Egyre nagyobb bajban a Samsung mobilrészlege
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem Samsung Galaxy S3-van, sokáig a gyári ROM-al ment, de miután egyre szarabb frissítéseket adtak ki, és egyre lassabb lett a telefon (!), nem beszélve a rohamosan növő számú bloatware-ről. Amikor lejárt a gari egy pillanatig nem gondolkodtam, és felraktam cyanogenmod-ot szinte mintha új telefonom lenne. Szerintem ezért is esett vissza a nyereségük, minek vegyek másik telefont, csak a szar ROMjukat kell leszedni.
Hülyeséget csinál a Samsung. Nagyon jó telefonjai vannak, de a kötelező appokkal és az egyre rosszabb frissítésekkel szépen ássa maga alatt a sírt. Hozzá kell tenni, hogy riválisa az Apple is ugyanazokat a hibákat követi el már jó ideje. (Hogy a pics@ba lehet annyira elbaszni a frissítéseket, hogy abba a telefonok belehaljanak. És nem egy-kettő hanem sok. Kabbe samsung kabbe alma) Szépen lassan megtelik a piac az áraikat pedig még mindig felfelé verik, holott az olcsó kínai motyók lassan ugyanazt tudják csak negyed annyiért.
Plusz kb. a Note2 óta nem volt nagyobb újjítás sehol úgyhogy az egész kezd dögunalmas lenni. Nagyobb akksi, nagyobb kijelző... Húúú hogy oda ne rohanjak... Ezek nem újjítások ez csak trend.
Plusz kb. a Note2 óta nem volt nagyobb újjítás sehol úgyhogy az egész kezd dögunalmas lenni. Nagyobb akksi, nagyobb kijelző... Húúú hogy oda ne rohanjak... Ezek nem újjítások ez csak trend.
往前看同志
Ezért lesz vicces, hogy az Android One keretein belül 100 dollárért 50-szer jobb telefont fogsz kapni, 100-szor jobb szoftver update szolgáltatással, mint a 2-3 szor drágább csámcsong féle vackok.
Azért azt is tegyük hozzá, hogy a Samsung telefononok szoftveres minősége milyen mélységekbe zuhant. Ha valaki vesz ma egy Samsung telefont, arra valószívűleg már nem fog kapni szoftver frissítést, mert "elavult, vegyél másikat". A másik a bődületes mennyiségű bloatware amit a ROM-jaikba raknak, nemrég volt szerencsém egy S4 mini-nél lekaparni az összes Samsung*-al kezdődő rendszeralkalmazásként telepített szemétkupacot, a telefon egyből fellélegzett és elkezdett rendesen működni. Az ismerősnek szerencséje volt, mert én értek hozzá, de nagyon sok ember csak azt látja, hogy lassú, fagy, szar, pedig a hardver az jó... Sajnos nem tanultak a HTC hibájából, az eredmény hasonló lesz belátható időn bellül.
Azért van egy kis különbség egy 15%-os prémium gyártó, meg egy 50%-os flooder gyártó között (akinek eddig nem volt érdemi konkurenciája, és el tudta adni a hulladékait jó áron). Egyéb iránt az Apple részesedése is csökken, kisebb méretben, mert ott némileg erősebb a márkahűség.
Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.11.04. 15:23:14
Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.11.04. 15:23:14
Ugy nez ki a Samsungra elobb untak ra... bar az Apple mar evek ota "doomed" 😊
Az A-széria kicsit drága lesz mainstream-nek. A dizájn sem fejlődött, max visszafelé.
Úgy fest, az emberek ráuntak a túlárazott tejfölösdobozokra. Várható volt, hogy eljön ez a nap.
Úgy fest, az emberek ráuntak a túlárazott tejfölösdobozokra. Várható volt, hogy eljön ez a nap.