és Chloe vagy Chloe és Rachel, de a két új karakter is gyorsan megszerethető, a történet pedig érdekes irányba halad.
benõmenõ
Ha valamelyik bannermeister ihletet kapna:

Én szerintem megvárom a szezon végét, mert most rengeteg más jó cím halmozódott fel nálam, plusz jövő év eleje is brutális lesz. Szegény pénztárcám! :D
molnibalage83
Nem rossz, de valami hibrid se lenne rossz, amin mindkét rész szerepel.

MerlinW
Tessék:)

[merlinw.org]

LiS 2 első epizód megjelenés. Amúgy kéne ennek a topicnak egy működő banner, nem?

Valakinek nincs meg esetleg a PS3-as magyarítás? Filerise oldalán már nem érhető el a letöltés, más oldalakon meg nem találom meg a teljest, csak EP3-ig.
molnibalage83
Csak a W2 befejezése 0 hatással van a W3 főszálára. Pár mellékszereplőt befolyásol és ennyi.

wollnerd
Még valami: Éppen a hatalmas sikere miatt sztem a készítőknek nem kellett volna úgy csinálniuk hogy lezártnak tekintsék a Chloe és Max történetét, hanem másképp kellett volna csinálni úgy, mint pl. a The Witcher 3 pont ott folytatódik ahol Witcher 2, pedig annak is több fejezése van, 2-nek mentéséből kiolvasott adatokból folytatódik a 3 története. Ugyanezt lehetett volna csinálni a LiS-nél is,
Ja és ott volt az törölt kórházi jelenet, amit már soha büdös életben nem fogjuk megtudni milyen lehetett volna.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

wollnerd
Nekem vegyes érzésem van. Imádtam a LiS-t. Még a BtS-t is.
De Captain Spirit az egyáltalán nem fog meg. Ahogy ez se igazán...
Amit észrevettem a official gameplay-ból:
Milyen alapon volt joga lelőni a fiúk ártatlan apját?!?! Ez engem nem kicsit felbaszott...<#boxer>

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

molnibalage83
Nekem ez alapján valahogy nem lett kedvem a LiS2-höz. Attól tartok, hogy az első rész sikere megismételhetetlen. A BtS végére bakker már nem is emlékszem. A LiS-nek meg kb. minden kis momentumára...

kirol
A The Awesome Adventures of Captain Spirit-hoz készül magyarítás?

TBTPumpa
//www.youtube.com/embed/XPpzm08JvRg

TBTPumpa
//www.youtube.com/embed/Pu4K0CUmPxs

benõmenõ
Ezektől a trailert teaselő izéktől a falra tudnék mászni...
A 10-10 egyébként, ha hihetek a google-nak, verekedést jelent.
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2018.08.02. 17:30:11
wollnerd
Life is Strange 2 Teaser
//www.youtube.com/embed/vo_390Rmdvo
Minden kiderül Aug. 20-án!

Remélem ezzel majdnem mindenki bódog is lesz.
Élőben nem hívnék fel telefonszámokat lol :D A webcímek az más dolog, a https://katesvid.com/ óta mindent megnézek :D
Csak gépről netezek. Chrome-ban nekem még a gombot sem mutatja. Egyébként nem baj, csak azért irtam, mert én rögtön láttam a szöveget, nem kellett lenyitogatnom semmit.
PiszkosFred
Hat, asztali gepen FFQ alatt ott van mindig a spoiler gomb, mas bongeszonel passzolom.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Nekem nem is tette spoilerbe, simán megnyitotta! :O Reported!
PiszkosFred

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

molnibalage83
Melyik kommentet olvassuk a linken?

molnibalage83
Mármint élőben vagy a játékban?