6762
-
celebrin #2873 Akku? Viszonylag rendben, 2-2.5h-ás. De hálózatról is ugyanezt csinálja. Nem csak néha, hanem minden alkalommal - ha be van állítva a gyors rendszerindítás - másodjára indul el. Újraindul, majd gond nélkül feláll a rendszer. Olyan mintha nem hozna létre rendszerkép file-t, ami lehetővé tenné a fastboot-ot. -
#2872 Akku rendben van? -
Borg #2871 A user accountnál lehet állítani asszem, hogy helyi fiókot használjon a bejelentkezéshez. -
celebrin #2870 Win10-ben ha bekapcsolom a gyors rendszerindítást, nem indul el a noti, csak másodjára: a Win logo után fekete lesz a képernyő, gondolkodik, majd újraindul. Újra indulás után gond nélkül elindul a rendszer. Ha letiltom a gyors rendszerindítást, akkor elsőre elindul.
További probléma, ami összefügghet az előbbivel, hogy alvásból, ill. hibernálásból nem tud felébredni a gép, ekkor is fekete kép, majd újraindul.
Driverek frissítve, az eszközkezelőben nincs ismeretlen eszköz, már a rendszert is újratelepítettem tiszta telepítéssel, de ugyanaz. Mi lehet vajon a probléma? Megköszönném, ha valaki tudna megoldást ajánlani, főleg az alvó állapot üzemmód hiányzik. -
#2869 Feltelepítettem valamikor régen a Windows 7-et, valamilyen jelszóval.
Aztán ugye jött a Windows 10 frissítés, ami sok mindent csinál, de a jelszót nem babrálja.
Az áruházból letöltöttem egy programot, ahol is ragaszkodott a microsoft fiókom megadásához. Megadtam. Persze, a jelszava eltér.
Azóta minden indulásnál külön be kell jelentkeznem a microsoft fiókos jelszavammal.
Hogy lehetne:
a: rávenni a Windowst, hogy jegyezze meg ezt a jelszót is
b: rávenni a Windowst, hogy ne akarjon a fiókba belépni
Bármelyik megfelelne :) -
#2868 Steam-en keresztül frissen van telepítve -
#2867 Játék patch-ek fenn vannak? -
#2866 Volna egy kis videó driver gondom.
Játszanék egy régi játékkal (Serious Sam első része), és két hiba van.
Vagy Direct3D-t választok, mikor frankó a kép, de előszeretettel omlik össze a játék, pl amikor mentenék.
Vagy OpenGL-t választok, amikor egyáltalán nem omlik össze a játék, viszont ramaty a kép
A hardware és a driverek rendben kellene hogy legyenek, mert win10 alatt most húztam újra, illetve Win7 alatt a D3D nem omlik össze, az OpenGL nem randa.
Mit lehetne csinálni?
Pl húzzam újra a rendszer, hogy ne Win7-ről legyen upgrade-elve? -
#2865 Sziasztok. Mitől lehet az, hogy két felhasználóval, ha az 9egyikkel jelentkezek be működik normálisan a posta app. A másikkal fogad üzenetet de nem küldi el. Nem találtam beállításbeli eltérést. Illetve a második userrel van olyan app ami eddig elindult mostmár nem (óra).
Egy másik gépen meg szintén második userrel még a posta/naptár sem indul el. Egyik live- os másik Outlook más különbség nincs.. -
#2864 Fogaskerék ikon/fiókok kezelése -
Blum #2863 Feltételezem, hogy most a dedikált VGA-ba van bedugva a monitor. Ha az lekapcsol akkor mégis hogy tervezed használni a gépet? :D
Idle-ben az se eszik sokat amúgy
Utoljára szerkesztette: Blum, 2016.04.03. 12:06:15 -
simonl #2862 Sziasztok, azt be lehet állítani valahol, hogy amikor csak böngésző, office, esetleg levelezőprogramot használok akkor csak a processzorban lévő grafikus kártya működjön és csak a játékok elindításánál induljon a "nagy" VGA?
Köszönöm a türelmes válaszokat, -
#2861 A start menüben vannak ugye a windows alap appok. A Postához hozzáadtam a gmail fiókomat.
Hogy a vérbe lehet beállítani hogy "real time" vagy nagyon sokszor frissítsen minél előbb és hogy jelezze is nekem valahol hogy email jött? Mert jön ,de nem jelzi sehol.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2016.04.02. 23:30:53 -
DonPedro22 #2860 okés köszi -
#2859 Remélhetőleg nem rakott fel semmi inkompatibilis drivert a progi. Nem ajánlott az ilyen driver letöltő alkalmazásokat használni. Inkább el kell látogatni a gyártó oldalára és típus alapján letölteni a legújabb nem BETA drivert és felrakni. -
DonPedro22 #2858 IObit Driver Boostert használok de az nem talált újabb frissítést és a windows update sem -
#2857 Nekem driver gondnak tűnik, frissíteném ha van újabb. -
DonPedro22 #2856 Lenne egy érdekes problémám és bízok benne hogy valaki tud segíteni... pár napja vettem észre hogy ha egy ideig nem csinálok semmit a gépen vagy el kell mennem valamerre és bekapcsolva hagyom a gépet és ezt követően visszaülök elé és nyomok egy jobb egérgombot az asztalon vagy akár egy videó file-on akkor nagyon hosszú ideig nem csinál semmit csak az egér kék karika hogy tölti a cuccot de semmi nem jelenik meg csak 1 sec-re elmegy a kép majd vissza és semmi nem jön be. Vagy az adott mappára írja hogy nem válaszol. És észre vettem hogy ilyenkor a jobb alsó sarokban eltűnik a Realtek HD audió kis ikon valamint a Geforce Experience ikon. Minden más működik böngésző és minden más de ha használom a jobb klikket a gép belassul nem hozza be a jobb klikk menüt és újra kell indítanom a gépet hogy jó legyen. -
Blum #2855 Konkrétan egy komplett Ubuntu userspace kerül bele a rendszerbe, natív bash, gpg, curl, wget támogatással meg a többi jósággal. Még a csomagkezelőt is megkapja, szóval vééééégre nem kell külön CygWin meg egyéb cuccok felpakolásával elrecskázni az időt.
Bővebben -
#2854 A nyárra várható a következő nagy Windows-frissítés az Anniversary Update nevet viseli – utalva a rendszer első születésnapjára –, és a hibajavítások mellett több újdonsággal is szolgál majd.
"Az operációs rendszer ünnepi frissítőcsomagja a toll használatához is további támogatást ad. Ilyen például az a lehetőség, hogy a felhasználó a térképen két pontot kijelölve és összekötve megtudhatja, mekkora a távolság a két pont között, emellett pedig kézzel is lehet majd jegyzetelni a Sticky Notesra is. További újdonság, hogy a Windows 10-ben elérhető lesz a Linux parancssora, intelligensebbé válik a Cortana, a Windows 10 és az Xbox alkalmazásboltját pedig összevonja a Microsoft."
Linux parancssor? -
Rudee #2853 Simán újraindul és tök random, hogy mikor. Laptopról van szó. Régi windowsoknál be lehetett állítani, hogy laptop, de asztali gépként kezelje folyamatos áramellátással. Nem lehet, hogy ilyesmit kéne itt is? Nagyon idegesítő. -
#2852 Kékhalál volt vagy csak simán újraindult a gép? -
#2851 Gondolom driver hiány. A winyót nem látja a rendszer? Lemezkezelőben van betűjele a meghajtónak?
Utoljára szerkesztette: bon, 2016.03.27. 19:11:15 -
piamania #2850 Sziasztok!
A tálca nálam mindig el van rejtve elvileg.Erre is van beállítva.Mégse gördül le, hanem marad fenn.Pedig ki van pipálva, hogy elrejt.Mi lehet a probléma?Köszi -
Rudee #2849 Ez mitől lehet?
-
#2848 Ah pendrive bent maradt es arrol akart bootolni.
Komolyabb gondom akadt most!
Laptop kapott egy SSD-t a HDD helyere, DVD helyere pedig egy caddy-vel betettem a gyari HDD-t. BIOS latja, de a rendszer mar nem! Win 10 telepito sem! Mit tudok tenni?? -
#2847 pl. indító rekord sérülés, javítás módja: link -
#2846 Köszönöm! -
#2845 Én ezt használom. -
#2844 Az mitol van, hogy este kikapcsoltam a laptopot reggel pedig hianyzo BOOTMGR fogad??? -
#2843 Control Panel -> System -> Advanced System Settings -> Hardware fül -> Device Installation Settings -
#2842 Sziasztok!
Arra van valami beépített megoldás hogy egy gombbal/kapcsolóval lehessen váltani a fejhallgató és hangszóró közt?
Köszi! -
#2841 Csak külső progis buherálás van? Anno el lehetett rejteni a 8.1-ben szerintem, itt nem? -
#2840 -
#2839 Nem kell kihúzni -
Bal0924 #2838 Ha az SSD-t újra rakom 10-el. Vagy bármi más oprendszerrel.
Kihúzzam a mellette lévő HDD-ket?
Régebben, mikor 7et telepítettem azt mondták, hogy húzzam le míg telepítem az SSD-t. Miért?
Előnye hátránya? -
#2837 Az ikonok feletti kis négyzeteket, hogy tudom eltüntetni?
-
#2836 #2764 -ben megtalálod a megoldást! -
#2835 A VGA-m nem egy mai darad, de tegnap telepítettem az nvidia oldaláról egy friss 2016 márciusi drivert. (GTX 260)
Erre most a Win10 frissítője mindenáron telepíteni akar egy 2015 novemberi nvidia drivert.
(NVIDIA driver update for NVIDIA GeForce GTX 260)
Hogy lehet ezt kikapcsolni, hogy ezt ne akarja frissíteni? (Hisz ez amit akar az régebbi, mint a mostani.) -
Blum #2834 #2802 után indítsd el rendszergazdaként az MPC-HC-t és a beállításokban mondd meg neki, hogy az összes Video formátumhoz társítsa magát. Így működik nálam is.