2149
-
#987 Az biztosan nem, max. 1180 vagy 2080 :) -
#986 16-17000. De ott a 3DMark weboldala, miért nem nézed meg magad? Vagy a google. -
trancemusic2 #985 3568 fps gtx 770-vel. Gyerekek,újabb vga-val mennyi az fps ebben a tesztben?
Utoljára szerkesztette: trancemusic2, 2017.03.11. 13:41:36 -
#984 1080Ti tesztek minden mennyiségben -
#983 Remélem ezt már kivételesen be is hozzák Magyarországra a Titan XP-vel ellentétben. Hihetetlen, hogy sehol nem lehetett azt a nyomorult kártyát megvenni, még az amazon is csak a régi Titant hozta volna be. -
#982 1080Ti specs
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.03.01. 22:30:24 -
#981 Nemtom, az fura lenne ha Titan-ba nem jutott HBM2 es sima 1080 Ti-be jutna.. -
#980 Sziasztok!
Vettem egy 1060 3 gb-t és ki akartam próbálni vele a shadowplayt, hogy mennyire használható most a gépem streamelésre és sehogy nemtom rávenni hogy működjön. Az experience szerint mind a 4 rész (share, gamestream...) ready és mindenhol pipa van. De ha rámegyek hogy instant replay, record vagy broadcast egyszerűen nem történik semmi. Nem vált át zöldre. Próbáltam rendszergazda indítást, vc redist update et, különböző minőség és indítógomb beállításokat. De eddig semmi nem használt.
Remélem tudtok segíteni. -
#979 HBM2? Bár az nem feltétlen "erősebb" csak gyorsabb. -
#978 Én nem értei hozzá. Következő VGA-m 4k -ra lesz szóval ezeket a gyenge botorságokat kihagyom.
1090Ti-t (vagy bármi is lesz a neve) szellőztethetnék már meg az talán elég lesz 4k-ra bohóckodni. -
#977 Ez nem total hulyeseg? Miert/hogy lenne erosebb a Titan XP-nel? -
#976 Márciusban jön az Nvidia következő csúcsvideókártyája -
#975 Nvidia: tovább is van, mondjam még? -
#974 Jövőre jöhetnek a GDDR6-os VGA-k -
#973 Az enyem Gainward Phoenix, az kb ugyanaz mint a Palit, batar nagy allat hutoje van, az egyik legcsendesebb es leghuvosebb kartya, en se cserelnem masra :) -
#972 Biztos nem cserelnem le a Palitot egy foundersre... Igaz bazi nagy nade fullkuss barmi tortenik:) -
#971 Nalam egyaltalan nincs a kozeleben a haz venti a cuccnak, az a masik oldalan van, a CPU hutore iranyitva. -
#970 Megoldódott a probléma: olyan dolog volt, amire nem gondoltam volna. A tápcsatakozó, ami az alaplapra illeszkedik, nem volt megfelelően rányomva (valószínűleg még a gépösszerakáskor nem fejtettünk ki rá kellő erőt) és ettől kapcsolgatott le olykor-olykor, ahogy az idő haladtával egyre jobban kilazult. Érdekes mondjuk, hogy pont a videokártya volt (bár logikus, hiszen az a legnagyobb teljesítményű komponens), ami kijelezte a hibát.
Jó, hogy nem égtem be egy tökéletesen működő videokártya boltba történő visszacipelésével.
Köszönöm mindenkinek aki segített, illetve segíteni próbált. -
Borg #969 Idleben tuningolva? :)
Amúgy ha van közel hozzá házventi, főleg hodály házban, több ventivel, teljesen mindegy, hogy a kártyán áll a venti. Akkor a többi hajtja el róla a meleget, krumpli-burgonya. -
#968 Enyém is 33 fokon jár. Pedig húzva is van.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.29. 21:51:44 -
#967 Hat akkor nalam valami nagyon rendellenesen megy, mert aminek szerinted 45-60 foknak kene lennie, az nalam inkabb ennyi:
De ha tenyleg hasznalgatom kozben a gepet, akkor se megy 40 fole. Pedig meg sem mozdul rajta egyik ventillator sem. Mindjart visszaviszem, hogy engem atbasztak, mert ennek melegebbnek kene lennie, kerek egy FE-t, az a jo, az melegszik is, porog is, hangos is, throttle is van, azzal nem unatkoznek ennyire
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2017.01.29. 18:40:53 -
#966 A Bugattit más szabványok szerint készítik. Emberéletek múlnak rajta, ezért sok teszten megy át.
Ellenben egy VGA nem ilyen "fontos", ebből a szempontból egyszerűbb. És mivel nincsen vonatkozó szabvány arra, hogy a lehető legjobb hűtés kell rá, ezért egy "épp elegendő" hűtést kap gyárilag. Mert gazdaságilag ez a legjobb döntés a cégnek. (Gyári vizhűtésre lásd a Fury példáját, elég nehéz kivitelezni).
Hidd el, hogy a Bugatti is lazitana sok dolgon, ha a szabványok engednék. És utána továbbra is belerakna sok prémium dolgot, amiért elkérné az extra lóvét.
Az meg, hogy miért nincs gyári vizhűtés, egy szóval elintézhető: Garancia. Mivel nincsen gyári garancia, nem kell foglalkozni a szivárgás, stb miatt meghibásodott eszközökkel. Rábizzák a custom made vizhűtéseket áruló cégekre az ezzel bajlódást.
Az AiB-ok levegőkifújása érdekes dolog, a házakat elég megizzasztja. Engem legalábbis idegesit, hogy egyszerűen muszáj oldalra is rakni egy ventit a VGA mellé, hogy valami kihúzza a kártyáról lejövő levegőt a házból, különben bent reked az egész... (És ugye a vinyók felől jön még hozzá friss levegő) -
Borg #965 Építs majd egyszer gépet egy tényleg kis házba, aztán meglátod mi az értelme. Elég csak a méreteket nézni, a legtöbb AIB a szabvány méretet bőven meghaladja, vagy hosszban, vagy magasságban, vagy mindkettőben.
Vagy csak rakj egy nagy teljesítményű m.2 ssd-t egy mATX/ITX lapban a gpu slot alá/mellé. Máris megy a GPU hőtől az SSD a throttle tempre, ahol szépen visszaveszi a teljesítményét.
Nekem két winyóm is halt meg pár éve úgy, hogy a mATX kocka házamban (ami még a bútorba is be van építve) az 570 Phantom szépen felfűtötte őket 45-55 fokra. Tartósan ez bőven elég volt, hogy egy évet ne haladja meg az élettartamuk. Aztán még a 670 korszakban váltottam ref hűtésre, és azóta stabil 30 fokon mennek a hdd-k. Is. Nem utolsó sorban egy 24/7 üzemelő gépnél az se mindegy, hogy az alaplap milyen hőterhelést kap folyamatosan. Egy ref hűtővel ugyebár szinte semmilyet.
Egy szó mint száz, bőven van szitu, ahol az AIB nem jó opció. -
#964 A Bugatti sem mondja a vevőknek, hogy itt van egy remek autó 2.4 millió euróért, de ha szeretnéd a motor névleges 1500 lóerejét élvezni, akkor szaladj be a sarki tuning shopba és szereltess rá megfelelő hűtést, mert mi nem voltunk rá képesek out-of-the-box, tartós használat során melegszik a motor és mondjuk csak 1200 lovat fogsz kapni egy idő után...tudom, sz4r & overkill példa, de a lényeg, hogy van ahol a prémiumért kellemesen felültervezett műszaki tartalmat is adnak, utólagos buhera szükségessége nélkül...ha nem is ár-érték arányosan, de ugye prémium, elfogadjuk... és mint olyannál, itt-ott megkötendő kompromisszumokról, főleg ilyen "ha nem tetszik a mókuskerék, ott a vízhűtés" nagyságrendűekről vicces beszélni...most tényleg, 100 dolcsival a hivatalos MSRP felett kiadva a Founders karikat, tényleg dobhatnának egy, a mókuskerekesnél hatékonyabb kompakt vízhűtőt is mellé, amivel a gyári boost órajel stabilitása nem ingadozó, sőt akár a tuningos sem...
Az pedig lényegtelen, hogy idle felhasználás mellett a kb. 10W fogyasztással a ref. vagy az AIB lesz-e 2 fokkal több vagy kevesebb, esetleg pörög-e a mókuskerék szinte hangtalanul vagy az AIB nem pörög. A tartósan magas terhelés kezelése a vízválasztó és abban az AIB megoldások lényegesen jobbak...és tudtommal inkább csak bizonyos AIB karik, pl. egyes ASUS modellek szeretnek feleslegesen sokat pörögni a lényegtelenül alacsony load hőmérsékletekért, de az is csak szoftveres beállítás kérdése, ha a hűtő hardver egyébként képes a halk és hatékony működésre és általában igen. A refnél pedig többnyire lehet választani, hogy halk vagy hatékony, AIB modellekhez hasonló áron /1. hónapban felettük/...vagy különösebben halk sem, igazán hatékony sem. Plusz 20 fok pedig nem megy a házba az AIB hűtővel a refhez képest, nem így működik...és eleve, egy pici házban, ref. hűtős karival is feltételezem hogy van 1-2 venti ami beszív és kifúj, ugye nem csak a videokari termeli a hőt és a CPU hűtő sem feltétlen fúj kifelé egy elkülönített csatornában. Egy nagyobb házban, egy felsőkatos "befűtő" AIB karival szintén akad pár venti, így a hőtermelés elvezetése aligha lehet teljesíthetetlen kihívás...
ui.: Nálam is olyan 'csúnyán' bemelegít az AIB RX480, ami a tuningos +50% áramfelvételi limitjével 'szebb' pillanataiban a ref. GTX 1080 fogyasztása felé nyal, hogy a CPU alig 50°C-os közvetlenül felette és a háttértárak is elvannak 30°C körül, tényleg minden meg fog halni tegnapra az olajkályha VGA körül... :(
Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.01.29. 14:39:23 -
#963 Az utolsó pár mondatra:
Ez ugyanolyan, mint a gtx Titan és a 980Ti volt.Előbb jött egy verzió a prémium felhasználóknak, aztán jött egy "normál" highend usereknek.
Épeszű ember a Titan esetében sem használta a ref hűtést.
Csak most ezt a két terméket egybegyúrták, és a Titant lebutitották. :-) Mivel én úgysem akarok Titant venni (itt most a spec.különbségeket értem), engem nem zavar, hogy aki annyira akar, az rosszabbul jár, mint 2 éve. De jólesik, hogy van, aki még ennyire törődik mások jólétével! <3
Utoljára szerkesztette: Maala, 2017.01.29. 14:12:31 -
Borg #962 Nem mennek alapjáraton? Azt láttad már, hogy cserébe hány fokosak idleben? Mert nem 30, mint az FE, hanem 45-60. Rábízva magát a többi házhűtő ventire, amik vagy elhajtják a meleget a bordáról, vagy nem.
Hogy minek hol kapcsol be a ventije, megint csak egy beállítás kérdése. Ha az FE-t is hagynánk idleben eddig melegedni, azon is még lassabban foroghatna a mókuskerék.
Továbbra is ott tartunk, hogy kompromisszum A vagy B. Amelyik neked jobban megfelel. De ettől még a másik tábor is létezik.
Utoljára szerkesztette: Borg, 2017.01.29. 14:06:56 -
#961 A különbség csak annyi, hogy egy 10 ncm (négyzetcentiméter, 2x5cm) lyukon akarod kitolni ugyanazt a hőt (FE esetében), vagy egy majdnem 150 ncm (30x5cm, az én Asus Strix 1080-am akörül van) ugyanez a felület. (nem tudom a szélességet, gondolom van vagy 10 centi, de az arány a felüleletek között akkor is hatalmas)
Nyilván, hogy melegebb lesz az FE megoldás, cserébe nem a gépen belülre fog menni a meleg. És az FE annyiban szarabb, hogy nem az "egészről jön le" a levegő a kártya sikjára merőlegesen, hanem horizontálisan, a kártya hátulja felé melegitve az alkatrészeket (azaz ami hátrébb van a csatlakozók felé, az melegebb lesz, mint ami elöl van).
Ezek a légkeverős megoldások limitációi ___adott zajszint mellett___, el kell fogadni. Akinek nem tetszik, az cseréljen vizhűtésre. Viszont ha cserélnél, akkor FE-, vagy egy AiB-szökevény ventijét cserélnél inkább vizre? Nyilván azt, amelyikben jobbak az alapok. Aminek sajnos meg kell fizetni az árát. Cserébe hamarabb kijön, mint az AiB-ok. Én igy látom. Persze én spúr vagyok, és nem is szeretem a vizet...
Utoljára szerkesztette: Maala, 2017.01.29. 14:06:10 -
#960 Nem vagyok nagy szakerto ebben, de szerintem valami bodeletes nagy baromsagokat szedtel ossze :)
Az FE nyilvan csak azert nyal bele a 82 fokba, hogy ne legyen hangos, es semmi koze ahhoz, hogy maga a hutes rajta milyen kicsi es gyenge :D Az AIB hutok szetcseszik mindenhova a meleget? Akkor elarulok egy titkot: a jobb AIB hutok altalaban be se kapcsolnak (ertsd: nulla RPM-en mennek - azaz nem mennek). Alapjaraton gyakorlatilag soha nem kapcsolnak meg, es sok jatekban 1080p-ben max grafikan SEM kapcsolnak meg be - egyszeruen azert, mert olyan hatekonyan adja le a hot passzivan is (koszonhetoen a nagy holeado feluletnek - pontosan ez magyarazza azt a minusz 20 fokot, amirol beszelsz), hogy 0 RPM-mel is boven 65 fok alatt tudja tartani az egesz cuccot. Full terhelesnel (1440p/4k felbontason) mar bekapcsolnak, de szinte alig szamit, amikor nehanyszaz RPM-mel is mar ugyanugy 65 fok korul/alatt tartjak a cuccot, ami lenyegeben meg szinten teljesen hangtalan ugyanugy. Egy jo AIB hutenek a kozelebe nem fog erni egy FE sem csendessegben, sem a hutes hatekonysagaban. Es a hot sem fogja "szetcseszni" a gepbe egy 0 RPM-es venti :D
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2017.01.29. 13:56:59 -
Borg #959 Az, hogy rendre az FE-k a legjobb tuningosok, nem azt jelenti, hogy ezt a ref hűtővel is érik el. Ne keverd a szezont a fazonnal.
Ráadásul, hogy mi mibe nyal bele, csak beállítás kérdése. A ref hűtő a 82 fokba azért nyal bele, hogy cserébe ne legyen hangos. És ez így van jól. Az AIB hűtők meg a 65 fokért cserébe szétcseszik minden másra a gépben a meleget. Persze teszik ezt halkan, mert baromi nagy borda és légkavaró elfér rajtuk, a szabvány méret felrúgásáért cserébe. És ugye a hő nem vész el, fogalmazhatunk úgy is, hogy valahova rakja azt a "20 fokot" amivel jobbnak mutatkozik, és ugye nem hátra fújja ki...
Van aki ezt a kompromisszumot köti meg, van aki a másikat.
A premium ár meg minden hardveren, szoftveren ott van. Sőt minden máson is, ami újdonság. Üdv a kapitalizmusban.
Utoljára szerkesztette: Borg, 2017.01.29. 12:56:47 -
#958 "már 1 hónappal a megjelenésük után sem voltak drágábbak az AIB-k alsó szintjénél" - A Founders karik piacra dobásakor is kifejtettem, hogy nem a ref. hűtéssel szerelt karikat vásárló fogyasztókat hülyézem, elfogadom hogy van rá racionális indokuk, csak ne az első hónapban vegyék a karikat indokolatlanul extra prémium áron, mert azzal nyugtázzák a gyártó felé, hogy a fogyasztót hülyének lehet nézni és még széles mosolyt is kanyarintanak hozzá... Az első hónapban csak csillió dolcsis ref. kapható korlátozás sem éppen fogyasztó bárát...ha annyira bíznának a ref. hűtéses karijaik felsőbbrendűségében, akkor nem kellene a szabad piacot korlátozó intézkedéssel operálni, hogy a fogyasztó mást le se tudjon venni a polcról az első hónapban...de hát nVidia, mi mást is várnánk, köpnek a fairplayre...jogilag persze tiszta...
Az lehetséges, hogy alkalmanként jobb minőségű GPU kerül a Founders karikra mint egyes AIB modellekre, de az, hogy a ref. hűtés non-plus-ultra hatékonyan bánna el a hőtermelésükkel, nem igaz...a ref. GTX 1070 és 1080 is belenyal a boost visszavevő 82°C-ba és fogyasztási korlátba, így a gyakorlatban még egy hajszállal rosszabb futásteljesítményt is eredményez a +100 MHz max. órajel egy jobb non-ref. karihoz képest, amelyik stabilan tudja tartani a ref. OC képességeihez mérve -100 MHz max. boost órajelét... Egyedül a GTX 1060-nál volt tényleg relatíve proper a ref. hűtés, az csak 78°C köré ment fel, bár nyáron ha szobahőmérséklet pár fokkal megugrik, nem kizárt, hogy belefuthat az is 82°C-ba... Előfordul, hogy marginálisan magasabb max. boost órajelet bír a Founders karik GPU-ja, csak az irónia, hogy mégis aftermarket hűtéssel jön ki az erejük valóban stabilan...és kérdéses, hogy az a kevéske teljesítmény többlet egyáltalán megér-e plusz dolcsikat, a benchmark-begyárságon túl...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2017.01.29. 12:29:22 -
Borg #957 Vagy csak nem kellene ilyen ignoránsan hozzáállnod az FE kártyák előnyeihez... mint pl az egyetlen hűtés ami fasza és elég halk is kis házakba is, tehát nem befűti őket, vagy a cherrypicked gpuk, amik a statisztika szerint jobbak tuningban bármelyik AIB-nél, illetve a tényhez, hogy már 1 hónappal a megjelenésük után sem voltak drágábbak az AIB-k alsó szintjénél.
Akár tetszik akár nem, ezeknek a kártyáknak is megvan a maga célközönsége, és nem is kevés. Kezdve a kis házba építkezőktől, egészen a vízhűtős és tuningosokig. És ugye egyik tábor sem csökkenő, sőt. Egyikük sem fog AIB-t venni, csak mert azokon szebb az RGB LED. -
#956 NVIDIA’s Interest in GeForce Founders Edition Graphics Cards Continues To Grow – Will Be Competing With Add-In-Board Partners @ wccftech - Szóval a sheeple fogyasztó aki nem bír várni proper AIB karikra és túlárazott Founders szennyeket vesz tegnapra jelleggel, 'prosumer' címkével jellemezhető...ó, az irónia... :DD -
#955 Sajnos nem driver/játék hiba, mert tegnap sima böngészős task váltásnál is előjött, ráadásul lecsapta a monitort is (ami energiatakarékos üzemmódba rakta magát, ahonnan nem lehetett visszahozni, noha a gép továbbra is ment és minden működött, pl. a zene amit a háttérben hallgattam).
Most betettem egy régebbi, ugyancsak nvidia kártyát, amihez ez a driver szintúgy megfelel. Kíváncsi vagyok ezzel előjön-e, örülnék ha kártyahiba lenne, hiszen akkor mehetnék reklamálni (persze nem lesz könnyű előhívni a hibát, ráadásul kis boltban vettem, limitált kapacitással, de legalább most már ott tudom hagyni hosszabb időre).
A hibaüzenet ikonja így néz ki és általában 3-4 mp sötétség után áll helyre a kép, de egyes játékokat le is csap (kilép belőle), illetve olykor a monitort is elsötétíti:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Atisz, 2017.01.25. 11:58:07 -
Borg #954 Azt nem is fogja tudni használni, ugyanis a 10-es szérián már nem jön analóg jel a DVI-n. Szóval VGA csatis analóg monitort el lehet felejteni. -
#953 D-Sub VGA-t ne használd, az analóg, homály képpel. DVI, HDMI, Display portok digitálisak. Ezek közül bármelyikbe csatlakoztathatod a monitorokat, nem számít melyikbe. Ha számít a hang, HDMI és Display port továbbít hangot is, DVI nem.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.24. 23:48:33 -
#952 Sziasztok.
Most vettem egy GIGABYTE GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6GB GDDR5 192bit PCIe (GV-N1060G1 GAMING-6GD)
Nagyon rég volt Nvidiám, csak a AMD-s videokártyákat ismerem és ugyan úgy szeretném használni mint anno AMDnél Eyefinity-t. Két monitor kiterjesztve.
Két monitorom van egyik ACER | DVI-I-s[HDMI átalakítóval csatlakozva] a másik LG | VGA-s csatlakozású,
ogyan tudnám rákötni hogy ugyan úgy menjen mint anno az eyefinity?
A videokártyán ezek vannak:
3x DisplayPort 1.4
1x HDMI 2.0b
1x DVI-D (dual link) [Ezt néztem el emiatt nem megy rá a DVI-I-s]
display Vga átalakítóval vagy hdmi vga átalakítóval menne, esetleg tök mindegy?
Pontosan hogyan legyen bekötve? -
#951 Az szerintem driver/játék hiba. Nekem is rendszeresen csinálja pl. Watch Dogs 2 / Forza esetében. -
#950 Nos 4 nap után (amikor már reménykedni kezdtem, hogy minden OK) sajnos 2 db "display driver stopped responding and has recovered" is beugrott, játék közbeni task váltásnál.
Lehet, hogy meg kéne próbálni egy kontaktsprés megoldást, bár mint mondtam az alaplap (és az egész gép) meglehetősen megkímélt és sehol nincs korrózió. -
#949 Köszönöm szépen, Neked és mindenkinek. Clean install a legújabb driverrel és remélem a legjobbakat. -
#948 nekem ugyan nem ilyen kartyam van, de nekem is nehany honapja csinalta 1-2x, de azota semmi. szoval tuti szoftveres a problema