323
  • Nirz
    #323
    A törvény két bekeretezett része szerintem elég egyértelműen tárgyalja azt, hogy miről van szó.

    Igen, az internetadó a 150-edik paragrafus 3-as pontja, tehát a telekommunikációs adók kiszélesítése, de nem, nem vonatkozik rá a 150-edik paragrafus (2)-es pontja sem direkt, sem pedig értelmezési értelemben, teljesen elkülönül szóhasználatában is.

    Aki még esetleg ezek után sem akarja elhinni, az előző pont mindent tisztáz:

  • Nirz
    #322
  • mrzed001
    #321
    Amúgy most jutott eszembe: és mi van, ha valaki ellen DOS vagy DDOS támadást indítanak ?
    Pl a hülye osztálytársa, vagy valamelyik külföldi hekker, vagy egyszerűen egy rosszul megírt weblap, ami folyamatos hibastream áradatot zúdít a user gépére (akár egy buta AJAX kérésre, pl egy legördülő menühöz).
    Maxi sávszélnél pillanatok alatt megvan az 1G .... egy nap alatt meg rámegy a havi fizetése is.

    Annyira ostoba aki kitalálta ezt az egészet, hogy hihetetlen. De legalább már tudjuk ki is volt az: Orbán találta ki az internetadót

    Erről meg ugyebár mindig ez jut eszembe:


    Csak tudnám mi a csodáért építi a "tudás" alapú társadalmat egy ennyire sötét pa... vezér ?
  • Tetsuo
    #320
    Mind a két fél hazudik. Obama és talán még Orbán sem mondott igazat soha életében. Ezért lehetnek ott, ahol.
    A háttérben egy érdekes játszma mehet, de az nem tartozik a nyilvánosságra. Pl. valami ilyesmi folyhat...
  • mrzed001
    #319
    Már megint egy idióta aki a törvény szövegének elolvasása helyett az ostoba firkászokra hallgat. #122, és olvass!
  • Tetsuo
    #318
    Annak sem lehet egy szava sem -hasonlóan a Fidesz-szavazókhoz-, aki nem ment el szavazni. Tehát így elég kevesen maradtunk (felelős szavazók, akik háboroghatnak).
  • Csaba161
    #317
    Már másfél éve jelezte az USA, hogy nagy baj van az ÁFA-csalások miatt, aminek egy amerikai cég is a szenvedő alanya itt nálunk! Az USA jelezte, hogy segíti is a nyomozást, mivel náluk az adónyomozás igen fejlett, még szerveznek tanfolyamot is a magyar hatóságoknak és küldenek szakértőket is. A Kormány köszönte, de nem kért belőle, azt mondta maguk is meg tudják oldani.

    Tehát ORBÁN HAZUDIK amikor azt állítja, hogy várja a konkrétumakt az USÁ-tól

    Ezután kereste meg egy egy magyar kormányzati ember a céget, és javasolta nekik, hogy ha bizonyos bankszámlára befizetnek néhány milliárd forintot, akkor elintézik nekik, hogy ők is bekerüljenek ebbe az "ÁFA-mentes" körbe.

    Ne ezen rágott be ez a cég, és jelezte a problémáját az USA nagykövetsége felé.

    De eközben már ebben az ügyben feljelentés is született, ugye egy volt NAV-os részéről, aki BIZONYÍTÉKOKKAL támasztotta alá, hogy A NAV felső vezetése rendelte el, hogy ad-akta tegyék az ügyeket, akit rögtön le is tartóztattak, ahelyett, hogy kivizsgálták volna az adócsalást és az ügyek elsimítását.

    Erre persze berágott az USA és az érintet személyeket, és csak azokat, tájékoztatta, hogy nem kívánatos személyek lettek az USÁ-ban. Ezen felháborodva írt egy kormányközeli cég egy hazugságokkal teli cikket, ami ellen felszólalt az USA követsége, hogy elmondja mi is az igazság. Ennyi.
  • Ragnaar
    #316
    (Azt, hogy ez a 700 illetve 5000 forint - amit elvileg a szolgáltató átterhelhet az ügyfélre - mennyivel enyhítené az adott internetszolgáltató adóterheit és az adóval együtt hogyan befolyásolná a szolgáltató profitját azt olyan valaki tudná megmondani, aki ilyesmivel foglalkozik.)
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2014.10.25. 07:29:21
  • Ragnaar
    #315
    Namost ha egy cég amely jelentős adatforgalmat bonyolít, és nem tud kigazdálkodni havi max. 5000 Ft-ot, vagy magánszemély 700-at akkor ott nem ez lesz a legnagyobb probléma. És ugye - azért sarkítva persze, de - elvileg sokkal többet spórolt eddig a polgár a rezsin, amiből havi +700 Ft azért igazán nem tétel, mondjuk egy - 5000 Ft-os havi rezsiszámlával...
  • MasterMason
    #314
    Mivel a fidesz 6 éve még ellenezte ezt az adót, éppen ezért logikailag hogyan állt az neked össze, hogy csak a fidesz akar mindent megadóztatni? Nyilván ha 6 éve még ellenezték, akkor az nem azt jelenti, hogy az ellenzék soha nem akart volna internetadót, hanem éppen ellenkezőleg, ők már hat évvel ezelőtt akartak. :)

    Persze igazából tök mindegy, hogy most a kormány köp e fel és áll alá, vagy az ellenzék, ami biztos, hogy csak egyetlen rosszabb dolog történhetne ebben az országban a fidesz kormánynál, ez pedig az ha a jelenlegi magát nagyon demokratának tartó ellenzéke kormányozna. :D

  • Inquisitor
    #313
    Egyszerű, logikai kérdésem volna, nálam okosabbakhoz ... van ez az Internet Adó tervezet ugye.
    Na most a tervezett szerint az adatforgalom utáni 150Ft/GB adót az ISP (szolgáltató) fizeti majd összes adatforgalom után. És nem háríthatja át előfizetőre. (Most ne nézzük, hogy ezt mind tudjuk nem így lesz.)
    Erre fel emberek tiltakoznak, mert valamiért (LOL) azt gondolják át lesz rájuk hárítva ez az adó.
    Az ő megnyugtatásukra Rogán úrék beadnak egy módosítót, miszerint 700 forint magánszemélyeknek és 5000 forint cégeknek a felső korlát internet adóra. van aki szerint ez elviselhető, van aki szerint nem, mert így is van még 73 másik adó ...
    És itt jön egy egyszerű kérdés!!!
    Ha az adót a szolgáltatós ÉS CSAK A SZOLGÁLTATÓ fizeti, akkor kinek is van a felső korlát? Hmmm?
    Avagy ki hazudik? Ennyire rosszul ...

    1. Most vagy csak ISP fizet, akkor MIÉRT kamuzták a felső korlátot ...
    2. ... vagy átruházzák a vevőkre, akkor mire a felső korlát?
    3. Ha átruházzák vevőre, de max. 700 forintig, akkor a különbözettől hány perc alatt csődöl be az ISP, hogy átvehesse a helyét a Nemzeti Haverok Internet Szolgáltató Korlátlanul Felelőtlenek Társasága?

    Utoljára szerkesztette: Inquisitor, 2014.10.25. 00:50:50
  • ManoNegra
    #312
    Hiába írod sokadjára, hogy 27%, ilyen rendszerben választunk, a többiek meg még ennyit sem kaptak. Ne félj, ha az üres voks számítana, és a hátramaradó legnagyobb rész is érne valamit, akkor nem így állnánk, de azt mindannyian tudjuk, hogy a nem szavazó itt nem számít...

    Az ártatlanság vélelme a civil szervezeteket is megillet, de most nem róluk volt szó, és a FIDESZ esetleges törvénysértése nem jogosítja fel az amerikaiakat (jelenleg nem bizonyított) vádaskodásokra.

    Korrupció egyébként nyilvánvalóan volt, van és lesz is, ezen egy kormányváltás nem fog segíteni. Vagy szerinted igen? És ha igen, akkor mégis kik?

    *A demokrácia nem többség diktatúrája.

    Persze hogy nem, hanem a többség által megválasztott kisebbség diktatúrája.
  • Inquisitor
    #311
    "annyiban azért hiszek a demokráciában, hogy elfogadjam a többség akaratát.""*
    Úgy érted a "többséget", hogy a választók 27%-a, akik csak választások után fél évvel hallottak az 1700 millirádos megszorításról, de pedig ezt ők akarták? :D

    Amikor a svájci cégbejegyzésű CBA-ban vásárolsz, remélem akkor is becsapva érzed magadat. Ártatlanság vélelme meg itt Magyarisztánban nagyon van, ahol civil szervezeteket vagy kormánynak nem tetsző arcokat 1 perc alatt eljárás alá lehet vonni bizonyítékok nélkül vagy a konkrét vád megnevezése nélkül, de amikor kormányhivatalokról van szó, meg 1000 milliárdos kis csalafintaságokról, akkor országunk láng eszű (jogot végzett!) vezetője kijelenti nem lehet bizonyíték nélkül nyomozni. Mert ugye a nyomozás az nem a bizonyítási eljárás része.

    *A demokrácia nem többség diktatúrája.
    Utoljára szerkesztette: Inquisitor, 2014.10.24. 22:12:11
  • ManoNegra
    #310
    hanem a jenkiknek is felajánlották, hogy ha fizetnek pénzt X alapítvány számlájára, akkor náluk SE lesz semmilyen áfa

    Tehát áfacsalási lehetőséget ajánlottak fel. :-) Elvileg. Nos, én mint Vénusz étolajat vásárló júzer kicsit megtévesztve érzem magam, mert eddig azt hittem, ez egy ízig-vérig magyar áru. Ezért nem is zavart a nagyobb ár, na mindegy. Szóval én, mint Vénusz étolajat vásárló magyar állampolgár, eddig azt hittem, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet. Ha nem, az sem baj, csak tudjunk róla..

    A tüntetésre nem megyek, mivel vidéken lakom, elég messze, és hiába nem értek egyet a netadóval, nem is rájuk szavaztam, de annyiban azért hiszek a demokráciában, hogy elfogadjam a többség akaratát.

    Aki pedig azt hiszi, hogy más, valami módon nem szedné be ezt a pénzt rajta, az naív.
  • Inquisitor
    #309
    Kicsit fordítva volt, nem áfa csalás lehetőségét adták volna pénzért, mivel MINDENKI áfát csal aki liszttel, cukorral és olajjal foglalkozik, nyilván érintett hivatalok fizetett jóváhagyásával, hanem a jenkiknek is felajánlották, hogy ha fizetnek pénzt X alapítvány számlájára, akkor náluk SE lesz semmilyen áfa vizsgálódás. Mivel a jenkiknek feltűnt, hogy kb. mindenki előállítási ár alatt árulja az étolajat rajtuk kívül ... de ez most nagyon OFF téma itt.

    Jelenleg 195.000 ember csatlakozott az internet adó bevezetése elleni tiltakozáshoz, és kb. 33.000 ember jön a vasárnapi tüntetésre. Te jössz?
    Utoljára szerkesztette: Inquisitor, 2014.10.24. 21:30:23
  • ManoNegra
    #308
    Ennek fényében szóltak azért otthon is, mivel (figyelj!) amerikai cég vesztegetni kezd magyar kormányhivatalnokokat akkor az az USA-nak nemzetbiztonsági kockázat, mert ezután zsarolással bármire rávehetők a cégvezetők

    Hogy mi? Nem arról volt itt szó, hogy magyar kormány-közeli alkalmazottak kínáltak amerikai vállalatoknak áfacsalási lehetőséget bizonyos mennyiségű guba ellenében?
  • ManoNegra
    #307
    Butusok abból indultak ki, hogy itt van jogbiztonság és működő hatóságok.

    Én ezt értem, de miért ültek rajta 3 évig? Az egyetlen magyarázat, hogy eltárolták egy kedvező alkalomra. Bár valószínű, nem gondolták volna, hogy napvilágra kerül.. A másik pedig, hogy ha sáros a magyar kormány, ők minek hozták nyilvánosságra?
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2014.10.24. 21:19:15
  • Inquisitor
    #306
    Miért szellőztették volna meg? Butusok abból indultak ki, hogy itt van jogbiztonság és működő hatóságok. Hivatalosan a magyar hatóságokhoz fordultak, akik jó szokás szerint nem tettek semmit és nem is tudnak róla. :D
    Ennek fényében szóltak azért otthon is, mivel (figyelj!) amerikai cég vesztegetni kezd magyar kormányhivatalnokokat akkor az az USA-nak nemzetbiztonsági kockázat, mert ezután zsarolással bármire rávehetők a cégvezetők. Nem mint ha nem lenne Magyarországnak nemzetbiztonsági kockázat, hogy a közhivatalok vezetői zsarolásból élnek. Keress rá az Étolajsejkek cikkre ...
  • ManoNegra
    #305
    Amennyiben minden szó igaz abból amit az amerikai megbízott állít, akkor valóban, de a vállalatok is csak haza beszéltek, nem az ellenzéki sajtóban szellőztették meg az ügyet. Viszont én nem róluk, hanem az amerikai diplomáciáról beszélek, ők értesítették az érintetteket a választások után.
  • Inquisitor
    #304
    Nem a választások után álltak vele elő, az érintett cégek HÁROM éve tettek feljelentést. Október 6-án "csak" kitiltottak egy csomó korrupcióban érintett emberkét. Amiről csak a külügyet, a kormányt és az érintetteket értesítették (de csak ma jutott sz eszükbe, eddig nem tudtak neveket!) csak az egyik érintetnek volt saját újságja és volt olyan butus, hogy megszellőztette.
    Utoljára szerkesztette: Inquisitor, 2014.10.24. 21:08:13
  • ManoNegra
    #303
    Érdekes, hogy a választások után álltak elő a farbával az amik. Vajon miért? Csak nem azt hitték, hogy ugyanolyan tüntetés lesz ebből mint a 2006-os? És majd erre egy kicsit rádolgoznak, oszt jól van? Ha ezt hitték, úgy néz ki, rosszul hitték...
  • ManoNegra
    #302
    És a többire mennyi?
  • Inquisitor
    #301
    Felhívom rá figyelmedet, hogy a választók kemény 27%-a szavazott a kormányra ... nem értem mit is írtál?
  • Inquisitor
    #300
    De. Lehet. Csak nem úgy, ha a féligazságokat vagy kamut közlő hírportálokat vagy eszement konteó oldalakt olvas az ember. Azt kell keresni amiről nem beszélnek, amiről nincs infó. A "híreket" meg egymással kell ütköztetni, az egymást kölcsönösen kizáró "tények" után ami marad, az az igazság töredéke. Viszont akik bármelyik oldalnak vak hívő módjára hisznek, azok ne várják el se azt, hogy az igazságot lássák, se azt elhiggyük nekik van önálló véleményük.

    Jut eszembe, nem tudjátok ki és miért kezdte el FB-n letiltatni az összes külföldi cikket a hazai internet adóról? :D
    Vajon KINEK áll érdekében? Hmmm.
  • Inquisitor
    #299
    Hát igen még is csak jól kiképzett újságíró, ott Moszkvában nagyon jó iskolát végzett. :D
    Még szerencse, hogy nem paranoid skizó, mert akkor nem vezethetne műsort.
  • Stockbauer33 #298
  • Tetsuo
    #297
    Ha már személyeskedsz és tereled a témát...
    Te egy idióta vagy, ha nem látod mi folyik körülötted, ami ma már annyira nyilvánvaló.
    Szaniszló csak összefoglalja azt, ami a történelmet és politikát tanulmányozva egyértelműen kiviláglik és talán következtetéseket von le belőle, ami nem mindig helytálló viszont messze hitelesebb, mint bármely "tényfeltáró" vagy "oknyomozó" újságíró, történész stb.
    USA "pocskondiázásához" nem kell Szaniszló műsorait nézni, elég csak megnézni a történelmet, elolvasni néhány könyvet ami nem áll az USA propaganda befolyása alatt.
    Jelen korunkban pedig bizonyos, hogy USA (pontosabban egy a kormány mögött álló csoport) világuralmi szerepet játszik alantas eszközökkel, alantas célért. Millió bizonyíték van, ami egyre kevésbé van elrejtve; Mert felesleges, ha hatékonyan mossák a tömeg agyát, aminek te vagy ékes példája.
    Félelmetes, hogy mennyire profi a média és szórakoztatóipar, a dezinformálás. Félelmetes, hogy az emberek nagyon nagy része szellemileg lusta és hiszékenyen él a virtuális világban, elfogadva ordító hazugságokat, logikai ellentmondásokat.
    Sokan talán titkon arra várnak, hogy majd valaki helyettük cselekszik, gondolkodik és a többség után mennek, biztos ami biztos... Így lesznek rabszolgák önszántukból, így veszítik el emberi mivoltukat.
    Kiút mindig van, de nekik, neked kell megtenni az első lépést, azt nem teheti meg helyetted senki!
  • MasterMason
    #296
    Kb ez a valóság:



    Nehezen lehetne minden a filmben szereplő amerikait Putyinizmussal vádolni, ahogy ez sokaknál szokás mostanában.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.24. 14:20:16
  • MasterMason
    #295
    Nem tudom miért lenne pocskondiázás...
  • Ragnaar
    #294
    Sok mindenki sok mindent hall az USA-ról is, soha nem lehet tudni mi propaganda és mi az igazság.
  • Papichulo
    #293
    Ezt is Szaniszlo osztotta meg veled? Hihetetlen, hogy te (es MasterMason is) mindig kepes(ek) vagy(tok) egy kis USA pocskondiazast belekeverni barmilyen temaba...

    edit: typo
    Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2014.10.24. 08:34:14
  • Tetsuo
    #292
    Orbán olyan királyságot épített, mint ő maga: korrupt és nemzetromboló, de mégsem olyan aljas, kizsigerelő és ördögi mint a nagyobb báb, Obama rendszere.
  • ManoNegra
    #291
    Nem vagyok alkotmányjogász, hogy meg tudjam állapítani, törvénysértő-e ez a választási rendszer, de választást így is úgy is az tud nyerni, akinek több a szavazója...

    Parancs két helyről is jött, viszont így, hogy az ukránok beintettek, nem vehetik zokon a visszaintést.
  • sumatra
    #290
    Valamit nem értek. De azt nagyon!
    Szerintem ez egy szakma közeli oldal -elvileg szakmai- fóruma...
    A szépen elővezetett szakmai érvek helyett. Tisztára olyan mint a Parlament. Megy a politikai sárdobálás. Ami ott sem meg itt sem vezet sehová! Ha rosszindulatú akarok lenni? Akkor talán még az is igaz lehet, hogy ez a politikai "megvezetése" a fórumnak céltudatosan és okkal történik!
    Szakmához közeli emberekkel szakmai érvekkel kellene támadni ezt a pofátlanságot! A politikát hagyjuk a tudattalan politikusoknak! Kérdem én, hogy említés történt már a:
    -Távmunkáról?
    -Távoktatásról?
    -Felhő (Cloud) használatról?
    -Iskolák internetjéről?
    -A kulturális háttér sorvasztásáról?
    - Sorolhatnám még! De jobb lenne, ha más szólna ezekről vagy más hasonló dolgokról.... De semmiképpen sem az ilyen-olyanok politikájáról és ezek alapján egymásról alkotott véleményeikről!!
    =^..^=
  • PetruZ
    #289
    A jogsértés pl. megvolt Budapesten, mivel lakosságarányos mandátum szorzót vezettek be, azaz bizonyos kerületek lakói kevesebbet érnek, mint mások, amelyek többet. Valami kavarás volt a kisebbségi szavazatokkal is, de már nem emlékszem, micsoda.

    A gázért nekünk fizettek, semmi gond nem volt ezzel. Az EU eleve rosszul nézte, hogy miért zártuk el, hiszen az EU kölcsönből fizettek nekünk is. A parancs nem abból az irányból jött...
  • ManoNegra
    #288
    Ha ezt teszemazt azért tette volna, hogy egy hazai kisebbségnek ne legyen meg a mandátuma, akkor nagyobb visszhangot kapott volna. Azt nem mondom, hogy korrekt eljárás volt, de nem sértettük vele senki jogát. Tetszettek volna többen elmenni és másra szavazni.

    A külhoniakat pedig hogyan gondolod megvédeni? Ha meg tudnánk oldani, hogy csak nekik szállítunk gázt, akkor bizonyára megtennénk. De így, hogy az ukránok adott szavukat nem tartják, a gázért vélhetően nem fizetnek, miért kellene nekünk segíteni rajtuk? Mert ez a parancs jött Brüsszelből?
  • PetruZ
    #287
    Franc tudja, akkor még nem voltak szankciók, most vannak. A norvég/svéd dologról egy cikkben olvastam, de most nem találom. Úgy emlékszem, 2017-re lesz kész, vagy valami ilyesmi, amikor a Balti kisállamok is megkapják a saját leágazásukat. Nem tudni, hogy ebből most lesz-e még valami, vagy csúszik.
  • PetruZ
    #286
    Érdekes, itthon nem zavar, odakint meg igen? Ha az eredeti körzetek maradnak, a Fidesznek nem hogy kétharmada, még fele is bajosan lett volna (Budapesten még annyi sem). Viktor kimegy, összecsókolgatják a népek, határozottan megígéri, hogy megvédik a határon túliakat, estére meg elzárja a gázcsapot. Mit mondjak, a kettő valahogy nem ugyanaz a kategória...
  • ManoNegra
    #285
    Az ukránok inkább csak hallgassanak! Az egy dolog, hogy a Kárpátaljai emlékműveinket rendszeresen megrongálják, de hogy Porosenko, miután határozottan megígérte hogy nem teszi, mégis úgy osztotta fel a választási körzeteket, hogy ne lehessen magyar képviselője az ukrán parlamentnek, talán nekik kellene felköpni és aláállni!
  • ManoNegra
    #284
    - Az oroszok lennének a tulajdonosai (nagyobbrészt), amit az EU belső szabályozások tiltanak

    Ahogy az Északi-Áramlat is 51%-ban a Gazprom tulajdonában van, akik előállítók, szolgáltatók, és szállítók is egyben. Magyarán ez szabályellenes...

    -az Északi áramlatba pl. a svédek és a norvégok is be tudnak tenni

    Erről tudnál valami forrást linkelni?

    Papíron jól hangozna az ukránok kikerülése, de csak az orosz függőségünket növelnénk vele, emellett a jelenlegi helyzetben (EU szankciók az oroszok ellen) nyílt beismerése annak, hogy hová is akarunk tartozni

    Mennyiben növelné ez a már így is meglévő gázfüggőségünket? Semennyiben? Az ukránok játszadozásaitól viszont valóban megkímélne. Magyarországnak az is jó lenne, ha ezzel párhuzamosan megépülne a Nabucco, minden ilyen tervet a lehetőségeinkhez mérten támogatnunk kell, ez a magyar érdek. Az meg baromság, hogy ezzel azt nyilvánítjuk ki, hogy az oroszokhoz akarunk tartozni. Ha megépülne, akkor az olaszok és az osztrákok is rácsatlakoznának, róluk mégsem gondolja senki, hogy orosz érdekszférába szeretnének tartozni..