1333
Total War: Attila
  • Montanosz
    van egy másik mod manager is esetleg azzal kiprobálni
  • Yag
    Próbáld meg steam-en kívülről letölteni a MODot, (pl. twcenter.net) bemásolod a data mappába és elvileg el is kellene indulnia. Rég használtam Raious mod-ot így nem emléxem, hogy kellene-e még hozzá valami.
  • Jimbo
    Sziasztok!

A Radious móddal játszanám a játékot, de a mod manager nem indítja el,mert szerinte outdated. Eddig a Launcher_release_candidate-tel ment, de most ezt eltüntették a Beta alól, nem választható, így lövésem sincs milyen módon tudnék a moddal játszani. Tud valaki segíteni?:
  • Yag
    Igaz, a jófogás pl. olyan mint egy Ecseri Piac :) Bárki, bármit, bármennyiért :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Vatera sem rossz, nekem kicsit macerás a kapcsolatfelvétellel. Inkább a "HA" jött be (hardverapro). Itt mindenkivel rugalmasan tudok egyeztetni, és "eddig" (2009-2020) szerencsére nem találkoztam szélhámossal. Az értékelések itt is elég fontosan mint az eladóknak mint a vevőknek.
  • Montanosz
    vegyél már egy asztali gépet ha játszani akarsz, itt lejjebb ajánlottuk honnan mit mert laptop móka tényleg nem olcsó
  • nigrandesz
    ez lenne az aminek passzol a foglalata: core 2 duo E8435
  • Montanosz
    az sem rosz ami alattad pöfög, főleg a vidkártya. amugy a vaterán szoktam vadászni, megbizhatóbb mint a jofogás meg a társai
  • nigrandesz
    sziasztok, kiderült, hogy a cpu kevés 3 ghz -es kell azt kell cserélni ennyi
  • Yag
    Ahogy elnélnézem, Montanos kapta el a legjobban a fonalat.
    A lehetőségek variációit nézve, sok sok összehasonlítás után be kellett látnom, hogy ár érték arányban egy speckó Server gépet alapul véve töredék árból össze lehet rakni egy Játékra alkalmas PC-t.
    Én egy AMD Opteron 4170HE prociból álló rendszert használok. Ez 2x6 mag 16GBDDR2 rammal egy Sapphire Radeon RX 470 4GB VGA-val szinte "minden" játék elfut rajta max vagy közepes beállításon. Már be van készítve egy Opteron 6000 széria, alaplap, proci, ramokkal ....de még lusta vagyok szétszedni és átépíteni mert "még" mindig működik kielégítő szinten. Régi vas, de strapa és mindent tud amire szükségem van. WinRar Teszten : 5000KB/s tud, ami kb Intel Core i7 920 vagy i5 2500 magassága.

Rá lehet költeni az isten pénzét ezekre a Gémer gépekre, de észszerűen is lehet venni és építeni egy használható nagy teljesítményű gépet. Ha tudsz bütykölni akkor pár százezret meg tudsz spórolni.

• Savaran
    Ja úgy igen
  • Montanosz
    lehet olcsó játékgépet is összerakni ha kicsit utána nézel, mint lejebb írtam nálam szépen fut, ugyanugy mint a kingdom come is, csak időt kell rászánni hogy forumokat olvassgas
    30ért vettem egy 4magos/8szálas szervergépet 12gigával, 14ezer használt gt1030, a maradékot meg átpakoltam az előző gépből
    annyi hogy egy plusz hűtést kelett belebütykölni a csatik miatt egy youtube video alpján
    high/medium 1440X900 beállítással minden új játék elmegy 30-40fpsel
    50 ezerből bőven megéri a minimális kompromisszum hogy nem 1900as felbontással megy, de nem 400ezerbe került a konfig :-D
    Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2020.05.16. 09:19:17
  • Kotomicuki
    Please! A Dell 24xx-ek, 60 Hz-el 70k-tól kezdődnek - most még és a legolcsóbb helyeken. Szerintem ez benne van "100k környékén"-be és nem kell egyből végletekben gondolkodni...

Akkor a felbontás full HD alatti és ezért elegendő a kisebb kártya.

Azért, ez az "olcsó" játékgép elég sok kompromisszumot követel meg és a használt dolgokon már garancia sincs, ami a mai világban sokat érhet...

Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2020.05.16. 09:21:49
  • Montanosz
    high beállítások alatt értem 1440X900
  • Savaran
    100k-s monitorhoz ami 144herces ahhoz kurva kevés egy 5700XT oda 2080-2080ti kell, ha ki is szeretnéd használni a 144 hercet ultra garafika mellett, viszonylag hosszútávon,
  • Kotomicuki
    Amennyiben nem ragaszkodsz ahhoz, hogy lapos legyen.
    Ott viszont a monitor - ha kell - viheti el az árat: a normálisabbak 100k környékén kezdődnek...
  • Savaran
    400k ból sokkal jobb gépet raknál össze, simán bele férne egy 5700XT meg egy R53600, fényévekkel jobb gép lenne
  • Kotomicuki
    Hupsz, a processzorát nem is néztem annak a laposnak, csak a memória és a VGA volt képben, így meg már nem is biztos, hogy a CPU elégséges lenne a játékokhoz - kevés MHz (val'sz'eg a hűtés alultervezettsége miatt).
    De a lényeg, ilyen árszint alatt nem nagyon lehet játékra is alkalmas lapost venni.
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2020.05.16. 00:30:59
  • Kotomicuki
    A mesterek majd kijavítanak, de én nem találtam utalást arra, hogy VGA rakható lenne-e bele, a külső VGA árából - amihez csatlakozója (TB 3) sincs, tehát még külön dokkolót is vadászni kéne hozzá... - meg már nem sokat kéne hozzárakni, hogy játékra alkalmasabb lapost kapj. Így, szerintem, nem lehet bővíteni az igényeidhez, tehát más játékplatform vásárlásán kell gondolkodnod, ha ezzel - és a hasonló korú - játékokkal óhajtasz játszani a jövőben.

400k környékétől már vannak laposok nV 1660-as VGA-val - 16 GB RAM-mal, stb - , ami már elviszi a mai játékokat is - legfeljebb nem a legmagasabb grafikai fokozatokon. Itt a hűtéssel szokott gond lenni: hiába van benn az erő, ha azt nem tudja kellően lehűteni és túlmelegszik, ami miatt meg korlátozni kényszerül a teljesítményét, hogy nehogy elolvadjon. Aztán, hogy egy noti-hűtő tud-e rajta segíteni, ami megint csak plusz kiadás, az egy másik kérdés...
    Egy gyors találat, ami alá én nem adnám - beltartalmilag.

Asztali gépet sem lehet sokkal olcsóbban összerakni - ha spórolsz az áron, akkor nem lesz időtálló és gyakrabban kell cserélgetni a belsejét, ami megint nem túl kedvező dolog, mert minden egyes darabon csak bukik az ember. Ezért inkább legyen egy kicsit komolyabb, drágább, de pár évvel tovább kitart és így pénzt spórolhat vele az egyén - ha kellően tartósak a részegységek, amiken meg manapság szoktak (értelmetlenül) spórolni a gyártók, sz'al ez sem könnyű út...

A forint éppen mélyebb repülésben van, mint szokott lenni, így az amúgy sem alacsony árak még magasabbak - plusz pár összetevőnél tisztán látszik a kartellezés árfelhajtó hatása is - , így nagyon nehéz helyzetben van az, aki manapság gépet szeretne beújítani!
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2020.05.16. 00:25:12
  • nigrandesz
    LENOVO G550
  • Savaran
    gt 1030-ason hogy futna már szépen? mit értesz szép alatt? milyen beállítások mellett ez erősen relatív
  • nigrandesz
    CPU: Pentum R dual-core T4500 mem 4096 MB, gpu mem 1695MB, win 7 64 bit
  • Kotomicuki
    Tehát laposod van?
    A windows-ból sem tudod a belét (CPU, RAM mennyiség, stb.) előhozni? Mer' EZ volna a lényeg!
    Az kevés lesz, hogy piros színű a biciklid, mer' abból semmit sem tudtunk meg és te idáig "ennél" többet nem árultál el a gépedről, EZÉRT segíteni sem tudunk addig, amíg konkrétumokat nem tudunk: ha lapos, akkor gyártó és típusszám is, hátha rakható bele vmi...

Ha laposod van, akkor nagy valószínűséggel nem olcsó mulatság lesz, mert azokat bővíteni, ha lehet is, akkor is többszörösébe kerülhet, mint a normál gépeknél szokás.
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2020.05.15. 21:36:13
  • nigrandesz
    nincs a választékban: mobile intel (R) 4 express chipset family
  • Montanosz
    nálam szépen fut egy gt 1030son, az olyan 20ezer most, de vaterán használtan is vehetsz
    nemértem minek erőlteted ezt a külső gpu-t, vagy csak tréfából írtad be hogy feldobd a topikot? :-D
    mert az mindeképp joval drágáb mintha egy belsőt vennél, ugy kb 2-3Xsa az ára

a virtuális kártya meg csak arra jó hogy intertenet meg irodai munkát végezz

játszál a roma 1el, modokkal az is elég jó
  • Kotomicuki
    A kolléga a #1259-ben ezt ajánlotta.
    Szerintem töltsd ki és meglátod, hogy hol szorul változtatásra a géped - aminek az összetevőit ha leírtad volna, akkor előrébb lennénk...
  • nigrandesz
    az az érdekes, hogy minden más működik csak maga a domborzati kép nem jön be, pont ez a fontos rész
  • nigrandesz
    külső gpu-t is lehet valahogy , nem?
  • Kotomicuki
    Most nézem, hogy az mobil R45 egy több, mint 10 éves cucc...
    Ebből vastagon zsebbenyúlás lesz, mán, ha jáccani is akarsz!
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2020.05.15. 18:12:47
  • Kotomicuki
    Attól függ, mid van: lapos, vagy normális gép?
    Ha rendes, asztali masina, akkor elkülönítesz a családi házipénztárból legalább 100k jó magyar forintot és nézel egy minimum közép kategóriás VGA-kártyát: ződ vonalon 1660-tól fölfele (sima - Super - Ti - majd 2060 a sorrend), a vereseknél meg 5600 XT alá ne add...
    Ha laposod van, akkor még drágább a mutatvány, mer' lehet, hogy komplett csere lesz belőle és azt manapság 300k alatt - mán ha jáccani is tudnia köll - nem nagyon lehet megúszni.

Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2020.05.15. 17:20:57
  • nigrandesz
    mit lehet csinálni?
  • Savaran
    Integrált vga-val nem tudsz játszani ezzel a játékkal, az én ősrégi 1060 6 gb-os kártyámon is megröccen bizonyos sűrű részeknél
  • nigrandesz
    világos kékes a kép és pl: egyes helyeken látszik vonalakban a táj mint a kínai nagyfal
  • nigrandesz
    Szia, INTEL R 45 series lapkakészletcsalád. 64 bit.
  • Montanosz
    amugy sikerült egyik afrikai országocskával szétverni a másik kettő afrikai államot, romaiak afrikai területeit meg hispánia nagyrészét, 3-4 nagyobb csatában. Nem tudom ti használtátok máe e ezt a modszert a csatákban, mert plagizáltam a spanyol terciókat és együtt alkalmazva a lövész+zárt lándzsás egységeket eddig minden nagyobb létszámu sereget sikerült megverni. azt nem tudom majd a hun lovasság ellen mennyire lehet hatásos egy elefánt roham, mert a valoságban a lovak nem nagyon csípték az elefántokat
  • Montanosz
    mi a video kártyád neve?
    a gepigeny.hu weboldalon mutatják mi a minimum, kétlem hogy virtuális grafikus kártyától megnőne a géped teljesítménye :-)
  • nigrandesz
    Heló, én letöltöttem az Attilát a steamon de sajnos a grafika a játékban élvezhetetlen egyszóval nem lehet játszani szerintem a GPU nem jó.Valami ötlet jó lenne kerestem a neten virtuális graphic kártyát de csak illesztők vannak
  • Savaran
    XD elírtam Late
  • ozbom
    Latte, mint a tejeskávé? :D
  • Savaran
    3 külön kampány early medium latte
  • tobias88
    Mit jelent hogy szeparalva? 3 külön mod lesz?

Nyilván tökéletesre nem tudják megcsinálni, pl az Attilaban nincs kidolgozva pl a lőfegyver ami a későbbi években ugye jöhetne, mint a medieval 2ben. Ha félkész akkor majd pár év múlva ranezek inkább, köszi