2149
nv
  • alyr2
    Micsoda kazán! pedig csak 120W :D
  • Jim Morrison
    ah szuper, köszi
  • smog15
    Megtaláltam a tesztet a kicsiről 75 fokra ment fel max.

• Jim Morrison
    70fok fölés azért így sem fog menni nem?
  • smog15
    Teljesítményben szerintem nem rosszabb a kisebb, viszont az elég hangos lesz terhelésen a kisebb hűtés miatt, én inkább a nagyobbat választanám ha csak nem zavarja a hang.
  • Jim Morrison
    Ismerősöm kinézte ezt a 960-as kártyát. Viszont van belőle ilyen is. 10k-val olcsóbb, de nem tudom, teljesítményben mennyivel lehet rosszabb? (fullHD gaming mellé kéne kártya, r9 380 a vetélytárs)
  • smog15
    Ne nyissunk vitát szerintem :) Itt valami más lesz a gond lehet újra rakom a gépet megint aztán meglátjuk.
  • alyr2
    Hajjajj mikor tanulnak meg drivert irni..:D
  • smog15
    Még mindig nem jó :/ Lehet az a baj, hogy másik meghajtóra akarom lementeni a videókat? De ha jól rémlik régebben is így volt.
  • smog15
    Köszi!
  • scomcomputers
    Igen,volt már hasonló.....összes nv driver uninstall, majd a DDU-val minden maradék törlése, legújabb driver telepítése....és jó lesz!
  • smog15
    Újra raktam a gépet és a videokártya driverét nem tudtam felrakni cd-ről sebaj letöltöttem meg a Share-t is és most valamiért nem megy a felvétel, elindítom de a visszajelző zöld pötty át van húzva pirossal és nincs felvétel amikor leállítom írja, hogy felvétel vége és menti a videot a megadott mappába de sehol semmi. Találkozott már valaki ilyennel?
  • cylonflatus
    thx
  • Borg
    Az a része, hogy bármi amiatt nem menne, vagy törlődne a win10 által, mert warez, színtiszta urban legend.
    Maximum bizonyos programok nem kompatibilisek, vagy valami patch kell még hozzájuk.
    (A Solidworks 2016-ba sikerült olyan bugot implementálniuk, hogy a még a mentéseket is összebaszta, szóval nem lepődök meg semmin.)
  • cylonflatus
    Na ezért nem mertem még váltani. Annyi ilyet hallok, hogy jogtiszta cuccok is nem indultak el miután upgradeltek a 10-re. ACadet pont használom én is egyébként, mondjuk én nem rajzolok, csak tervekről szedem le a méreteket a megvalósuláshoz, esetleg módosítok, sokszor a mérnök olyan elemeket tervez be amit már nem is forgalmaznak, vagy szimplán csak amit kitalált, az max papíron működik. A valóság meg egy másik dolog...

Amúgy rendbejött, most már működik minden a legfrissebb driverrel. Akkor nyilván a winfrissek közül nem volt fönt még valami. Azért nem gyanakodtam, mert csak olyan frissítések nem voltak még rárakva, amire a win választható frissítésként hivatkozik, az ún. fontos frissítések közül minden fönt volt. Érdekes, mindig talál valami újat az ember.
  • alyr2
    AutoCad 2015(elvileg jogtiszta) w10 alatti elsö inditasara hibauzenet(lenyege hogy kalozolt a program) es nem indul..letoroltem visszaraktam szintén..igy most nem tudok rajzolni..de a witcher 3 az siman megy..
    Utoljára szerkesztette: alyr2, 2015.12.08. 16:01:36
  • cylonflatus
    Azért használom még a 7-et, mert bevallom van egy-két nem teljesen legális programom, és ahogy én látom ezekkel 10 alatt sokaknak volt gondja. A frissítésre gyanakodok én is, bár ez gyorsan ki fog derülni. Mint mondtam 2 napja raktam össze, majd telepítettem, most amikor bekapcsoltam még valami 60 frissítés arra várt, hogy leokézzam. A win10 vs warez dologról tudtok valami konkrétat? Én összeolvastam már annyi mindent, cikkeket, de fórumokban hozzászólásokat is, hogy már nem tudom mi a csak pletyka, és mi a konkrét.
    Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2015.12.08. 15:38:46
  • alyr2
    VAgy csak o a 10kbol az egy akinel bugolnak a driverek, mert szarul irtak meg :D
  • Borg
    És a windows is frissítve van? Bár ez akkor is lehet hiba ha igen, meg akkor is ha nem :)
    Skylake konfiggal amúgy se használnék már win7-et, egy csomó mindent ki se tud használni, illetve nem kompatibilis.
    De még hardver hiba sem kizárt.
  • cylonflatus
    Ja, és Win7.
  • cylonflatus
    A GTA5-nél program leállt üzenet, és egy nvidiás dll-re hivatkozik (ne kérdezd melyik, a nevét már elfelejtettem, de azt hiszem az, amelyik a többképernyős ill. többkártyás felhasználásért felelős), AC Syndicate - appcrash üzenettel áll le, a Witcher 3 meg annyit se üzen, hogy kapd be, a klikk után nem történik semmi, egy hibaüzenet se, semmi.
  • Zsoltee_a_bator
    Nem indulnak el az mit takar? Mi a tunet?
  • cylonflatus
    Olyan problémám van, amivel még nem találkoztam. A 350.12driver van fent a gépen, mert e fölött nem indulnak el a játékok. Az "e fölött" konkrétan a 355.82 és a 359.06 jelenti, ezzel a kettővel próbáltam. Most lett újratelepítve minden, mert alaplap és procit cseréltem. A gép GigabyteB150M, i56600, 16GB ram, Kingston HyperX 256GbSSD, WD 1TB, Asus Strix 960 2GB
    .Net FW 4,5 fönt van, VisualC++ 2008, '10, '12, '13- ezek szintén. DirectX is frissítve van elvileg. Ötletem, se ihletem...
  • gabo91
    Nvidia vezérlőpultnál lehet valahogy 2 külön beállításra profilt menteni? Vagy van esetleg valami másik program amivel megoldható?

Ha játszom akkor tv legyen az elsődleges megjelenítő ha nem akkor pedig a monitor, ezt így kézzel mindig állítgatni elég időigényes.
    (intel HD graphics esetén lehetett ilyent)
  • grebber
    Felújított parancsmotorokkal jön az NVIDIA Pascal?
  • Zsoltee_a_bator
    Hat igen, a CRT az elegge faraszto volt a szemnek.. mindig inkabb 100hz-et hasznaltam, bevallalva alacsonyabb felbontast, de meg ugyis eleg brutal cucc. Kevesbe ismert teny, hogy a most hasznalt IPS monitorok nagy reszenek meg mindig villodzik a hatterfenye (PWM).

http://www.tftcentral.co.uk/articles/flicker_free_database.htm
  • Maala
    Pontosabban ahogy öregedtek, úgy rontotta egyre jobban a szemet a katódsugárcső. LED-nél ilyen probléma nincs, nem az egész baszódik el, csak egy db pár db. világítása, de azzal maximum nem ég, és nem lehet vele az ember szemét kisütni.

(Sőt, nekem pl. az első laptopomban előbb az inverter baszódott el, ami egy másik jellemző probléma a sok ki-be kapcsoláskor)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.11.27. 07:41:10
  • MerlinW
    Nem a 640x480-as felbontás rontotta a szemet, hanem az 50-60Hz-es CRT monitorok villódzása:)
  • Maala
    Semmi, inkább pénzmegtakarítási felhívás volt, csak a smiley lemaradt. Mea culpa.
  • gforce9
    Ez csak marketingduma volt mindig is. A felbontás önmagában semmilyen összefüggésben nincs azzal, hogy mennyire szemrontó.
  • Zsoltee_a_bator
    1*1 elvileg nem rontja: egyszinu felulet. Kozel vegtelen*vegtelen sem: kb eletszeru. Kovetkezeskepp ha rontja valami, akkor valahol a ketto kozott van. :)

Biztos van rola research, de igy hasrautesre meglepodnek, ha lenne ilyen tartomany. A mindenkori aktualis high-end felbontasnak a kb felere szoktak ezt mondani. Amig 1024*768 volt a csucs, a 640*480 rontotta a szemet, stb.
  • Csabesz6
    Komolyan kérdezem, nem kötekedés. Mi köze a szemromlásnak a felbontáshoz? (Konkrétan az 1280*1024-re gondolok)
  • grebber
    A várva várt 960Ti....
  • SzirmosSzisza
    Már az is felháborító, hogy valamelyik játéknak 3D gyorsító kell és anélkül nem fut, mi lesz itt a következő?! (ez a felháborító nélkül szó szerinti idézet egy játék értékeléséből egy régi 576-ból :D)

#473: ezt hol látod? Cikkben, ha jól látom annyi van, hogy 32GB lesz csak azokban elérhető, a consumerben meg max 16, de ez is inkább elméleti maximumnak tűnik, nem annak, hogy 2016-tól a belépő szintű kártyák is 16GB-vel jönnek :)
  • Borg
    Nemtom feltűnt e, de HPC Pascalról van szó, azért van rajta 16GB. Ez nem consumer játékos kártya. Arra nyilván nem raknak majd első körben méregdrága hbm2-ből 16gb-ot. Ha egyáltalán raknak rá HBM2-t, és mikor.
  • alyr2
    jah kb 2 jatek van ami megeszi, azért meg rettentően szükséges..:D
  • Jim Morrison
    A grafika nem csak a vramtól függ..
  • grebber
    Ma is van elég sok game amit csutkára húzva sokkal többet eszik már mint 4-5GB.Nem is ezzel van a gond egyen ,de akkor valahogy nézzen is ki a game!
  • alyr2
    Raknak ra 16 gigat amibol hasznal max 5 gigat..esetleg 6gigat..de jol hangzik hogy 16 a sok tudatlan meg sorban all erte :)
  • grebber
    16GB Vram. Hát minimum fotorealisztikus grafikát várok akkor jövőre minden játéktól ...ja várjunk NEM!
    Nem is értem miért nem küldenek rá egyből 256GB-ot azt akkor tudnák 3millióért adni