55
  • petrov144
    #55
    Nincs szórakoztatóbb a tudományos témájú SG-fórum bejegyzéseknél.
  • Tarathiel2
    #54
    Toronymagasan lealázott ahogy mindig. Hőbörögj csak, balfaszkám.
  • bmw
    #53
    Nem tudnak ezek a tudosok szart sem....
  • Oliwaw
    #52
    A "csóka" teljesen rendjénvaló észrevételt tett, ugyanis minden állatról van szó, még a repülő medvékről is (de lehet rosszul tudom, a hüllő az nem is állat).
    A cikk indítása:
    "Az állatok repülési képességének elméleti felső határát is átlépte egy óriás madár"
  • NEXUS6
    #51
    Hülye fasz, most már döntsd el mit akarsz mondani, hogy minden dino többé kevésbé a madarakra jellemző tulajdonsággal rendelkezett és akkor ez alol viszont a Coelophysis kivétel, vagy fenttartod a baromságodat, hogy idézem:

    "Fõleg a repülõ fajok. Az üreges csontozat meg a légzsákos tüdõ nem alakul ki földi életmóddal. A nagytestû földi fajok meg valószínûleg inkább közelebb voltak a hüllõkhöz."
    Amit ugye viszont a linkeddel te magad cáfoltál meg.

    Olyan vagy mint egy ingadozó középparaszt, kis .

    Amúgy meg retorikából akarsz kioktat cicafiú!?
    Hát LOL!!! Te aki azt hiszi, hogy a sima tahóság elég egy vitához.

    Na elmész ám a búsba kispöcs!
  • Zero 7th
    #50
    "Mikor mondtam ilyet hülyegyerek!?"

    #23 lényegében nem mond neked ellent, csak árnyalja a kisarkított faszságodat, de neked abba is bele kellett kötnöd. Ha belekötsz abba, hogy szólok, hogy nem mind volt olyan, az nyilván azt jelenti, hogy akkor szerinted mind olyan volt.

    "a dinók valójában csak annyira tekinthetõk hüllõnek, amennyire a madarak"

    Másrészt ez úgy működik kulturált helyeken, hogy amit zárójelbe teszel, az elhagyható a mondatból, mert a lényegen nem változtat, csak kiegészítő információ, az állítás anélkül is áll.
    Az, hogy most kiemeled azt, amit egyébként zárójeles mellékes megjegyzésnek szántál, az meg csak a szokásos, tőled elvárt aljadék szenny vitastílus. De ezen már nem akadok fenn.

    De sajnos már az egyik korai dinoszaurusznak voltak üreges csontjai, tehát a most kiemelt állításod is hülyeség.

    Egyébként szemléletből is be lehetne látni, ma sem minden élőlény madárszerű, régen, amikor a dinoszauruszok voltak a komplett makro élővilág, akkor sem volt mind madárszerű.
  • gforce9
    #49
    légkör... basszus, ez eszembe juthatott volna
  • NEXUS6
    #48
    "Az viszont már csak a te kreténséged, hogy ez nálad automatikusan azt jelenti, hogy MIND az volt."

    Mikor mondtam ilyet hülyegyerek!?

    Ezt mondtam:
    "Az õ dinókkal való hasonlóságukat, közeli rokonságukat bizonyítják a csontváz, a keringési és légzõ rendszer hasonlóságai, a fejlett utódgondozásra utaló jelek, stb. Másképp megfogalmazva: a dinók (fõleg a késõiek) valójában csak annyira tekinthetõk hüllõnek, amennyire a madarak."

    Érted: "FŐLEG KÉSŐIEK"!?
    Hülyegyerek!
  • Vol Jin
    #47
    "Ja hogy ne érts félre arra gondolok elsõsorban, hogy egy "madár" mitõl röpképtelen elméleti 90 kg-os súllyal még egy "hüllõ" mitõl volt az még bõven 100kg felett is. Kérlek magyarázd el nem fogok megsértõdni mert valóban nem értem."

    Más a belső felépítésük. Illetve a dinokrampuszok korában más volt a légkör. Jóval több széndioxid, és nagyobb légköri nyomás. A helikoptereknek azért van egy magassági korlátjuk, mert az alacsonyabb légköri nyomáson már nem termelnek elegendő felhajtóerőt.
  • Vol Jin
    #46
    "Mély tisztelettel kérdezem a röpképesség szempontjából mi a különbség a madarak és a hüllõk között?"

    Nem vagy te olyan buta, mint ahogy ki fogsz nézni, ha csakazértis kitartasz egy figyelmetlen benézés mellett. Jelen esetben a madarakról van szó, és az eddigi legnagyobb megtalált repülni képes madárról. Hogy felvetetted, hogy a dinokrampusz repülüsz borzasztusz ennél nagyobb volt, az még érdekességként elmenne, de azt boncolgatni, hogy a cikkíró ezért hülye, az benézés. Hogy erre Zero rámutatott, az meg elfogadható.

    Viszont tök értelmetlen, hogy dacból elkezdesz vagdalkozni, amikor nincs igazad.
  • Zero 7th
    #45
    "A theropoda dinoszauruszok (két, madárszerû lábon járó húsevõk)"

    Juj, a madárszerű dinoszauruszok madárszerűek voltak! AZTAKURVA! Világ legnagyobb felfedezése, köszönjük, professzor Obvious!

    Az viszont már csak a te kreténséged, hogy ez nálad automatikusan azt jelenti, hogy MIND az volt.
  • Zero 7th
    #44
    Annak mi értelme van, hogy nem tudsz már mivel beszólni, de azért csak próbálkozol?
    Másik fele, hogy ne reménykedj semmiben, meg ha megkérhetlek, ne is fantáziálj a farkamról, kényelmetlenül érint.

    Egyébként olyan kis aranyos, hogy azzal próbálsz baszogatni, hogy NWOba járok. Ezzel csak két baj van: egyrészt mivel ezt tudod, az mutatja, hogy te is; másrészt én oda is a hülyéket leosztani járok, amivel nem igazán értem, mi kivetnivalót találsz.
  • NEXUS6
    #43
    Nem faszság, hanem tény.

    Tudod azért szúrtam be a 2 linket, hogy okosodjál, de láthatólag elég szelektíven használod továbbra is a netet. Gyak trollkodásra. Információ bővítésre kevésbé.

    Ezért aztán most szépen beszúrom az egyik linkből oké!?

    "Tüdők[forrásszöveg szerkesztése]

    Az Ohio-i Egyetemen Patrick O'Connor által vezetett kutatás bebizonyította, hogy a nagy húsevő dinoszauruszoknak olyan légzsák rendszerük volt, mint amilyen mai madaraknak is van. A theropoda dinoszauruszok (két, madárszerű lábon járó húsevők) tüdeje ugyanúgy pumpál levegőt a csontváz üregeibe, mint ahogyan az a madaraknál is történik. „A madarak egyedi jellegzetességeinek őseiknél is létezniük kellett valamilyen formában”, jelentette ki O'Connor.[61]

    A Public Library of Science ONE című online folyóirat 2008. szeptember 29-ei számában levő Aerosteon riocoloradensis leírás szolgáltatja a legszilárdabb bizonyítékot arra, hogy a dinoszauruszok madárszerű légzőrendszerrel rendelkeztek. A komputertomográfiás (CT) vizsgálat feltárta, hogy az Aerosteon testüregében légzsákok helyezkedtek el.[62][63]"

    Faszfej!
  • sempronius18
    #42
    Micsoda oltás istenem. Biztos nagy kukid lehet.
  • Zero 7th
    #41
    Szevasz, már mész is?

    Nyilván addig foglalkozok egy baszakodással, amíg röviden lecsapom. Egyébként meg a kis érzékeny lelked közepébe magasról taccsanósat szarok, egyébként a válaszaidat megkapod így is, egy kurva szavad nem lehet.
  • sempronius18
    #40
    Dehogy nincs türelmed a baszakodásra ezt élvezed.....
    Ha nem így lenne nem azzal töltenéd a napjaidat, hogy az NWO szájkaratézol Senyor Lopezzel, Zentyvel meg mit tudom én kivel.

    Látod ez az ellentmondás viszlát.
  • Zero 7th
    #39
    Nyilván ha hülyeség a következtetés, akkor a kiinduló feltételeid nem voltak igazak.

    "az evoluciós fejlõdésük gyakorlatilag semmi"

    Ez egy baromság.
    Dilemma feloldva.

    Továbbá az ember továbbra is teljesen majom formájú, nem tudom, miért mondod, hogy kifejlődtünk belőle.
  • sempronius18
    #38
    Nem ezt egyszerűen rosszul tudtam beismerem.
    Nem akarok vele alátámasztani semmit csak mondom, hogy még komoly tudományos csatornán sem láttam olyan dok filmet ahol az őslénykutatók fák segítségével magyarázták a quatzelqoatlus elrugaszkodását. Ami attól simán igaz lehet.
  • Zero 7th
    #37
    Nem, te nem kérdeztél, hanem ellentmondtál, komplett baromságokra hivatkozva. A kérdésedre kaptál normális, picsára szájbarágós választ. A baszakodásra meg nincs türelmem.
  • Zero 7th
    #36
    Ja, azon meg már hadd ne röhögjek hangosan, hogy mennyire elbaszottmód tájékozatlan vagy az élővilág fejlődésének sorrendiségének tekintetében. Nem voltak fák, persze... Bármilyen faszságot megpróbálsz előrántani a seggedből, hogy megpróbáld alátámasztani a hülyeséged, mi?
  • sempronius18
    #35
    Nem hiszek csak kérdezek. Teddy bear tudott rendesen válaszolni.
  • teddybear
    #34
    Azért nem kicsit változtak a dinók ahhoz, hogy madárnak lehessen nevezni őket.
  • Zero 7th
    #33
    Pont leszarom, hogy milyen dínós meséket néztél, a mai madarak használják a módszert, teljesen ésszerű a dolog, és semmi érv nincs ellene. Az, hogy te kiskorodban mit láttál, meg hogy a dínós filmek animátorai mit tudnak elképzelni, az pont kibaszottul részletkérdés.

    Itt van az a pont, hogy eldöntheted, hogy gondolkozol, vagy hiszel, rajtad múlik.
  • teddybear
    #32
    Tényleg hülyeséget állítasz. A dinoszauruszok előtt alakultak ki a nyitvatermők rendjébe(pl. fenyőfélék) tartozó fafajták. Ezekkel az ősi fákkal kőszén formájában találkozhatsz velük leggyakrabban.
  • Gery13 #31
    ha a madarak a dinóktól származnak, az evoluciós fejlődésük gyakorlatilag semmi, akkor hogy a csudimudiba tudott kifejlődni a az ember a majom formából??
    asszem ez kicsit rövidebb idő volt pár százezer aévvel, míg végig ott voltak a dínó madarak...
    dafuq?
  • sempronius18
    #30
    fős = fás persze.
  • sempronius18
    #29
    Hát kis gyerekkoromban rengeteg dinoszauroszos dokumentumfilmet láttam néztem, illetve ha van időm és elkapom akkor még ma is, de olyat még sehol sem láttam ahol az őslénykutatók a te fős elméletedet használták volna a quatzelqoatlus repülésére.

    Most lehet hülyeséget írok valóban, de akkor talán a még nem is alakultak ki a mai értelemben vett fák amelyek elbírtak volna egy 100 plusz kilós dögöt, hanem cserjefélék voltak az uralkodók.
  • teddybear
    #28
    A ma élő legnagyobb madárfajok a kondorkeselyű és a királyalbatrosz. Mindkét faj maximális szárnyfesztávja meghaladja a három métert, a keselyűk testsúlya olyan 10 kiló feletti, az albatroszé kb. 10 kiló.

    Mindkét faj elsősorban siklórepülő, a felszállást a sziklákon található fészkükről egy levetődéssel kezdik.
  • Zero 7th
    #27
    Vagy mondjuk leugrott egy fáról, a zuhanást siklórepüléssé változtatva. Aztán fára szállt le. És akkor a kifutópálya probléma meg van oldva.
  • sempronius18
    #26
    Ja ok akkor ezek szerint egy hüllő nem tudott felszállni csak megfelelő domborzati viszonyok között, mint egy siklórepülő?

    Ez így élég hátrányosnak tűnik.
  • sempronius18
    #25
    Jó de mik azok a különbségek?

    Én itt főleg azokra vagyok kíváncsi amelyek lehetővé teszik a hüllők számára a nagyobb súly és méret mellet való röpképességet a madarakkal szemben.
  • Zero 7th
    #24
    Mivel helyből felszállásról van szó a cikkben, hogy arra nem lehetett képes, és le is írja, hogy nekifutásból, ellenszélben, meg felszálló légáramlatokra felfeküdve tudott felemelkedni, így annyira azért nem kell zseninek lenni, hogy ebből levezesd, hogy a nagyobb repülő hüllők hogyan szálltak fel...

    De mint demonstrálod a korábbi megállapításomat, tényleg nem vagy egy Einstein, leírom neked:
    A nagyobb testű repülő hüllők nekifutásból, ellenszélben, felszálló légáramlatokra ráfeküdve szálltak fel.
    Mint ez a nagy madár is, mert helyből ez sem tudott.

    Egyébként csak hogy értsd, hogy a 90 kiló hogy lehet röpképtelen: az az erő, amit a szárnyaknak ki kéne fejteni a "szárnycsapkodós" felszálláshoz, eltörné a papírvékony, üreges csontokat.
  • Zero 7th
    #23
    "a dinók (fõleg a késõiek) valójában csak annyira tekinthetõk hüllõnek"

    Főleg a repülő fajok. Az üreges csontozat meg a légzsákos tüdő nem alakul ki földi életmóddal. A nagytestű földi fajok meg valószínűleg inkább közelebb voltak a hüllőkhöz.

    Az meg, hogy rokonok, nem jelenti azt, hogy "SEMMI" különbség nincs köztük, ez faszság.
  • sempronius18
    #22
    Ezeket a kutatásokat ismerem, de akkor most miért mondtam akkora hülyeséget az 5-ös kommentemben a 4-esre válaszolva?
  • NEXUS6
    #21
    A kérdés úgy tehető fel inkább, hogy mi a különbség a madarak és a dinók között.
    A legújabb elméletek között kicsit kisarkítva: SEMMI!

    LINK1
    LINK2

    A dinók 60 milkó évvel ezelött bekövetkezett nagy kihalása után élő, genetikailag, morfológiailag, a tollas/röpképes dinókhoz hasonló állatokat nevezzügy gyak madaraknak.

    Az ő dinókkal való hasonlóságukat, közeli rokonságukat bizonyítják a csontváz, a keringési és légző rendszer hasonlóságai, a fejlett utódgondozásra utaló jelek, stb. Másképp megfogalmazva: a dinók (főleg a későiek) valójában csak annyira tekinthetők hüllőnek, amennyire a madarak.
  • sempronius18
    #20
    Ja hogy ne érts félre arra gondolok elsősorban, hogy egy "madár" mitől röpképtelen elméleti 90 kg-os súllyal még egy "hüllő" mitől volt az még bőven 100kg felett is. Kérlek magyarázd el nem fogok megsértődni mert valóban nem értem.
  • sempronius18
    #19
    Mondja ezt az aki az NWO topikban éli az életét.
  • sempronius18
    #18
    Mély tisztelettel kérdezem a röpképesség szempontjából mi a különbség a madarak és a hüllők között?

    Azt értem, hogy egy madár és egy Boeing között mi a különbség, de egy madár és egy hüllő között nem bevallom. Kérlek magyarázd el röviden.
  • gforce9
    #17
    azért a legerősebb állat a nyúl, mert a hátán egy sassal is bír repülni
  • wraithLord
    #16
    Inkább úgy mondanám, hogy nem csak azért nem madár, mert nem tud repülni, mert akkor minden állat, ami nem tud repülni, medve lenne. :D Na jó, abbafejezem... :D