6762
  • hgabi84
    Eddig is elérhető volt -> Az éjszakai mód aktiválása a Windows 10 rendszeren
    Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.04.06. 19:02:02
  • mtibee
    Az éjszakai mód a tálcán lévő Action Centre-ből - magyarul azt hiszem, Műveletközpontnak hívják - is aktiválható.
  • wantonly
    Van benne éjszakai mód (Gépház - Rendszer - Kijelző).

Otthoni asztali gépemre és a munakelyi laptopomra is feltettem a Creators-t, hibátlan egyenlőre minden.

Tisztán kell feltelepíteni, a frissítéssel mindig csak a gond van.
  • Bal0924
    Feltettem a laptopomra az új frissítést..
    Mintha újra tettem volna a gépet. Minden szar programot visszatett, alapértelmezettre vissza akart tenni mindent..
    Megint minden adatgyűjtési szart ki kellett kapcsolni. - És Windozon belül is ki kell kapcsolni néhány dolgot.. -
    Lassabban indul el az oprendszer.

Nem volt róla szó hogy betesznek egy éjszakai módot? Mármint éjszakai szemkímélő mód. (vagy ez még 1 évvel elfogják húzni?)

A Windows Defender biztonsági központ-ban hogyan lehet kikapcsolni a defendert? (beállítások->valós idejű védelem és a felhőalapú védelem és a minták beküldési engedélyezése..)
  • Jim Morrison
    windows-10-creators-update-here
  • Piko888
    Nekem nem dobja fel, valahogy lehet manuálisan telepíteni?
  • bon
    Na úgy látom megjelent a legújabb 1703-as verziójú Windows 10, ami már a beigért alkotói frissítés.
  • bon
    Modem az ok, de én router-t említettem, ami jó esetben saját (szolgáltatói az általában gagyi vagy gyengusz) Saját esetében már engem terhel a gariztatás vagy a csere.
  • grebber
    Olyat nem játszok :) Modem behal szolgáltatót hivom zokszó nélkül cseréli... igaz 1999 óta mióta van netem talán csak 2 db halt be...

Nekem nem gáz ez a win bekapcsolás után + 30 sec-1 perc várakozás...
    Az hogy be kell mindig pötyögni a jelszót az gázabb volt. Mondjuk a rendszerre nézve nevetséges ,hogy egyik napról a másikra magától elállítódik.
  • bon
    Megoldás, nem kell áramtalanítani. Routerek oprendszerének indulásához kell néhány perc, némelyiknek több másnak kevesebb. Sőt ha a gép hamarabb beindul mint a router dhcp szervere akkor az ip cím kérése is okozhat késlekedést. Amúgy van olyan router a környezetemben, hogy kifejezetten nem ajánlják az áramtalanítását, inkább a szabályos menüből történő leállítást majd utána kihúzni a konnektorból. Ellenkező esetben ha nincs szerencsére az illetőnek lehet egy döglött routere.
  • grebber
    "Nem tudom miért áll fel lassan"
    Mert mire a hálózat kiosztja az IP-t a frissen bekapocslt modemnek az nem 20 másodperc.... Ha nálad gyorsabb akkor szerencsés vagy.
    Ez az SSD előnye gyorsabban jön be a Windows mint hogy ipt kapjon a modem.
    Régen nem volt ilyen gond HDD-vel mert volt 2 perc mire betöltötte a wint....

Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.04.05. 19:41:06
  • bajgunar
    Jaah. Már értem. Én azt hittem, előbb a gépbe megy, majd a modem-be. Nem értelmeztem rendesen a mondatod. Bocsi.
    Mert haver nemrég ezzel szenvedett, hogy a gépbe volt kötve a net, majd a modem-be, s nem ment a wifi, ha nem ment a gép. :D Isteneeem.... Aztán most vett egy modemet, abba dugta net-et, majd arról a gépbe. Most vigyek neki hosszabb utp kábelt, mert rövid amit adtak hozzá. :D
    Hát akkor passz. Nem tudom miért áll fel lassan, miért kér bejelentkezést...
    De ha már találtál, akkor király!
    Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2017.04.05. 19:27:52
  • grebber
    Már találtam rá megoldást az előbb........

"Miért nem a modem-be van kötve közvetlen a net, és úgy megy a gépbe. Akkor sose szakad meg, nem kell h felálljon, és a wifi is megy mindig"

Hol írtam ,hogy nem így van?

Nem akarom hogy leégjen a házunk így ha nem vagyunk otthont a hűtőn kívül mindent kihúzok az áram alól úgy meg ugye nincs net :)
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.04.05. 17:30:17
  • bajgunar
    Miért nem a modem-be van kötve közvetlen a net, és úgy megy a gépbe. Akkor sose szakad meg, nem kell h felálljon, és a wifi is megy mindíg. Miért van fordítva? Vagy nem értem...
    Elvileg a modem-be megy a net. Abba megadod a net előfizetésed adatait és megy is a net. Abból rákötöd annyi gépre amennyire lehet. Megy mindíg. Nem kell azért benyomni a gépet, hogy net legyen. havernál is így volt (idáig), most vett egy normális modem-et, és örül, mint majom a farkának, hogy megy a wifi gép nélkül is. PFf.... Nem is értem, idáig hogy-hogy így használta?. :/
    Bejelentkezésnél meg nyomd be, ok-zd le, majd újra nyomd ki. Lehet visszaáll.
  • grebber
    Senki? Frankó :(
  • grebber
    Megint megától elállítodott ez a fos :(

Anno direkt kikapcsoltam ,hogy ne kérjen a belépéshez semmit. Most tegnap óta úgy kapcsol be a gépe hogy kiírja nem tud csatalakozni a hálózathoz és kéri a win 10 belépéshez a fiók dolgaimat....
    Direkt megnéztem úgy is hogy jó előre bekapcsolom a netet wifin nézem telon van net ( mert mire be szokott tölteni a win 10 addigra még nem áll fell a modem és még kb 30-sec 1 percig nincs net) ,de így sem jó.
    Ötlet ,hol állítodott el valami akármi bármi? (Bejelentkezésnél ugyanúgy az van ami eddig hogy ne kérjen semmit ezért lövésem sincs :(
  • Jani Hun
    Kösszönööm :>
  • bon
    A laptophoz kapott Windows 7 a laptophoz kötődik a Windows 10-re frissítési is. Akadálymentesítő technóligia: link
  • Jani Hun
    hogy érted hogy a laptophoz aktivált windows? A seria szám ittvan a laptopom alján, azzal sem tudnám használni?

"ha valamilyen akadálymentesítő technológiát használsz." - wut mate ?:D
  • bon
    Már jó ideje nem kell a windows 7-et használni a windows 10 telepítése előtt. Természetesen van letölthető Windows 10. pl. link Persze a laptophoz aktivált Windows nem vihető át másik gépre, de máig létezik ingyen beszerezhető Windows 10 a Microsoft-tól, ha valamilyen akadálymentesítő technológiát használsz.
  • Jani Hun
    Srácok, van egy alienware laptopom, melyhez kaptam anno eredeti win7et, és amikor volt a win10 release, beujjitottam a win10re ugye ingyenesen, azota többször ujraraktam már a laptopot, win10re.
    Lassacskán megépül az asztali gépem és a laptop megy a polc tetejére. Valahogy feltudnám telepiteni a win10et az uj gépre, ugy hogy a win7es telepitést kihagynám?(a win7em ELMÉLETILEG alienware edition, bár semmilyen extrát nem tartalmaz, és még nem is próbáltam vele másik gépet ujrarakni.)
    Igényelhető e valamilyen win10 telepitő melyet mondjuk egy pendrive-ra feltudnék rakni, vagy akármilyen adathordozóra?
    Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2017.04.01. 20:03:13
  • bon
    Na persze... a 4TB édes kevés lenne.
  • hgabi84
    Ez egy közismert bug volt, amit az egyik azóta megjelent frissítésben már javított a Microsoft.

Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.03.29. 19:00:50
  • jbl
    Ez letöltötte az egész Microsoftot :)
  • Trucker01
    Köszönöm a válaszokat mindenkinek! :)
  • Trucker01
    A többi már megvan... :D
  • MerlinW
    Semmi szükség rá, automatikus a dolog. Nem hülye az OS, tudja milyen proci van alatta.
  • bajgunar
    Gyorsabb semmiképp nem lesz. Inkább fordítva. ~magokat tilthatsz le, hogy mennyit használjon a rendszer. Alapértelmezetten hagyod, akkor teljesen kihasználja a cpu-t.
    Gyorsítani csak tuning-al lehet. Meg "kitakarítani" a rendszert. Kilőni felesleges folyamatokat. Letiltani háttérben futó, automatikusan induló folyamatokat. Meg venni egy SSD-t.
  • hgabi84
    Ez nem igaz - az op. rendszer alapból a lehető legjobb módon kezeli a processzorokat! Sok weboldal foglalkozik az általad említett "megoldással", ami valójában mindössze tévhit.

A hivatalos válasz itt.
    Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.03.25. 18:12:06
  • Trucker01
    Sziasztok!

Állítólag gyorsabb lesz az oprendszer, ha az msconfig-ban beállítom a processzorok számát a proci maximumára, ez igaz?
    4 magos, 2 szálas proci esetén ez 4, vagy 8?
  • csrolli
    köszönöm a segítséget, megoldódott. üdv
  • gergely1991
    Menj a szolgáltatásokhoz lehetőleg "rendszergazdaként" -az UAC miatt(pl.: win+r,services.msc),keresd meg a Windows Defender-t és kattints a Indításra.
    Amúgy miért kell az, miért nem valami ingyenes 3rd party szoftvert használsz? :)
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2017.03.19. 10:25:36
  • bon
    Na akkor egy Emsisoft Emergency Kit és Malwarebytes Antimalware progik futtatását javaslom, lehet, hogy valami vírus tiltotta le.
  • csrolli
    próbáltam de ugyanaz a bibi. thx
  • csrolli
    én vagyok az, de fingom sincs hogy kell.
  • bon
    Kérd meg a rendszergazdát.
  • hgabi84
    Itt érdemes követni a leírást - a bekapcsolásról is szó van. Szerintem ott lesz számodra a megoldás.
  • hgabi84
    Nagyon szívesen! :)
  • csrolli
    kép
    Utoljára szerkesztette: csrolli, 2017.03.18. 10:24:13
  • csrolli
    hali. a windows defender nem akar vírust keresni, de be se tudom kapcsolni. ez a kép fogad mikor bekapcsolnám.
    valaki segítene? köszi