Cities: Skylines

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Így hogy nem látom nehéz volna megmondani, hogy ott nálad konkrétan mi van. 😄

Ami biztos, hogy a tűzoltóságot imádja az ipar, nálam az húzta fel hi-tech ipart mert a közeli tűzoltóság nagy mértékben növeli az ipari területek értékét is nemcsak a tűzbiztonságot. 😉 Megnézed mekkora körben alakulnak át hi-tech gyárakká a lerakott tűzoltóságnak köszönhetően, és ugyan olyan távolságban mehet még tűzoltóság (nagy tűzoltó épületek sok kocsival)...

Közben meg nézd, hogy milyen ikonok jelennek meg a gyárak tetején és abból mindig tudni lehet majd mire van szükségük...

https://fxmason.blogspot.com/

Több oka is lehet, pl nem volt elég importált nyersanyag, nem volt elég vásárló a termékre, nem volt elég dolgozó stb.

TBTPumpa

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Akinél nem tölti be a mentést tegnap óta:
A Traffic++ mod okozza. Egyelőre be kell nyomni az optionsban a ghost módot, csak úgy mennek a mentések... valamit elcsesztek benne.
Tegnap indítottam egy új város építést. Egyszerű struktúra semmi csicsa ... de az ipari (sárga) területek meg se moccantak. 1db nem épült fel ... van valakinek mit nyomtam el ? Mi változott vagy mi nincs ami miatt beállt a dolog ? Út van, víz- áram van ...

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Így történt nálam is.
Ellenben jópár épületemet, meg parkomat törölte, ami a törtben benne volt, a steames normál változatban meg nem 😊 tele lett lukkal a város...
Én uninstalláltam, a mentések maradtak a helyükön és a steames verzióval ott folytattam ahol abbahagytam.
ok köszi
Mentsd el a save fájlt. Ott van a C:\Users\AppData\Local\Colossal Order\Cities_Skylines\Saves mappában.

Akkor is ha uninstallom előbb?
Nem kell átemelni semmit, mert az appdata-ban megmaradnak a mentések.
Virágboltiból át lehet emelni valahogy a mentést a steamesbe?

Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)

Szerintem mással van ott a gond. Nálam szinte már-már tökéletes az oktatás, lenne hely mindenkinek. Ennek ellenére sem megy minden sim egyetemre... Nem lehet "túloktatni". Emellett nálam a hi-tech gyárakban is dolgoznak túlképzettek... Emellett az iparra szükség van az üzleti szektornak, mert amit az üzleti szektor árul azt az ipar gyártja le szóval az iparra későbbiekben nagy városoknál is mindig lesz újabb igény, másképp nem tud bővülni az üzleti szektor...

Valami más ott a gond.

Thanks, akkor próbálkozom még. Azt megtaláltam, hol látom a lakosság képzettségi szintjét, majd ehhez próbálom igazítani az ipari területek mennyiségét. Esetleg csinálok lepukkant városrészt, ahol csak alap szintű oktatást engedek a népnek.
Az oktatás terén nálam az vált be, hogy mindig csak akkor növeltem kapacitást amikor már (pár)százas nagyságrendű embernek nem jutott elég hely az oktatásban. Nálam az oktatás mindig középérték körül mozog, vagy alatta valamelyest. Ezáltal biztosítható a gyárakhoz szükséges munkaerő megléte, de azért a magasabb szintű üzleti és kereskedelmi negyedek is meg tudnak élni. Az egyetlen hátránya egy ilyen városnak, hogy a legmagasabb földterületi értékek nem lesznek elérhetőek amíg nem bővít az ember, de az sem annyira vészes dolog.
Ez szerintem a természetes rendje a játéknak... előbb utóbb biztosítani tudod mindenkinek az iskolát, középiskolát, egyetemet, de onnantól nem is akarnak csicskamelót végezni gyárban. Ha az oktatásnál minden csúszka zöldben van, akkor el kell telni némi időnek, de sokkal több igény lesz kék területekre, mint sárgára.
Hajó nincs, teherPU sincs még. De export-import a log szerint működik rendesen, kamionok viszik a cuccokat...
Ezt a túloktatást nem tudom, lehet, hogy ez lenne? Hogyan lehet túlktatni (vagy hol láthatom, hogy ez a gond)?
Áru van? Teherpályaudvar, hajó, ilyesmi...

Ha túloktatod a népet, akkor előbb utóbb már csak kék cuccokban akarnak majd dolgozni, iparban nem annyira...
Egy kb. 9000-res lélekszámú városnál tartok, eddig minden rendben működött, de most valami nem stimmel és nem tudom az okát. Történt, hogy az ipari negyedben hirtelen tömegesen elkezdték elhagyni az épületeket, mondván nincs elég munkaerő. Holott van bőven, a szükségleteket jelző csíkok is mind nullán vannak. Oktatás rendben, közlekedés és minden más rendben. Kiépítettem buszjáratokat is, bár nem hinném, hogy az volt a gond mert korábban enélkül is full kihasználtságon ment az ipar, és persze nem is segített semmit. Van valakinek ötlete, mi lehet a baj?
Tuvok
Ki akarták adni, de maradt béta, mert nem volt jó a korábbi mentésekkel és néhány moddal, egyelőre önkéntes alapon teszt jelleggel lehet csak letölteni.

Írnak több helyen is erről az 1.0.7c patchről , az még mindig béta? Mert nekem auto frissítésre van állítva a játék de még mindig 1.0.6...

Köszönöm, na ezt kipróbálom! Nekem sajnos nem 100-as a szemem, így akár a teljes játszhatóságot is haza tudja vágni nálam az apró betűméret.
Nyugodtan kezdj el egy normál játékot, gyakorlatilag egy minimális angol tudással simán el tudsz benne boldogulni. Ráadásul fokozatosan a népesség növekedéssel egyenes arányban tudsz majd feloldani új épületeket, intézkedéseket. Szóval valamelyest vezeti az ember kezét a játék, nem kell megijedeni tőle. 😊

Ezzel egész jól lehet növelni a betűméretet.Alap méret 16,én most feltoltam 24-re.Ez már túl sok,de legalább jól mutatja a különbséget.

A játék megtetszett és ma vettem meg(itt),de megvárom a magyarítást.Nincs történelmem ilyen városépítős játékokkal,és az angolt sem vágom,amennyire illene.A Deluxe verzió tartalmaz egy 13 számból álló sondtrack-et(mp3-320kbs)és egy digital artwork-öt.Ha esetleg érdekel valakit,letölthető itt.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.03.31. 15:02:12
akyyy
ez engem csak a cities játékoknl zavar, xl xxl vagy skylines, a betük tényleg nagyob aprók. bár talán még ebben kicsit javult az xxlhez képest.

de amúgy csak minimális szépséghiba, annyira zavar igazából, hogy a javító módot le se töltöm 😄

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Fpocok
Van mod, amivel tudod növelni a betűket.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Különben csak egyetlen bajom van ezzel az egyébként kiváló játékkal. Itt is -mint oly sok jétéknál-, rettenetes a betűtípus és főleg a betűk mérete a GUI-nál. HD felbontáson a szemem folyik ki. Nem értem az IT ipart, miért nem képesek ezt orvosolni amikor már a fél világ HD felbontáson tolja. A játékok legalább 70%-ka kb. 8pixeles betűket használ a GUI-ban vagya tooltip-eknél, ami persze nem skálázható. Az egyetlen megoldás, ha leveszem a felbontást mert akkor "nő" a betűméret, de így nem lesz natív a felbontás, tehát homályosodik. 2015-ben érthetetlen, hogy erre miért nem figyelnek oda a fejlesztők. Sajnos a jelenség általánosnak mondható...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.03.31. 01:32:32
Meg lehetne próbálni a Dubai pálma szigetet is...
horika
Valószínűleg nem tudnak az olajszállítmányok elérni az erőművedig. Vagy egyirányú utcára raktad, és nem vezet oda út, vagy az odavezető úton van nagy dugó, és kifogy mire odaérnek a kamionok. Rakd az erőművet közelebb a bevezető autópályához, vagy ha van, akkor az olajipari épületeidhez, hogy könnyen odajussanak,
Ha az erőműnek olajhiánya van azzal mit tudok kezdeni? Létrehozok pár olajipari gyárat ? Azt hittem hogy azt csak úgy hozzák a kamionok... 😮

Caliph
függetlenség napja ?😊

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Elképesztő. Így kőrkörösen sokkal fainabb, mint gondoltam. Ebből jön az ötlet akár félkőrben is érdemes felhúzni városrészeket 😄
A szép ez amit te linkeltél az hasznos 😊
Egy kis guide

És nem mellesleg igen szépen megcsinálta azt a várost <#wow2>
Na igen az jó lenne. Meg a stadionos rész amikor jön egy koncert vagy meccs és megtelik az aréna és dől a pénz és láthattuk ahogy gyűlnek az emberek, a végén tüzijáték. Az az SC ben nagyon ki volt találva.
Utoljára szerkesztette: Conqvistador, 2015.03.28. 10:26:38
https://www.facebook.com/SkylinesHU?fref=ts
személy szerint nekem hiányzik még a játékból a szerencsejáték. Egy jó kaszinós részleget kiépítenék, amolyan las vegas stílusba. Jó kis bevételt generálna.<#email>
szabii98
Na igen, jópár van aminek az alapjátékban is benne kellett volna lennie

I met God. She's black

Tuvok
Pl:
közel 5ezer térkép
kibővített tömegközlekedés ablak+beállítások
több "unlock"-olható terület
éjszaka-nappal váltakozás
autosave
kisebb parkok
fatelepítő "ecset" (nem egyesével kell őket lerakni)
lila talajszennyezés átszínező
statisztika grafikonok
traffic report tool (SC4 RH-ban volt ilyen, megmutatja, hogy adott jármű/gyalogos hova megy)
tömegközlekedés vonal átszínező
bővített útfejlesztő tool (egy/kétirányú oda-vissza)
chirper kikapcsoló/konfiguráló
számtalan tökjó útkereszteződés
közlekedési lámpa eltüntető
terraforming tool
city vitals watch (áram, víz, szemét, stb zöld/sárga/piros sávok egy ablakban)
új épületek (power, water, health, police, death, stb)
? help eltüntető
res/com/ind épületek, landmarkok, 170db uniqe épület

pl?
Tuvok
Amiből már van több, mint 22ezer, és némelyik szinte nélkülözhetetlen. 😊

szabii98
A steam workshopos modokra gondol inkább, szerintem

I met God. She's black

Szerintem nem rég jelent meg. Miért akarnál már kiegészítőt? Ennyire unalmas? :o :/
TopGun
Szerintem csak az a problema, hogy nem lehet letolteni semmit hozza a steam-rol.

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Szerintem semmi, egyelőre én is azzal tolom. Most épp 85 ezer lakosom van, és úgy 2M pénz +20k-val... Már a landmarkok nagy része is meg van építve.
Btw mi a bug a tört verzióban? A magyarosítás oldal azt írja..😊 Most nagy nehezet megoldottam egyik helyen a dugó problémát, de míg azt végigvittem addig a 2 m goldból 4,5 misi lett 😊 +38-45 e termelődik úgy hogy be van egy csomó policy kapcsolva ami pénzt von el...Ma egy másik csomópont átépítése lesz és megindítom a városnövekedési programot. El szeretném érni a 200-250 e lakosú várost.
akyyy
zsííír

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;