6762
-
#6480 MS account kell a vásárláshoz. Azt nem tudom a fiók állapota számít-e. -
#6479 Mi a probléma vele? Be lehet lépni csak a storeba, én is úgy használom. Ettől még a Windowsba offline fiókkal lépek be. -
#6478 gpedit.msc -
#6477 Sok sikert a Microsoft áruház használatához offline fiókkal. -
Bal0924 #6476 Mindig elfelejtem, hol is találom azt? -
#6475 Lehet a házirendben folyamatos futásra vannak állítva a biztonsági naplózások. Meg kell próbálni letiltani. A Speciális naplórend beállításainál kellene szétnézni. -
#6474 MS fórum szerint vírusirtód / tűzfalad okozza. -
Bal0924 #6473 Sziasztok
Tanács, segítség kellene..
Az eseménynaplóban folyamatosan ezeket írja.
"microsoft windows security auditing"
4799, 4624, 4672, 5379
Óránként több százszor lefut.
Az nem is érdekel ha ezt csinálja, de
RDR2 közben az 5379 minimum 50x lefut (megszámoltam és 50környékén megálltam a számolásában) és kiakasztja a játékot és a viber-t is. Annyira hogy újra kell indítanom a gépet, mert ha utána folytatnám, lefagy a gép és csak egy restart oldja meg. (és a Restart is mindent lenulláz a vindózban, minden beállításom visszaáll alapra.)
Más játékoknál, ami nem ekkora a gépigénye, 1-5FPS-re lemegy a 75ről.
Miért csinálja, hogyan lehet megoldani hogy ne csinálja? -
#6472 Hát ha nem vagy kapcsolódva az internethez akkor igen. Egyébként offline accounttal is ugyanúgy mennek a telemetriák az MS felé, annyi hogy te nem éred el őket távolról. -
Zsombor99 #6471 Én úgy tartom, hogy akkor a legbiztosabb, ha "minden" saját fájl offline érhető el, valamint had én döntsem el, hogy mit viszek át a másik gépemre és mit nem, számítógépes rendszer csak ne szinkronizálgasson helyettem.
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.12.31. 21:51:56 -
#6470 Mert a világ legkényelmesebb dolga, ha több PC-t használsz. Elég bejelentkezned a másik gépen és szinkronizálva lesz mindened (beállítások, email-ek, note-ok, böngésző könyvjelzők, előzmények, stb.)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.31. 00:00:22 -
Solt #6469 Mert én így szeretem... ;) -
Zsombor99 #6468 Miért akarnád online-ra állítani a felhasználói fiókot? Szerintem teljesen felesleges a fiókot online fiókra állítani (online "Microsoft fiók" dologtól feláll a hátamon a szőr csak feleleges vacak), ha lehetséges, akkor maradj az offline felhasználói fiókoknál.
Ha pedig valamit félreértelmeztem, akkor kérlek, pontosíts. -
Solt #6467 Urak,
Régebben a friss telepítésnél létrehoztam egy offline helyi fiókot, majd engedélyeztem a rendszergazda fiókot, átneveztem, a telepítésnél létrehozott helyi fiókot meg töröltem így megvolt a teljes hozzáférés. Viszont, ha jól emlékszem, akkor a rendszergazda fiókot nem lehetett onlinra váltani... ez most is így van? -
#6466 Vegyél 1200 Ft-ért egy retail kulcsot és nem kell többé foglalkoznod az aktiválással.
Home
Pro
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.27. 20:22:12 -
hiper KOCKA #6465 Üdv
Még több mint egy hónap múlva jár le a licenc, de a gép máris zaklat induláskor, hogy aktiváljam a Windowst. De én nem akarom hamarabb aktiválni, csak akkor, ha lejár. Ezt az aktivációs értesítést nem lehet valahogy kikapcsolni? -
#6464 Gondoltam kipróbálom a beépített cuccot, minőséggel nincs is baj, ha jobban testreszabhatóbb lenne még egész jó is lenne. Megnézem ezt a shadowplayt, bár én az experience-t nem szoktam felrakni mellé. -
#6463 Azt nem tudom, de miért nem használod a Shadowplay-t ha 1080-ad van. Az még hardveresen is támogatva van. Vagy ott az OBS. Az Xbox cumó elég fapados. -
#6462 Hello.
Xbox game capture-ral 60 FPS-re van beállítva a felvétel , de mindig ilyen 70- 83 fps közöttivel veszi fel. Ez miért van? Hogy lehetne fixálni a felvételt fix 60-ra ?
Utoljára szerkesztette: Dency, 2020.12.23. 22:20:22 -
lacuska51 #6461 Köszi.
Utoljára szerkesztette: lacuska51, 2020.12.15. 19:30:17 -
#6460 Gépház - Rendszer - Több alkalmazás - Ablakok dokkolása -
lacuska51 #6459 Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Win10 alatt, le lehetne e tiltani hogy egy ablakban futó programot ha kihúzok a képernyő szélére, azt ne rakja ki teljes képernyős módba? (World, Excel munka közben zavaró tud lenni)
Kösz Laci -
#6458 Viszont az NV nem rossz!
Köszi -
#6457 Én nemrég Vandával szoptam egy csomót, a Telekom virtuális asszisztensével. Felhívom őket, mert egy ügyintézőtől akartam kérdezni valamit egy díjcsomaggal kapcsolatban, erre ez a ribi jelentkezik be és csak mindenféle felesleges kérdés és művelet végrehajtása után kapcsolta nekem az ügyintézőt... csak húzta az időmet. Ezért nyírtam ki Cortanát is már az elején, mikor feltelepítettem a Win10-et.
Herótom van már a géphangú botoktól meg a virtuális ügynököktől. -
#6456 Köszi, de ez a narrátor kaki...
Miért nem lehet egyszerűen úgy, hogy amit kijelölök, azt olvassa fel? -
#6455 Jé, egy Kirol:) Itt van hogy lehet léptetni e felolvasót.. Ha nem elég, vannak külső programok, pl NV Access a vakok számára és hasonlók.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.08. 10:28:51 -
#6454 A narrátorral hogyan lehet normális felolvastatni azt, amit akarok?
Megnyitok egy oldalt, hogy felolvassa, erre elkezdni a címsort olvasni, hogy hivatkozás, profil, rss stb.
A szöveget hogy tudom kijelölni neki?
Mert egérrel hiába megyek rá, nem tudom kijelölni.... -
Micsu #6453 vagy jobb klikk starmenü és lemezkezelés, ergo irnod se kell semmit -
#6452 Gondolom még nem jutottak odáig :) Elég lassan megy a control panel átültetése náluk :) -
#6451 Akkor nem bennem van a hiba, hogy nem találtam új módszert, pedig egyre több mindent próbálnak besuvasztani a gépház alá :D
Köszi! -
Zsombor99 #6450 Próbálnak új módszereket kitalálni, de legtöbbször a már jól bevált megoldások működnek a legjobban... -
#6449 Ugyanúgy kell mint 20 éve :) Start menü, beírod disk management vagy partitions
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.02. 17:09:22 -
#6448 Manapság mi a divat, a Windows 10 melyik részében kellene partíciókat kezelni? A Gépházban ránézésre nem találtam semmit, így a jól megszokott Felügyeleti eszközökkel oldottam meg. -
#6447 Köszönöm, ennyiért egy próbát megér! -
#6446 Azt nem tudom, de én 800Ft-ért vettem innen 4db Retail Pro-t és működik mind. Ha meg gond lenne, veszel még egyet :)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.23. 22:42:45 -
#6445 Hali, jogtiszta win10-et szeretnék 2 laptopra. Ez , ennyi pénzért mit várhatok? Köszi -
hiper KOCKA #6444 thx, müxik... -
#6443 Futtatásba: gpedit.msc
Számítógép konfigurációja --> Felügyeleti sablonok --> Rendszer --> Rendszer-visszaállítás
Konfigurálás kikapcsolása: legyen "Nem konfigurált"-ra állítva
Rendszer-visszaállítás kikapcsolása: legyen "Nem konfigurált"-ra állítva -
hiper KOCKA #6442 Én vagyok a rendszergazda, senki más nem használja ezt a gépet, akkor szerintem félrement valami. Hogy lehetne engedélyeztetni? -
#6440 Megy az csak nincs jogod birizgálni. Vagy nem vagy adminisztrátor, vagy a csoportházirendben (gpedit) le van tiltva (ezt írja is a beállítás gomb előtt)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.16. 15:00:13