2012
A Paradox Interactive és a Colossal Order által fejlesztett városépítős szimulátor
  • Vazzeazze
    Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek! Még új vagyok a Skylines világában, ezért a tapasztalataitokra szeretnék támaszkodni. Felsorolom a kérdéseimet és az óhajaimat :) Mivel már tudom, hogy kb 100000 MOD és cucc van hozzá, ezért a szerintetek legmegbízhatóbbat és legjobbat írjátok, ami működik a Snowfall alatt is. (nem akarom teleszemetelni)
    - Van-e olyan MOD, ami engedi, hogy a játék közben is variáljuk az építészeti stílusokat, tehát betöltés után megmaradnak az addigi épületek és más stílusban is tudok építkezni (vagy eredetiben újra)?
    - Olyan MOD, ami növeli a buszok kapacitását, mert vicc, hogy 30 ember fér el csak rajta...? (+egyéb közlekedéssel kapcsolatos MOD-ok)?
    - Olyan MOD, amivel el lehet nevezni az utcákat, utakat, tereket stb...?
    - Olyan MOD, ami eltünteti a district-ek neveit meg az ikonokat (nagyon zavaró)?
    - Olyan MOD, amivel lehet talajt egyengetni, emelni, süllyeszteni stb...?
    - Olyan MOD, ami az oktatás ellenére is hagy bőven a városban tanulatlan(tanulni nem akaró) embereket és ezáltal működő gyárakat, ipart, mezőgazdaságot stb...?
    - Olyan MOD, amivel nagyobb farmokat lehet csinálni, mint a való életben (nem túl életszerű ez a max 4×4 kockás)?
    - Olyan MOD, ami kisebb, keskenyebb utcákat tartalmaz, kb 1 sáv egyirányú+parkolóhely (mint itt Pesten a 6dik 7dik kerületben a nagykörútról nyíló kis utcák)?
    - Olyan MOD, ami MINDENT felold azonnal(pl Fúziós erőmű)?
    - Olyan MOD, ami több területet enged megvásárolni 9 kockánál?
    - Olyan MOD, amivel tudom szabályozni, hogy melyik sávban hová lehet továbbmenni, melyik legyen a főút, legyen-e lámpa, mennyi ideig engedje a zöldet, milyen járművek hajthatnak be stb...?
    - Olyan MOD, amivel nem kell annyi kereskedelmi egységet építeni mint alapból?
    - Olyan MOD, ami engedi, hogy többen lakjanak-dolgozzanak egy adott épületben, mint alapból? (nem túl életszerű, hogy pl. egy felhőkarcolóban is csak 60 ember lakik, dolgozik...)?

Köszönöm a válaszokat!
  • Somae
    Lesznek csak idő kell hozzá. Épitgesd csak a várost, egyszer majd elkezdenek megjelenni. :)
  • McAwesome
    Sziasztok.

Ma frissült a játék steamen keresztül s gondoltam kipróbálom (a DLCk nincsenek meg).
    Elkezdtem egy új várost s azt vettem észre, hogy nincsenek autók.
    Találkozott már ilyennel valakik? Tudnátok segíteni?
  • Borg
    Nos úgy tűnik le se szarták az agent limitet, úgyhogy ez a játék itt EOL lesz...
  • JimKirk
    Ha az urakat érdekli a cdkeys.com-on 8,99 euro a Snowfall.
  • jocking
    Holnap érkezik.
  • megyjooo
    Sziasztok.

Egy kis segítség kellene. Keresek egy módot amely segít göröngyös talajra is építkezni.
    Egyszerűen nem jut napok óta az eszembe.

Köszönöm szépen a segítségeteket.
    További szép napot.
  • Borg
  • Borg
    Én kezdettől fogva 1 várost építek. Mostanában értem el az 500e lakost :)
  • tuvixplayer
    1-1 upgrade után mindig otthagytam az éppen fejlesztett várost, az összes telepített mod-ot kikapcsoltam, és új várost kezdtem. Aztán ahogy jöttek a hírek a mod-ok átírásáról, visszakapcsolgattam őket.
  • TokraFan
    Ezzel még nem is lenne baj, a Steam viszont kereshetővé tehetné, illetve szeparáltan kezelhetné már ezt a kérdést. Más játékoknál is probléma, hogy egyesével kell nézegetni, melyik mod, milyen játékverzióval kompatibilis. .
  • Borg
    Tuti, hogy lesz egy csomó, amit frissíteni kell.
    Valszeg beletelik megint egy hétbe, ha nem kettőbe, mire régi nagy városok sok moddal újra talpraállnak...
  • TokraFan
    Remélem, ez nem azt jelenti majd, hogy a korábbi MOD-okat megint kukázni kell, mert nem lesznek kompatibilisek. Pedig nagyon úgy tűnik...A workshop-ban egyébként csak én nem találok olyan szűrőt, ahol a verzió-kompatibilitásra tudok szűrni, vagy valójában nem is létezik? Ez utóbbi esetben elég nagy szívás az egész, mert ember legyen a talpán, aki 25k+ modból kimazsolázza, hogy melyik mivel kompatibilis.
  • tuvixplayer
    Ilyet úgy tudsz, hogy a keresztezendő több sávos utat két egymás mellé letett ellentétes irányú többsávos egyirányú úttal csinálod meg, és a becsatlakozó egyirányú utat csak a közelebbibe húzod bele. Van egy mod, amelyik többféle különböző sávszámú egyirányú utat tartalmaz. Most nem tudom megnézni a pontos nevét, mert itt nincs steam a gépen.
  • nmara
    Úgy mint az autópályáknál.
  • tuvixplayer
    Mit értesz azon, hogy keresztezés nélkül?
  • nmara
    Üdv. Meg tudná mondani valaki , hogyan tudok egy 2*3 vagy 2*4-es főútba egy egyirányú utat kereszteződés nélkül becsatlakoztatni?
    Kösz.
  • PetruZ
    A Snowfall-lal együtt jön egy új Theme Editor is a játékba. Ez az alap frissítés része lesz, nem kell megvenni hozzá a DLC-t. Jött egy új gameplay videó is, amiben részletesen mutogatják az újdonságokat.
  • PetruZ
    Február 18-án jön a Snowfall.
  • Jimee7
    Jó lesz ez az új kiegészítő, már várom a villamosokat.
    Valaki írta, hogy a busz kapacitása kevés, én úgy oldottam meg, hogy tárgy szerkesztőben átírtam a busz kapacitását és elmentettem, aztán sajnos csak úgy lehet elő hozni az új buszt, hogy a Traffic Manager-ben tisztítani kell az egész forgalmat és akkor a busz depóból kijönnek az újak.
    Vagy csak egyszerűen le kell tölteni egy nagyobb kapacitású buszt Steam Workshop-ról. :)
    Meg a körforgalmat is meglehet oldani, hogy ne akadjon minden kihajtó előtt, megint csak a Traffic Manager segít, csak főútra kell állítani a körforgalmat, a behajtóknak pedig elsőbbségadás kötelező tábla kell. De lehet, hogy már mindenki rájött erre.
  • Borg
    Reméljük akkor a vehicle limit emelését se felejtik ki, mert anélkül ez a szarnak egy pofon lesz csak...
  • PetruZ
    Itt a reveal trailer is, látni mozgás közben is pl. az új villamosokat.
  • szabii98
    Plowers to the People: Build a snowplow depot to keep traffic flowing during winter weather, and employ new road maintenance systems to keep your streets in shape
    hooopppá ez tetszik
  • PetruZ
    Jön a következő kiegészítő, ami a Snowfall címre fog hallgatni. Igen, végre lesz időjárás is. :) A fícsörök, így az időjárási effektek egy része megint ingyen jár majd az alapjátékhoz, a csomag további, részletesebb tartalmáról később lesz bejelentés.
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2016.01.19. 15:57:56
  • akyyy
    pont ezért írtam hogy irreálisan :D
  • Borg
    És végülis milyen realisztikus, hogy L5 szinten 30 emeletes szovjet panelházban laknak a zemberek :D
  • akyyy
    5 és 10 emeletest nem csinálsz? :P
    esetleg olyant ami fejlődik is, és "panel" stílus lenne :D legelső szintként sima ház, aztán fejlődne szintenként x szintig. a "felhőkarcoló" kategóriába meg szintén, csak ott már el menne jó magasra irreálisan.
    Nem tudom mennyire lehet ezt megvalósítani, de ismerve a játék moddolhatóságát, sztem nem sok akadálya lenne aki ért hozzá :)
  • horika
    nice :)
  • Jimee7
    Készítettem egy három emeletes panelházat és végre működik is. Bár csak 2 ember lakhat benne:
  • McAwesome
    Megy, viszont hiába iratkozok felé modokra a workshopban, nem tudom a játékban bekapcsolni őket.
  • LeWyTy
    Megy a játék? Ha igen akkor az. Ha nem akkor nem az
  • McAwesome
    Sziasztok.

Most szedetem le steamről a játékot, de csak 2 GB- ot szedett le.

Ez normális?
  • LeWyTy
    Mivel az alap játék is tartalmazza az éjszakát, csak be kell kapcsolni.
  • imp99
    1. Vki tudja hogyan lehet a nappali/éjszakai csúszkákat egyszerre állítani? (Ne kelljen külön külön)
    2. Mi az értelme a nappali éjszakai budget állításnak, ha nekem az alapjáték van meg?

Danke sehr a válaszokat.
  • phylemon
    Hát ilyen konfigon még szép hogy lazán megy... :) Az én gépem már elég öreg, Phenom x4/4 giga 1033/gts450. De most teszek bele 16 giga 1600-as memóriát, mivel általában olyan játékokkal játszom amihez nem grafika hanem inkább memória kell. Reményeim szerint fog javítani a játékélményen ezen játék esetében is.
  • Borg
    6700k/16gb/980 a konfig... lazán fut rajta, csak a mentéseknél áll meg pár másodpercre. Ezen valahogy az se segített, hogy ssd-n vannak a mentései.
    Az hogy sok felhőkarcoló van onnan ered főleg, hogy az idő múlásával minden monument meg van építve, és így 100%os iskolai elégedettség van, 100%-os land value, és így tovább. Ilyenkor már szinte kizárólag L3/L5 épületek lesznek. De van úgy 200 assetem is a workshopból, mindenféle épülettel.
  • phylemon
    Szabad tudni hogy milyen modokat használsz? Csak mert nagyon frankó ez a sok felhőkarcoló. Illetve az érdekelne hogy milyen vason megy neked a game? Mert nekem ugyan csak 70 ezer a lakosságom és a 4 giga memóriával (1066) bizony már erősen szaggat ilyenkor. Bele se merek gondolni milyen lenne ha ennyi lakosom lenne nekem is...
  • Borg
    Ilyen buggal találkozott már valaki?
    Mindig találok 1-2 commercial low density L3 épületet a városban, ahova ezrével özönlenek be az emberek. Aztán ha követem valamelyiket, akkor onnan egyből hazateleportálódnak. Csakhogy akkora mennyiségben özönlenek be ebbe az egy épületbe, hogy blokkolják a közlekedést a környéken teljesen. Ha ledózerelek egy ilyen épületet, akkor másik válik ilyenné. Kb 1-2-3 mindig van város szerte...

Ebbe a storeba itt épp 2671-en igyekszenek bejutni...

Nekem úgy tűnik, hogy vagy 400k pop feletti bug, vagy a legutóbbi more housing patch óta van ez...
    Ötlet?
  • Borg
    A sávok száma teljesen mindegy, az ívhossz számít a csatlakozások között.
  • Jimee7
    A kertváros részben használok ilyen kis körforgalmat és ott jól működik, pedig busz is jár arra. Ha nagyobb a forgalom akkor a hatsávosat használom, de néha az is beáll. Egyébként csak 85 ezer lakosom van.