Nvidia GeForce Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Én azt tapasztalom a 3080 FTW3 Ultrával, hogy RTX On minden más ultrán: FHD-ben a 60 fps mindig tartható. Ahhoz nem kell DLSS sem. 1440p esetén már határeset, hátmég ha valaki 144fps-re vadászik, akkor kell a DLSS is. 4K-ban meg kötelező a DLSS, ha valaki RTX-ezni IS akar, máshogy sosem lesz meg a 60 fps. Persze játéka is válogatja, hiszen az RTX-nek is vannak fokozatai, meg a DLSS-nek is. Plusz sok játékban vannak feleslegesen zabáló featureök, amiket lejjebb lehet venni észrevehető képminőség romlás nélkül, és akkor bőven a játszható fps kategóriába kúszik.
A legtöbb gond szerintem abból van, hogy ugye ezeket már valódi 4K kártyának nevezzük, ami így is van, de nem RTX meg minden max, meg 100+fps-re kell gondolni. Alap ultra beállítások mellett, rtx off, dlss off, megvan a 60fps általában minden játékban. Ezért 4K kártyák. Ha kell RTX is, akkor meg menni kell a DLSS-re is. Azért van.
Ugyanez volt anno a HDR-el.. majd kinovik 😊
Ha 5 evig huzzak a konzolok, akkor ezek a kartyak is nagyjabol jok lesznek addig.
De kb ez vár minden másra is. 1-2 hónap aztán lesz 3070/3060 meg radeonok is normálisabb áron.
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
Csak hát érted, amikor egy éve kuporgat az ember türelemmel, egy éve nézegeted a teszteket, a kártyákat, akkor ez elég szar érzés. Elhárult az akadály, hopp, dobtak eléd egy másikat 😊 Már novemberben meg tudtam volna venni a 2070-et, de akkor úgy voltam vele, hogy várjuk meg az amperet. Viszont az elég gusztustalan, hogy az "olcsó" gpu-s kártya mennyibe fáj valójában. Mármint itt, Magyarországon. A legolcsóbb 3070 amit most néztem 10 perce 400 rugó... olyan, mint ha a teljesítmény alapján árazták volna be. Mármint értem ezalatt, hogy hozza azt a teljesítményt, sőt jobb, mint a 2080Ti - ok, akkor 400-450, mert ezért a teljesítményért eddig ennyit kellett csengetni. Akárhogy is nézem, a 3070 az a 2070 utódja, az az osztály, kaszt, ahogy tetszik. Azt pedig 180-240 között mozgott, de a 3070 dollárban megadott ára is, még a szar Forinttal számolva is 160-180. Mármint a jobb építésűek. Egy jobb 3060-at nem fogsz kapni 300 alatt. Lehet, hogy az '50 is szép teljesítményre lesz képest, de akkor is...
Extra fogyasztas/ho nelkul erdekes opcio sztem.. Csak erdekelt volna, hogy az uj generacion is megy-e, vagy azok mar gyarilag ki vannak centizve.. Nekem nincs, szoval nem tudom kiprobalni.
[merlinw.org]
Egy mobil 1650-est tweakelgettem nemreg. Ott ugye a hutes limitalt.. A turbo core freki annyira tud felmenni terheles alatt, amennyit a max TDP megenged. Viszont a kartya siman megy stabilan sokkal alacsonyabb feszultsegen is, igy ugyanannyi TDP-be magasabb freki fer -> gyorsabb lett a kartya. Kb 10% emelkedes lett a core frekvencian ugyanakkora hotermeles mellett.
Intel procikon meg nagyobbat lehet engedni a feszkobol, ott kb +15-20% sikerult (i7-9750h)
Amit lent írtam az gyakorlatilag a referencia tartalék a kártyákon. Lehet rajta húzni 20+%-ot is, ha megküldöd árammal és persze ha megbírkózol az ezzel járó hővel.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.11. 23:45:57
[merlinw.org]
Power Limiter: 109%
Clock + 40MHz
Mem clock +500
Ez kb mindenhol +4-5 FPS 4K-ban.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.11. 20:12:57
[merlinw.org]
Komolyan, az RTX 3050 baromi jó áron fog jönni, megéri várni rá.
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
[merlinw.org]
Az viszont lehet hogy input lag-om nagy ha használom?
[merlinw.org]
Próbálj meg 4-5 verzióval régebbi drivert. A te kártyádnak úgysem kell a legfrissebb.
Olyan problémám van, hogy friss Windows 10 telepítése után (eredeti) ugye telepítettem a drivereket is. GTX 1660 SUPER VGA-m van, és a legfrissebb nvidia telepítése közben a monitor képernyője elsötétedik és vissza se jön, újraindítás után sem. Mitől van ez? Ha letörlöm a drivert akkor újra van kép, de anélkül nem tudok játszani...
Volt másnak is ilyen roblémája?
Aztán márciusban bejött a korona, meg a home office, és úgy voltam vele, hogy jó akkor jövőre 😊
Utoljára szerkesztette: hunbalee, 2020.11.25. 10:05:54
de lassan megint január, megint lesz egy kisebb összegem, meg túlóra ezerrel, 😄, szóval jó lenne egy 3070-es már. de tényleg, vagy drága még nagyon, vagy nincs is készleten. Aztán mindent is újítani kéne a gépben hozzá, csak kicsit félek hogy január vége, február eleje és még változatlan lesz a helyzet.
én még egy vén 970-el tolom, végülis még meg vagyok vele. csak szegény most szenvedni fog, mert új monitort akarok 😄
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Amúgy nem tart ez örökké. Én is tudtam 3080 FTW3 Ultrát 305-be venni. Csak le kell vadászni a megfelelő ajánlatokat (jellemzően nem MO-n), vagy kivárni.
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.14. 21:46:00
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.11.11. 10:21:43
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Ha adventure játékokba csökkentem a FOV beállítást, akkor nyerhetek plusz FPS-t?
VGA egyébként nem olyan vészes, csak alaposan át kell nézni. Ha nem "kormos", elszíneződött a kártya, jó állapotban vannak a ventik, az már félsiker. Viszont fizetés előtt mindenképpen tolni kell vele egy terhelés tesztet - szőrös fánkot vagy valamit - és figyelni, hallgatni. Ha klimatizált szerverparkban bányásztak vele az nem probléma. Viszont ha a tulaj túlfesz-elt tuninggal 30 fokos szobában 3Dmark-ozott 0-24-ben az nem oké 😊
[merlinw.org]