933
Új, dél-koreai ARPG a Diablo nyomdokain.
-
TomStorm #291 Sőt az első karaktered amit elneveztél 24 órán belül nem is törölheted:) -
TomStorm #290 Na közben megvan a költözés(amit jóhiszemüen felajánlott kedves Ama.)
Lvl11-es és az feletti karakter törlés lehet viszont 60 napig azzal a névvel felejtős kezdeni,bárhol..
Ha még nem érted el lvl11-et akkor instant.. -
#289 Kurva jó ahogy rongyol, imádom :D
-
#287 Délután 4-kor 14.5k, most így este 10-kor már csak 650, pikk pakk bent van az ember. -
TomStorm #285 Ja így már meredek a gaming.. -
TomStorm #284 "Mondjuk nem hittem volna két hete, hogy a Lost Arkkal szórakozok a God of War, a Halo Infinite vagy a Dying Light 2 helyett"
Jobban érdekel LA.Nincs ezzel gond.Pláne hogy a 3 felsorolt közül egy értelmes van de az is 2-3 napig:D -
#283 @Tom: Na ezaz, hogy jó!:) Ezért nehéz betörni egy új játékkal mint a D4 lesz. Mert manapság úgy érzem, hogy ez a "gaming as a service" feeling az, amitől ott ragadnak a playerek ha jól csinálják. Bejön és az egyetlen dolog ami segíti az ismert IP név. Amit meg Fred mond, hogy van 100 másik game azt szintén adom.
Ráadásul mellé még tanulni is kéne, család/barátok és jobbis esetben még sportolni hogy ne tunyulj el :D
Sőt, ha olyan lesz mint a Wolcen, mediocre de 1x jó volt kitolni én még annak is örülök.
Na de ontopic:
https://lostarkmap.com/ ez egy jó kis térképes oldal a makoko seedekhez. -
#282 Ezernyi sebből vérző dolgokról beszélsz, majd megörvendetsz egy ilyen wall of texttel, aminek kb nulla értelme.
A 1,5 milliót a hivatalos Lost Ark twitterről szedtem, ők büszkélkedtek vele. Viszont akármilyen kalapból előhúzott számmal számolsz, én nem láttam még 250 feletti channelt, de ettől még lehet ilyen. Én csak a steamcharts adatait idéztem, ami kb 280 ezer steam játékosnál, már majdnem minden eu servernél sorokat jelentett a második napon délután 3 környékén. Azt felróni, hogy hát az Amazon megoldotta, kapsz mindenféle szart ha átmész másik szerverre felesleges, mert amikor ezt írtam még nem volt ilyen.
Amúgy el se hiszem, hogy az amerikai szervereket hozod fel az európai nyelvek mellett érvként, és igen az Amazon hibája, hogy nem ők jelöltek ki nyelvi közösségeknek fix szervereket, mert a community kezdeményezés eredménye az lett, hogy majdnem minden szerver már az első órákban spanyol, francia és német lett. Persze, fel kellene nőni a 21. századhoz, de a magyar mellett, csak az angol megy így ha választhatok olyan helyre megyek ahol a többség leginkább angolul szeretne kommunikálni. Az a "pár toxik ember/kisebb közösség" pedig majdnem egész szervereket tesz ki, nem egy olyan topicot lehetett olvasni az első napokban a hivatalos forumon, hogy a spanyol vagy a német szerverekről kb kiutáltak mindenkit aki angolul mert megszólalni, de tudom, az én anyámat.
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2022.02.12. 20:30:34 -
#281 Nem tudom, én bízok benne, hogy nem cseszik el - a Diablo nekem a szívem egyik csücske, hosszú és tartalmas a kapcsolatunk :D -, de ahogy Malaa kolléga is írta, na bumm, ha szar lesz, akkor az lesz, van annyi másik játék, legalább tíz, amire évek óta nincs időm és másik tíz, ami idén jelenik meg és nagyon érdekel (a 2022-es év jelenleg úgy néz ki, hogy a gaming aranybetűs éve lesz, olyan megjelenésekkel, amikre megint nem lesz elég napi 36 óra sem...)
Mondjuk nem hittem volna két hete, hogy a Lost Arkkal szórakozok a God of War, a Halo Infinite vagy a Dying Light 2 helyett, de hát az élet ilyen, kiszámíthatatlan.
Játékkal is ott tartunk most, mint a sorozatokkal a Netflix/HBO/Disney/Amazon kínálatából. Ha az első rész nem győzött meg, nem kell végignézned, van helyette húsz másik, nem úgy mint régebben, amikor nem volt akkora választék. Most a legnagyobb probléma a döntés/választás, amit meg kell hoznod, mert mindenre nincs időd. Se itt, se ott.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.02.12. 20:22:19 -
#280 Azt még az éjjeli első bejelentkezésre írtam.
Nálam az Aura csak "először" tűnt el, a beváltatlan cuccok minden második bejelentkezésnél. :D Very big.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2022.02.12. 20:13:31 -
TomStorm #279 Most az miért baj ha van tartalom? -
#278 Az a nagy büdös igazság Fred, hogy ezek után valahogy még inkább nincs bizalmam a Diablo 4-el, hogy jó lesz. Már a PoE is olyan, hogy annyira sok content van benne, hogy beszarsz régóta tolják, ez a Lost Ark se mai. -
#277 "Belépés után nincs Crystalline Aura, a beváltatlan Founder Packos cuccok eltűntek... kis izzadás, de úgyse fog kárba veszni, jelentve fórumon, és játszani tovább (Aura visszajött pár perc után)."
Minden visszajön egyébként magától, csak 15-20 perces késéssel jelenik meg a játékban, mind a claimelhető még bontatlan csomagok, mind az "aura". -
Ez is mentendő link amúgy.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2022.02.12. 19:14:24 -
kapalaci1972 #275 Minden szerveren több ezres sorállás ,én már a Nerian megcsináltam a karit (50erujo) ,most du.-n 5-kor léptem volna be ! De 11800 -an voltak előttem ! 2 ora várakozás után még 2500 fő! HÁT ELMEHETNEK A .....-ba !
-
#274 Ennyi ezernyi sebből vérző bullshitet írni, amit az elmúlt pár hsz-ben írogattál, fáj nézni. Ugye reddit user vagy? :D Az ASG sem szent persze. Mivel 13k-s sor van előttem Kadanon, van bőven időm írni. :-)
1m Founder pakkról volt szó még hét elején (az 1,5m-öt nem tudom, honnan szedted), erre volt 21 szerver, amit később kiegészítettek még 4-el 25re (még az F2P nyitás előtt). Kadanon day 1 volt, hogy 257 channel volt (éljen a dinamikus channelképzése a szervereknek), egy channel ugye 100 főt bír el, tehát 25k fős simán megvan egy szerver. Később a hivatalos fórumon egyébként 50k capacityt írtak a szerverekre, meg azt, hogy szükség esetén van jó pár szerver még tarcsiban (érdemes a linket elmenteni, ha gebasz van itt lesznek először az infók, és nem kell az egyes témákban keresni).
21x 25k az alsó hangon is megvan az általad említett 1m preorder, hát még ha 50k-val számolunk... Az meg hadd ne legyen már az AGS hibája, hogy a játékosok (leginkább toxic reddites és twitches része) önhatalmúlag kinevezett szervereket XY szervernek. Attól, hogy egyes közösségek (és a hsz-eidből ítélve te is) úgy gondolja, hogy csak belterjesen szeretne szaporodni, ez még nem lesz igaz. Fel kéne nőni a 21. századhoz, és nem leragadni a sötét középkorban... Meg nem elítélni egy egész nemzetet (online térről beszélünk) pár toxic ember / kisebb közösség miatt. Saját magaddal baszol ki. US-ben se nevezett ki senki spanyolajkú, meg afro-amerikai szervereket, csak a dilis EU-s nemzetiségiek őrültek meg redditen, meg a twitch-fanok a saját streamerük után mentek.
És ezek után elárulnád, hogy miért az Amazon hibája az, hogy az emberek ahelyett, hogy olyan szerverre mennének, ahol még van hely, betömörülnek 5 szerverre a 9-ből (ennyivel indult EU), míg 4 szinte üresen marad? Miért az Amazon hibája az, hogy állítólagos ______baráti______ társaságok nem egyszerre kezdenek, hanem külön, amikor 10 (15?) euró volt egy bronze pakk, vagy egyszerűen csak mindenki a társaságból később indul, az első 3 napban meg csak trial runt csinál az, aki akar? 3 nap csak maximum 72 óra amúgy, és a játék alsó hangon több 100 óra játékidővel rendelkezik... Miért is gáz átlépni amúgy csoportostul egy új szeróra? Az egyedüli probléma az ügyben, ami fent állt, többé nem probléma, mert AGS minden új szerverre menőnek ad Royal Crystalon és Crystalline aurán kiívül mindent (ezek meg account szintűek).
Azt még félig jogosan fel is lehet róni az AGS-nek, hogy az elköltött RC elveszik, de kb. ennyi. A többi nyivákolás meg tipikus "én vagyok az ügyfél, én vagyok az első" vásárlói hozzáállás mindenféle józan paraszt ész mellőzésével.
Ui.: Az indulás körüli hercehurca: jelenleg EU-n 17 szerverből 7-en nem lehet karaktert csinálni, tehát van 10 szerver, az 250k játékos csak EU-n, a többi régiót nem szoktam nézegetni, inkább játszanék. :-) Elcsúsztak, na bumm, volt mivel játszani mással, nem dől össze a világ. Amikor először feljöttek a szerverek és törlődtek a karakterek, az már neccesebb volt, de elég hamar kiderült, hogy adatbázis hivatkozás volt a probléma, és javították is viszonylag gyorsan. Belépés után nincs Crystalline Aura, a beváltatlan Founder Packos cuccok eltűntek... kis izzadás, de úgyse fog kárba veszni, jelentve fórumon, és játszani tovább (Aura visszajött pár perc után).
Összességében voltak már sokkal rosszabb MMO startok is, de az itt (és reddit más részein) leírt problémák nagy része csak kisgyerekek műdrámája. -
#273 Merlin úgy értette, hogy ebben az évben fog dominálni a horizontális tartalom, mert eddig akkora mértékű volt a vertikális fejlődés (az item levelek feljebb tolása), hogy nem bírták a játékosok. Bocsánatkérés, és a jelenlegi roadmap lett a vége, új módokkal, stb. :-)
Napi játékidőtől függően első hónapra - első pár hónapra van elég tartalom, aztán eléred a végjátékot, és jön a napizás goldfarm miatt, ami kb fél óra / karakter, és a következő tartalomra előkészület, max 6 karakterrel.
Szóval Lost Ark endgame mellett akár tudsz FF14, Destiny 2, meg single játékokat is tolni, ahogy én, mindegyiket az aktuális végjátékban. Én régi HC játékosként nem is kérek többet egy mai játéktól. :-) -
#272 Meglatjuk. A fo kuldetessel nincs gond, a cinematic animaciok egesz jok a hagyomanyos mmokhoz kepest (szinkront hagyjuk :D), de a mellekkuldeteseket mar nem olvasom el, csak kattintom tovabb es csinalom, amit ker. A kozossegi resszel sincs gond, a bossok, normal es hard dungeonok, harc, felfedezes, stb. - ezek egyelore tetszenek. Mar van trade skill is, szepen nyilik megfele mindenki es vele nyilik ki a vilag is.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.02.12. 14:57:00 -
#271 Ha a küldetéseket unod, nem a te játékod lesz, lévén LA-ban a horizontális tartalom dominál. Azaz kicsi endgame és sok sziget, szociális aktivitás, quest. -
#270 Hat egyelore 50-es szint a cel nalam, aztan kiderul, megy vagy marad. Harc az fun, de a kuldetesek mar most unom es nem ertem, mi ertelme annak, hogy ket lepes teszel meg, felveszel egy kovet, leadod a mellette allonak es profit, elszoktam mar ettol :) -
#269 Ezt abszolút megértem komám, de a nagy kérdés, hogy ezekből mi az ami "kötelező". Gondolom casualként elleszünk nem kell másodállásban tolni - a nagyon top tier cuccok engem abszolút hidegen hagynak. Öreg vagyok én már ehhez Amúgy is: csomó más játék is jön még ami érdekel. í -
stenga33 #268 2nap után szintén uninstall.Halom skill de kb mind ugyanazt csinálja . A 30 éves elsö diabloban több ötlet van mint itt. Grafika ami oké.az interface is egy átláthatatlan káosz.Érthetetlen ez a nagy hype .semmivel se több mint bármelyik ázsiai tucat arpg. -
#267 Tegnap hallgattam asmo által megnézett videókat a káosz ideje alatt, és ha csak a fele benne van a játékban azoknak, amik ott elhangzottak (márpedig igen, benne vannak) , akkor nálam lassan az lesz a probléma, hogy túl összetett, és felmerül a kérdés, akarom e, van e erre ennyi időm a többi mellett? Arról nem is beszélve, hogy a 99%-át még csak nem is igazán értettem, annyira új minden :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.02.12. 11:45:22 -
#266 Kihívást várni a tutorial részen - kekW. Az egész lvl50ig arra szól hogy szépen adagolja az arcodba a sok mechanikát. -
Cassell #265 Megmondom őszintén én kb. egy óra alatt nyomtam is rá egy uninstallt, kora reggel beléptem elő volt töltve aránylag hamar el is indult csomó server közül lehetett is választani, grafikailag még aránylag oké de a gameplay háááát semmi újszerűt nem véltem felfedezni benne, kihívást meg pláne nem. Persze akinek bejött annak jó hentelést! -
#264 Hat, ahogy mondani szokas, sima, manapsag mar sztenderd mmo indulas. Sot, mivel a launch utan 7 oraval mar be is lehetett lepni, meg akar sikeresnek is nevezheto :D -
#263 Na, ez a tegnapi nap jo kis shitfest volt. Very big like. ;) -
TomStorm #262 Na megy.Csak új szerverre lehet menni -
TomStorm #261 Megy az update -
#260 Én poezok addig, plusz egyik bongészőben húzom be HALO dropokat, másikban asmo mondja a hülyeségeit és nézi a LA videókat, közben pedig röhögök a DC-n, ahogy az emberek egymást ölik frusztráltan :) -
#259 -
#258 While working to resolve these issues, we will add 3 days of Crystalline Aura to all players who log in to the game between launch and 9 AM PT [5 PM UTC] on 2/13 as a small thank you.
Keep checking for more updates!
hát, játszani azért jobban szeretnék -
#257 A twitch dropok amúgy mennek még, picit vicces nézni a streamereket ahogy nézik az üres képernyőt ... -
#256 source?
Edit: Amióta rájöttem, hogy jobbklikkre is megy a quest szöveg azóta nem nyúzom szerencsétlen G-t.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2022.02.11. 21:14:11 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Gorgot666 #254 Holnap reggel 9írnak. -
#253 Ennek örömére generáltam egy ilyet
-
JonasSandor #252 Teljesen lehalt minden ha elindulni se indult időbe. Még mindig nincs élesítve. -
TomStorm #251 Sz.tem én is:D -
#250 Jobbról balra.