18
  • Svlad Cjelli
    Gyerekek, ne legyetek mar butak! Amikor az iPhone megjelent senki sem gondolta volna, hogy a vilag legismertebb es legsikeresebb okostelefonja lesz. Minden egyes evben amikor bejelentik az uj iPhone-t, az Apple uj rekordot dont elorendelesek es eladas formajaban. Es ez igy megy 2008 ota emberek!

Ez az ora akkor siker lesz, hogy masfel ev mulva minden harmadik iPhone tulajdonos ezzel fog rohangalni a kezen. Ez egy uj trend.

Igazabol ha az Apple egy WC-et fejlesztene az is kibaszott siker lenne...

Ez van.
  • SupraMKIII
    ... sem. Mármint az óra gyártókat SEM helyezi nyomás alá...

Gyerekkorom óta várom, hogy legyen valami hasonló kütyü, ami HASZNÁLHATÓ. Ez nem az...
    Szerintem eddig az egyetlen, ami nem ékszer, játék vagy designcucc, az a samsung koncepció, ami mellékesen teljes értékű telefon - tehát végre le lehet tenni az egyébként nagyon hasznos, de brutál méretűre nőtt, telefonnak becézett hordozható számítógépeket.
  • harmi2009
    A Swatch-ot nem kell félteni., az egész svájci óra alkatrész gyártás a kezükben van. A nagy neves márkáknak szinte kötelező tőlük vásárolni.
  • M2 #15
    Hát a kütyük már csak ilyenek, van aki számára semmi értelme, az nem vesz.
    Van aki meg megveszi és boldog vele.

Az Apple Watch annyit tud, hogy nem kell előszedegetni a telefont, ott van egyből a szükséges infó az ember szeme előtt. Plusz fizetni lehet vele (majd). Plusz mér pár egészségügyi adatot.

Nagy előnye lesz, hogy megint egy nyílt platform és sok fejlesztő jön majd ki olyan ötletekkel, amikre most nem is gondolunk.

Ezektől függetlenül én se veszek. Még.
    Utoljára szerkesztette: M2, 2014.09.15. 10:03:31
  • CairoJack
    Igen, csak szerintem nem sok értelme van +1 kütyünek, amit naponta kell tölteni, semmivel sem tud többet, mint egy telefon (ellenben jóval kevesebbet tud), a kijelzője jóformán semmire sem használható, olyan kicsi, 1-2 évente cserélheted, és hozzá mocskosul drága. Stb.
    Sokan szokták még a fittnesz vonalat kiemelni, erre én csak röhögök és szánakozok. Aki egészségesebben akar élni, esetleg fogyni akar, annak nincs szüksége okosórára, csak az elhatározásra, az akaratgyenge népeknek meg semmi nem használ. 1-2 hétig talán, ha már kiadott érte 100+ pénzt, utána megy a levesbe a nagy elhatározás.
    Szóval szvsz marginális a létjogosultsága egy ilyen cuccnak.
    Persze majd az idő eldönti.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.09.15. 09:38:16
  • M2 #13
    Segítek, mert páran jól láthatóan nem értik a dolgot: az Apple Watch egy technológiai kütyü.
    Nem ékszer és pláne nem befektetés!

Órának annyiban nevezhető, hogy tudja az időt is mutatni és úgy kell hordani, ahogy a karórákat.

Kinézetre megpróbáltak neki egy középutat választani, hogy némi variálással ne legyen túl ciki felvenni. Szerintem ezt jól megoldották.

A fentiek alapján csak a svájci (és nem kicsit a japán) tömegóragyártókat veszélyezteti (például Swatch), mert ezeknek a vásárlói könnyen váltanak majd át egy sokkal okosabb cuccra. Itt nagyon nagyot hibáznak a gyártók, ha azt hiszik, hogy ők is képesek egyből kirántani a zsebükből hasonló rendszert.
    Utoljára szerkesztette: M2, 2014.09.15. 08:43:57
  • culas25hc
    Szerintem aki manapság még hord órát, az ékszerként tekint rá, és nem mint fontos időmérő eszközként. Egy komoly ékszert pedig senki nem fog lecserélni egy pár éven belül eldobható műszaki kacatra. Akik régen pár ezer forintos órát hordtak azok már rég a telefonjukon nézik az időt, legfeljebb ők fognak most ismét "órát" hordani.
    Persze nekem nincs bajom az okosórákkal, én is elfogadnék egyet ha valaki hozzá vágná (na nem ezt, hanem mondjuk a moto360-at), de nem a régi órám helyett.
  • CairoJack
    Iszonyat ronda ez az cucc. Arra sem vinne rá a lélek, hogy órának nevezzek egy olyan terméket, aminek 2-3 év a élettartama, aztán kuka. Hülyeség ez az egész.
  • who am I 7
    Az élettartamban egyetértek, de miért gondolod, hogy ez itt, egy technológiai világban, fejlődésben szempont? Szerintem, ez már egyáltalán nem szempont, az innováció világában....hogy 20 évig használj egy okosóárt :D Vicces is lenne...istentudja, miket fognak tudni 10 év múlva..és lehet, h azt fogom mondani, h sokkal hasznosabb, mint az egyszerű de 1000évig klattyogó órák. De ezt majd kiderül...hát ennyi.
  • Caro
    Az okostelefonok azért terjedtek el, mert telefonra minden embernek "szüksége" van/volt. Ehhez kínáltak extra funkciókat, ami praktikus volt, jól jött.
    De az okostelefonok előtt is ott voltak a PDA-k, amik közel sem aratták le a piacot. Az embereknek nem kell minden kacat. Órát én is több, mint 10 éve hordhattam utoljára. De nem azért, mert a telefon kiváltotta, hanem mert nem volt rá szükségem (van óra épp elég helyen). A hasznosságát egy ilyen eszköznek én megkérdőjelezem.
    A gyártók majd hangsúlyozni fogják az előnyöket, ez a dolguk, mert az okostelefon piac telítődik, és más területen kell produkálni az eladásokat, de azért ne kajáljunk be mindent.
  • dyra
    Egyértelműen nem azokat az órákat veszélyezteti. Inkább 100 000 forint körüli sport, és "okos" órákat. A nagyon olcsó órákat majd az olcsó droidos órák fogják megizzasztani. Amatőr sportolók kiegészítve az okostelefonukkal egész sok mindenre tudják használni az okos órájukat és a telefonjukat egyben. Telefonod úgyis van, na most ha ahhoz készítenek egy elfogadható eszközt ami appolható is, igen komoly gondban lehetnek a mostani sport óra gyártók akik eleddig nem gyengén túlárazottan árulták óráikat. Szerintem nagy változásokat fog elindítani az olcsóbb szegmensben. A minőségi drágább órák nincsenek veszélyben. De hát azokból nem is adnak el milliószám.
  • AnarchoiD
    az okosorak "eletideje" nem merheto ossze a nagy oragyartoekhoz ;) egy apple user majd lecsereli az apple orajat ha jon az uj 1-2 even belul.... ezzel szemben a (nem swatch persze) nagy gyartok termekei 4-10 evtizedet is idoznek a tulajnal, es ez olyan cucc amit hatra lehet hagyni az utodoknak is. Egy okosora csak divatkiegeszito, csecsebecse...
  • kvp
    A swatch az tenyleg gondban lehet, mert szinte nincs jo minosegu termekuk, a tissot is, mivel pl. az o szijukat kapta az apple termeke is. Egyebkent is, amiota elterjedtek az okostelefonok, azota en orat mar csak ekszerkent latok az emberek kezen, meg ferfiak eseteben is. Az apple viszont berakhat nehany hasznos funkciot, ha mast nem ugyanazokat amiket a sony kb. 10 eve az azota is gyartott okosoraiba, megpedig: zenelejatszo/radio taviranyitas, hivas felvetele/visszautasitasa, ora/ertesitesek kijelzese/jovahagyasa. Egy ilyen kis feluletre nagyjabol ennyi fer ki, meg a szokasos nyitokepernyos widget-eket lehet meg erdemes atrakni az orara. A paypass rendszerhez csatlakozva pedig valami kereskedelmi haszna is lesz, hiszen az orankat egyszerubb meglengetni a penztarnal mint a telefonunkat. Tehat osszessegeben sok ujitas nem varhato, viszont az apple rajongok jelenthetik azt a kritikus tomeget, ami mar eleg lesz ahhoz, hogy elterjedjen a technologia.

Magam reszerol en inkabb egy olyan szamitogepet szeretnek, ami hordhato alkaron is es headset-tel akar telefonalni is lehet vele. Erre is vannak fejlesztesi iranyok, de egyelore meg nem jelent meg tenyleg hasznalhato es elfogadhato aru termek.

A svajci oragyartasrol pedig csak annyit, hogy a patkolokovacsok sem ereztek veszelyben magukat amikor az elso autok megjelentek, aztan mi lett beloluk...
  • who am I 7
    mi van benne titán? :D Meg egyébként, státusz szimbólumok bizonyos órák, már egy ideje....igazándiból a klasszikus 1 funkciós óráknak, túl sok értelmét nem látom, így h telefon is mindig van az embernél. Viszont, az ilyen "okosórákban" lehet még potenciál...majd, ha kiforrja magát, de az öreg cuccok max veteránoknak, vagy nosztalgiázóknak. Nekem csak a polcon porosodik...de ezeket az okosórákat azért figyelemmel kisérem, bár venni még nem vennék ezekből (nem tetszik).
  • szomferi
    titán alkatrészek? mint például? esetleg a tok van titánból, meg a szíj...
  • Ender Wiggin #3
    A Swatch meg a Tissot messze nem egyenlő a svájci óragyártással. Az olcsó vacakjaik a közelében nincsenek a komoly óráknak. És ez az egyszer használatos apple fos, meg többi elektronikus kütyü nem ligában játszik egy titán alkatrészekből készülő többezer eurós órával, ami a klasszikus autókhoz hasonlóan értékálló befektetés. Na az óra, ez nem. Az egyik nagypályás sznobknak készül, a másik a porbafingó kategóriának...
  • dyra
    Óvatosan ezzel, anno a Nokia sem vette őket komolyan. Mostanra lényegében becsődölt a telefon üzletáguk. A Microsofttól meg Ballmer egyenes kinevette. Most meg 2% globális részesedésük van. Persze az órapiac más, de azért meglepetéseket itt is okozhat az Alma.
  • who am I 7
    az lehet, hogy ismerik a részeket, meg az óra működését...de előremutató, letisztult designra és legfőképp az azon futó UI-ra, elég innovatív IT cégnek kell lenni, hogy egy forradalmit alkosson...egy olyat, ami sok színű, egyszerű használni és gyors....ehhez szerintem a swatch kevés, mint mackosajtban a brummogás, de mindenki derül (majd) :D