6762
  • Rockynhooo
    Köszi a tippeket, ilyen dolgokra gondoltam :)
  • hgabi84
    Az ott a reklám helye... :)
  • bon
    Ja és jót mosolyogtam rajta tegnap, hogy még a Windows server 2016-on is reklámozza az Windows 10 alkotói frissítést az Update menüben.
  • bon
    Raknék én minden gépbe SSD-t, de egy nagyobb kapacitású irreálisan drága, pláne egy winyóhoz mérten.
  • bon
    Én továbbra is új garanciális termékek vásárlását javaslom, körültekintően, vagy hozzá értő segítségével. " kb. minden vírust felismer" ilyen nem létezik.
  • bon
    Konkrétan már a Windows update menüben is reklámozzák. Áprilisi frissítő kedd esélyes.
  • hgabi84
    SSD valóban sokat segít - manapság már érdemes minden gépbe - laptop és asztali egyaránt - azt bővíteni. Viszont a jelenlegi CPU-t is kicseréltetheted erősebbre, pl.: ahogy említették i3 vagy i5-re. Bár ez esetenként zsebbenyúlósabb egy ssd-nél - de legalább tudd, hogy maga a laptop tudása nem állt meg a Celeron-nál. :)
    Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.03.16. 08:30:38
  • hgabi84
    "Első gondolatam az volt, hogy win10-ben vannak felesleges dolgok amiket a beállításokban át lehetne állítani, de akkor ez az ötlet elvetve." ->Ne vesd el, nagyon jó gondolat. Tudok jó néhányat. De első körben - mivel a CPU gyengeségéről van szó, a Vezérlőpultban az Energiagazdálkodásnál az itteni kép alapján állítsd Teljesítménycentrikusra a géped. Ezzel ugyan valamivel kevesebb ideig bírja majd a gép akku-ról, de tapasztalataim szerint nem annyira vészes a cserébe kapott nagyobb sebességért. :)

• hgabi84
    Üdv.! " nem is gondoltunk ilyenre, hogy ha most veszünk újonnan egyet akkor lassabb lehet" -> Nem mindig az új a jó - ez a számítástechnikai eszközökön kívül sok mindennel van így. Én például laptopvásárlásnál vagy asztali PC-nél is inkább egy jó állapotú, megbízható forrásból vásárolt használt, de felsőkategóriás gépet javaslok. Ezeket már az új laptopok árának apró töredékéért megvásárolhatjuk alkalom adtán! Laptopból például márkából a DELL-t, szériából pedig a LATITUDE-t javaslom! De hogy a mostani géped gyorsításában is segítsek: Defender helyett például a Bitdefender ingyenes vírusirtóját javaslom, amely sokkal erőforrásbarátibb és a tesztek alapján kb. minden vírust felismer. A Defender teljes kikapcsolásához pedig kövessük ezt a leírást, ahol az is le van írva, hogy miért nem elég szimplán kikapcsolni egy másik vírusirtó feltelepítésével: A Windows 10 rendszer Defender programjának teljes kikapcsolása Sok sikert!
  • Jim Morrison
    https://support.microsoft.com/hu-hu/help/4014001/windows-10-creators-update-coming-soon
  • bon
    Tegnap megérkeztek az e havi frissítések, jó telepítést!
  • bon
    SSD sokat segíthet, régi laptopomon is sokat dobott. Sőt a karácsonyra vásárolt utódja is SSD-s lett, csak az már gyárilag.
  • Rockynhooo
    Na ez rendesen meglepett, akkor a proci lesz a faktor ami miatt érzem, hogy lassabb a gép. Nem hiszem, hogy szoftweresen tudnék bármi gyorsulást elérni :( Azt tanácsolták, vegyek bele ssd-t az talán segít valamit.
    Még idén veszek magamnak is új laptopot, legalább ennyit tanultam az esetből,hogy akkor kérdezek előre, meg utánaolvasok. Barátnő, meg el lesz a dellel, max kicsit megtanulja, hogy kell türelmesnek lenni :D

Köszöntem mégegyszer!
  • bon
    Pedig rengeteg szemetet árulnak, Celeront alapból kerülni kellett volna. Corei3 vagy a felett érdemes venni. Amúgy az itt megtalálható összehasonlítás alapján lassabb az új proci: link
    Windows 7 felejtős, még ha driver lenne is hozzá.
  • Rockynhooo
    Köszi a választ :) A régi proci Pentium Dualcore T4400 2.2GHZ. Az a laptop 6 éves, ezért nem is gondoltunk ilyenre, hogy ha most veszünk újonnan egyet akkor lassabb lehet. No persze megérte volna, előtte utánajárni a dolgoknak, de tényleg nem várok csodát, mert semmi komoly progi nincs futtatva. Ennek ellenére meglepett, hogy windowsban lassabb mint a régi gép.

Első gondolatam az volt, hogy win10-ben vannak felesleges dolgok amiket a beállításokban át lehetne állítani, de akkor ez az ötlet elvetve.

Esetleg egy teljes vinyó formázás és win7 telepítés a 10es helyett? Vagy nincs akkora különbség a kettő oprendszer gépigénye között?
  • bon
    Egész biztosan nem kell semmit kikapcsolni, simán előfordulhat, hogy a régi gép processzora erősebb mint az új gépé, mert szerintem a proci a gyenge láncszem a gépben. Milyen procija volt a régi gépnek?
  • Rockynhooo
    Sziasztok! Tudom nem segítség kérő topik, de windows beállításokkal kapcsolatos valószínűleg a problémám.

Vettem barátnőnek egy új DELL laptopot a következő konfiggal: Intel® Celeron® Processor N3060 (2M Cache, up to 2.48 GHz), 4GB, 1600MHz, DDR3L, 500GB 5400 rpm SATA Hard Drive, Intel® HD Graphics. + Win 10 van rajta alapból.

Nem egy bivaly gép, de csak netre, sulis dolgokra, film nézésre kell, csak úgy mint az előző laptopja ami ennél gyengébb volt és win 7 volt rajta.

A probléma az, hogy az új gép elég lassú a régihez mérve, hiába új és erősebb. Windowsban lasabban nyitja meg a programokat, kattintástól kezdve mindenre lasabban reagál.

A win10 lehet a gond? Esetleg vannak felesleges dolgok amiket ki lehetne kapcsolni windowsban? frissítések stb? Nem vagyok egy hatalmas számítógép zseni, ha tudtok segíteni légyszi csak egyszerű válaszokkal amit én is megértek :D köszönöm!
  • gergely1991
    Ha semmi sem segít, akkor végső elkeseredettségedre készíts egy backup-ot a Redo backup-al majd tedd az új háttértárolódra(szintén a redo backup segítségével).
  • gergely1991
    A gombok valamelyikével előlehetne hozni a boot képernyőt: F5,F9,F12,ESC.Vagy lesd le a "POST képernyőről"(mikor bekapcsolod a gépet, nézz a képernyőre).
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2017.03.12. 19:13:40
  • gergely1991
    Nyisd meg az alkalmazást "Rendszergazdaként" a "jobb egérgomb" segítségével.Aztán próbáld menteni.
    Vagy kapcsold ki a UAC-ot...
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2017.03.12. 19:10:22
  • hgabi84
    A Windows 7 rendszer START-menüjének Windows 10-re varázsolása -> Itt magát a START-gombot is tetszőlegesre cserélheted!
  • bon
    A szín it se akadály, akár 1 percenként változik a rendszer kinézetének színe.
  • Bal0924
    Mert undorító ez az egyszínű "zászló"
    És túl szögletes ez a vacak

A régi lekerített, sok színű volt.
  • bon
    Ja és a RAID 1 a tükör. RAID 0 az összefűzés.
  • bon
    Raid módra állítás kevés lesz, sőt szerintem a rendszer el se fog indulni. Alaplap kézikönyvben úgy látom EZ Tuning Wizard kell hozzá. De majd a RAID módját is ki kell választanod.
  • bon
    Mi a francnak, visszahozni a régi elavult kinézetett és esetleg ezzel még a hibák számát is növelni. Ha kell a régi kinézet, telepítsd fel egy virtuális gépre a régi rendszert és nézegesd.
  • pett3rson
    Sziasztok,

Azoktól kérnék tanácsot akik már csináltak RAID0-át (azaz tükrözést) SSD meghajtókkal. Most állok egy ilyen művelet előtt, jövő héten érkezik a második, ugyanolyan típusú SSD, mint amin most van a rendszerem. Windows 10 pro van felrakva jelenleg. hardverek: ASUS Z170 Pro gaming, I5-6600K, 16 GB memó, nemtom mi érdekes még.

Első kérdésem, hogy amikor berakom az SSD-t és átállítom raid-re a BIOS-ban, akkor vajon fel fogja ismerni mit akarok és automatikusan tükrözni fogja az op.rendszert?

Második: TRIM funkció fog működni így is vagy az valamilyen oknál fogva esetleg nem?
  • hgabi84
    +1 Vagy akár vírus is.
    Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.03.10. 01:02:25
  • Bal0924
    Meglehet változtatni valahogyan a téma, a tálca, az ablakok kinézetét?
    98, XP vagy 7-es kinézetekre.
  • bon
    Persze, számtalan hiba lehet. Rossz driver, nem megfelelő hálózati beállítás, simán megörült a wifi (újraindítás segít), tűzfal beállítás hiba stb.
  • Ryder159
    Sziasztok! Találkozott már valaki olyan problémával, hogy ugyan csatlakozik a Win10-es gép a wifire de mégsincs net. Minden más eszközön működik.
  • bon
    Leállításkor eddig is altatta a szolgáltatásokat, minden gépen így működik. Áramtalanítás, szimplán felesleges és még a beépített gomb elem tönkremenetele esetén a gép beállítása is elvesznek.
  • Bal0924
    Leállításra mentem, semmi másra. Miért ennyire hülye? Eddig nem csinálta.
    "Áramtalanítást hanyagolnám" Miért?
  • bon
    Ebben a biosban nem is fogod látni, túl régi hozzá. Usb-hdd-t kell választani ha jól emlékszem boot-oláshoz.
  • bon
    Pendrive írásvédelmet okozhatja vírus is. Mappa jogosultságot ellenőrizd. Áramtalanítást hanyagolnám. Windows 10 leállításkor hibernálja a szolgáltatásokat, gondolom ezért megy három napja.
  • B@ldrick
    Hard disk boot priority-ben állítsd első helyre miután bedugtad.
  • negist
    Jó reggelt.
    Tegnap készitettem / MediaCreationTool/1 win10 bootpendrive-t. De a bootoláshoz a biosban nem látok pendrivot. Mire kell állítani hogy be bootoljon? Köszi.
  • Bal0924
    Mindenkit szivat a win10..
    A családban ahány gép annyi probléma.
    Nem enged a saját mappámba menteni, kinyitni, törölni...
    Vagy egy Pendrive-ot írásvédetté tesz,.. Nem tudni hogyan s miért. (A Pendirve-on semmi külső gomb nincs, ami csinálhatná..)

De most mást szeretnék kérdezni...

Minden este lekapcsolom a gépet. (kivéve péntek, szombat) Még áramtalanítom is.
    Ma beindítom az AIDA-t és azt mutatja hogy majdnem 3napja megy a gép.
    Mitől van ez? Eddig nem csinálta.
  • wollnerd #3957
    Kiegészítésként még valamit hozzátennék: előfordulhat hogy valamelyik programban esetleg (Akár véletlen kivétellel előfordulhat) nem müködik valamelyik közül: Ctrl+Shit+ vagy inkább az Altgr szokott problémás lenni és nem érzékeli és akkor rossz karakterkód lesz küldve az oprendszernek... Vagy az a program más billkiosztás alapján dolgozik van.
    Ezért jó ha ilyenkor kimásolod valahonnan a jelszód karaktersorait.
    (Letelt az a ki*****tt 5 perc az előző hsz-nek....)
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.03.06. 23:14:40
  • wollnerd #3956
    Ilyenkor megnyitod a Jegyzettömböt pl. (de még elég a Start menü keresőnek a szövegmezője is :D) Ahol már látni fogod a betűket és így leellenőrzöd a jelszavad begépelését (ha jó, át is copy-zhatod :D) BON-nak igaza lehet, velem is megesett már, vagy pl. egy virtuális gépen is. Ilyenkor szoktam alkalmazni a fenti módszert ellenőrzésre. ;)
    Ma már nem tudhat a Windows átverni engem. :) 7-9 év (kocka)tapasztalat lakozik bennem a 98 óta. :)