920
6d6d2634-4efe-48c0-bc43-6a1223c6b3dc.jpg
  • Darun
    Nem tudom mennyire van igény visual novellekre illetve hogy mennyire lehet egy új cimmel betörni a már meglévők közé. Egy kalandjátéknak én jobban örültem volna. Végigvittem a demo-t, érdekes, szép, de nem azén műfajom.
  • Darun
    Én először a képeket néztem meg és az volt a benyomásom, hogy ez egy visual novel. Aztán véletlenül megnéztem videót is. Nekem a régi kalandjátékok jutottak róla eszembe. Árat nem látok, pedig már csak 3 hét van a megjelenésig, igazábólahhoz mérten derül ki, hogy mennyire lesz jó vagy sem. Szerintem nem néz ki rosszul, de egy kalandjátéknál inkább a történeten lenne a hangsúly. Leszedem a demo-t és meglátjuk.
  • Evoluti0N
    Gondolom, hogy egy ilyen kisebb költségvetésű projekt. A visual novel stílussal többfelé elágazóra tudják megcsinálni a döntéseket a kisebb költségvetés miatt. Emellett tudtommal egyik játékuk sem volt sikeres az első LiS után. Szal valami olcsóbbal és újjal próbálkoznak.
  • MerlinW
    Mikor megláttam a trailer-t az volt az első gondolatom, hogy ezt vagy a DON'T NOD egyik gyakornoka rámolta össze, vagy csak kirúgták az összes grafikus/animátort a cégből. Nekem egy $20-s indie játék jut róla eszembe. Ami alapvetően nem probléma, de fura egy "A" stúdiótól a visszalépés.
  • Evoluti0N
    Baromira nem Life is Strange, de sg fórum elég halott, új topicot meg nem akarok nyitni, de azoknak, akiknek tetszett a Life is Strange és esetleg még benéz ide, azoknak érdekes lehet. Új narratív játék a LiS 1 és 2 fejlesztőitől. Van demó, még nem érkeztem kipróbálni, de amit hallottam róla fél füllel, az alapján jónak tűnik. Harmony: The Fall of Reverie
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2023.05.08. 22:13:41
  • Evoluti0N
    Switchen. Ezt hozzárakhattad volna. Amit kb. valszeg itt senkit nem érint. Vagy fizet az oldal a kattintásokért? ¯\_(ツ)_/¯
  • robicarlos6
    Csúszik a Life is Strange: Remastered Collection
  • caps lock
    "Szeretettel várom a Step DLC-t szeptember 30-án."

Nem is rossz! Átlag három óra a végigjátszás. Elég tartalmas ahhoz képest hogy az alapjáték is kb. hat óra. Nagyon tetszik, teljesebbé teszi a történetet, kár lenne kihagynia akinek bejött a True Colors.
  • Evoluti0N
    True Colors végigjátszva. Sztem LiS 1 óta ez lett a legjobb LiS játék. A főszereplő szimpatikus, a többi karakter is. Választások jól kidolgozottak és nem fekete/fehér. Az új képesség is jól lett implementálva. Maga a fő sztori sztem nem lett annyira erős, de így is van pár csavar. Az meg tetszett, h végre egy LiS játék, ahol vannak direkt jó befejezések és nem mindegyik keserédes.
    Szeretettek várom a Step DLC-t szeptember 30-án.
  • caps lock
    Végére értem. Nagy élmény volt. A játékos elem kevés volt benne, a képességünk is kimerült abban hogy új párbeszéd opciókat oldhattunk fel, de a LiS játékok erőssége mindig is az atmoszféra teremtés volt. Ebben pedig kiválóan teljesít, mind közül ez volt a legemocionálisabb rész, képes úgy berántani az embert hogy valódi érzelmeket vált ki belőle. Értsd, elmorzsoltam pár könnycseppet a játék során. Alex kedvenc karakteremmé vált, nagyon jól lehet az érzéseivel azonosulni. Szó szerint vele sírsz és nevetsz.
    Technikailag sem volt vele probléma, csak egyszer dobott ki az asztalra, a framerate stabil, látványban is gyönyörű volt, a legapróbb részletek is szépen kidolgozottak. A zenei válogatás is elsőrangú, mindig illik az adott helyzethez.
    A képességünk talán nem volt olyan látványos mint az előző játékokban, de cserébe teljes mértékben aládolgozott a történetnek. Beszélgetni kellett, sokat, hogy megismerjük a másik valódi arcát, a címben lévő True Colors is erre utal. Sokszor más az amit mutatunk magunkból és amit valóban érzünk. Alex képes mindenkit a valódi színében látni, és miközben másokon segít, egyben gyógyírt lel a saját problémáira is.
  • PiszkosFred
    Mar csorog lefele otthon, melo utan este kezdem en is, hetvegi program meg is van :)
  • caps lock
    Egyelőre pozitívak a benyomásaim a játékról. A kisvárosi idill és a kicsit mélabús zenék nagyon erős LiS hangulatot árasztanak. Alex is szimpatikus karakter. Történetet majd meglátjuk, egyelőre ismerkedem az alapokkal.
  • hunbalee
    E3 2021: Mozgásban a Life is Strange: True Colors

#907: Új játékosok mindig lesznek. Ők meg ezt fogják venni nem a régi több éveset hiába ugyanaz..Ha nem fogynának nem élnénk most az újrakiadások a fénykorukat.
  • MerlinW
    Ha ezt pénzért adják, elmennek a 'csába, komolyan :D Ez tényleg nem több mint amit egy reshade-el ne lehetne megcsinálni fél óra alatt. A másik, hogy egy 6 éves - meg úgy általában cellshaded - játékot remasterelni nem több mint pénzlehúzás. Semmi értelme, ingyen se.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.13. 23:16:46
  • hunbalee
    E3: 2021 - Szeptember végén jön a Life is Strange: Remastered Collection

• Darun
    Szerintem a BtS sokaknak már csak azért is jobban tetszett, mert a LiS előzménye. És Chloe. A 2. részben tényleg nem volt túl szerencsés ez a road movie jelleg, a szereplőkhöz nem igazán lehet kötődni úgy, hogy egy-egy epizódra vannak csak jelen. A 2. rész is sztem elsősorban marketing okokból kapta a LiS 2 cimet, mivel az első sikeres volt, igy ezt meglovagolva próbálták növelni az eladást. Szerintem is jobb volt az első rész, még talán azt is meg merem kockáztatni, hogy a BtS is jobb volt, de ennek a sikere szintén a LiS-ből következett. Ha teljesen új szereplőkkel csinálták volna meg, a játékosok fele rinyált volna a szuperképesség hiánya miatt. Az a 2. részben szerintem egy érdekes csavar és jó ötlet volt, hogy nem a main karakter rendelkezett képességgel. Kár hogy ezt a játék hibái/hiányosságai elnyomták.
  • Evoluti0N
    Nem volt közel sem tökéletes, de nekem jobban tetszett a BtS, mint a LiS 2, annak ellenére, h előbbit a Deck Nine, utóbbit pedig a Dontnod, az eredeti LiS fejlesztője, fejlesztette. És nem csak azért, mert a BtS-sel kaptunk több Chloe-t, meg kaptunk Rachelt, meg egy kis extra Maxet. Egyik nagyobb bajom a 2-vel az volt, h túl sok volt az érdektelen, kevés szerepet kapó szereplő, a road movie jelleg miatt. Az új résszel ez remélhetőleg nem lesz ez a helyzet, így, h ismét kötött helyen leszünk. Emellett a képesség is sokkal érdekesebbnek tűnik, mint a 2. rész telekinetikája, amivel még csak nem is mi rendelkeztünk. Szal bízom a Deck Nine-ban.
  • caps lock
    Bizakodom hogy JÓ játék lesz, mégis az az érzésem hogy a nosztalgia faktorra építenek. Valaha készült egy klasszikus és ezt próbálják újra megközelíteni ahelyett hogy igazán kreatívak lennének és új utakat taposnának ki. Mint az AC, volt egy legendás Ezio trilógia és azóta is ennek sikeréből él a széria. Voltak szárnypróbálgatások, jobban sikerült darabok, de végtére is ugyanazt kaptuk mindég.
    A trailer alapján újabb tini-drámára számíthatunk, egy különleges képességű lánnyal a főszerepben. Ismerős ugye? Chloe és Max története esszenciális volt a maga nemében, és nem is igazán tudnám más játékhoz hasonlítani a műfajában, annyira egyedinek hatott. Remélem hogy ez is meg tud állni a saját lábán és nem a nagy előd sikerének farvizén próbál érvényesülni.
  • Evoluti0N
    Jah. Most néztem meg és ez alapján gondolatolvasás nem lesz. Csak érzelem érzékelés, átvétel, esetleg változtatás(?).
  • PiszkosFred
    25 perctől kezdődik a LiS blokkja, a trailer és a gameplay videó + kommentár
    Amit leírtál leakként, az nagyjából pontos is, bár gondolatolvasás helyett inkább az érzelmeket "látja"/érzékeli majd Alex.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.03.18. 21:21:22
  • Evoluti0N
    Oh, ok. Az eventet nem láttam.
  • PiszkosFred
    Nem csak állítólag, az egy órás event során konkrétan elhangzott, hogy ő az egyik "romance interest" a játékban.
  • Evoluti0N
    Úgy tűnik, h a kiszivárgott infók nagy része pontos volt. Emellett még annyi, amit múltkor nem írtam, h Steph a Before the Stormból visszatér. Állítólag ő lesz az egyik románc opció.
    Szeptember 10-én jelenik meg és ezúttal egyben. Nem epizodikus lesz.
    Mindezek mellett jön az első LiS és a BtS remastered. Felújított grafika, facial capture, változtatások puzzle-ökön (még kérdés, h ez mit jelent). Ezek külön is megvehetők majd, valamint extraként járnak, ha a True Coloros Ultimate Editiont veszi meg az ember, ami mellé Steph DLC is jár, ami valszeg vmi hasonló típusú dolog lesz, mint az extra epizód a BtS esetében.
  • caps lock
  • PiszkosFred
    10 perc. (vagy itt)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.03.18. 17:53:27
  • Evoluti0N
    Pár kiszivárgott infó a játékkal kapcsolatban. Most, h ezek mennyire pontosak, az csütörtökön majd kiderül, de állítólag belső forrástól származnak:

- a Deck Nine fejleszti (Before the Storm) és nem a Dontnod (LiS 1 és 2)
    - a főszereplő egy Alex nevű ázsiai-amerikai csaj lesz
    - a különleges képesség a gondolatolvasás
    - emellett Alex látja az emberek auráját, ami attól függően másmilyen színű, h milyen hangulatban vannak
    - a fentebb említett dolog miatt a játék alcíme (vagy kódneve fejlesztés alatt talán) True Colors
    - egy új kisvárosi helyszín

Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2021.03.13. 15:51:25
  • PiszkosFred
    Nagyjából nálam is így fest a lista, Wolf a legjobb, Batman és Borderlands szorosan mögötte, majd a Monkey Island :) Aztána többi, GotG, JP, stb. Nekem bejöttek a TWD-k is - szeretem azt a világot -, és pont ezért furcsállottam, hogy bármennyire is szeretem a GoT-t is, azzal valahogy nagyon szenvedősen értem a végére, az van a lista végén. Egyedül a Minecraft maradt ki, megvettem anno, hogy teljesen legyen a Telltale kollekcióm, de valahogy még nem vett rá a lélek, hogy játszak vele.
  • MerlinW
    Szerintem Tales from the Borderlands és a Wolf Among Us köröket vert a Walking Dead-re. Persze az is nagyon jó volt. Több jó játéka volt a TT-nek, mint rossz. Batman is tök oké volt. Talán a Game of Thrones-t mondanám a leggyengébbnek.
  • Evoluti0N
    Új LiS játék bejelentés március 18-án (jövő csütörtökön). Annyit mondtak el eddig, h új főszereplő, új különleges képesség.

• caps lock
    Twin Mirror. Nos nem volt rossz, csak nagyon rövid. 4-5 óra az egész. Van egy Twin Peaks beütése, de épp csak elkezdene érdekes lenni, véget is ér. Sajnálom, pedig van benne fantázia. Maradtam volna még a kisvárosban hogy felfedezzem a titkait és jobban megismerjem a karaktereket. Ez az agykontrollos elmepalota is jópofa nyomozós megoldás volt, meg képzeletbeli barátunkkal is érdekes párbeszédeket folytattunk. Bízom a folytatásban, mert lehetőséget látok benne.
  • caps lock
    Hasonló utat jártak be eddig mint a Telltale. Csináltak egy zseniális Walking Dead játékot ami köröket vert a sorozatra, utána viszont már nem tudták megugrani ezt a lécet. Talán a Borderlands kivételével, az parádés lett. A többi már csak középszerű vagy érdektelen.
    Dontnod is ráállt a középszerre. Pedig lehet ezt a műfajt magas szinten űzni, lásd Quantic Dream játékait. Detroit, Beyond, Heavy Rain, Fahrenheit, mind klasszikusok. De ezeknél tényleg számít a döntés, mert nem mindig elég egy jó történet, az a legjobb ha bevonják a játékost a mesélés folyamatába és hagyják hogy döntsön a karakterek sorsáról.
    LiS talán ezért működött olyan jól, és az idő visszatekerés ezt csak tovább erősítette. Rávilágított hogy milyen fontosak a döntések amiket az élet kritikus helyzeteiben hozunk, vagy talán fel sem ismerjük milyen fontos az a pillanat. Erre épült az egész játék. A következmények nem mindig beláthatóak, ezért jó ha mindig résen vagyunk és igyekszünk a tőlünk telhető legjobbra. Ezt jól átadta, és erre az útra kellene visszatalálni.
  • PiszkosFred
    Vampyr nem lett rossz, egy probat meger es manapsag mar szinte ingyen osztogatjak (EGS-ben talan volt is mar)
  • Evoluti0N
    Értékelések alapján nem lett kimondottan jó. Azon gondolkodom, h vajon a Dontnod csak egy ilyen "one hit wonder" marad-e. Vampyrt és Twin Mirrort nem játszottam, a többi játékuk közül habár a LiS 2, a Remember Me és a Tell Me Why egyik se lett rossz, de egyik se érte el a LiS 1 szintjét valamint sikerét sem eladások tekintetében. Az, hogy a Tell Me Why Game Passban kezdte a pályafutását, valamint a Twin Mirror Epic Store exkluzív, arra enged következtetni, hogy lehet, hogy nem állnak anyagilag túl jól, valamint nem bíznak a játékaik sikerében és inkább a biztos pénzre mennek a Microsofttól, illetve az Epictől.
  • Darun
    A szériára gondoltam, nem konkrétan az első részre. Ahhoz én nem szeretnék folytatást, a 2. rész végi fanszőrvizt is kicsit erőltetettnek éreztem. Amúgy nem tudom mekkora létszámmal dolgozik a studió és ezek a játékok sincsenek meg, de igy a látottak alapján ezeket kisebb lélegzetvételűnek gondoltam. A LiS-eket az epizódikus megjelenéssel meg jól el szokták húzni.
  • Evoluti0N
    Nem csak egy játékon dolgozik a Dontnod. A két Life is Strange között megjelent a Vampyr. Valamint a Tell Me Why és a Twin Mirror között csupán 3 hónap volt. Lehet, hogy egy LiS játékon is dolgoznak, de valszeg annyira lesz "folytatás", mint a 2. rész. Új karakterek, új sztori. Az 1. részhez hasonlóan a 2-nek is túlságosan különbözőek a befejezései, sőt még jobban, mint a LiS 1 esetében, hogy folytatást készítsenek.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.12.01. 18:43:01
  • Darun
    Most ezek lesznek LiS folytatás helyett?
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2020.12.01. 18:30:11
  • caps lock
    Megjelent a Twin Mirror, Dontnod új játéka.

• caps lock
    Kezdésnek nem volt rossz, kicsit skandináv krimi érzete van, isten háta mögötti kisváros, egy hátborzongató rejtély, szembenézés a múlt démonaival és semmi sem az aminek elsőre látszik. Gyanítom a transgender szál inkább csak érdekesség, nem efölé épül fel a cselekmény, bár hatásai az egyes szereplőkre kétségtelen. Nem tudom hogy mi sül ki belőle, de már most több fantázia van benne mint a LiS2-ben. Mert ott tényleg olyan volt mintha csak egy filmet néznél, de itt vannak rendes játékos elemek, kis puzzle, kódkeresés, a visszaemlékezésekkel új párbeszéd opciókat oldhatunk fel, van értelme benézni minden sarok mögé. Azt viszont nem értem hogy miét kell epizódikusan kiadni, ha tényleg csak egy hét csúszással jönnek az új részek? A Twin Mirror is idén érkezik, az öt epizódos lesz, de egyben adják ki.
  • Evoluti0N
    Amúgy azóta rájöttem, h hülyeséget mondtam, mivel volt benne egy puzzle, habár a puzzle kicsit erős kifejezés, amihez az új játékmeneti megoldást kellett alkalmazni. :D
  • PiszkosFred
    Értem, köszönöm.