66
  • SirBubu
    de egyébként akkor már nyugodt lennél, ha egy nikket kiírna? mondjuk gipszjakab

(szerk.) most látom hogy meduplázódtatok. tehát: "de egyébként akkor már nyugodtak lennéTEK, ha satöbbi..."?

Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2014.12.28. 21:02:18
  • adam46
    Igen, gondoltam feljelentem, de előtte elkérem az engedélyed. Szerinted, miért számít az, hogy ki írta a cikket és hogy miért nem vállalja magát? Mert annyira hiteles a kritika, mint a cikk író kiléte.
  • lammaer
    Azért számít hogy kicsoda a cikkíró... ugye egy idő múlva az ember kitapasztalja hogy az adott kritikus számára menyire megbízható, mennyire érdemes személy szerint adni a véleményére.
    Namost amióta az Sg névtelenül rakja ki a cikkeket erre már nem lehet építeni.
  • Lokker
    Az már vélemény, hogy szerinted azért f*s mert neked nem tetszik. :)
  • Tetsuo
    Az a baj, hogy a magadfajták pénzben mérik a minőséget.
    Végre valaki - a cikkíró - kimondja, hogy nagy f*s az egész Tolkien-sorozat. Eleve ez az összekutyult északi fantasy-világ kicsit gagyi, az angolszász behatás meg undorító.
    Törődj bele, hogy mindenki elmondhatja a véleményét a filmről, még ha az negatív is. Ezért van itt a hozzászólás lehetősége. ;-)
    Végülis nincs nagy baj, egyelőre választhatunk hogy megnézzük-e vagy nem. :-)
  • lammaer
    Az első részre nem tudom rávenni magam (úgy hallottam annak a résznek az első fele tömény unalom, szőröstalpú hobbitok mindenütt meg a konyhában mosogató törpék...)

Kérdés: a 3. rész nézhető önmagában?
  • hgaben90
    Én ennél a filmnél léptem túl a tagadáson (1. film) a haragon (2. film) és egyből az elfogadásra ugrottam. Nem volt Gyűrűk Ura-szintű. Howard Shore lusta volt, Peter Jackson meg csinált egy bő kétórás csatajelenet-montázst. Annak tökéletes volt, jó harckoreográfia, ötletes, kidolgozott harcoló felek és stratégiák. Összességében jobb szájízzel hagytam ott a termet, mint az előző két film esetében.
  • SirBubu
    "Egyáltalán ki a cikk író? Egy név sincs feltüntetve. "

mert miért? mit számít az? föl akarod jelenteni, vagy mi? hmm? rajtad kívül a döglött kutyát se érdekelte
  • adam46
    Ez már kritika volt, nulla érvelés, csak felesleges rizsa. De még mindig nem tudtam meg, hogy a cikk írója szerint, ez miért egy rossz film. Egyáltalán ki a cikk író? Egy név sincs feltüntetve.
  • Teppik Amon
    Lehet hogy én másik filmet láttam, de nekem tetszett. Szeretem a gyűrűk urát meg egész világot. Tény hog y voltak benne érdekes részek, mint a gravitációt legyőző Legolas (ott azért felhördült a mozi :) de összességében jó lett! Tetszett.
  • bunny
    Olyan mintha a cikkíró nem is látta volna a filmet. Ennél többet kár mondani erről a marhaságról amit itt összehordott.
  • NEXUS6
    És ha csak lenne egy olyan trilógia, ahol Legolasz mindenkit lenyilazna!?

Csajok, ratyik biztos megnéznék, az már úgy is a mai közönség 70%-a.
    XD
  • Katalizátor
    Szerintem ugorj neki meg1x a cikknek, vmit felreertelmeztel!
  • barret
    A hétvégén idehaza is Peter Jackson trilógiájának utolsó darabjára voltak a legtöbben kíváncsiak, így az egy csapásra a nézettségi lista élére ugrott.

A hobbit: Az öt sereg csatája világszerte elsöprően kezdett: akárcsak az Egyesült Államokban, úgy hazánkban is maga mögé utasított minden más filmet. A Tolkien könyvén alapuló fantasy trilógiává duzzasztott záróakkordjával ugyan mi nem voltunk maradéktalanul elégedettek, azonban ez nem tántorította el a mozilátogatókat attól, hogy beüljenek rá, és négy nap alatt egy laza 183 milliós bevételt harácsoljanak össze a Középföldén játszódó kalandnak. A film ezzel az egyik legjobb magyarországi nyitóhétvégét produkálta az idén. Most mi a baj?
  • Hedgehunter #11
    Neked kellemesen szorakoztato volt neki nem ennyi... Mellesleg nekem sem volt szorakoztato..
  • Archenemy
    Én már nagyon várom "A sonkádi Egyed gazda" epik trilógiát, böhöm nagy sárkányokkal, hatalmas csatákkal és Legolasszal!
    De mondjuk azt is fel lehetne dolgozni, mikor Tolkien egyszer beütötte a lábujját! Gigászi ordítás, lassított felvételben, másfél órán keresztül! Slow-mo gyönyörű díszes ruhában, közben hallani a kislábujj reccsenését! Brutális!
    Aztán megérkezne Legolasz! Lemészárolná a hirtelen megjelenő orkokat! Ebből igazából egy trilógiát kéne csinálni!
    Vagy volt egy kihagyott rész, Bombadil Tomával, arra vissza kéne térni! Epik lenne az egész, mert Bombadil Toma vérfarkas, és sárkányokkal harcolna! És akkor megjelenne Legolasz! Lenyilazná az orkokat! Ebből is lehetne egy trilógiát rittyenteni simán!
  • SirBubu
    hát már meg ne haragudj rám, de szerintem a cikk írója örömmel megrendezte volna a filmet (ahogyan én vagy te is --> tudod: pénz beszél...), ha felkérik rá
  • Montanosz
    Ha ennyire tudja a cikk írója mit kellett volna tenni-venni, miért nem ő rendezte?
    Ha meg nem, attol nem lesz menő figura ha egy kellemesen szórakoztató filmet lehúz, és földbe döngöl.
    Legfeljebb csak egy okostojás.
  • SirBubu
    engem a másik kettő hobbitfilm nem érdekel, de ezzel asszem megvárom a... khm... TV-s megjelenést, ami -- úgy gondolom -- úgy 3 hónap múlva várható (tisztességes minőségben)

mindigis szerettem volna látni egy olyan filmet, amiben csak az öldöklés megy háború keretében, és a hírek alapján ez pont ilyen
  • NandorHUN
    "A hobbit-trilógia még akkor is kiérdemelte volna az évtized legnagyobb filmes csalódásának járó díjat, ha a záró epizódja zseniálisan sikerül. "

Nem tudom cikk író mit várt ettől a trilógiától de tényleg. Egyébként ha ez a film, már amúgy se tudott volna segíteni a sorozaton, akkor miért is csalódott benne?
    Nekem tetszettek a filmek, de nem is tettem magasra a lécet, még az újranézhetőségi faktor is megvan bennük nálam, ami legtöbb filmnek nem sikerül elérniük.
    Utoljára szerkesztette: NandorHUN, 2014.12.28. 13:44:58
  • Smithie
    És akkor még finoman fogalmaztál... Valszeg nem is látta a filmet...
  • sakhalin
    Tetszett és zseniális lett az utolsó rész is.A cikkíróvéleménye butusság szerintem.
  • Ra1n
    Zseniálisra????? Pontosan melyik része????
    Az orkfejek potyognak benne mintha papírból lennének,komolytalan elenfelek az összes szereplőnek. A sárkány akárcsak az előző részben itt is ostoba barom. Igaz leigáz pikkpakk egy kisvárost, de annyi esze nincs hogy ne menjen szemtől szembe egy számára halálos fegyverrel hanem odébbmenjen fél métert vagy köpjön egy kis tüzet, egy szem ember elintézi.... A sárkány akitől mindenki fél nem volt képes elbánni 10 törpével,majd egy emberrel aki hajlandó volt szembeszállni vele.....VICC... Aztán ott az ominózus csata. Minden veszni látszik, a városba orkk ezrei törnek be, a tündék és törpök visszavonulnak, ekkor kitör a 10 kemény törpe a hegyből és megfordítják a csatát...TIZEN.... És persze a tündéknél senkinek nem volt annyi esze hogy az orkvezér ellen menjenek neadjisten kilőjék nyíllal nem. CSAK a tíz törpének jut eszébe. És ha már fent van a vezér egy magaslaton mivel menjünk fel hozzá gyorsan? Hegyikecskével.....:D :D
    A véjáték pedig mocskosul vontatott és erőltetett volt ahogyan ez jellemző az egész hobbit """"trilógiára""""....
    Látvány? Na abból jeles a film. De csak abból. Ugyanakkor a seregek csatája így hogy szénné van effektelve jóval gyengébb hatást keltett mint az eredeti trilógia csatái....

Ez a film minden volt csak nem zseniális.....
    Gyakorlatilag harmatgyenge volt az egész Hobbit az eredeti trilógiáhz képest....
  • NEXUS6
    Szerintem csak az egész sztori varázslatos hangulatát baxta el, de már az első LoTR film óta. Melyik hülyének jutott eszébe egy horror rendezőre bízni ezt a vállalkozást. Olyan zéró szinten tudja kezelni a színészeket, hogy az fáj. Lásd pl a Komfortos mennyország jó kis sztoriját is elbaxta az üres, zéró érzelmet kiváltó karakterekkel.

A gond hogy ez egyfajta bukás, és szépen magával ránthatja a népes (és tehetséges) szereplőgárdát is, akiknek ez egy jó kis kitörési esély lett volna.
  • Különc
    Minden jelenet amiben Legolas szerepel hatalmas fail, egyébként élvezhető