120
Apple Watch

Apple okosorája
  • Mofarguru
    #120
    Üdv srácok! Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy tapasztaltatok e már olyat (Apple Watch 4) hogy az óráról indított illetve fogadott hívásokat nem lehet hallani? Az óra szinte új még (kb 1 hónapos) és pár napja még rendesen funkcionált. Már újra lett indítva, újra lett telepítve, resetelve, újra párosítva szóval minden, de sajnos nem javult meg. Valaki futott már bele hasonló problémába?
  • Bucsek
    #119
    Sziasztok, vettem egy S3-as órát, tök király meg minden. Vízben is megállja a helyét, viszont mostanában előfordult, hogy mikor víz éri, utána 2-3 órával később még mindig "zörög" a hangszóró. Olyan mintha nem jött volna ki a víz. Bekapcsoltam párszor ezt a vízkieresztős dolgot, de nem javult... :(

    Valaki járt már így?
  • roblee
    #118
    Mar egy ideje megvan a GPS-es series 3. Most tapasztaltam olyat, h a bluetooth-os füles csatlakozasa utan minden hangot közvetit az ora a fulesbe kivetel a zeneket nem. Amikor zenet hallgatnek megprobalja ujra csatlakoztatni a fülest, persze sikertelenül. Van ötletetek, h h lehetne megoldani? Köszi
  • Bercy #117
    Az apple watch-ban nem hagyomanyos SIM kartya van, ugyhogy a szolgaltatonak tamogatnia kell.
    Jelenleg tamogatott szolgaltatok es orszagok
  • roblee
    #116
    Sziasztok
    Latom, regen szoltak hozza a temahoz. :)
    Akkor en felfrissitem a topicot...remelem. :)
    Epp vasarlas elött allok es vacilalok, h melyik legyen. Tulajdonkeppen mefelelö lenne a series 1 is de jobban huz a sziven a 3 fele. kerdesem az lenne, h megeri e a celullarosat venni. Nemetorszagban es magyarosrszagom hasznalnam. Megfelelö neki a ket orszagban kiepitett mobil rendszer? Lehet butasag amit kerdezek, de hallottam olyat, h meg nem hasznalhato Mo-n.
    Köszi a segitseget.
  • GregSB
    #115
    https://www.reddit.com/r/AppleWatch/comments/5p1gvj/took_my_new_s2_diving_today_worked_great/?st=IY6Z3NO1&sh=295f71a5
  • GregSB
    #114
    Vélemény Serises 2-ről eddig:

    + Notifikációk csuklón nagyon jó dolog. Már csak azért is mert amikor ott kapom meg őket akkor a telefon semmit nem csinál. Nem villan fel, nem rezeg, nem zavar bele a zenébe / podcastbe amit épp hallgatok. Ha a kezemben van a telefon akkor okosan azon kapok meg mindent automatikusan és az óra van "csendben". Ha leveszem az órát és nincs rajtam akkor is a teleonon jön be minden. Nagyon jól ki van találva.
    + Notifikációk gyors reagálására ez egy tökéletes eszköz. Azokra az esetekre, amikor csak egy "OK", "Like", "Igen" válaszra vár a másik fél, nem kell elővakarni a telefont, 1 kattintás az órán és már megy is a válasz. A diktálás is meglepően jól működik, magyarul is, bár nyilván nem fogok elkezdeni az órámba beszélni BKV-n, még nem tart ott a társadalmunk hogy ne nézzenek hülyének :D Pedig tökéletes olyan válaszok elküldésére, mint pl "Igen, szerintem a kék jó lesz".
    + Iszonyat jó, kényelmes podcast hallgatás kezelésére. Felemelem a karom és ott van egyből az Overcast (beállítás kérdése), tudok onnan podcasteket indítani, és tudok tekergetni előre-hátra. Ezerszer kényelmesebb mint állandóan elővenni a telefont, vagy a headset gombjával zsonglőrködni.
    + akksi sokkal jobb mint amire számítottam. Ma pl még reggel indulás előtt feltöltöttem 100%-ra, munkába menet podcastet hallgattam vele, nap közben notifikációkra reagáltam többször is, este nyomtam egy 7 perces eddzést vele, és ezek után 6 óra körül 74%-on volt.
    + "lightos" sportolás mérése nagyon jó élmény vele. Persze aki komolyabban űz valamit, az felejtse el és vegyen céleszközt (pl egy triatlont biztos vagyok benne hogy nem bír ki 1 töltéssel, és mérni se mér olyan pontosan mint egy drágább Garmin), de a Watch tökéletes heti pár futás, biciklizés, egyéb kardio mérésére pulzussal együtt. Még az olyan egyszerű eddzés mint a 7 minute workout is sokkal érdekesebb így mintha melletted van a telefon és az diktál, plusz ez ugye pulzust és kalória égetést is mér. Alig várom hogy az úszást is kipróbáljam vele.
    + amire még nagyon jó eszköz, az bevásárló és egyéb todo listák megtekintése és kipipálása. Én eddig Wunderlistet használtam, de az az órán nagyon elavult, ezért áttértem a Todoistra. Nagyon jól működik, és tényleg nagyon kényelmes pl hogy amikor beérek a boltba, akkor csak 2 kattintással előrántom a bevásárló listát a kezemen, és kattingatom le róla az itemeket ahogy teszem be a kosárba.

    - 3rd party appok igen nagy %-a katasztrófális minőségű. Ahogy írtam olyan érzést keltenek, mintha anno amikor bejelentették a Watch-ot gyorsan kihoztak valamit, és azóta hozzá se szagoltak. Wundelist nagyon jó példa erre amihez még egy nyamvadt complicationt se tudtak fejleszteni. Más appok meg tetű lassúak, pedig sok ellen példa azt mutatja hogy meg lehet mostmár úgy is írni az appokat hogy villám gyorsak legyenek A Facebook Messenger egyébként pont a napokban frissült, és mintha azóta jobban működne.
    - 2017 van, és még nincs Spotify app az órára. Qrva gáz, mert sokkal kényelmesebb lenne onnan playlisteket elindítani, mint előszedni a telefont és arról. Ha már megy a zene akkor a "now playing" appal lehet léptetni meg hangerőt állítani, de én számokat is onnan akarok kiválasztani.
    - Téli kabáttal nagyon nem kompatibilis a kezelése. Jelenleg úgy "szenvedek" hogy a hüvelyk és mutató ujjammal feltűröm a kabátot és az alatta lévő pulcsit, és a kisujjammal nyomogatom a képernyőt és tekergetem a crown-t. Nagyon nem kényelmes, sokszor emiatt inkább a telefont veszem elő, az órán csak rápillantok a notifikációkra.
    - Sok esetben "Snapchatesnek" érzem a kezelőfelületet. Magyarul rohadtul nem lehet rájönni arra vizuális jelekből hogy ott valami mást is lehet csinálni mint simán kattintani - pl lehet erősebben is nyomni a képernyőt és akkor előjön ott egy menü. Legjobb példa erre amire ma jöttem rá: Facebook Messenger frissülése után a diktálás nyelve átváltott angolra. Próbálkoztam mindenhogy visszaállítani magyarra, még a chat threaden is nyomtam erősebben a képernyőt, de nem jártam sikerrel. Végül a gúgli dobta ki ezt a cikket. Én magamtól soha nem jöttem volna rá hogy már akkor kell erősen nyomni a képernyőt amikor megy a diktálás.

    Eddig ennyi, ahogy írtam még ki akarom próbálni az úszást vele, + automatizáló appokal is kísérletezni fogok a következő hetekben (Workflow, IFTTT), ezekben is nagy potenciált látok, aztán majd meglátjuk mennyire hasznosak.
  • GregSB
    #113
    Ez csak amiatt van mert nem frissítik az alkalmazásokat.

    Serises 2-n az olyan alkalmazások amik frissek és támogatják az OS3-at pillanatokon belül betöltenek. Pl Todoist ilyen, szinte semmit nem kell várni rá hogy elinduljon.
  • Bercy #112
    Sajnos a gyari appok kozott is van 1-2 gyenge. Pl a maps volt, hogy nem jelenitette meg a terkepet. Olyan volt mimtha nem tudna betolteni, pedig telefonon volt terero es ott be is jott. Altalanosan az appok lassuak. Megnyitod es utana gondolkodik meg mi legyen. Lassan frissulnek be. Az orat inkabb notificationok es fittnessz funkciok miatt szeretem.
  • GregSB
    #111
    Ok, de egy Facebook nem tudom hogy engedheti meg magának hogy ekkora bughalmaz legyen a Watch alkalmazásuk (Messenger).
    Az egy dolog hogy semmi WOS3 fícsört nem támogatnak (pl scribble), de minden egyes alkalommal ha egy notification-ből meg akarok nyitni egy beszélgetést kifagy és kilép az alkalmazás. Az inbox nézet meg hol frissül, hol nem, épp amilyen kedve van. Egy vicc az egész.
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2017.01.17. 21:23:49
  • Bercy #110
    Na igen, ez igy van. Az 3rd party appok sajnos ritkan mukodnek a megszokott ios szinvonalon. En nem is nagyon hasznalom oket...
  • GregSB
    #109
    Negatív tapasztalatok csak amiatt vannak, mert egy csomó 3rd party appon látszik hogy gyorsan megcsinálták amikor megjelent a Watch, és azóta hozzá se nyúltak, nem csináltak hozzá Complicationt, nem támogat WatchOS3-as fícsöröket, bugok vannak benne amik idegesítőek, stb.
  • Bercy #108
    Eloszor nekem is vegyes erzelmeim voltak, de idovel nagyon megkedveltem.
  • GregSB
    #107
    Na megvan. Majd írok hogy mi a vélemény, sportolni rendesen még nem tudtam elmenni vele. Egyébként kicsit vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban, de összességében nem bántam meg hogy megvettem.
  • GregSB
    #106
    Még nem tudtam venni. Iszonyat kevés készlet érkezik hozzánk (fekete 42mm-sből) és azokat rögtön elkapkodják. Rajta vagyok mostmár elvielg egy várólistán, ha meglesz majd írok véleményt.
  • szucsy89
    #105
    Megvetted? Tapasztalat a 2. Genrol?
  • GregSB
    #104
    Futáshoz és úszáshoz is használnám, úgyhogy igen. Már csak az a baj higy nem kapni itthon és ugy nez ki novemberig nem is lesz :D
  • Rage47
    #103
    na veszel?
  • GregSB
    #102
    Tetszik, de megvárom a 2. generációt.
  • Rage47
    #101
    na megtapizta mindenki itthon? hogy tetszik? :D
  • GregSB
    #100
  • GregSB
    #99
    Jan 29-től nálunk is kapható lesz:

    http://www.apple.com/hu/watch/buy/

    Mondjuk Márciusra mondják a 2. gen bejelentését, úgyhogy én már tuti nem vennék addig :)
  • GregSB
    #98
    Jönnek az appok autókhoz.

    Tesla demo:



    A Volkswagen is bejelentett egy appot:

    http://media.vw.com/release/977/



  • theone91
    #97
    Ha bőrszíjjal veszed, akkor csak egy pici torx csavarhúzó kell hozzá, hogy feltegyél bármilyen szíjat, amin át kell futtatni a csapot.
  • GregSB
    #96
    Jöhetnek a third party szijak
  • GregSB
    #95
    Az ilyen jellegű igényemet tökéletesen kielégíti a 8 éves karórám is :)

    Ettől függetlenül én látok fantáziát az okosórában. Csak az a bibi hogy az óra ami ma a kezemen volt (42mm stainless steel + alap fekete bőrszíj) 250K Forintba kerül.

    Ennyi pénzt majd akkor adok ki rá, ha önállóbb és gyorsabb lesz (bár akkor is inkább valószínűleg az aluminiumot fogom venni jóval olcsóbban)
  • theone91
    #94
    Én most vettem egy Timex Weekendert fillérekért. Nálam ennyiben merül ki az óra és messzemenően boldog vagyok vele.
  • GregSB
    #93
    Na megvolt a tapizás.

    Érdekes hogy pont fordított véleményem van róla mint gondoltam. 8 éve egy kerek Citizen Stainless Steel órát használok. Eddig meg voltam róla győződve hogy leginkabb azért tetszhet nekem az Apple Watch, mert egy jo gadget, nem azért mert egy jo ora lenne.

    Ehhez képest miután felprobaltam a 42mm Stainless Steelt alap borszijjal meglepődtem, mert egy baromi kényelmes óra, es szerintem jól is néz ki. Ha semmi mást nem csinálna csak az időt mutatna akkor is el tudnám képzelni hogy hordjam mint órát.

    Mint gadget viszont még nincs kész. Pontosabban az alap rendszer szuper. Fluid animációk, nagyon jol használható a crown, a force Touch, az app-választóból is kényelmes appokat indítani. Taptic feedback is tetszik, olyan érzés mintha valaki kopogtatná a csuklódat az ujjával.
    De igaz az amit nagyon sok reviewban megírtak: amint csinalsz rajta valamit sokszor várni kell. Szifon után azt várná az ember hogy megnyomni valamit és BUMM, azonnal történjen valami. Na ez nincs meg, 3rd party appok rengeteget "homokóráznak" miután rájuk böktél, de sok 1st party appra is várni kell.

    Ez csak megerősítette az eredeti döntésemet: majd a 2., de az is lehet csak a 3. generációból veszek. Amikor minden azonnal fog történni a készüléken, és nem fog ennyire a szifontól függeni.

  • krisz073
    #92
    Sziasztok,

    Sikerült már valakinek rendelnie Apple Watch Sport 42mm-t?
    Gondolkodom egynek a rendelésén és ebbe szeretném a segítséget kérni.
  • GregSB
    #91
    Vasárnap ki fogom probálni a cuccot. Ismerős hozott be Angliából 38 és 42mm-est is.

    Ha esetleg valakinek van kérdése, ötlete mit nézzek meg rajta írja be ide és vasárnap majd válaszolok.

    Akksi időt ne kérdezzetek mert azt a 30-40 perces tapizás alatt nyilván nem fogom felmérni :D
  • GregSB
    #90
    Tim Cook tegnap:

    "...and by sometime in late June, we currently anticipate being in a position that we could begin to sell the Apple Watch in additional countries."
  • GregSB
    #89
    Én továbbra is kihagyom az első gent. Majd talán jövőre a másodikra beruházok
  • trebron
    #88
    holnap rendelem meg, egyelőre a stainless steel fekete gumiszíjjal lesz 42mm-es
  • GregSB
    #87
    Érdekesség: ha hosszan nyomjuk a korona alatti gombot, akkor bekapcsolhatunk egy "power reserve" módot. Ebben az óra csak az időt mutatja, semmi másra nem használható, és több napot kibír egy töltéssel.

    További tippek és trükkök:

    http://www.imore.com/28-apple-watch-tips-and-tricks-you-should-know
  • trebron
    #86
    Láttam, a srácnak elég komoly szívelégtelensége van. 110es a nyugalmi pulzusa.
  • GregSB
    #85
    Pulzus mérés:



    A többi videót amiben tesztelik az óra fcsörjeit itt találjátok:

    https://www.youtube.com/user/1phonehublog/videos
  • GregSB
    #84
    Lehet magyarul is diktálni SMS-eket:



    (a videóban téves az az info, hogy indítva csak angolul megy, a lényeg hogy az iPhoneon az SMS appban magyarra legyen állítva az adott kontaktnál a bill. Ha angolra van akkor angolul lehet diktálni neki)
  • GregSB
    #83
  • GregSB
    #82
    Kézikönyv
  • GregSB
    #81
    Igy működik a pulzusmérő a Watchban.