2149
-
#627 Ja,,hogy úgy. A francia utcába kértem, és szerintem zárásra érek oda érte kb. Pénteki napom elég sűrű. -
smog15 #626 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sarok számítógép asztal és az mellet van egy kis emelvényen a gép, hogy ne a padlón legyen így talán kevesebb port szív a táp, szóval mellettem van kb 20 centire és a felfelé fújó ventit lehet érezni télen. -
#625 Tudom, olvastam vezetés/dugó közben még délelőtt. :) -
#624 Iponban délelőtt megint volt előrendelés, mint pénteken. Szóval a te linked használtam. -
#623 Tavaly vagy tavalyelőtt vettem a jelenlegi házamat, akkor szétnéztem alaposan, de a ~25e Ft körüli ATX lap kompatibilis házaknál általában az alsótápos elrendezés volt adott, a vételre érdemtelen olcsóbbaknál pedig a klasszikus felsős... A Lian Li termékei és hasonló gyártóké szvsz túlárazottak, habár viszonylag igényesek (mondjuk azon a cigánymód berakott kis porszűrőn elmosolyodtam - 1:15 után a linkelt A-51 videóban :D) és átgondoltak, de 50e Ft-os ház, amelynek a fícsöreit számomra megérné megfizetni, jelenleg nem létezik, így maradok az alsós elrendezésnél, mint a maga nemében megfizethető és logikus megoldásnál...és nálam a hely sem probléma, mosógép nagyságú is lehetne a ház.
#621: Nem szabályozható a ventik fordulata? Vagy annyira közel van a ház hozzád, hogy kis fordulaton is érezni a kifújt hideg levegőt? A FurMark segíthet...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.05.23. 17:04:55 -
#622 Pontosan melyik boltba is kérted? :P Én is lecsapnék rád. :D -
smog15 #621 Nekem NZXT S340 van igaz az i5 meg 960 nem nagy teljesítményű így a hőjük is kevés de teljesen meg vagyok a házzal elégedve 4 db 12 centis venti van benne és télen idegesít, hogy fújja a hideg levegőt a karomra :D Táp meg HDD el van választva ugye és igaz, hogy nincs külön ventije alul a HDD-nek de nyáron se melegszik 40 fok fölé mert felette vannak bevágások és csak kap valamennyi levegőt a ventiből. De azért kíváncsi lennék mennyire lenne jó ha komoly cuccok lennének benne és mondjuk 14 centis ventik.
Utoljára szerkesztette: smog15, 2016.05.23. 16:48:50 -
#620 És megint levették. Még idoben lecsaptam rá, aztán meglátjuk mi lesz ebből péntekre. 2 után menjek érte azt írták. -
#619 Megint lehet előrerendelni. -
Borg #618 Nekem Air 240 van a bútorba építve.
Ennek pl szépen külön van választva a 2 kamra, tehát a HDD-t aligha fűtené fel, viszont a predator az M.2 slotban így is kurva meleg már, nemhogy ha még oda is nyomna hőt a gpu... ugyanakkor az ablakig alig van hely a szabvány magasság fölött, tehát ilyen BKV kapaszkodós, meg 10centis ventis custom hűtések ki vannak zárva. Egy hibrid hűtős jöhetne még szóba, de ahány H75-öt visszaküldtem garba, egy darabig azokból nem kérek... -
#617 Nekem most ilyen van, ennek pl. elől van a táp helye
video
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.05.23. 01:17:38 -
Borg #616 Szoktál azért néha körülnézni neten, hogy miféle házakat lehet kapni?
Mert ha szeritned csak a profi alsótápos, meg a régi szar felsőtápos véglet létezik, akkor ideje lemászni a falvédőről... -
#615 24GB memória GDDRX5-el... Kb úgy nézne ki a nyák, mint egy pattanásos tinédzser arca. :) 48 kis lapja. Vicces lenne. -
#614 A VGA az én házamat gyakorlatilag kettévágja, van egy alsó légcsatorna, ami a HDD-VGA-PSU útvonalon jön, és van egy felső, ami a nemlétező DVDírótól jön a memórián át a CPU-ig, majd onnan visz ki mindent. -
#613 Alsótápos toronynál biztosan nem, ami a házból nem szív semmit, max. a burkolatának felső részét melegítheti valamennyire a VGA közelsége. Aki pedig felsőtápos toronyházba épít komolyan kályha hardverparkot ma is...az batsh1t crazy. Vagy csak hobbyból szereti gyilkolni a tápokat... :) Jól tervezett, apró háznál is megondott dolog a ház belsejétől elkülönült, kívülről szív, kívülre fúj elv.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Borg #612 De most pont arról volt szó, hogy úgyis kiszívja majd a PSU. Mintha annak mindegy lenne ugye... -
#611 Kivéve, ha úgy szereled be, hogy alulról szívjon és ne a házból a meleget :) -
Borg #610 Kivéve ha 80 fokot szív a GPU-ról. -
#609 Az 1080 Ti? Azzal is lesz egy valag sávszéle, miért nem? :) -
#608 Kínai fabrikálmány, de ha tényleg igaz, GDDRX5-el nem éri meg. :( -
#607 Egy megvételre érdemes, jó minőségű táp csak csendes tud lenni, nem lehet vele érzékelt zajszintet növelni...terhelés alatt, szűk keresztmetszet alapon főleg nem, amikor egy átlagos VGA hűtő venti elmegy pl. 2000 RPM köré terheléskor, a táp ventije közben akkor is kb. feleannyit pörög.
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.05.21. 12:06:41 -
#606 Én a hőérzékelőt direkt a VGA elé raktam, és most 25 fokot mutat játék közben, nyáron meg max. 3x-et. Mindig szobahőmérséklet +pár fok van. Amit kifúj, egyből viszi is kifele a házból, nincs ideje megrekedni a meleg levegőnek. -
Borg #605 Akkor meg a tápnak pörög cserébe följebb a ventije... máris buktad a nagy csendedet.
Nekem 900 körül forog 2x 120-as venti, meg 2x 8cm-es. A táp meg sosem megy 600rpm fölé. Még az U9S-en lévő 9cm-es se megy 1200 fölé, max terhelésen se. Semmit se hallani az egészből. És mindezt sem hangoskodja túl a ref hűtő, pedig az van, hogy elmegy 1800rpm-ig is. Innentől kezdve meg nincs indok, amiért inkább a házba nyomatnám be a gpu melegét. -
Borg #604 Dehogynem, hodály házakba, sok házhűtő ventivel jó az aftermarket cooler is. Nagyobb borda lehet rajta, nagyobb ventik is.
Csakhogy a PC-k házak eladásait ma már nem az 500 literes tornyok vezetik. Nekem is kicsi mATX van beépítve a bútorba, és bizony mikor 570 Phantomom volt, akkor egy winyóm bele is döglött, hogy játék közben rendszeresen 40-50 fok volt a HDD is. Most meg 35.
A 980 a ref hűtővel 1220Mhz-ről indul, és órák után ha 1160-ra esik. És ezt is csak olyan játékban, ami maxon tudja terhelni. Az 1080 boost grafikon is minden bizonnyal szintetikus tesztben készült, és/vagy olyan körülmények között, ahol hagyják az fps-t felszaladni az egekbe feleslegesen. -
#603 -
Főleg így nem lesz érdemes referenciahűtőset venni... :) -
#601 Persze hogy nem éri meg, soha nem vitattam... :))
#593: A TPU tesztje szerint nem hangosabb mint a ref. GTX 980, szinte decibelre hasonló értékeket hozott idle & load alatt is. Ami miatt viszont az elkövetkezendő időkben érdemes lehet elfelejteni a ref. hűtős példányokat, az a GPU Boost 3.0, amely számára minden eddiginél jobban számít a GPU hűvössége. Minél hűvősebb a GPU, annál nagyobb boost órajelet engedélyez és ugye nem mindegy hogy meddig sikerül hűvösen tartani a GPU-t, mert a ref. hűtő tartósan magas load alatt hamar beleütközik a temp korlátba és a melegedés kordában tartása miatt elkezdi folyamatosan csökkenteni a boost órajelet... Én refet biztosan nem vennék egy ilyen kategóriájú kariból, főleg ezekkel a tényezőkkel...
Egy tisztességesen szellőző házra pedig nem érvágás minimum 20-30e Ft-ot költeni x évre és akkor rögtön nincs értelme beszélni a ref. vagy nem ref. témáról, házmelegítés tekintetében... Főleg ha egy sub-200W fogyasztású 'olajkályháról' van szó... A GTX 1080-nál lényegesen többet fogyasztó 280X-em kevésbé gépigényes játékoknál olyannyira 'felmelegíti' a Fractal Core 3000 (5 alig pörgő ventivel) házamat, hogy télen fel kell tekernem az igazi kályhát, mert hűvöset fúj rám a 2 felső venti ~22°C szobahőmérsékletnél. Komoly loadnál is éppen langyosat... Az 'izzó hulladék' non-blower hűtésű VGA-m felett a CPU is 50°C körül 'forrong' jellemzően, kivételesen nagy terhelésnél is megáll 60°C alatt... A háttértárak is 'majd megsülnek' 30-35°C mellett...
Amúgy zöld vs. piros témában pont Borg szereti hangoztatni, hogy a számok szerint a VGA vásárló piac a zöldek mellett dönt hosszú ideje...túlnyomórészt non-ref, non-blower hűtésű zöld karik mellett, akkor valahol mégis téved a piac? :))
#595: A kommentekben még csodálkoznak hogy lett belőle 260e jó magyar Ft lol...biztosan hosszú ideje külföldön élnek vagy áfacsalnak amit csak lehet, ha ennyire megfeledkeztek narancsék 27%-os áfájáról...amivel aktuális dollár árfolyam mellett számolva éppen pár ezressel 260e Ft alá jön ki... :) -
#600 Csak annyi, hogy aki 0-tól eltérő intelligenciával állítja össze a gépét, annak tökmindegy, hogy a házon kívülre, vagy a házon belülre fújja a VGA a levegőt (mert úgyis kiszívja pl. a PSU...) -
#599 Arról nem is beszélve, hogy ha a ref hűtő annyira fasza lenne, akkor nem csinálnának aftermarket hűtőket, amiken játék alatt alig kapcsol be a ventilátor, ha be is kapcsol meg megy minimum fordulaton, aminek a hangját nálam pl a többi ventilátor elnyomja. Egyáltalán ref hűtősből van félig passzív? -
#598 Volt majdnem refhűtős, meg tisztába vagyok vele, hogy melyik ventilátor típus hangosabb alapból azonos levegőszállítás mellett, és az nem az, ami az aftermarket hűtéseken van. Mérnökileg se jön ki az, amit mondasz. -
Borg #597 És ezt most mire is írtad? Van valami köze az én hozzászólásomhoz? -
Borg #596 Akkor ezzel el is árultad, hogy fogalmad sincs miről beszélsz :D Volt már egyáltalán ref hűtős kártyád az utóbbi években? Na ugye hogy nem. -
#595 260k volt az első 2 fecske. :) -
#594 Hát bocsi, nem 6000 Ft-os házat kellett volna venni 0 szellőzéssel a 150k-s videókártyához. Nem tudom sajnálni a retardokat.
Te tudod a legjobban, hogy fillért baszni könnyű, de okosan fillért baszni már nem annyira...
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.05.20. 14:29:51 -
#593 ATX házban két ventilátorral és rendes procihűtővel sem számít semmit. Cserébe a ref hűtős kurvahangos. -
Borg #592 Ja, hát kerekes acorp toronyban ban nyitott oldallappal, és 25db 120-as ventivel nyilván nem számít. -
#591 Mintha bármit is számítana. -
Borg #590 Ja, meg az is, hogy a házadba vedlik le a hőt magukról összevissza minden másra... -
#589 De a founder's edition csak kicsivel jobb tápellátást, és kicsivel jobb ref. hűtést tartalmaz, szóval nem éri meg a felárat, aftermarket hűtős cuccoknál ez adott lesz. -
#588 Az első hetekben gondolom csak a 'Founders Edition' lesz ebből is elérhető, mint az 1080-ból, szóval kb. 160e Ft lesz az alja. Amint lesz mezei ref. is, max. 140e Ft körül számítanék rá, aftermarket hűtéssel 150e alatt, értelmetlenül túlárazott kiadásokat nem számolva... :)