202
  • sempronius18
    #202
    Ha az egész hozzászólásomat beidéznéd nem csak kiragadnál részleteket akkor abban láthatnád, hogy azt is írtam benne, hogy ezek ellenére mégsem tudom elítélni Izraelt sem az USA-t sem az Oroszokat és direkt kértem, hogy hagyjuk ebben a topikban a Palesztin példát mert nincs igazság.

    Fölösleges ezután a ferdítésed után beszélnem veled.



  • Papichulo
    #201
    Fel kéne már hagyni ezzel az egysíkú gondolkodásoddal.


    Mondja az, aki mar 100 commenttel ezelott zsidozni kezdett:

    Izrael is 3 meggyilkolt zsidó miatt háborút indít aminek már kb 1000 Palesztin áldozata van abból mondjuk 800 ártatlan és ezek között vannak akiket élve felgyújtottak.
    Csak ezeket az országokat "valamiért" mégse szankcionálja sohasem az ENSZ és a nyugati sajtó sem száll rájuk annyira "valamiért"
  • sempronius18
    #200
    Nálad van a gond csak. Ha téged megvernek a szomszéd gyerekek és a bátyád azt mondja, hogy megvéd nem fogsz foglalkozni azzal, hogy a bátyád közben ugyanúgy veri a kisebbeket.

    Fel kéne már hagyni ezzel az egysíkú gondolkodásoddal.
  • Papichulo
    #199
    Azert nem kontroverzalis ez neked?
  • sempronius18
    #198
    Az Oszétok pont leszarják, hogy a Csecsenekkel mi a helyzet Oroszországban, ha nekik Grúziában szar.
  • Papichulo
    #197
    ha a Grúzok egyenlő állampolgárként kezelik az Oszétokat is.

    Mint ahogy az Oroszok egyenlo allampolgarkent kezelik pl. a csecseneket, vagy jopar mas kisebbseget? Nem ismerem Gruzia emberi jogi helyzetet, de ketlem, hogy rosszabb lenne az orosznal...
  • sempronius18
    #196
    Nem tartom ott gonosznak a Grúzokat meg az Oroszokat sem és jónak sem, de nem tudták volna az Oroszok olyan könnyen "elpartizánosítani" a területet ha a Grúzok egyenlő állampolgárként kezelik az Oszétokat is.
  • Vol Jin
    #195
    Ajjaj, a grúzok nagyon gonoszak, amiért megpróbálták visszaszerezni azt a területet, amit az oroszok elpartizánosítottak tőlük.
  • Papichulo
    #194
    Dehognem erzem, ezt nyomasgyakorlasnak nevezik. De meg mindig fenntartom, hogy a ket orosz hajo is lufi volt, mivel eselytelen volt, hogy emiatt haboruba keveredjenek egymassal. Szerintem ez inkabb egy gesztus volt Assad fele, kulonosen a hajok szamat tekintve... igy barmikor mondhatta Moszkva, hogy ok megprobaltak segiteni, de nagy volt az amerikai tulero. Az amerikaiakat viszont nem rettentettek el semmitol, ahogy az korabban elhangzott.
  • gforce9
    #193
    Egy magyar politikus azt mondja, hogy az ukrán nyelvtörvény sérti a magyar érdekeket. Ez kb lufi. Ha a hadseregünk felvonul a határ mellet, szintén lufi, mert nyilván nem lesz háború. De nem érzed a 2 közötti leheletnyi különbséget?
  • Papichulo
    #192
    Az adott szituacio lefolyasat mennyiben befolyasolta a ket orosz hajo? Mi valtozott ettol? Mivel szerintem ez egy sulytalan dolog volt, non-issue.

    Más az ha egy ország valamit kimond és más az, ha haderőt is megmozgat.


    Mas, de itt ez nem szorzott, nem osztott.
  • gforce9
    #191
    Nem nem azt állítom. Azt állítom hogy nyomatéka és súlya volt, hogy odament 2 hajó és a döntésekbe súllyal szerepelt. Soktényezős a dolog, mint már eddig is leírtam vagy 3x, de a szelektív olvasás mellőzésére még egyszer már nem hívom fel a figyelmed. Igen. Más az ha egy ország valamit kimond és más az, ha haderőt is megmozgat. Lehet neked e között nincs különbség. Szerintem van.
  • Papichulo
    #190
    Jol ertem, hogy te azt allitod, hogy az USA azert nem vetett be fegyveres eroket, mivel ott volt az a ket orosz hajo?

    Mivel szerintem azert nem, mivel idokozben sikerult bekes modon is megallapodni Assaddal es nem kellett erovel kicsikarni azt.

    Az meg egyertelmu, hogy egyik fel sem akart nyilt katonai konfliktust, foleg nem egy olyan porfeszek miatt, mint Sziria.
  • gforce9
    #189
    Nem támadtak. Szerinted azért mert az orosz hajók állapotától és modernségétől ijedtek meg? Nyilván nem azért. Hanem azért mert rájöttek, hogy a támadás többet fog ártani mint használni. Ha ehhez az kellett, hogy Orosz hadmozgás legyen, akkor az azt jelenti, hogy a tárgyalásos út nem vezetett eredményre. Egyébként te mégis miről beszélsz? USA vs Orosz meccsről? Ez nonszensz. Ezt egyik fél sem akarja. USA részről kb ez puhatolózás volt, hogy mennyire is gondolja komolyan Oroszország. Nyilván ha arról szólna a történet, hogy kinek van modernebb technikája akkor simán szétlőhetne az USA bármit jelenleg, csak épp a történet marhára nem ilyen egyszerű.
  • Papichulo
    #188
    Ok. Szerinted mi tortent volna ha az amerikai hajok megis tamadast inteznek Sziria ellen? Vajon az oroszok inkabb elkezdenek panaszkodni az ENSZ-ben vagy bevetik a ket hajojukat, melyekre biztos pusztulas var? Ha meg ugyse merik bevetni a hajokat, akkor milyen elrettentest valositottak meg?
  • gforce9
    #187
    Igen persze, csak ugye egy dolog, ha az orosz politika mond valamit és egy másik dolog, ha katonai átcsoportosítások is történnek. Más a kettő súlya. De persze .... nincs különbség... Azért ennyire ne akarj már egyszerűsíteni.
  • Papichulo
    #186
    Ha odamegy 2 orosz hajó az a nyomatékosítása Oroszország nemtetszésének.

    A nem tetszes es az elrettentes az ket nagyon kulon dolog. Kulonosen azert mivel a hadmuveletek eredeti celjat, a szir vegyi fegyverek megsemmisiteset targyalasos uton, katonai ero alkalmazasa nelkul is elertek. Ezert nem vetettek be a USN-t, nem pedig azert mert megrettentek az impotens orosz haditengereszettol.
  • A Nagy Menyus
    #185
    "Csakhogy a hivatalos es a Kreml altal elismert vegeredmeny szerint a teljes krimi lakossag 82% voksolt az Oroszorszaghoz valo csatlakozas mellett. Ezzel szemben a valosagban pedig a nepesseg 22.5%-a akarta ezt."

    Az tökmindegy, épelméjű ember nem is vitatja, hogy a krími szavazáson simliztek az oroszok.
    Gforce9 meg már megválaszolta a kommented második felét.
  • gforce9
    #184
    "Honnan? Hova? Es szerinted a ket orosz hajo miben akadalyozta meg a USN-t? Nem tudtak volna toluk loni a szir eroket? Nem fertek volna el mellettuk? Vagy mi?"

    Ez azért leegyszerűsítés. Ha odamegy 2 orosz hajó az a nyomatékosítása Oroszország nemtetszésének. Nagyon nem arról szól, hogy ki fér el ki mellett. Ez politikában jelent egy megnyilvánulást, amit ha akar ha nem a másik félnek kellő súllyal illik figyelembe venni. Nyilván egy tengeren elfér 5-6 hajó úgy hogy nem is látják egymást, de nem is erről szól egy ilyen "felvonulás".
  • Papichulo
    #183
    Amúgy a te forrásod is azt állítja, hogy a szavazók többsége valóban a függetlenedés mellett tette le a voksot.

    Csakhogy a hivatalos es a Kreml altal elismert vegeredmeny szerint a teljes krimi lakossag 82% voksolt az Oroszorszaghoz valo csatlakozas mellett. Ezzel szemben a valosagban pedig a nepesseg 22.5%-a akarta ezt.

    Vagy szerinted miért mentek ki azok az amerikai hadihajók ?

    Honnan? Hova? Es szerinted a ket orosz hajo miben akadalyozta meg a USN-t? Nem tudtak volna toluk loni a szir eroket? Nem fertek volna el mellettuk? Vagy mi?

  • A Nagy Menyus
    #182
    "President’s Human Rights Council mid-point estimate: 55 percent of polled voters for annexation, turnout 40 percent, 22.5 percent of total Crimean population voting in favor."

    Azt hiszem rosszul fogalmazhattam először.
    Legeslegelőször a ~60%-ot a szavazókra értettem, az előbbi linkem viszont a teljes lakosságra vonatkozott (illetve legalábbis arra az 1200 emberre, akit megkérdeztek, de ugye a közvélemény-kutatás így működik).
    Amúgy a te forrásod is azt állítja, hogy a szavazók többsége valóban a függetlenedés mellett tette le a voksot.

    "Az Orosz Haditengereszet, ha osszepislantja magat sem tud komolyabb fenyegetest jelenteni a USN-re, szoval tul nagy elrettentoerovel sem rendelkeznek."

    Az tökmindegy, az oroszok mehettek volna halászcsónakkal is, a nyílt konfrontációt Obama így is, úgy is elkerülte volna.
    Meg azért valamitől mégiscsak elrettentették az amerikaiakat, nemde ? Vagy szerinted miért mentek ki azok az amerikai hadihajók ?

  • Papichulo
    #181
    A te 22%-os számodat amúgy honnan veszed ?

    "President’s Human Rights Council mid-point estimate: 55 percent of polled voters for annexation, turnout 40 percent, 22.5 percent of total Crimean population voting in favor." - Putin's 'Human Rights Council' Accidentally Posts Real Crimean Election Results

    De szerinted miért mentek orosz hadihajók Szíriához, csak úgy, nyaralni ?

    Az Orosz Haditengereszet, ha osszepislantja magat sem tud komolyabb fenyegetest jelenteni a USN-re, szoval tul nagy elrettentoerovel sem rendelkeznek.

    előbb amerikai hadihajók is fel-felbukkantak ottan

    Azokat az amerikai hajokat amire te gondoltal (LPD17, DDG55, stb...) mar korabban a Kelet-Foldkozi tengerre vezenyeltek, meg a Assad - "allitolagos" - vegyifegyver tamadasa elott.

    az nem jelenti azt, hogy ugyanúgy meg vannak szállva mint mondjuk Irak.

    Vagy ahogy Magyarorszag volt 40 evig...
  • A Nagy Menyus
    #180
    "55e emberrol van szo."

    Oszt ? Abházia teljes lakossága ~240.000 fő.
    Az ország nagyjából negyede a függetlenedés mellett voksolt, a többi meg nem ment el szavazni. Most ebben mi a kivetnivaló ?

    Mellesleg Abházia 50.7%-a abház 9.1%-a pedig orosz, szóval pont annyira nincs értelme a szavazás végeredménye ellen menni mint a krími szavazásnak.

    "Erdekes, mivel az oroszok sajat bevallasa szerint is csak 22% korul volt ez a szam ;)"

    Lehet, hogy a http://en.wikipedia.org/wiki/Crimean_status_referendum,_2014#Polling linken található infóval kevertem, de a lényeg tökugyanaz.
    A te 22%-os számodat amúgy honnan veszed ?

    "Ilyesmit te maximum valami .ru oldaon olvashattal - esetleg kuruc szintu helyen. De varom a bizonyitekaidat."

    Nem, ha jól emlékszem híradóban hallottam.
    De szerinted miért mentek orosz hadihajók Szíriához, csak úgy, nyaralni ? Ha memóriám nem hazudik akkor előbb amerikai hadihajók is fel-felbukkantak ottan. Gondolom nem közös barbecue-partit terveztek.

    A japán kérdést tekintve, hát lehet hogy ha az okinawai incidens során megerőszakolt 12 éves lányt kérdeznétek, akkor Ő mást mondana.
    Ettől eltekintve persze az, hogy az USA Japánban állomásoztat csapatokat az nem jelenti azt, hogy ugyanúgy meg vannak szállva mint mondjuk Irak.
  • Zero 7th
    #179
    Nos, én úgy látom, hogy egy seggidióta vagy, aki azzal próbál okosnak tűnni, hogy mindig a különvélemény mellé áll be, aztán kapálózik össze-vissza lényegtelen faszságokkal mellébeszélve, habosra turmixolva a már amúgy is bődületes faszságot.

    Igen, persze, próbáld meg a katonai szövetséges együttműködést megszállásnak beállítani, fog menni, nyilván.

    Azért sokat dolgozol, hogy ENNYIRE tényleg mindig rossz oldalán legyél a fasznak, vagy ez úgy zsigerből jön nálad?

    "According to a 2007 Okinawa Times poll, 73.4% of Japanese citizens appreciated the mutual security treaty with the U.S. and the presence of the USFJ.[8]"

    http://en.wikipedia.org/wiki/Treaty_of_Mutual_Cooperation_and_Security_between_the_United_States_and_Japan

    Nyasgem, idióta!
  • Papichulo
    #178
    a 2006-os grúz/dél-oszét vagy tudja a rák milyen népszavazáson meg tudtommal nem

    55e emberrol van szo. Az orszag de facto orosz fennhatosag alatt all, meg a penzuk is orosz rubel.

    amerikai szervezet szerint a krími lakosság ~60%-a valóban a függetlenedés mellett voksolt.

    Erdekes, mivel az oroszok sajat bevallasa szerint is csak 22% korul volt ez a szam ;)

    Amerika egy kicsit megbombázta volna Szíriát

    Ilyesmit te maximum valami .ru oldaon olvashattal - esetleg kuruc szintu helyen. De varom a bizonyitekaidat.
  • A Nagy Menyus
    #177
    Ne keverd a szezont a fazonnal, a Krímben bent voltak az oroszok amikor a népszavazás történt, a 2006-os grúz/dél-oszét vagy tudja a rák milyen népszavazáson meg tudtommal nem.
    Egyébként meg egy nyugati oldalon olvastam hogy valami okostojás amerikai szervezet szerint a krími lakosság ~60%-a valóban a függetlenedés mellett voksolt (de ezt ne vedd készpénznek, én se veszem).
    Azt meg senki sem tagadta, hogy az oroszok kettős mércét alkalmaznának, de ez ugyanígy igaz az USA-ra és minden más nagyhatalomra, meg úgy általában azokra akik csak vagy nyugati vagy keleti forrásokból informálódnak.

    Szír fiaskó nem rémlik ?
    Amerika egy kicsit megbombázta volna Szíriát illetve az oroszbarát Assad irányítása alatt lévő területeket, annak reményében hogy Assad végre eltakarodik.
    Putyin ezt nem engedte, Obama meg kihátrált. Mit nem lehet ezen érteni ?
  • Papichulo
    #176
    Oroszország Szíriát is megvédte az amerikaiaktól

    Hogy ki vedett meg mit es kitol???
  • Papichulo
    #175
    egy népszavazáson a grúziai dél-oszét népesség 99%-a függetlenedni kívánt

    Ahogy a Krim lakossaganak a 99%-a is?

    Azonkivul nem tudom mit szolna Putyin ha az Orosz Tavol-Kelet lakossaga egy Kina altal szervezett nepszavazason 99%-ban ugy dontene, hogy inkabb a PRC resze kivannanak lenni. Vagy miert nem vallalnak be egy csecsen nepszavazast, hogy ok hova akarnanak tartozni? Ha ennyire fontos nekik az adott foldon elo nepek onrendelkezese, akkor miert nem adjak ezt meg nekik? Szerintem ok eleg hatarozottan kifejeztek az eziranyu igenyeiket.
  • Papichulo
    #174
    Azt akarod mondani, hogy szerinted az USA megszallva tartja Japant? Merthogy a japan lakossag 73.4%-a mashogy velekedik errol.
  • NEXUS6
    #173
    Hááát Kiscsikó.... te kibaxottul el vagy tévedve ami a világpolitikát (is) illeti!

    "As of 2013, there are approximately 50,000 U.S. military personnel stationed in Japan, along with approximately 40,000 dependents of military personnel and another 5,500 American civilians employed there by the United States Department of Defense. The United States Seventh Fleet is based in Yokosuka. The 3rd Marine Expeditionary Force (III MEF) is based in Okinawa. 130 USAF fighters are stationed in the Misawa Air Base and Kadena Air Base.[3]"

    "73.4% of Japanese citizens appreciate the mutual security treaty with the U.S. and the presence of the USFJ,[17] a small but very vocal portion of the population demand a reduction in the number of U.S. military bases presence.[18]

    In May 2010, a survey of the Okinawan people conducted by Mainichi Shimbun and Ryukyu shimpo, found that 71% of Okinawans surveyed thought that the presence of Marines on Okinawa was not necessary. 15% said it was necessary. Asked what they thought about 62% of United States Forces Japan bases (exclusive use) being concentrated in Okinawa, 50% said that the number should be reduced, 41% said that the bases should be removed. Asked about the US-Japan security treaty, 55% said it should be changed to a peace treaty, 14% said it should be abolished and 7% said it should be maintained.[19]"

    "At the commencement of the occupation of Japan, many U.S. soldiers participated in the Special Comfort Facility Association.[26] Japanese government recruited 55,000 women to work providing sexual services to US military personnel.[26] The Association was closed by the Supreme Commander for the Allied Powers.[26] However, John W. Dower, Pulitzer Prize-winning historian, alleged that many U.S. troops committed multiple rapes of Japanese women during the occupation and that press censorship led to under-reporting of these crimes.[27]"

    http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Forces_Japan

    Aztán ugye, mi is a rend?
    Rend az, hogy úgy tartanak demokratikus választásokat, hogy sorban robbantgatják a szavazóhelyeket?
    Rend az, amikor vallási/nacionalista/bűnözői fegyveres csoportok flangálnak az utcákon?
    Rend az, amikor a nők/gyerekek nem mehetnek ki, nem járhatnak iskolába/dolgozni mert elkapják őket ezen csoportok tagjai, megverik, megerőszakolják, eladják, megölik őket?
    Rend az, amikor megszűnik minden köz-zel kezdődő dolog: közbiztonság, közoktatás, közegészségügy, közerkölcs stb?
    Rend az, amikor pl az egyetlen vallási/nacionalista vezetőt felváltja egy rakat hadúr, akik ugyanúgy vagy jobban abuzálják az egyszerű embereket?
    Rend az, amikor az emberek ezen hadurak vezetésével illegális dolgokból élnek, csempészet/drogelőállítás stb, az ország bevételének, gazdaságának nagyrészét ez adja?

    Nézd, egyértelmű, hogy melyik csapatban játszunk, ezt nem vitatom. De mikor ér többet egy ilyen kapcsolat, ha talpnyaló köcsögök vagyunk, lásd Horthy, szoci korszak. Vagy amikor egyenrangú felek, akik látják a másik hibáit és erényeit. Mert te csak az erényeket próbálod látni, de azt is rosszul. Na az ilyenek miatt volt Mo. Hitler utolsó csatlósa, meg nyomtuk le a cseheket 68-ban, amikor pedig nálunk is pont olyan reformokat próbált a vezetés végrehajtani, mint ők.

    Nos, te hogy látod?
    Te faszfej!
  • A Nagy Menyus
    #172
    NEXUS6 nagyjából már leírta amit kellett, Koszovó után Grúzia a nyugati hátszél reményében hazudozott mindenféle orosz kezdeményezésről. A Wikipédia szerint egy népszavazáson a grúziai dél-oszét népesség 99%-a függetlenedni kívánt, akkor most a gaz oroszok által elnyomott kisebbségek függetlenségi törekvései jogosak, de ha a grúzoktól akar egy másik népcsoport elszakadni az már fasizmus, csak azért mert az az oroszoknak a malmára hajtaná a vizet, vagy mi ?

    "Ha úgy érezték volna, hogy nem bíznak az ukrán kormányban, akkor akár mehettek volna a faszba is. Senki nem kötelezi őket arra, hogy ott bázist üzemeljenek. Az egész fenenagy flottájuk mellesleg egy rakás ócskavas."

    Azt ugye te is tudod, hogy kurvára nem vagy realista, igaz ? Persze, elmehettek volna a faszba. De minek tették volna ? A saját geopolitikai helyzetüket baszták volna haza. A világbirodalmi biznisz meg nem így megy.
    Valami azt súgja, hogy a Castro hatalomátvétele utáni amerikai intervenciót nem nézed ilyen kritikus szemmel.

    Annak meg, hogy az orosz flotta egy rakat szar, semmi köze nincs ehhez az egészhez.
    Oroszország Szíriát is megvédte az amerikaiaktól, nagyrészt azért, mert az egyetlen földközi-tengeri orosz kikötőt szírek biztosították. Ezek után halmozottan visszamaradott az, aki Putyin mostani lépéseit nem látta előre.
  • Zero 7th
    #171
    "Nem értelmezhető az hogy ua. eljárás az egyiktől ciki, a másiktól meg az igazság fényének elhozása az elnyomott elmaradott országoknak. "

    Aha, csak "lehelletnyi" különbség, hogy a rohadék USA miután rendet tett, kivonul, míg azok a tök jó fej oroszok meg élvezik a vendégszeretetet ilyen 40 évekig, vagy épp örökre.
  • NEXUS6
    #170
    A grúzokkal kapcsolatban is, azért a helyzet árnyaltabb:
    "Az orosz–grúz háború vagy dél-oszétiai háború 2008 augusztusában kezdődött fegyveres konfliktus az egyik oldalon Grúzia, a másik oldalon Dél-Oszétia, Abházia és Oroszország között. Oroszország szerint Grúzia népirtást hajtott végre az oszétok ellen,[21] ezért megtámadta a Dél-Oszétiát elfoglalni készülő grúz erőket, majd a támadást Oszétián kívül is folytatta. Grúzia szerint Dél-Oszétia megtámadására a már korábban megindult orosz csapatmozgások miatt volt szükség, a grúz támadás pillanatában az orosz hadsereg már Dél-Oszétia (azaz Grúzia) területén volt. Az Európai Unió Heidi Tagliavini svájci diplomatanő által vezetett vizsgálóbizottsága 2009. szeptember 30-án kiadott hivatalos jelentése megállapította: a háborút Grúzia kezdte, a grúz állítások az előzetes orosz támadásról hamisak."
    WIKI

    Az ukránokkal detto:
    "Budapesti memorandum : A szerződés biztonsági garanciái Ukrajna, Fehéroroszország, és Kazahsztán területi integritását vagy politikai függetlenségét érintő fenyegetés, illetve erőszak alkalmazása esetére vonatkoznak. Ukrajna ennek eredményeként 1994 és 1996 között leszerelte a világon a harmadik legnagyobbnak számító nukleáris fegyverarzenálját.

    A 2014-es krími krízishelyzet kitörésekor az Egyesült Államok jelezte, hogy az orosz beavatkozás az Ukrajnának adott garanciákat szabályozó Budapesti Memorandum megszegésének minősül, és egyértelműen sérti Ukrajna szuverenitását és területi integritását."
    WIKI

    Szal tény az, hogy az oroszok módszere az, hogy politakilag destabilizálják valamelyik környező országot, megerősítik az oroszországhoz kötődő ellenzéket, majd egyfajta pánorosz segítségnyújtás keretében fegyverrel és konkrét katonai segítségnyújtással támogatják.
    Azonban azt is látni kell, hogy a hagyományos orosz érdekszférába a nyugat ugyan ezekkel a módszerekkel nyomul be. Nem értelmezhető az hogy ua. eljárás az egyiktől ciki, a másiktól meg az igazság fényének elhozása az elnyomott elmaradott országoknak.

    Ukrajna jó régóta volt Oroszország része, a SZU felbomlásakor kivált, de továbbra is az orosz érdekszféra részének tekinthető, ahogy pl Grúzia is. A nyugat politikai benyomulásával, a NATO/EU tagság meglobogtatásával, és pontosabban azzal hogy erről az oroszokkal érdemben nem egyeztetett megsértette az oroszok, konkrétan azok vezetőinek önérzetét. Kb mint amikor a russzkik Kubába vittek rakétákat anno és az amcsik erre felháborodtak. Ez akkor is egy 3. VH-val fenyegetett, mint ahogy ez a mostani szitu is felveti sajna annak lehetőségét.
  • Vol Jin
    #169
    "Akár egy közepes kamerával már jól látni a színeket. Így, mivel részletek nem kivehetők, csak a színek alapján is dönthetett egy ukrán zsoldos, összekeverhették a "bármit" az orosszal."

    Egy tíz kilométer magasan 900 kmph-val haladó repülőgép, ami adott esetben mondjuk 20 km-re van a filmezőtől.
    Te életedben nem használtál kamerát, csak az 5 centis pöcsöd szelfizted le gyíkverés közben.
  • Vol Jin
    #168
    Hülye vagy, mint a seggem.

    Tíz km magasan nem a farokfestést nézik.
    És a lázadók által megszállt területen nyilván az ukrán hadsereg lövöldözött. A frontvonalak mögött mélyen.
  • Vol Jin
    #167
    "Moszkva ölbe tett kézzel fogja nézni ahogy a szevasztopoli bázisaik egyik percről a másikra egy oroszellenes ukrán vezetés kezébe csúsznak át, az rendkívül naív. "

    Ha úgy érezték volna, hogy nem bíznak az ukrán kormányban, akkor akár mehettek volna a faszba is. Senki nem kötelezi őket arra, hogy ott bázist üzemeljenek. Az egész fenenagy flottájuk mellesleg egy rakás ócskavas.
  • Vol Jin
    #166
    "A Kaukázust emlegető oroszgyűlölőknek: az általános iskola újbóli elvégzését javaslom, továbbá a "Grenada" és "Panama" kulcsszavak (közelmúlt történelem!) beható tanulmányozását.
    Még így sem lehet teljes párhuzamot vonni, mert Grenada és Panama valójában nem része az USA-nak, ezek "csupán" lerohant országok.
    Csecsenföld pedig része volt a szovjet birodalomnak. A helyzet kb az, mintha Alaszkát akarná visszafoglalni az USA, miután egy, a nyakába TÜKKÖS CSALÁSSAL, megvesztegetéssel ültetett részeges elnök engedte szétszéledni az USA határállamait. "

    Nem a csecsenekről beszéltem.

    Hülye ostoba suttyóként azért szopkodod a Putyin faszát, mert súrlódnak az amerikaiakkal. Ezért lesznek az ukránok zsidók vagy fasiszták, és ezért agyhalott zombi szerinted mindenki más, akivel nem adjátok körbe egymásnak Putyin faszát, mint a hasispipát.

    Mellesleg az ukránok miért lesznek attól bűnösök, hogy az amerikaiak Granadában beavatkoztak harminc éve?

    Meg ajánlgatod a tájékozódást...

    Mit kell azon tájékozódni, hogy észrevegye az ember, hogy Putyin háborút szít Ukrajnában?

    Csak szopkodd a Putyin faszát te moszkovita hazaáruló büdös kommunista!
  • Vol Jin
    #165
    "A grúz történésekkel kapcsolatosan nagyon nem vagyok képben, úgy emlékszem hogy a sajtó 2008 nyara környékén nagyban fújta az oroszellenes propagandát, pontosan mint most, azóta meg tudtommal kiderült, hogy a grúzok valóban sárosak voltak és a nyugati segítség reményében kóstolták fel az oroszokat.
    De ha tévedek, akkor te biztosan ki fogsz javítani. "

    Mi a faszban lettek volna sárosak a grúzok?

    Grúzia területén szakadárokat pénzeltek. Ezután állampolgárságot osztottak a nem is oroszoknak, csak a SZU örökségeként oroszt is beszélő akármilyen nációnak. Majd mikor a grúzok megpróbálták visszaszerezni az ellenőrzést a területük felett, a ruszkik azon az alapon, hogy az állampolgáraikat védik, lebombáztak mindenféle olaj és gázipari létesítményt, ami alternatív szállítási útvonalként megkerülte volna Oroszországot.
  • Nemzsidó
    #164
    Akár egy közepes kamerával már jól látni a színeket. Így, mivel részletek nem kivehetők, csak a színek alapján is dönthetett egy ukrán zsoldos, összekeverhették a "bármit" az orosszal.
  • gforce9
    #163
    Az államfők befolyásolhatóak, érdekek szerint cselekszenek és ezek az érdekek nem mindig esnek egybe a pórnép érdekeivel. De mivel konkrétumot nem tudok mondani így elfogadom amit mondasz. Bár erős kétkedéssel.