6762
-
#3154 Elvileg azon a hardveren amelyen egyszer már aktiválva volt a W10, minden további telepítés automatikusan aktiválva lesz, aktív internetkapcsolat esetén. -
#3153 A másodikra nem biztos, hogy baj, ha nem a válasz, mivel lehet, ha megszokom a win10-et utána már nem akarok visszatérni a win7-hez. Csak jó ilyeneket is tudni.
Az a fontosabb, hogy bár jelenleg nincs asztali PC-m mégis meglegyen az ingyen 'dobozos' win10, mert nem vagyok Matolcsy rokona, és fogamhoz kell verni a garast :)
A win7 pro sem volt túl olcsó, de így már bőven megérte az árát, ha az elsőre igen a válasz. -
#3152 Nem OEM eddig már két külön PC-n is fent volt, és mindkettőn volt aktiválva is. De én most a haverom gépén szeretném aktiválni a win10-et hogy legközelebbi mtelepítésnél járjon az ingyen win10, ha lesz megint PC-m és arra is fel tudjam rakni. Tehát egy másik hardverre raknám föl legközelebb, nem amin most aktiválnám. Akkor nem fog menni?
Vagy csak újra meg kell adnom a kulcsot?
Elnézést ha értetlenkedek, csak úgy meg van ez kavarva, én meg egy egyszerű lélek vagyok :)
És annyi félét olvasok, és szorít a határidő :) -
#3151 Pro esetében (a többi kiadás nem tudom hogy működik, enterprise-on kívül valszeg ugyanígy):
Minden kérdésedre igen a válasz, amennyiben valóban dobozos, tehát nem OEM W7-ed van. W10-hez pedig nem kell kulcs, ha az adott hardveren már aktiválva volt, az első online kapcsolat alkalmával aktiválja a regisztrált hardverazonosító alapján. (Ehhez szükséges, hogy a W7-ről való frissítés során aktív internetkapcsolatod legyen, illetve a további W10 újratelepítése során is)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.07.14. 22:58:23 -
#3150 Én viszont nem mernék mindkét kérdésre igen mondani. Az első ok, mivel dobozos a Windows 7, de másodikra én inkább nemet mondanék, mert úgymod felhasználta a Windows 7 kulcsát 10-re frissítéskor. -
#3149 Köszönöm, végre. Eddig 2 helyen kérdeztem, és nem kaptam érdemi választ.
Ha megtartom akkor az már nem kölcsön hanem einstand.
Meg annyira nem is jó laptop, hogy megérje miatta összeveszni a haverral :) -
howarju #3148 Hi! :-)
Minden kérdésedre: Igen! De a kölcsöngépet tartsd meg magadnak!
Utoljára szerkesztette: howarju, 2016.07.14. 14:43:55 -
#3147 Üdv,
nemsoká leketyeg az ingyenes frissíthetőség, és egy(két) kérdésemre nem találtam még a neten választ, hátha tudtok segíteni.
Van egy dobozos win7-em, nem használom, mert asztali gépem jelenleg épp nincs, a laptopon meg ott az OEM.
Ha én kérek kölcsön egy laptopot, és felrakom ezt a dobozos win7-et, frissítem windows 10-re, aktiválom is, majd leformázom, akkor ezzel el van intézve a dobozos win10? Jövőre fel tudnám rakni egy másik gépre ezzel a serail-al a windows 10-et? Már nem frissítésként nyilván, hanem csinálok egy usb telepítőt, mondjuk.
A másik al-kérdés, hogy megmarad nekem a win 7 is ugyan erre a serial-ra?
-
#3146 Megjöttek az e havi frissítések jó telepítést! -
#3145 Az eszem megáll... Kipróbáltam a mobil hotspot-ot, azaz a mobilnetem továbbosztása a wifiként a laptopnak. és így MEGY a Store-ban a letöltés...
PPPoE netkapcsolatom van. és ezzel nem megy. Az eseménynaplóból azt látom a PPPoE-vel hogyHResult Error code: 0x80072efd hibakódot írt.
Router nincs... Kellene??? Pont WIN10 miatt, mert nem tud bánni vele?? Pff....
Nem értem... windows 8.1-nél semmi gondja nem volt!!! -
#3144 Ezt nem hiszem el... Még mindig nem megy a Store!
Senkinek nincs ötlete hogy mi okozhatja? Tanácstalan vagyok... -
#3143 Whooo! Köszi! Retail az enyém. Akkor én cserélgethetek mindent amit akarok? Volna még kérdésem. Másodjára telepítettem a Win10-et a saját gépemre a második (tiszta!) telepítés után már aktiválva is volt kapásból. Hivatalos win10 image,semmi mókolás rajta. Ezt hogyan csinálta? -
#3142 Meg kell venni a Retail licenszet (2,5x drágább, akárhány gépre telepíthető)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.07.11. 11:42:09 -
#3141 slmgr.vbs /dlv
"Product key channel"
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.07.11. 11:43:06 -
#3140 Anyagminőségben lehet különbség a kábelek közt, de nincs különböző sebességet mutató szabvány itt, külön kiépítés, csatlakozó, stb. Merlin erre értette.
Olcsó, rossz anyagminőségű és drágább, jobb kábelek mindig lesznek.
A SATA2/3 esetén is rossz a rossz minőségű kábel, szerintem 2-nél is észrevetted, ha rossz kábelt használtál.
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2016.07.10. 14:35:43 -
#3139 Vásráláskor írják, de a számlán is szerepel. Egy nem oem Windows 10 pro 80ezer ft-ba, míg az OEM 45ezer ft-ba kerül. -
#3138 NEm a telepíatésen múlik, hogy OEM vagy nem. A vásárlás dönti el, rendszerint ha géppel vagy hardverral együtt veszed a Windows az OEM. -
#3137 Pedig van, én már SSD-nél futottam bele egy kaprcsúbb vékonyabb sata kábelba amitől kékhalálozott a gép, majd kicseréltem egy normál ránézésre is minőségibb kábelra és a problémák száma nulla lett. -
patás #3136 Értem. Hogyan telepítsem fel,hogy ne OEM licenszes legyen? Töltsem le a telepítőlemezét, és tiszta telepítéssel?
-
#3135 Ha már az OEM a kérdés. Hogyan lehet megállapítani,hogy az én Win10-em OEM vagy nem? -
#3134 Alaplapcserével bukod az OEM liszenszet. Ha meg nem OEM Windows-od van, akkor nem számít. -
#3133 Szerintem egy alaplapcserével nem lesz gond a Winnél. -
#3132 Thx. -
#3131 Nem számít, ugyanaz a kábel, nincs gyengébb vagy erősebb jelátvitelű. -
patás #3130 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Jelenleg Windows 7 fut a gépemen, de szeretnék 10-re váltani. Azonban nyár végén alaplapcsere esedékes.
Ha most frissítem a windowst, akkor az csak erre a mostani alaplapra érvényes, ezt több helyen is olvastam már. Miképp lehetne megoldani, hogy az új alaplap behelyezésekor ne kelljen megvásárolnom a Windows 10-et, hanem érvényes legyen/maradjon a frissítés?
Köszönöm a segítséget. -
#3129 A kábel minősége azért számít, nem? Gondolom a SATA 2-höz a gyengébb jelátvitelű kábel is megfelel, a SATA 3-ashoz pedig magasabbak a követelmények. Vagy nem így van? -
#3128 Hosszú távon nem hiszem, hogy szerver hiba lenne. -
#3127 A szürke csatik közül használd valameliyket. -
Piko888 #3126 Köszi az infót.
Ilyen alaplapon van : Alaplap
Gondolom ezzel nem lesz gond a Sata3. -
#3125 Sziasztok! Mi az oka hogy én egyszerűen nem tudok alkalmazásokat telepíteni a Windows Storeból? :( Most először telepítek onnan a WIN10-re, de ahogy rákattintok a Beszerzés/Telepítés gombra pár pillanat után felugrik egy ablak hogy próbálkozzak újra a letöltéssel... Dehát többször is próbáltam, mindig ez jött egymásután... más alkalmazásokkal is ez a szitu. :/
Próbáltam már a wsreset.exe-t is, nem ment eredményre. Az itt lévő megoldásokat is megpróbáltam, semmi...
PPPoe netkapcsolatom van, ESET 9 antivirussal. A Windows Update szolgáltatás fut, a Windows Áruház szolgáltatást elindítottam manuálisan is... DNS ügyfél szintén fut. :/
Ötletek? :(
Lehetséges hogy mégiscsak szerverbeli hiba pillanatilag?
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.07.07. 13:44:01 -
#3124 Nincs olyan, hogy sata3 kábel. Eszközvezérlő van és alaplapi vezérlő. A kábel nem számit. Ha az alaplapod és az SSD is támogat SATA3-at akkor gyorsak leszünk. Ha az egyik vagy egyik sem támogatja, akkor fele olyan gyors lesz az írás/olvasás
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.07.07. 13:30:31 -
Piko888 #3123 Szuper, köszi az infót. Sima sata kábellel lesz bekötve, számít az valamit, hogy nem sata3-as a kábel? -
#3122 nem lesz gond. Csak telepítés előtt bios ban majd állítsd át sata-ról ahci-re (az ssd slotra vonatkozót) a slotot -
Piko888 #3121 SSD-t veszek, arra rakom fel az Win10-et, az új hardvernek számít vagy nem lesz gond a telepítéssel? -
howarju #3120 Hi!
https://driverscollection.com/
ATI RADEON HD4800 V.16.4.1. 318.92MB Win 10. 64 bites.
Nekem sikerült letölteni! :-) -
#3119 Itt van hekkelős vagy működik vagy nem megoldás. A W10 elvileg telepített neked in-box driver-t, ami úgy működik, ahogy.
Célszerű, vagy visszaállnod W8.1 / W7-re, vagy VGA-t cserélned. -
#3118 Nem fog működni. -
howarju #3117 Szia!
Próbáld ki a Windows 8-as drivert Windows 10-re. Általában azt használja! Valószínűleg el is fogadja. -
#3116 Akkor nekem érdemes lenne emiatt visszaváltani 8-ra? Arra még készült driver a VGA-hoz. Létezik, hogy akkor emiatt nem tudtam az AC Chronicles India játékot teljes képernyőn futtatni?
Utoljára szerkesztette: CroftManor, 2016.07.03. 19:20:01 -
#3115 Nem támogatott kártyák (2007-es típusok)
"NOTE: ATI Radeon™ HD 4000/ATI Mobility Radeon™ HD 4000, ATI Radeon™ HD 3000/ATI Mobility Radeon™ HD 3000, and ATI Radeon™ HD 2000/ATI Mobility Radeon™ HD 2000 Series Graphics reached peak performance optimization on October, 2013. No additional driver releases are planned for these products."