6762
  • Doog
    Sziasztok!

Windows 10-re érkező frissítést hogy lehet törölni tiltani?
    Olvastam hogy Home verzió alatt nem lehet ez igaz?
    Nekem egy 40gigás netbook-on van windows10. Minden egyes alkalommal mikor bekapcsolom bedobálja hogy frissítsek de hát nincs annyi szabad helyem.
  • gergely1991
    És ha letöltenéd innen?
  • Ironman2
    Na szép!! Egy kis trükkel továbbra is ingyenes a WIN10:

Vége az ingyenes frissítésnek,de maradt egy kiskapu
  • bon
    igaz, nem oem, hanem retail.
  • Piko888
    Ezek szerint nem OEM-es, igaz?

Név: Windows(R), Professional edition
    Leírás: Windows(R) Operating System, RETAIL channel
    Licenc állapota: Licencelt
    Windows-aktiválási adatok alaphelyzetbe állításainak hátralévő száma: 1001
    Termékváltozat-aktiválási adatok alaphelyzetbe állításainak hátralévő száma: 1001

• howarju
    Hi!
    Command --> slmgr.vbs /dlv
  • Piko888
    Hi!
    Meg tudom nézni valahol, hogy OEM-es windowsom van?
  • scomcomputers
    Köszönöm a játéksáv letiltásához a segítséget,most jöttem rá, hogy nem működik a kereső a registry-ben,lefagy és újraindul a reg.editor.
    Van rá esetleg valami ötlet?
    Köszi!
  • Rudee
    A NOD32 azt írja, hogy pár frissítés elérhető, vélhetően korábbról maradt ki a letöltésük. Szépen ki is listázza. Viszont a windows update semmit sem talál. Hogy lehetne leszedni őket?
  • TBTPumpa
    Igen, olvastam, hogy érkezik valami nagyobb volumenű frissítés augusztus elején, ám addig nem lenne "használható" gépem. És pont kedden érkezik az új Nvidia kártyám, meg a StarCraft 2 új minikampánya is. Windows 8.1-et pedig nem akarok telepíteni, mert arról már nem tudok váltani 10-re ingyen, plusz a DX12 miatt mindenképp kellene a Win 10. De akkor este megpróbálom a tiszta telepítést, aztán majd azt frissítem kedden. Ha lesz új ISO fájl a Microsoft forrásából, azt is letöltöm, aztán megy Pendrive-ra és a későbbiekben majd azt telepítem.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.07.30. 11:17:01
  • bon
    Lehet tisztán telepíteni és aktiválni fogja magát. De én megvárnám az Augusztus 2-öt, akkor jön az első nagy frissítés csomag az Anniversary Update.
  • TBTPumpa
    Tavaly nyáron kipróbáltam a Windows 10 rendszert, akkor több napig használtam, aktiválta is magát, ám nem győzött meg, így visszaváltottam tiszta telepítéssel a Windows 8.1-re. Ám sajnos tegnap este totál ledöglött a Windows 8.1 rendszerem, aztán elgondolkodtam, hogy 1 év után megnézném, miben fejlődött a Windows 10. Tiszta telepítéssel telepítve felismerheti a gépet (tavaly nyáron aktivált licence alapján) - azóta csak a hűtési megoldáson javítottam (gyári CPU hűtő kuka), hardver nem lett cserélve. Vagy ma már csak úgy fogadna a Windows 10 (ingyenes frissítési időszak után), hogy vásároljam meg? Mert akkor várok vele egy nagyobb volumenű hardvercseréig (szeptember-október), aztán megveszem a rendszert is, addig meg marad a Windows 8.1.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2016.07.30. 10:19:44
  • Jude666
    kezdek erre a csodálatos killer networkre gondolni....multkor is bekavart amikor megette a ramomat fokozatosan
  • bon
    Nem, mert a hibás szektort kivonja a forgalomból a rendszer.
    Utoljára szerkesztette: bon, 2016.07.29. 18:58:58
  • kenderes
    Időközben futtattam egy HD Tune-t, ami azt mutatta, hogy van 1 db bad sectorom a hdd Current Pending Sector alatt.
    Lehet, hogy ez az egy bad sector okozza a fagyást?
    Utoljára szerkesztette: kenderes, 2016.07.28. 23:41:04
  • Jude666
    érdekes, most formáztam a vinyót, de a probléma fenn áll
    Megpróbálom akkor másik meghajtóra tölteni, ha az se jó, akkor talán korlátozni a letöltési sebességet
  • r4pt0r
    Nálam folyamatos hang pattogás van ha nagy sebességgel kezdek el tölteni pl torrent, steam, és csak egy újraindítás segít. Sok embernek van ilyen problémája, kipróbáltam mindent amit írtak de semmi nem oldotta meg. :(
  • Jude666
    Most másoltam át pont 35gb fájl-t a rendszerről(ssd) a hdd-re, de nem fagyott ki.
    Viszont ugye a steam alapesetből a hdd-re tölt, és folyton megfagyasztja a windowst :(

Szerk: ha jól emlékszem multkor próbáltam c meghajtóra, tehát a rendszerre is tölteni közvetlenül és akkor is jött a random freeze, tehát szerintem a probléma majdhogynem csak nagy fájlok letöltésekor jelentkezik
    Utoljára szerkesztette: Jude666, 2016.07.28. 21:25:59
  • [HUN]FaTaL
    Leginkább disk hibára gondolnék. Ha nagy fájlokat másolsz a rendszerlemezen akkor nem jelentkezik a probléma?
  • Jude666
    Üdv!
    Már korábban is írtam, hogy a gépem random kifagy.
    Úgy tűnik, hogy az esetek 90%ban a "random fagyást" a letöltés okozza.
    Pontosabban mondva, ha nagyobb fájlokat töltök le, pl. steamen egy nagy játék a gépem egyszerűen megfagy (megáll a kép, az egér nem mozog, néha hang is beakad)
    Mi lehet a gond?

Utoljára szerkesztette: Jude666, 2016.07.28. 20:07:00
  • lck
    Van ott az ablaknál valahol egy fogaskerék ikon is. Abban letiltható az értesítés.
  • bon
    xbox alkalmazásban
  • scomcomputers
    Sziasztok.
    A játék induláskor megjelenő üzenetet, hogy lehet végleg kikapcsolni?

Utoljára szerkesztette: scomcomputers, 2016.07.27. 16:25:51
  • Spencer28
    sziasztok !

Hogyan tudom atallittani a windows 10 tuzfalat nyilvanos halozatrol magan halozat hazirendre? Nemtudom igy kellene legyen ez a beallitas gyarilag ?
  • xxx007
    Sziasztok , mostanában azt vettem észre hogy fagy az explorer és nem tudok rájőnni hogy hw vagy sw hiba lehet e , legtöbbször akkor jelentkezik amikor meghajtókon keresek valamit vagy ha usb-n csatlakoztatok ... fagyás nem tart tovább 15 mp.-nél .... olyankor újratölti az asztalt ... játékok egyéb programok futnak rendesen ...
  • Ironman2
    Kösz!
  • bon
    Hivatalos oldalon találtam:
    "Köszönjük visszajelzésed. Kicsit pontosítanánk Eniko_J válaszát, ugyanis a díjmentes frissítési ajánlat keretében telepített Windows 10 jelen állás szerint, függetlenül a díjmentes Windows 10 frissítésre jogosultságot biztosító Windows 7 vagy Windows 8.1 rendszer licencétől, csak ugyanazon hardveren lesz használható és újratelepíthető.

Ahogy a Végre tudom hajtani a Windows 10 tiszta telepítését a felfrissítés után? című bejegyzésünkben is olvashatsz erről, a Windows 10 aktiválása a hardver ID alapján történik, tehát a díjmentes frissítéssel beszerzett Windows 10 az adott hardverhez kötött.

Mivel esetedben egy komolynak tekinthető hardverváltozás ment végbe, azaz az alaplap került cserére, így az egyedüli megoldást a Windows 8.1 újratelepítése és aktiválása, majd a Windows 10-re történő újbóli felfrissítése jelenti. Ezt követően az új hardver ID alapján már tisztán is újratelepíthető a Windows 10.

Reméljük, tudtunk segíteni és kérjük, jelöld válaszként bejegyzésünket amennyiben a megoldáshoz hozzásegített. Esetleges kérdések esetén a Community keretében pedig továbbra is rendelkezésedre állunk!

Köszönjük!
    Roland_KU"
  • bon
    Memória bővítés nem számít.
  • MerlinW
    Végül is egész múlt héten ez olt a téma, egy oldalt sem kell visszaolvasni.
  • bertino
    én nálam egy olyan fantasztikus helyzet állt elő, hogy a windows 10es gépem, amihez kötve volt a w10, ott az alaplap bekrepált, már el sem indul.

át lehet regisztrálni valahogy azt a kulcsot az uj alaplapba, amit venni fogok bele... ?
  • sadface #3164
    Ha jól tudom nem, csak alaplapcserénél. Bon tutira tudja.
  • howarju
    Meg kellene vizsgálni, hogy milyen billentyű kombináció van hozzárendelve a váltáshoz!
    Lehet, hogy beírás közben azt használod, és attól automatikusan átvált.
  • Bal0924
    Nincs benne angol!!
    Se semmilyen nyelv csak magyar!

Csatoljak hozzá angolt és utána töröljem? Nátha a hülye felfogja hogy nincs szükségem angol billentyűzetre?
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2016.07.16. 23:36:21
  • Ironman2
    hmm,azóta tettem bele még 8 giga ram-ot,az nem számít?
  • sadface #3160
    Azon a gépen ahol upgradeltél, a hardverhez van 'kötve' a kulcs. = akármikor újra tudod pakolni a w10-et.
    Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.07.16. 21:20:27
  • Ironman2
    Kérdés:Amit csináltam win10 lemezt a media creation tools-al,azt az ingyenesség után is fel tudom telepíteni ha már regisztrálva van a windowsom? win 8.1 volt anno beregisztrálva eredetiként,arra lett upradgelve a win10
  • Ic3 m4n
    És persze ha tapasztalt, akkor megoldást kérhetnék? :)
  • Ic3 m4n
    Sziasztok. Csütörtökön frissített a win10t, és azóta egy weblapot se tudok megnyitni, a YouTube és Google kivételével. Valaki tapasztalt még ilyet?

Köszönöm
  • howarju
    Hi!
    Kattints rá jobb gombbal és az alsó sorban"Nyelvi eszköztár bezárása"
    Vagy a "Beállítások" menüjében töröld az angolt!
  • Bal0924
    Hogyan lehet kiirtani a 10ben a billentyűzetnél az angol billentyűzetet?
    Ma 3x megcsinálta hogy írás közben. Átváltott és nem értettem mi a f*szért írok ékezetek helyett, pont, vessző, kettőspont, stb.
    És eddig nem volt kinn a tálcán a billentyűzet beállítás. Erre most ott van