2149
nv
  • nxs
    Már sajnálom,hogy nem vettem meg a 3070et 240-ért. Ja mégsem,rohadtul nem ér annyit és a 3060ti 300+os ára elég betegesnek tűnik.
  • cylonflatus
    Még alá is becsültem. Tegnap nézegettem, találtam is 3060-at is szép számmal, de pl ma már nem találom, gondolom eladták rohadt gyorsan. pedig az ára... amit írtam, hogy egy jobb építésűért mennyit fognak elkérni minimum, de ennyire azért nem számítottam. Egy jobb Gigabyte, tehát 3 ventis windforce hűtés, stb, - 350000,- Ft :O.... akkor a Rog Strix mennyiért lesz kirakva, 400-ért? Nevetséges, még akkor is, ha még korán van. A 3060-ak hivatalosan 390dodótól indulnak, 400körül van az átlag és a jobb konstrukciók is max 450$. Na mindegy. Tudom, hogy készlethiány van, meg primőr, és majd olcsóbb lesz. De akkor is olyan szar nézni. Mire összespóroltam nagy nehezen szűk 200-at, minden eltűnt ebből az árkategóriából. Vannak az 1660Ti-k 100-120-ért, aztán egy nagy ugrás és 250 fölött folytatódik. A 120-220 sávból eltűnt minden. Na mindegy, mást nem tehetünk, várunk.
  • MerlinW
    DarkSector használja, kérdeztem tőle, ő azt mondta hogy neki okés. Persze kompetitív játékokkal nem felhőben kell játszani :)
  • TomStorm
    Nekem csak 1080p-t enged.Nem vettem észre 4k upscale-t(csak a próbaverziót használtam).
    Az viszont lehet hogy input lag-om nagy ha használom?
  • MerlinW
    Annyira, hogy minden fut upscale 4K@60-al. Nem egy gépről van szó, hanem felhőről, azaz több száz szerver együtt matekozik neked.
  • Zsoltee_a_bator
    Milyen eros a tavoli gep kb?
  • hunbalee
    Kint is van sok helyen a 3060Ti tesztje...
  • MerlinW
    Nem lehet.
  • hunbalee
    Nekem nincs soha nem is volt ilyenem. De mivel felhő gaming így semmit se szed le a gépedre pont ez a lényege hogy egy távoli bivaly erős pc-n játszod így nem lehet ezeket magyarítani ugyanis nincs mit.
  • Tivot
    Sziasztok egy olyan kérdésem lenne ha geforce nowból futtatok egy játékot és fizettem a premiumért nincs idő korlát stb , hogyan lehet magyarosítás alkalmazni esetleg. köszönöm előre is . Szép napokat nektek éljen a geforce now ez egy fantasztikus csoda.
  • Borg
    Van egy ilyesmi hiba az nvidia driverben most, de hogy nálad is pont ez okozza-e, azt nem tudom.
    Próbálj meg 4-5 verzióval régebbi drivert. A te kártyádnak úgysem kell a legfrissebb.
  • koj
    Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy friss Windows 10 telepítése után (eredeti) ugye telepítettem a drivereket is. GTX 1660 SUPER VGA-m van, és a legfrissebb nvidia telepítése közben a monitor képernyője elsötétedik és vissza se jön, újraindítás után sem. Mitől van ez? Ha letörlöm a drivert akkor újra van kép, de anélkül nem tudok játszani...

Volt másnak is ilyen roblémája?
  • Carmang
    Én kb 2 éve tervezgetem lecserélni a most 10 éves konfigomat :D Tavaly úgy voltam vele, hogy na majd most nyáron, most már tényleg.
    Aztán márciusban bejött a korona, meg a home office, és úgy voltam vele, hogy jó akkor jövőre :)
  • hunbalee
    Ez nyilvánvaló.. Aki háklis az a HW árakra az kivárja.. fél év és minden IS kapható lesz. Konzol, proci VGA stb..ami eddig csak papíron létezik

Utoljára szerkesztette: hunbalee, 2020.11.25. 10:05:54
  • akyyy
    kb én is egy éve várok és gyűjtögetek, év elején akartam volna újjítani, akkor még nekem az 1660-as volt kinézve, de bejött a vírus és inkább félre tettem a pénzt, "hogy ha kéne"...
    de lassan megint január, megint lesz egy kisebb összegem, meg túlóra ezerrel, :D, szóval jó lenne egy 3070-es már. de tényleg, vagy drága még nagyon, vagy nincs is készleten. Aztán mindent is újítani kéne a gépben hozzá, csak kicsit félek hogy január vége, február eleje és még változatlan lesz a helyzet.

én még egy vén 970-el tolom, végülis még meg vagyok vele. csak szegény most szenvedni fog, mert új monitort akarok :D
  • Borg
    Ja, csak a 6800-as AMD-k is ugyanilyen scalper áron lesznek. Tehát de, el fognak érte annyit kérni.

Amúgy nem tart ez örökké. Én is tudtam 3080 FTW3 Ultrát 305-be venni. Csak le kell vadászni a megfelelő ajánlatokat (jellemzően nem MO-n), vagy kivárni.
  • MerlinW
    Készlethiány van világszerte, jövő tavaszra ígérnek javulást, akkor már elvileg meg kell hogy kapd 300k alatt itthon is.
  • hunbalee
    250et nem fognak elkérni érte mert ott már a 6800as amdk vannak amik ketté hugyozzák a 3060at.Ha már megvárod a 3060at akkor majd alzát nézegesd az kb az egyetlen cég ami nem rak rá szinte semmit.
  • cylonflatus
    Totál agyfaszt kapok. Kuporgatom a pénzem, kb egy éve spórolok a vga upgrade-re, amit decemberre-januárra, de inkább előbbire terveztem. Igen, "Az" miatt. 3 éve egy Asus Strix 1060 6GB-ot hajtok, ami eddig kb ki is szolgált. A következőre egy osztályt azért szerettem volna ugrani, szóval egy 2070 volt tervezve, kb hasonló minőségben, szóval egy Rog Strix, de a Gigabytenál alább nem adtam volna. Közben jöttek ugye az Ampere kártyák. Most, hogy kb össze is jön a pénz, az összes értelmes választás eltűnt, már ami nekem az lett volna. Mutogatták ugye az Ampere-eket, hogy a 3070 majd tud annyit mint a 2080Ti, fele annyiért, nyilván én sem vagyok a pénztárcám ellensége, gondoltam ok, akkor várjunk egy kicsit a vásárlással. Mert miért vegyek meg egy 2070-et, amikor annyi pénzért vehetek egy 3070-et, ami körberöhögi a kistesóját? És most nézem a shopokat, vannak ugyan 30xx kártyák, de egy vagyonért - már ha egyáltalán készleten van. Még a 2060-ak is kezdenek eltünedezni, 1660Ti-ből folyót lehet rekeszteni, de a Strix1060 után nem fogok 1660-ra upgradelni. Ok, tudom, hogy most pont egy köztes időszak van, de akkor is, olyan szar érzés nézni és várni. A 3070-ről már lemondtam, de egy 3060-al kibékülnék nagyon, ha értelmes áron meg tudnám venni decemberben. A 4k nem érint, fhd-ban meg eddig is minden elment maxon, vagy nagyon minimális kompromisszummal. csak attól félek, hogy ha lesz is, még a 3060-ért is el fognak kérni min. 250-et, egy jobb építésűért, pl egy Rog Strixért biztos. A szar Forint, meg a kereskedelmi árrések kurva nagy szopás nekünk a kinti árazáshoz képest.
  • hunbalee
    Lebukott a GeForce RTX 3060Ti

Utoljára szerkesztette: hunbalee, 2020.11.17. 17:17:58
  • MerlinW
    Nekem csak 6TB-os lemezeim vannak, azok 50k-tól indulnak. Értelemszerűen nem az 500GB-os 5400RPM-es szarokra gondoltam :)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.14. 21:46:00
  • Atisz #1807
    Merevlemez... 15 ropiért kiváló minőséget lehet vásárolni. Az nem ez a 60+ ezer kategória, hogy egyáltalán felmerüljön a használt vásárlása.
  • hunbalee
    Válaszolna az AMD Smart Access Memory-ra az NVIDIA
  • Carmang
    Akkor nem csak nekem tűnt fel, hogy nem valami nagy szám ez a kinézet :)
  • Zsoltee_a_bator
    2017-es jatek xbox-ra, 1050ti az ajanlott GPU hozza.

• mulli1986
    Hát azért ezt a kártyát, nem egy ilyen hulladék kinézetű játékkal teszteltem volna. Nem ismerem, nem tudom mennyire optimalizált és mennyire kell hozzá erőmű, de ezt a grafikát ilyen fps-el sztem egy GTX 1060 is hozza
    Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.11.11. 10:21:43
  • MerlinW
    Nem.
  • fejnelkuli
    Köszi a választ!
    Ha adventure játékokba csökkentem a FOV beállítást, akkor nyerhetek plusz FPS-t?
  • MerlinW
    Miért, HDD/SSD-t meg tápot igen?: ) Max processzort, ha minden kötél szakad, de az alaplappal is vannak fenntartásaim:)
    VGA egyébként nem olyan vészes, csak alaposan át kell nézni. Ha nem "kormos", elszíneződött a kártya, jó állapotban vannak a ventik, az már félsiker. Viszont fizetés előtt mindenképpen tolni kell vele egy terhelés tesztet - szőrös fánkot vagy valamit - és figyelni, hallgatni. Ha klimatizált szerverparkban bányásztak vele az nem probléma. Viszont ha a tulaj túlfesz-elt tuninggal 30 fokos szobában 3Dmark-ozott 0-24-ben az nem oké :)
  • Atisz #1799
    +1

Videokártya és monitor, amiket sosem vennék használtan.
  • Atisz #1798
    Amikor majd kijön az rtx 3050 kb. 1/4 áron, majd ne vágd fel az ereidet ;)
  • MerlinW
    Nem, de értelemszerűen a pénztárca diktál. Egyébként máig jól használható kártya. Annyi, hogy a használt VGA zsákbamacska. Nem tudhatod mit műveltek vele korábban (tuning, bányászat, stb).

• fejnelkuli
    Üdvözletem!
    Érdemes ezeknek az új kártyáknak az árnyékában még használtan 1080ti kártyát venni?
  • AmpereRyzen
    Igazából kiskölyök koromban csak az sg.hu-t néztem de nem fórumoztam ideje azt is bepótolni. Forza 7 gameplay rtx 3080 karimmal.
  • MerlinW
    És most emiatt regisztráltál a fórumra?:)
  • AmpereRyzen
    Sziasztok új rtx 3080 tulaj vagyok. Kemény kis kártya. Volt pár napig 3070-es kártyám is az is elég jól sikerült.
  • hunbalee
    Bemutatkozott a Gigabyte RTX 3060 Ti
  • grebber
    IPON tesztje: RTX 3070 - 2080TI ÁTNEVEZVE?
  • grebber
    Máris készülnek az új GeForce-ok?
  • grebber
    PH RTX 3070 Tesztje