2149
nv
  • Panzeradler #947
    Pontosan ugyan ilyen kártyám van, és nekem ezt ~2hónappal ezelőtti driver csinálta. Utána jött a következő driver és már nem.
    99%, hogy driver probléma van ott.

És én mindig a legfrissebbet használom.

• Atisz #946
    Értem, de eddig közel 1 éven át nem volt, most meg néhány hónapja igen és gyanítom, hogy ez attól van, hogy úgy kapja meg a "display driver stopped working and has recovered"-öt, amikor alszik...

#944 Az alaplap GA-Z170X-GAMING 7, a videokártya pedig GIGABYTE GeForce GTX 950 WINDFORCE 2X OC 2GB GDDR5 128bit PCIe (GV-N950WF2OC-2GD).

(kontaktspray-nél gondolom nem WD 40-re gondolsz?)
  • MerlinW
    Az alvás mindig okozott problémákat, minden OS-en, legyen az Windows, Linux vagy OSX. Ha nem rendszeres a dolog, akkor törődj bele:)
  • scomcomputers
    Drivert.....aki játszik és jót akar magának az a legújabb drivert tolja fel.....
    Ami az alaplapi problémát érinti légy oly szíves és olvasd el amit írtam róla....mert én nem mondta ,hogy a lappal lenne gond...próbáld ki megéri hidd el....az össze csatin egy kontaktspray-s update....

Milyen géped van? Mik a komponensek?
    Utoljára szerkesztette: scomcomputers, 2017.01.19. 18:46:48
  • Atisz #943
    Nem kell bocsánatot kérni, én köszönöm, azért írtam, hogy tanácsot kérjek.

Nagyon remélem, hogy nem alaplapi probléma, mert ugye akkor mindent bontani kell, ez a legrosszabb forgatókönyv lenne.
    OS reinstall-t sem csinálnék, ha nem muszáj, tele a gép mindennel és az archiválás eltartana egy ideig. Azt hiszem egyelőre a clean install lesz amit megpróbálok.

Apropó, ti (akiknek nvidia kártyája van) melyik driver-t használjátok?
  • Atisz #942
    Igen, amikor "aludt" a gép, akkor le is fagyott, mert nem reagált se egérmozgatásra, se pötyögésre.
    Utoljára szerkesztette: Atisz, 2017.01.19. 18:28:44
  • Rudee
    Nekem a laptopba volt hibás a vga mikor ezt produkálta. A felugró kis ablak teljesen le is fagyasztotta a gépet.
  • scomcomputers
    Hali..bocsánat,hogy beleszólok...de...semmi gond nincs a kártyával ez valami "user error"....illetve "windows error" lesz....volt anno egy update ami okozott ilyen hibát,az MS a mai napig nem javította ki,de az NV igen....bár ez függ attól is milyen vga van a gépben....csinálj egy os reinstall-t ha lehet win10 legyen...azt hogy netezés közben az órajel fel-fel ugrik az normális dolog,semmi gond vele....

Update....illetve nálam a szervizben már volt olyan gond,hogy a PCI-E csatlakozó az alaplapon volt kontaktos, és egy vga ki-be szereléssel valamint egy kontaktspray-s kezeléssel megjavult.....

Utoljára szerkesztette: scomcomputers, 2017.01.19. 17:50:22
  • Atisz #939
    Az a probléma, hogy nem tudom reprodukálni a hibát és egyszer már 2 hétre bevittem (akkor valami miatt leállt a gép és amolyan készenléti/sleep üzemmódban vegetált rövid ideig, amit előtte soha nem csinált - az egész gép most múlt 1 éves, ez az eset pedig 2016. októberében volt), amikor is nem találtak a videokártyában semmi rendellenességet.

Ez a "display driver stopped working and has recovered" kb. 7-8 alkalommal fordult elő eddig, de mivel korábban nem volt ilyen, ez felettébb aggasztó és szerintem sem normális.

A legújabb fejlemény, hogy 3 napon át kikapcsolás nélkül hagytam futni a gépet és most egy olyan is előfordult, hogy nem "jött vissza" energiatakarékos módból. Úgy tűnik, hogy itt valami komolyabb probléma lesz.

A neten olvasgatva elég sokan panaszkodnak az nvidia driverekre és többen ajánlják az programot, amit MerlinW is belinkelt, de erre én meg azt mondom, hogy sok használnak GeForce Experience-t és ott állandóan pakolja egymásra az újabb drivereket és mégsem veri az asztalt mindenki emiatt.

Most a 372.90-es driver van fenn, ami azért is érdekes, mert egyébként tavaly tavasz óta nem frissítettem, ez meg augusztus 30-i (a Win 7 egyik update-je alatt került fel a gépre).

Az is érdekes, hogy az órajel 135 MHz-ről felugrik néha 1100 MHz-re netezés közben.

Utoljára szerkesztette: Atisz, 2017.01.19. 16:44:20
  • Atisz #938
    Köszönöm, megpróbálom.
  • MerlinW
    Ezzel
  • Atisz #936
    Az a baj, hogy volt már korábban benn és nem találtak semmi hibát (nálam is elég ritkán - ahogy már említettem - fordul elő és abszolút rendszertelenül).

Megpróbálok egy driver újratelepítést és ehhez kapcsolódóan tennék fel egy kérdést: milyen programmal érdemes/szokták leszedni az összes eddigi nvidia frissítést?
  • bajgunar
    Ott vmi gikszer van. Vagy (ha szerencséd van) csak driver probléma, de legtöbb esetben hardveres VGA probléma.
    Próbáld ki másik gépben a vga-t, ha ott is csinálja, akkor az biza "haldoklik". Ha ott nem. Akkor megpróbálhatod driver tisztítással, újratelpítéssel, netán OP újrahúzással. De ilyen op, driver újratelepítéssel megjavuló ilyen hibát még nagyon ritkán láttam. (mint fehér hollót). Gariba cseréltesd ki. Mert ez nem normális dolog. Ilyet NEM szabadna neki csinálni!
  • Atisz #934
    Nálam sajnos - ritkán - de játék közben jelentkezik, Mechwarrior Online és CS alatt.
  • Atisz #933
    Kb. 3-4 hónappal ezelőttig én sem.
  • Maala
    Nekem olyankor jelenik meg, mikor WoT-ból kilépve be akarok lépni OW-be, vagy bármi másba.

A wot kliens nem zárult be, feladatkezelőből le szoktam lőni ilyenkor.
  • Borg
    Én eddig sose találkoztam ilyennel.
  • Atisz #930
    Egy ideje néha elő-előfordul a "display driver stopped working and has recovered" és érdeklődni szeretnék, hogy ilyenkor mi a teendő.
    Ritkán, de olykor multiplayer játékok alatt jön elő és abban nyilvánul meg, hogy kb. 3-4 mp-re elsötétül a képernyő (a programból általában nem lép ki), majd a jobb alsó sarokban jelenik meg egy szövegablak a fenti, idézőjelbe tett szöveggel.

Nvidiánál mennyire gyakori az ilyesmi?
  • grebber
    Márciusban érkezhet az NVIDIA csúcskártyája
  • Jim Morrison
    :D
  • Jim Morrison
    amd bejelentést várom, ezek se rosszak, de egyik se érint :)
  • grebber
    CES 2017: PC-re és Macre is elhozza a GeForce Now szolgáltatást az NVIDIA
  • grebber
    Pár óra múlva valami nagyot jelent be az NVIDIA AMD FreeSync 2-re jön a G-Sync 2....
  • grebber
    2 új Shield
  • Jim Morrison
    Egy kis amd:
    HIP:
    HIP allows developers to convert CUDA code to portable C++. The same source code can be compiled to run on NVIDIA or AMD GPUs.
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.12.13. 22:17:28
  • Jim Morrison
  • SzirmosSzisza
    http://www.geforce.com/whats-new/guides/watch-dogs-2-graphics-and-performance-guide elég durván összeszedték mi mit csinál
  • Rudee
    Az lesz, csak megint olyan jókor jön ez. Kedden megyek vissza Hollandiában és hétköznap nem tudok majd visszajönni. Hétvégén meg a szervíz nincs nyitva.

Az imént megpróbáltam dvdről indítani a windows telepítő, de ott is hibát kaptam: page fault in nonpaged area. Google szerint ez memória hibája is lehet.

Örömteli, hogy egy 1000 eurós laptop 8 hónap után ilyet produkál.
  • MerlinW
    Valszeg az új lapon hibás a GPU. Vidd vissza a szervízbe.
  • Rudee
    Hát én már nem tudom mit gondoljak. Legyalultam újra a C-t, a friss windows telepítés végén jött egy újabb hibaüzenet... Videó scheduler internal error. Azóta az ssd nem bootol. Másik nincs kéznél, úgyhogy majd csak reggel tudok vele érdemben foglalkozni. Nem tudom, hogy a lemez esetleges hibája okozhatta-e a driver hibát.
  • Szabi #917
    bár nem teljesen ehhez kapcsolódik, de hasonló jelenség, nálam a Forza Horizon 3 fut hibára random időközönként, majd bezárja magát

a hibaüzenet eseménynaplóban mindig : A(z) nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
  • Rudee
    Ááááááá, megint ugyanaz, beszarik az nVidia driver és lefagy a windows
  • Rudee
    A security-n belül megtaláltam a letiltható cuccokat, de a vga nincs ott. Csak usb, bluetooth, kártyaolvasó.
    Érdekes az is, hogy egy régi szutyok american megatrends bios van, a halott alaplapé más volt.
  • Rudee
    Intel Virtualization Technology
    When enabled, a VMM can utilize the additional hardware capabilities provided by Vanderpool Technology
  • Rudee
    Én is úgy emlékeztem, de ebben nincs ilyesmi. Az advanced részben összesen 4 dolog van, az Intel virtualization akármi lenne?
  • Maala
    BIOS-ban elvileg le lehet tiltani az IGP-t.
  • SzirmosSzisza
    BIOS-ban kapcsold ki az Inteles GPU-t, de akkor se kéne gondot okoznia.
  • Rudee
    Most oda jutottam, hogy a sima intel 520-szal van a baja, az nVidia jónak tűnik.
  • Rudee
    Alaplapot cserélték az tuti, mert be sem kapcsolt már.
    Lehet félreérthetően írtam, a csere oka nem a mostani gond volt.
  • bajgunar
    Alaplapot cseréltek? Ott vmi a gpu-val nem stimmel. (alaplap csere nemhiszem h megoldotta a problémát... max átpasztázgatták, kipucolták...., gpu-t kellett volna cserélni, azt meg visszatették... /mármint a sz@rt/ .).