Assassin's Creed: Syndicate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Black Flag és a Rogue még képes volt a kalózos - hajózós játékmenettel valami újat hozni a sorozatba, a Unity meg megpróbálta Ezio történetét átemelni a francia forradalom idejére, de a Syndicate lényegében teljesen feladta. Call of Duty lett, multi nélkül. Egyszerűen a huszonötödszörre is ugyanaz a játékmenet nem elég, hogy bevonzzon a játékba. Önmagában az kevés. Legyen mellé még valami: jelenkori rejtély, amit meg akarok oldani (ez nincs), a történet érdekes, a karakterekkel törődjek, legyen valami "character arch", karakterfejlődés. Hogy elindulunk valahonnan a főhőssel, aztán valahová megérkezünk. Mint Ezio: bohém fiatalemberből mestergyilkos. Vagy akár Arno is. Legyen valami, ami miatt úgy érzem, hogy érdemes még egy nyomorult negyedet felszabadítani, még egy küldetést végigvinni.
A lolzy híresség cameok nem segítenek. Nagyon nem. Darwin meg Marx ... Meg Dickens ... Eh.
Technikailag jobb,mint a Unity. Csak unalmas. Klisé a két karakter, statikus a személyiségük, lehetetlen kötődni hozzájuk. Az se segít, hogy ketten vannak és bármikor váltogathatok közöttük. Egy történetorientált játéknál fontos lenne, hogy ki a főhős, mert az az ő története. A Syndicate meg nagyon gyenge sandboxnak, az nem viszi el, hogy ugyanazokat a küldetéstípusokat ismételgetjük egymás után. Ez ma már kevés.
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Nothing is True, Everything is Permitted
Ehhez képest az igazi pofára esős jelenetek Desmond történetében voltak csak: az elején a toll ellopása, az eagle vision a falon, az emailek, Lucy. Aztán a meglépés az Abstergótól, a képzés, a bleeding effect, végül a precursor ahogy hozzánk szól. Aztán megint Lucy és a nagy csavar. Végül pedig apánk és a befejezés. Nem mondom, hogy Oscar-gyanús, de azért legalább volt benne némi fantázia, csavar, meg valami ami kötött a sorozathoz. Egy főhős, akin keresztül megtapasztaltam a világot.
A Black Flag óta egy névtelen izé vagyunk, szoftverfejlesztő vagy a Unityben meg a Syndicate-ben otthon ülön konzoljátékos, aki segít az assassinoknak. Eh... Akkor dobni kéne ezt az egész Abstergo-modernkori vonalat és simán csinálni egy ott játszódó játékot.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Ami miatt nem jött be: én a történetért játszom az AC-ket. Eddig mindet végigvittem. Az egytől a háromig főleg Desmond története érdekelt, mert az alapsztori sehol nem volt nagy szám. Még Ezio története sem: árulás, bosszú, ennyi. Aztán a Black Flagtől kezdődően szépen kiírták a jelenidőt a játékokból, ami szerintem k...a nagy hiba volt, mert az alapsztori egyikben sem volt elég erős, hogy elvigye a hátán a játékot. Aki emlékszik arra, hogy mekkora feeling volt az 1 végén meglátni a falon az írásokat vagy amikor Ezio helyett Desmondhoz szólt a precursor csaj. Ezek jó elemek voltak, vitték előre a játékot, vártuk hogy Desmond is csináljon valamit a jelenben, mint képzett assassin és végül is meg is kaptuk a 3-ban csak kicsiben.
A 4-et még elvitte a kalózkodós mechanizmus, a Rogue-ot is, ami lényegében ugyanaz volt. A Unitynek a butuska szerelmes-tragikus főszála döcögve, de képes volt ott tartani az embert a játék előtt. Itt nem látok semmit. Nem kötődök a szereplőkhöz. Nem ismerem őket. Eziot, Connort de még Arnot is gyerekkora óta végigkövettük, de Shay-nél is ott voltunk, amikor átállt. Itt felnőttek az ikrek az első küldetésnél és lényegében adott minden személyiségjegyük.
Tényleg csak avatárok lettek, ikonok, karakterek, amiken keresztül lehet ökörködni a viktoriánus Angliában. Nekem ez csalódás, ha valakinek ez így oké, akkor hajrá, tessék megvenni. Így is végigtolom, de max egyszer.
If you give a little love you can get a little love of your own
SOHA TÖBBÉ ANDROID!
Elhiszem hogy neked jó volt,én a 2 után egy AC-t sem tudtam végigvinni,egykaptafa repetitív dögvész volt egytől egyig, a Black Flag-et is beleértve, mindben rettenetesen bárgyú gyenge harcrendszerrel.
A fórumokon pedig minden egyes AC hír alatt többségben vannak akiknek a könyökén jönnek ki az AC játékok mert képtelenek fejlődni pozitív irányba,mindig csak hozzáadnak valami apró kis baszt,de a játék fő gondját - repetitívség,unalmas küldetések,, gyenge harcrendszer - csak azért sem javítják.
SOHA TÖBBÉ ANDROID!
Nem igaz, nagyon jó volt a Brotherhood, meg a 3 is tetszett. A 4 se volt rossz, de az inkább hajós játék lett. Unitynak nem volt hangulata, legalábbis engem nem kapott el, itt viszont van eddig.
Ha meg a kettőben lévő játékelemeket nem tudod elviselni többször, akkor az AC kínálta open-world nem neked való. Mert valószínű ez lesz a jövőben is, kisebb-nagyobb változtatásokkal. De nézd meg magad milyen lett a Syndicate, jó kis újításokat pakoltak bele.
Ráadásul itt még jól is jön,mert ezalatt a pár hét alatt kiderül hogy sikerült-e csak egy kicsit is fejlődni vagy ugyan akkora copypaste pöcegödör mint az eddigi AC játékok a 2 után.
Utoljára szerkesztette: R0GUE, 2015.10.23. 13:57:51
SOHA TÖBBÉ ANDROID!
http://www.youtube.com/watch?v=nXYRFOjqSOU
Utoljára szerkesztette: grebber, 2015.10.23. 11:05:27
Next PC upgrade: 2022
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.10.21. 19:41:27
[merlinw.org]
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2015.10.14. 13:32:51
❤The Witcher 3❤ ❤Batman❤ ❤Bioshock Infinite❤ ❤Linkin Park❤ ❤Ford Mustang❤ ❤Assassin's Creed Rogue❤
És a karakterek:
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.10.13. 19:43:21
Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,
De még nem láttam VGA-t ami mellé adják :(
Utoljára szerkesztette: xido, 2015.10.08. 23:25:21
Az NVIDIA előkészítette az ünnepi játékdömpingjét
Az első képen a templomos főmufti lehet vajon? A háttérben meg talán egy kincsesláda.
❤The Witcher 3❤ ❤Batman❤ ❤Bioshock Infinite❤ ❤Linkin Park❤ ❤Ford Mustang❤ ❤Assassin's Creed Rogue❤
Akkor valami a Syndicate-ről is:
Vajon ebben melyik szereplővel játszhatunk az elején? Mert szerintem ebben is lesz ilyen az elején, akkor még marad 10 szereplő, ezekkel talán a további 10 AC játékban játszhatunk?
vagy csak a színészek és más volt a nevük a játékban?
[merlinw.org]