2149
-
Zsoltee_a_bator #707 Miert szenny a founders? Nehez talalni definiciot ra.. referencia porszivohutot latok mindegyiken. -
#706 ui.: Bár a founders szennyek fogyatékosi...khömm fogyasztói támogatottságát látva, az 0day buyer nVidiot közönség az 1000 dolcsit is odadobta volna érte...az éven sajnos nem volt rá lehetőség, de valószínűleg érik a dolog, még az nVidia-t is meglepte az 1080 founders sikere és készlethiány van...szóval jövőre már lehet bátrabbak lesznek és még drágább bevezetési árszintről indulnak majd, mert érezhetően ez még nem lett 'netadó' a high-end vga vevő közönségnél...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.04. 17:52:02 -
#705 Jaja, a gyártói diagramokat általában érdemes fenntartásokkal kezelni, legalábbis maximális figyelemmel megvizsgálni, főleg ha ilyen direkt mesterségesen szépítő apró mértékekkel operálnak a körmönfont szerkesztő mesterek...ha ránéz az egyszeri simpleton gamer, mit szűrhet le csupán a csíkokból? Wow, de nagy különbségek, van ahol akár többszörös is, aztán az alját megnézve 15-25-45% különbségről beszélünk...a legnagyobbal kezdve, a bizonyos szinten az a fogyasztásbeli különbség marginális eltérést jelent majd villanyszámla tekintetében évente egy átlag gamer számára. AIB hűtés, zajszint stb. tekintetében pedig ténylegesen semmiféle különbséget. A 15% teljesítménybeli különbség gondolom a referencia RX 480-hoz képest értendő, a majdani népszerű random AIB modellektől valószínűleg aligha lesz annyival gyorsabb. Valamint ha tényleg 250 $ körül jön a GTX 1060, magyarán 25%-kal drágábban mint a 4 GB-os 480 és csak 15%-kal gyorsabb (vagy annyival sem), az számomra nem tűnik valami fenséges üzletnek... A VR teljesítményt pedig nem tudom miben mérték, de tegyük fel, hogy az is fenntartásokkal kezelendő...plusz a VR még nagyon a gyermekkorát éli, engem leküzdhetetlenül megfogó címet még egyet sem láttam köztük és egy tetszőleges VR droid sisak is csillió forint egyelőre...
#703: Most csak trollkodásból írsz ilyesmit vagy tényleg nincs fogalmad a szabad piac és piaci verseny előnyeiről? Ha nem lenne még ez a viszonylag szerencsétlen, rendre évről évre ilyen-olyan szempontból alulmaradó AMD sem a VGA piacon, mint nVidia ellenzék avagy nagyot bókolva versenytárs, akkor jöhetnének az 1000 dolcsis GTX 1080-ak és hasonlók, rendesen rászopna a nyalókára mindenki...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.04. 17:41:45 -
#704 Egyedül azoknak szopás akik méregdrágán megvették a kifutó generáció utolsó modelljét és nincs pénzük váltani, ezáltalán lecsökken az epéniszük. Az átlagvásárló azonban marha jól jár, hogy töredék áron kap hasonló teljesítményt. -
#703 mivel nem lesz konkurencia... Bárcsak úgy lenne...... mindenkinek jobb lenne nem jönne 3 naponta új generáció. -
#702 Amúgy se értem miért örül valaki annak, ha valamelyik kártya jobb mint a másik. Csak és kizárólag azért tudod ilyen árban megvenni a jelenlegi kártyákat, mert van két piaci szereplő. Ha csődbe megy majd az amd esetleg, el fognak szabadulni az árak, mivel nem lesz konkurencia...
Az ilyen diagramok meg amúgy is nevetségesek
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2016.07.04. 17:08:12 -
#701 Csak elméletileg drágább is lesz, kevesebb memóval...mondjuk a 6 GB is bőven elég lesz annak, aki 1080p felé nem megy úgysem... :) -
#700 ezaz, majd ha lesz normális ár és tesztek (plusz rendes 480 driver). Nem biztos, hogy az a különbség árban is megfelelő lesz... -
#699 25%-kal drágábban indul, meglepne, ha nem verné le. De amíg nincsenek normális tesztek nem nagyon érdemes találgatni. -
#698 Teljesen mindegy milyen , mi van rajta ,hogyan néz ki. Borítékolható ,hogy leveri a 480-at.
-
#697 Nvidia® GraphWorks™ :D -
#696 Bírom az ilyen grafikonokat :D
ahogy nézem drágább is lesz
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.07.04. 16:08:27 -
#695 GTX 1060 azaz a 480-nak befellegzett -
#694 Én szívesen elfogadom a leharcolt 970-eseiteket, és még csak nem is kell fizetnetek érte! :D Inkább hozzám, mint a szemétdombra. :( -
#693 450-500-as is elég. -
DonPedro22 #692 Nekem 600-as FSP Hyper van és vígan megy vele -
#691 Jah az, köszi:) akkor megvan mit kapok karacsonyra magamtol :D -
#690 Bőven, ha legalább 80+ bronze. :) -
#689 550es táp vajh elég lenne egy 1080 nak?:D Ahogy nézegettem a 760 amnál 15W al eszik csak többet :D -
#688 Én már eladtam a giga 970esem, szal én most ebből kimaradok. :( -
#687 Nekem is van eladó Giga 970-em:) Cserélünk? -
DonPedro22 #686 Végre tegnap megérkezett az MSI GTX 1080-as karim ez valami eszméletlen...
Most lett egy eladó Gigabyte GTX 970-es kari... valaki? -
#685 Csak nincs olyan sok raktáron mindenfelé, hogy eladhatatlan lesz...és mindig van olyan user, aki le van maradva és még hónapokkal - vagy évvel is - az új generációs karik megjelenése után is megvesz egy kifutó, esetleg készleten beragadt karit és azt hiszi hogy a legjobb döntést hozta...nem mindenkinek van akkora igénye a tájékozottságra, mint az itteni közösségben... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.06.14. 16:35:10 -
#684 Arra, hogy fele annyiért tudjon olyan teljesítmény, ami még jó pár évig biztos elég lesz? Szerintem ez elég jól hangzik.
Az viszont igaz, hogy direkt AMD-s játékon tesztelték abban a diában. -
#683 Arra jó hogy a raktárba maradjon a rengeteg 980.
Főleg ha nv nem villant semmi jó 200$-os kategóriában. Ez majd a későbbiekben elválik. -
Borg #682 Tehát le tud nyomni egy kifutott terméket, amit már rég nem vesz a kutya se? Ráadásul az amd slidejain?
És ezzel nem csak ez a 2 logikai probléma van... -
#681 Volt már dia ahol a 200$-os 480 amit ha áfával magyar lehúzással mindennel megfejelek akkor sincs 100 ezer ft elverte a 980-at ami 40k-val drágább...
Valamivel eladhatóvá kell tenni így meg eladnak többet belőle visszajöhet az ár simán. -
#680 Hát bejelentették a $200-t, az annyi is lesz (tekintsünk el attól, hogy hozzánk mennyiért kerül, de nem hiszem, hogy több felár kerülne rá mint az nvidia kártyákra). A kérdés igazából az, hogy egy esetleges rx 490 lesz-e, meg, hogy maga az rx 480 mit teljesít, de eddig úgy néz ki elég jól belőtték a középkategóriát. -
Borg #679 Ja, mert a legutóbbi AMD kártyákat is olyan jó olcsón adták a teljesítményükhöz képest... A fury/x/nano/produo gyakorlatilag a textbook példája a "semmi extra, de legalább aranyrögökért adjuk OMG edition" kategóriának.
Furcsa lenne, ha pont a jelenlegi helyzetében az AMD egy ütős, de mégis alulárazott kártyát engedhetne meg magának. Sokkal valószínűbb, hogy az új radeonok teljesítménye pont ott, vagy még alatta is lesz, mint ahova az áruk miatt várhatóak.
Utoljára szerkesztette: Borg, 2016.06.13. 18:22:50 -
#678 Reméljük, lesz akkora teljesítménye, hogy eljátszhassa. :) -
#677 Inkább azt remélem, hogy amint a founders mizéria lecseng a mesterségesen magasra tett árlecével, akkor az egyszerű refhez árazásához képest lesz majd a szokásos felárral drágább a random aftermarket termék és helyreáll a megszokott rend, valamint a GTX 1070 is átmegy majd ezen a kötelező friss megjelenéses tejeltető folyamaton és utána beáll minél fogyaszthatóbb árszintre... Kíváncsi leszek, hogy az AMD is eljátssza-e majd ezt a semmi extra, de legalább aranyrögökért adjuk OMG edition dolgot az első pár hétben a Vegáknál... -
#676 Akkor majd az amd-t is felárazzák a boltok. Végül is megtehetik ha mindenki megteszi közösen az egész világon -
#675 Reméljük AMD jó olcsón dobálja majd a dolgokat, hátha lejjebb mennek az nvidiak is :) -
#674 A megjelenéstől számítiott 2 hét minimum, ha minden igaz.
ui.: Viszont az árazás tekintetében nem fest túl rózsás képet az első non-ref fecskék egyike, az MSI GTX 1080 Gaming X, ami nem hogy a normál kiadáshoz képest lenne a szokásos 20 dolcsival drágább, hanem a founders szennyhez képest drágább annyival...wtf lol?! Kihasználják rendesen a fogyasztót, tudjuk megveszitek ennyiért is, akkor nyissátok a pénztárcát szélesre... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.06.13. 16:48:20 -
#673 Valami hír az új kártyákról? Mikorra lehet 1070es nem refes a boltokban? -
DonPedro22 #672 őszre :) 1440p
Utoljára szerkesztette: DonPedro22, 2016.06.01. 19:25:04 -
#671 És monitort mikor cserélsz hozzá? -
DonPedro22 #670 Végre megjelent és meg is rendeltem... MSI GeForce GTX 1080 Gaming X 8G
igaz várni kell 2-6 hetet mire kihozzák :( -
Borg #669 Lehet, a sebességkülönbség minimális. -
Zsoxx #668 Sziasztok
Az alaplapomon PCIe 2.0 foglalat van. Érdemes (egyáltalán lehet-e) bele PCIe 3.0-s VGA kártyát rakni? (Geforce-ban gondolkodom mindenképp, bár ez szerintem irreleváns.)
Utoljára szerkesztette: Zsoxx, 2016.06.01. 13:24:34