2149
nv
  • broman191
    Bízom benne, hogy elfelejtik és máskor a konkurencia is lesz annyira résen a megfelelő időzítéssel, hogy keresztbe tegyenek az ilyesminek...de még konkurenciával is biztosan lenne bőven közönsége a founders húzásnak, sok embernél biztosan ott van a zöldek márkaértéke hogy az ellenzék nem is kerülne a radarjukra, önkéntesen monopol piacon élnek... :)

#786: Szinte érzem, hogy kezdek elcsábulni a high-end hardverek felé és rögtön kevesebb értelmét látom az ár-érték arányú szemléletnek...szinte.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.20. 19:04:14
  • Maala
    Bics plíz, +15centit adott a 980 Ti a farkam méretéhez, mit gondolsz, miért cseréltem GTX 970+100k-ért tavaly ősszel, tuti nem azért, hogy fixen mindent 60 fps-en vigyen FHD-ban. :D
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.07.20. 19:00:21
  • Maala
    Szerintem meg elfelejtik az alapkiadást, és ezentúl csak FE lesz. :D
  • Maala
    Hmm, hűségeskü és részletfizetés, ennyire buta dolgot tényleg nem tudom, ki csinálhat. :D Nyilván úgy van értelme a "hűséggel olcsóbb" modellnek, ha egy összegben kifizeted az eszközt. Elektronikai cikket amúgy is hülyeség részletre venni, mire kifizeted a teljes összeget, rég elavult lesz.

Persze van egy másfajta megoldás is a páciensek tejeltetésére, a készülékbiztosítás. :)
  • bardocz
    Ez mondjuk logikus, kitudja, lehet addigra a hbm memória is lejjebb kerülhet.
  • broman191
    Az ár-teljesítmény, ár-fícsör többlet és egyéb pénzügyileg racionális, arányszerű értékelési nézet általában hasonlóképpen hanyatlik egy bizonyos ponttól, vga és teló viszonylatban is...és pont ebben a topikban állítani azt, hogy nem jelent semmit a logó és a márkanév? Ó ha igaz lenne... Én kérek elnézést, muszáj volt. A PC-s hardveres életben is jelen van kivagyiságból és/vagy tudatlanságból, mesterségesen teremtett fogyasztói kultúrát csordaszellemből bekajáló, majd túlárazott búcsús hardvereket vásárló réteg, egyértelműen...habár megjegyezném, hogy errefelé elég régóta nem vélek abba kategóriába eső fórumtársakat látni, másfelé persze szomorú látni, hogy mégis mennyien vannak... Aki tényleg megteheti és ráadásul proper koCZka indokkal vásárol 200 ezres telót/hardvert/akármit és ki is használja, velük semmi bajom, viszont aki inkább csak vagizásra, hamis státusz szimbolizálásra használja és egyébként kicsit sem tudatos vásárló & felhasználó...mondjuk hogy azokat a felebarátaimat is szeretem, de tévúton járnak... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.20. 18:36:37
  • patchaou
    Viszont a videokártyáknál ott van az, hogy az amelyik csak fele annyiba kerül, vagy még olcsóbb, soha nem fogja azt a teljesítményt nyújtani mint a 200 ezres cucc, a mobiloknál viszont már más a helyzet. Sokan a logó és a márkanév miatt adnak ki kétszer annyit. Az meg megint más kérdés, hogy azért adnak ki dupla pénzt, mert másnak akarnak látszani mint akik valójában, ha pedig ez miatt még hitelt is vesznek fel az már a szánalom kategória. A VGA-knál viszont nem azért ad ki az ember 60 helyett 120, vagy 200 ezret, hogy mások egy hamis képet alkossanak róla....
  • broman191
    Az én legpozitívabb jóslatom, hogy az ősz közepére esetleg elfelejtik az első pár hónap 'founders' árazását és akkor lehet majd az eredeti 'normál' ajánlott fogyasztói árnak megfelelően, magyarosra fordítva bruttó 90e Ft-ért kapni, már ha nem lesz számunkra kedvezőtlen árfolyam változás és/vagy egyéb geb4sz közben...bár nem lesz túl sok idő rá, mert a karácsonyi szezon előtti 1-2 hónapban sunyimód újra felverik az árakat jellemzően a magyar boltok kis lépésekben, hogy aztán legyenek 'bomba leárazások'... 80e Ft-ra csökkenteni az árát nem igen lesz okuk az idén, esetleg jövőre, ha már rengeteget eladtak belőle, visszatekerte a fejlesztési költséget. A 'meghatározó új fejlesztés kiadásától tekintve 2 évig kapod ugyanazt' elven jövőre a GTX 1160 inkább csak emelt órajelű respin lehet majd, alig változó architektúrával és alig változó minden mással, talán annál elfelejtik majd a 'founders' filozófiát és eleve nem fog túl magas áron rajtolni, nem is lenne igazán alapuk rá a piacot ellepő előző évi, beállt árú, kísértetiesen hasonló termékeik mellett... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.20. 18:17:03
  • broman191
    Értem én, de a két év hűséggel általában együtt jár a - jobb esetben kamatmentes - részletfizetési modell is, így mondjuk a teló teljes árának 10% kezdő befizetéséhez 'rengeteg' megelőző spórolásra és nélkülözésre lehet szükség, a további részletfizetés per hó pedig nem lehet nagy teher...ha mégis az, akkor erőn felül minek vesz valaki hóbortból prémium high-end telót... Az ilyesmi pénzszórást 'beruházásnak' nevezni pénzügyes szemszögből nézve, a valódi spórolás, megtakarítás és ahhoz kapcsolódó lekötések és kamatok, gyarapodás stb. világát szemelőtt tartva mindig megmosolyogtató, de valamilyen szempontból tényleg 'beruházás', csak a mennyi plusz Ft x év múlva helyett inkább a mennyi mínusz Ft x év múlva a mérce...persze a termék és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások, valamint az általa szerzett élmények szintjén 'beruházás' lehet, de az élményeket mégis fura beárazni és plusz/mínuszban értékelni is. Nem kövezek meg senkit és valamelyest a videokari vásárlás is hasonló buli, én is 'társtettes' vagyok... :) Az élmények szempontjából vicces is a pénzügyes mennyi mínusz nézet, főleg x év után levonva a tanulságot, kiváltképp olyan eredménnyel, hogy az élmények miatt megérte, pénzügyi szempontból nem...és újabb x évig folytatódik a sztori változatlan mérleggel. Pár napja olvastam a népítélet.hu-n vásárlói vélemények sorozatát E46-os CI 3-as BMW-kről és akármilyen pozitív élményorgiát is rendezett akár 1-2 db A4-es lapnyi irományban a tulaj, a végén a "Megérte az árát?" rovatban kevés kivételtől eltekintve szinte egyöntetűen a "Nem" szerepelt... Slusszpoénnak persze ugyanazon tulajok ennek ellenére a "Következő autója" rovatban szinte rendre egy hasonló újabb/erősebb/drágább modellű, ugyanolyan márkájú autót nevezetek meg... A PC gaming is kicsit hasonszőrű kutya részemről vagy fél évtizede, x év múlva már nem veszek új xy hardvert, hagyom az egészet, aztán persze hogy de, kutyából nem lesz szalonna...
  • bardocz
    Igazából nem most venném, hanem bőven később cserélném, de ilyen áron lehet marad, vagy inkább valamit amd vonalon.
  • Maala
    Én a 6GB-snél újonnan még egy fél évig nem nagyon várnék, de karácsonykor már sanszos. Persze csak ott, ahol valódi akciók vannak, és nem ilyen felviszem-az-árat-előtte-hogy-utána-akciósa-ugyanannyiért-adjam helyeken, mint a magyar boltok.
  • bardocz
    Csodás, akkor ilyen 80k-s árat nem is érdemes várni ennél a kártyánál, jól sejtem?
  • Maala
    Egy új tendencia születésének vagy szemtanúja, jól látod. Éljen a konkurencia nélküli élet.
  • bardocz
    Amit nem értek, itt az új gtx1060, ilyen 100k körüli árral. Értem én, hogy a 970 szintéjt bőven hozza, sőt, de akkor majd ha megjelenik az 1160, akkor az meg 1070 árban lesz, vagy mi?
  • Maala
    Szerintem arra gondolt, hogy spórolnak rá előre mindig, és 2 éves hűséggel veszik. Nem az árára gondolt, hogy azon spórolnak. Emlékeim szerint egy 50-est azért lehet spórolni egy 2 éves hűségesküvel, aztán mehet a spórolás a következő 250k-s beruházásra.

Na egyébként nem mintha egy Samsung Edge S7 (vagy akár az S6) sokkal olcsóbb lenne...

Mielőtt megkövezel, én főnököm kivénhedt 64GBs 4es szifonját húztam be 30k-ért tavaly, a büdöséletben nem adnék ki mobilért még 100k-t se.

Bezzeg majd az 1080 Ti vagy a Titan P... Mmmmm

Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.07.20. 17:02:35
  • Hasselhoff72
    :)
  • broman191
    Az új 'szifon' és 'spórolósan' kifejezést nem tudom mikor láttam utoljára egy mondatban, talán soha, magamtól sem hoztam volna össze őket soha, de ezek szerint biztosan van olyan értelmezési keret, amelyben összefügghetnek...
  • skinnyman
    Amennyi penzt 2 ev huseggel otthagysz, abban azert olyan marha sok sporolas nincsen :)
  • MerlinW
    Meg ne keverjük azokat, akik 2 éves hűséggel, spórolósan vesznek szifont, azokkal akiknek a fizetésük fele a telefon teljes ára:) Mert utóbbinak valóban mindegy hogy 140k vagy 170k, de előbbinek már nem feltétlenül:)
  • broman191
    Sajna ilyen ez a 'szifonos világ', persze MO-on élve másképp néz ki sokminden, mondjuk az USA-ban akár 'csak' 10$ per óra körüli bérért dolgozva stabil munkahellyel és az ottani dollárban ajánlott VGA fogyasztói árakkal lehet hogy tegnapra jelleggel lenne 1060-am vagy akár 1070-em...persze akkor sem látnék indokot a váltásra hónapokig, nagyon várt új címek hiányában...
    Ha az 1060 @ 110e Ft és 1070 @ 140e Ft helyzet állna fenn, lehet elgondolkodnék az utóbbin ár-értékben, de ugye ez egy irreálisan kavart fiktív helyzet, mivel az említett 60-as ára a kiadási founders ajánlott árszint, a 70-esnél pedig a founders utáni 'normál' árszint...szóval időben összehozva őket reálisan inkább 90e Ft vs 140e Ft körül lesznek majd x hónap múlva, beállt árral, az 50e Ft különbség pedig már lényegesen nagyobb elhatároló tényező részemről ár-érték viszonylatban, mint a csupán 30e Ft... :) GTX 980-am nem volt, mivel soha nem szerettem volna igazán, egyszerűen nem volt rá szükségem...így nem lett GTX 970-em sem soha, bőven jó volt a 280X arra, amire használtam, mára inkább rezeg a léc, legalábbis jövőtudatosan mindenképp... Ha 1080p-nél maradok még 1-2 évig, esélyes hogy a GTX 1070 sem fog érdekelni soha, legfeljebb 2 év múlva, amikorra már újra az új középkategóriás megoldások is tudni fogják azt a teljesítmény szintet, nyomottabb áron...szóval a soha nem volt GTX 980-am sztori újratöltve... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.19. 18:17:24
  • Maala
    Aki 250-300kilóért vesz szifon6s-osat, az kurvára leszarja, hogy 140k gtx 980-ért, vagy 170k gtx 1070ért, vagy 260k gtx 1080-ért. Nem a te kategóriád, így felesleges is vitázni róla. (Vagy azt mondod, hogy 140k-ért már a te kategóriád lenne az 1070? Akkor miért nem volt 980-ad?)

De egyébként engem is felháborít... hogy az 1080 Ti csak GDDR5X memóriával érkezik, és csak a Titan P-n lesz HBM 2. Fuck you, NVidia.

Szinte már sajnálom, hogy váltottunk 14/16nm-re, mert a felszabaduló kecisok területet a lapkákon GDDR5(X) raktárnak használják a gyártók.

Tudom én, hogy meg kell szabadulni a sok sok felhalmozott készlettől, de mint vásárló, pont leszarom.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.07.19. 17:45:13
  • broman191
    A fórumtárs GTX 960-ához mértem, nekem inkább csak 40% előrelépés lenne teljesítményben 1080p-ben egyelőre és a 280X-em is valamivel 50e Ft alatt kelne el használtan, szóval nem túl vonzó számomra a 100+e Ft os induló ára az 1060-nak...de lehet elgurul a gyógyszerem és pár hónap múlva lecserélem... Bár a legvonzóbb ár-érték arányban 1080p-re áthidaló megoldásnak még mindig egy alig 200 dolcsi feletti - akár jó tuningpotienciálú - 4 GB-os AIB 480 lenne...ha lenne, de még mindig mintha nem is létezne a piacon...mindenesetre kb. +30% telj. és +50% kiadás jócskán elgondolkodtató lenne a rendre +40% és +100% helyett... azzal biztosan boldogulnék legalább egy évig, addigra garantáltan emészthetőbb lenne a nagyobb testvérek ára is és ha nagyon szükségem lenne rájuk, ott lenne a választék...így marad a türelmes várakozás, nincs is hová rohanni... :)
    A felsőkatos GTX sztori pedig rossz vicc, látszik miféle cirkusz van a piacon, ha előáll a kvázi monopol helyzet...ilyenkor elgondolkodhatnak az AMD vesztének gondolatára örömködő usertársak, ugye a mostani helyzet is elég szörnyű, de még ha tényleg egyszereplős lenne a piac a jövőben, visszatekintve kiderülne, hogy relatíve még milyen jó is volt a mai helyzet...
  • SzirmosSzisza
    pcx-en mindig annyira voltak leakciózva a videokártyák amennyiért ipon és társai árulta alapból :)
  • smog15
    Nem sürgős a csere elvagyok a mostanival is de kellene egy kis plusz és 970-et meg nem szeretnék. Szerintem várok októberig aztán meglátom :)
  • Maala
    Mondjuk a logikád szerint +50% teljesítményért csak 50k-t adsz ki, és a jelenlegi kártyádat adod oda. Upgrade, és nem a semmiből veszel valamit. Vagy akkor az eredeti árát számold a 960-nak.

IPON cikk szerint nem nagy a tuningpotenciál az 1060-ban.

PCX.hu-s videókártya akciókat nézd meg. Látatlanban azt hittem, hogy nevetni fogok, de inkább felmérgeltem magam rajta, annyira pofátlanok. 200k felé felhúzott 1070 ár, amit "akciósan" 170k-ért adnak. Megakurvaanyátok.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.07.19. 17:20:03
  • broman191
    Majd egyszer, de egyelőre a GTX 960-hoz képest +50% teljesítményért +100% kiadás (a használt piacon 50e Ft-ért eladva a mostanit és 100e Ft körül újat venni) annyira nem néz ki jó bulinak részemről, de ja, ha beáll az ára emészthetőbb szintre, akkor egyszer érdemes lesz váltani, részemről is...kivétel ha az AMD jön egy pofás pricecut lépéssel, akkor talán nem nézek az 1060 felé, bár még akkor is elgondolkodtató a 10-15%+ tuningpotenciáljával, valamint jelentősen akkor sem változó fogyasztásával... A 90e Ft körüli induló árával még a ref. is viszonylag vonzó lehetne, ott is játszik a bizonyos tuning potenciál és van olyan jó a hűtés, hogy még nem is throttlingol...csak hát itt is kell founders szennyezni, így még sokáig a ref. készletek drágábbak lesznek (299$) mint mondjuk az MSI Gaming X kiadások (289$), ami azért rossz vicc...de sajnos így is kelendő lesz, borítékolható... Ha az AMD végre kiadná a felsőkatos megoldását, a GTX 1070 is ott lehetne 135-140e Ft körül, ahhoz képest pedig nem lenne túl vonzó a 110e Ft körüli 'csak hatvanas' kari...igaz 1080p-re a GTX 1070 többnyire overkill.
  • TBTPumpa
    Főleg ezekben teljesít jobban a marketing szerint:

Ha lesz még este ASUS Strix valamelyik boltban, rendelek egyet. Kíváncsi vagyok mekkora a különbség teljesítményben az OC és a sima verzió között.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.07.19. 17:01:18
  • Maala
    1440p @144Hz?
  • SzirmosSzisza
    http://www.hardocp.com/article/2016/07/19/nvidia_geforce_gtx_1060_founders_edition_review/4#.V442FFROnqA eh, bár ha nem terjed el a Vulkan (és ha MS-en múlik nem fog), akkor tényleg jobb lesz az 1060

bár ahogy nézem a régi játékoknál mindenhol jobb az 1060
    Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2016.07.19. 16:57:49
  • TBTPumpa
    Ipon teszt

Már kapható néhány helyen
  • broman191
    Vonzó az a sok 0 forint, veszünk sokat...
  • smog15
    Király tuti csere lesz :D
  • grebber
    Hazai 1060 árak
  • TBTPumpa
    MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB Review

Valóban eléri a GTX980 szintjét, ami több, mint 5% plusz teljesítmény.

Egy ASUS Strix modellt várok hazai boltokba, aztán már rendelem is.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.07.19. 15:21:47
  • TBTPumpa
  • tobias88
    Én is úgy voltam vele, hogy GTX1070-et veszek, de meggondoltam magam. Bőven jó lesz egy full hd-t kihajtó kártya. A gép maradék része bőven kihajtana akár két GTX1070et is, de felesleges pénzkidobás. Szerintem a 20 fps 4K-ban az elégtelen kategóriába tartozik (egy két játéknál), sőt, ahogy néztem hosszú távon 4K játékra talán még a GTX1080 is kevés. Amúgy meg egy normálisabb 4K-s monitor is kellene, de azokat is aranyárban mérik még.

Majd esetleg egy pár év múlva VR-al együtt egy GTX1280
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2016.07.18. 16:51:31
  • broman191
    Inkább 25%+ lesz az még a régebbi címekben is alsóhangon, a ref. 480-hoz viszonyítva, újabb játékokban beállításoktól függően jóval több, akár dupla olyan sebesség is később...a 299$-os ref. founders 80e Ft körül lesz valóban nettóban, bruttóban egy kis haszonnal inkább 110e Ft körül...az eddig bemutatott vételre érdemes AIB karik is 280-290$ körül érkeznek majd, esetleg ref-szerű 'turbo' ASUS-ok és hasonló megoldások lesznek 95e Ft körül kezdésnek, mint legolcsóbb kiadás...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.07.18. 16:45:28
  • TBTPumpa
    Hivatalos Nvidia oldal szerint Rise of the TR-ben és Witcher 3-ban 2x gyorsabb a 960-nál, VR-ban pedig 3x.

Az Nvidia marketing szerint pedig:
    GTX 1060: Faster than a GTX 980 for $250

Ezek alapján többnek kell lennie 5%-nál. Persze tényleges teszt még nincs, majd csak holnap. Akkor dől el, hogy mit is tud ez a kártya. Remélhetőleg tényleg tudja azt, amit az Nvidia vele kapcsolatban "ígért". GTX1070-et nem akarok venni, irreálisan drága és FullHD-ra kéne, nem 1440p-re, 4K-ra és VR-ra.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.07.18. 15:07:32
  • smog15
    Ha valóban csak 5%-al lesz gyorsabb akkor persze hogy nincs értelme cserélni, azt hittem jobb lesz :) Nem néztem még róla semmit nem tudom van már róla teszt vagy sem.
  • MerlinW
    5%-al gyorsabb és 30k-val drágább kártya (80k körül lesz itthon). Biztos megéri arra cserélni? 1070-nek több értelme lenne.