6762
-
hgabi84 #4035 Eddig is elérhető volt -> Az éjszakai mód aktiválása a Windows 10 rendszeren
Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.04.06. 19:02:02 -
mtibee #4034 Az éjszakai mód a tálcán lévő Action Centre-ből - magyarul azt hiszem, Műveletközpontnak hívják - is aktiválható. -
#4033 Van benne éjszakai mód (Gépház - Rendszer - Kijelző).
Otthoni asztali gépemre és a munakelyi laptopomra is feltettem a Creators-t, hibátlan egyenlőre minden.
Tisztán kell feltelepíteni, a frissítéssel mindig csak a gond van. -
Bal0924 #4032 Feltettem a laptopomra az új frissítést..
Mintha újra tettem volna a gépet. Minden szar programot visszatett, alapértelmezettre vissza akart tenni mindent..
Megint minden adatgyűjtési szart ki kellett kapcsolni. - És Windozon belül is ki kell kapcsolni néhány dolgot.. -
Lassabban indul el az oprendszer.
Nem volt róla szó hogy betesznek egy éjszakai módot? Mármint éjszakai szemkímélő mód. (vagy ez még 1 évvel elfogják húzni?)
A Windows Defender biztonsági központ-ban hogyan lehet kikapcsolni a defendert? (beállítások->valós idejű védelem és a felhőalapú védelem és a minták beküldési engedélyezése..) -
#4031 windows-10-creators-update-here -
Piko888 #4030 Nekem nem dobja fel, valahogy lehet manuálisan telepíteni? -
#4029 Na úgy látom megjelent a legújabb 1703-as verziójú Windows 10, ami már a beigért alkotói frissítés. -
#4028 Modem az ok, de én router-t említettem, ami jó esetben saját (szolgáltatói az általában gagyi vagy gyengusz) Saját esetében már engem terhel a gariztatás vagy a csere. -
#4027 Olyat nem játszok :) Modem behal szolgáltatót hivom zokszó nélkül cseréli... igaz 1999 óta mióta van netem talán csak 2 db halt be...
Nekem nem gáz ez a win bekapcsolás után + 30 sec-1 perc várakozás...
Az hogy be kell mindig pötyögni a jelszót az gázabb volt. Mondjuk a rendszerre nézve nevetséges ,hogy egyik napról a másikra magától elállítódik. -
#4026 Megoldás, nem kell áramtalanítani. Routerek oprendszerének indulásához kell néhány perc, némelyiknek több másnak kevesebb. Sőt ha a gép hamarabb beindul mint a router dhcp szervere akkor az ip cím kérése is okozhat késlekedést. Amúgy van olyan router a környezetemben, hogy kifejezetten nem ajánlják az áramtalanítását, inkább a szabályos menüből történő leállítást majd utána kihúzni a konnektorból. Ellenkező esetben ha nincs szerencsére az illetőnek lehet egy döglött routere. -
#4025 "Nem tudom miért áll fel lassan"
Mert mire a hálózat kiosztja az IP-t a frissen bekapocslt modemnek az nem 20 másodperc.... Ha nálad gyorsabb akkor szerencsés vagy.
Ez az SSD előnye gyorsabban jön be a Windows mint hogy ipt kapjon a modem.
Régen nem volt ilyen gond HDD-vel mert volt 2 perc mire betöltötte a wint....
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.04.05. 19:41:06 -
#4024 Jaah. Már értem. Én azt hittem, előbb a gépbe megy, majd a modem-be. Nem értelmeztem rendesen a mondatod. Bocsi.
Mert haver nemrég ezzel szenvedett, hogy a gépbe volt kötve a net, majd a modem-be, s nem ment a wifi, ha nem ment a gép. :D Isteneeem.... Aztán most vett egy modemet, abba dugta net-et, majd arról a gépbe. Most vigyek neki hosszabb utp kábelt, mert rövid amit adtak hozzá. :D
Hát akkor passz. Nem tudom miért áll fel lassan, miért kér bejelentkezést...
De ha már találtál, akkor király!
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2017.04.05. 19:27:52 -
#4023 Már találtam rá megoldást az előbb........
"Miért nem a modem-be van kötve közvetlen a net, és úgy megy a gépbe. Akkor sose szakad meg, nem kell h felálljon, és a wifi is megy mindig"
Hol írtam ,hogy nem így van?
Nem akarom hogy leégjen a házunk így ha nem vagyunk otthont a hűtőn kívül mindent kihúzok az áram alól úgy meg ugye nincs net :)
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.04.05. 17:30:17 -
#4022 Miért nem a modem-be van kötve közvetlen a net, és úgy megy a gépbe. Akkor sose szakad meg, nem kell h felálljon, és a wifi is megy mindíg. Miért van fordítva? Vagy nem értem...
Elvileg a modem-be megy a net. Abba megadod a net előfizetésed adatait és megy is a net. Abból rákötöd annyi gépre amennyire lehet. Megy mindíg. Nem kell azért benyomni a gépet, hogy net legyen. havernál is így volt (idáig), most vett egy normális modem-et, és örül, mint majom a farkának, hogy megy a wifi gép nélkül is. PFf.... Nem is értem, idáig hogy-hogy így használta?. :/
Bejelentkezésnél meg nyomd be, ok-zd le, majd újra nyomd ki. Lehet visszaáll. -
#4021 Senki? Frankó :( -
#4020 Megint megától elállítodott ez a fos :(
Anno direkt kikapcsoltam ,hogy ne kérjen a belépéshez semmit. Most tegnap óta úgy kapcsol be a gépe hogy kiírja nem tud csatalakozni a hálózathoz és kéri a win 10 belépéshez a fiók dolgaimat....
Direkt megnéztem úgy is hogy jó előre bekapcsolom a netet wifin nézem telon van net ( mert mire be szokott tölteni a win 10 addigra még nem áll fell a modem és még kb 30-sec 1 percig nincs net) ,de így sem jó.
Ötlet ,hol állítodott el valami akármi bármi? (Bejelentkezésnél ugyanúgy az van ami eddig hogy ne kérjen semmit ezért lövésem sincs :( -
#4019 Kösszönööm :> -
#4018 A laptophoz kapott Windows 7 a laptophoz kötődik a Windows 10-re frissítési is. Akadálymentesítő technóligia: link -
#4017 hogy érted hogy a laptophoz aktivált windows? A seria szám ittvan a laptopom alján, azzal sem tudnám használni?
"ha valamilyen akadálymentesítő technológiát használsz." - wut mate ?:D -
#4016 Már jó ideje nem kell a windows 7-et használni a windows 10 telepítése előtt. Természetesen van letölthető Windows 10. pl. link Persze a laptophoz aktivált Windows nem vihető át másik gépre, de máig létezik ingyen beszerezhető Windows 10 a Microsoft-tól, ha valamilyen akadálymentesítő technológiát használsz. -
#4015 Srácok, van egy alienware laptopom, melyhez kaptam anno eredeti win7et, és amikor volt a win10 release, beujjitottam a win10re ugye ingyenesen, azota többször ujraraktam már a laptopot, win10re.
Lassacskán megépül az asztali gépem és a laptop megy a polc tetejére. Valahogy feltudnám telepiteni a win10et az uj gépre, ugy hogy a win7es telepitést kihagynám?(a win7em ELMÉLETILEG alienware edition, bár semmilyen extrát nem tartalmaz, és még nem is próbáltam vele másik gépet ujrarakni.)
Igényelhető e valamilyen win10 telepitő melyet mondjuk egy pendrive-ra feltudnék rakni, vagy akármilyen adathordozóra?
Utoljára szerkesztette: Jani Hun, 2017.04.01. 20:03:13 -
#4014 Na persze... a 4TB édes kevés lenne. -
hgabi84 #4013 Ez egy közismert bug volt, amit az egyik azóta megjelent frissítésben már javított a Microsoft.
Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.03.29. 19:00:50 -
jbl #4012 Ez letöltötte az egész Microsoftot :)
-
Trucker01 #4011 Köszönöm a válaszokat mindenkinek! :) -
Trucker01 #4010 A többi már megvan... :D -
#4009 Semmi szükség rá, automatikus a dolog. Nem hülye az OS, tudja milyen proci van alatta. -
#4008 Gyorsabb semmiképp nem lesz. Inkább fordítva. ~magokat tilthatsz le, hogy mennyit használjon a rendszer. Alapértelmezetten hagyod, akkor teljesen kihasználja a cpu-t.
Gyorsítani csak tuning-al lehet. Meg "kitakarítani" a rendszert. Kilőni felesleges folyamatokat. Letiltani háttérben futó, automatikusan induló folyamatokat. Meg venni egy SSD-t. -
hgabi84 #4007 Ez nem igaz - az op. rendszer alapból a lehető legjobb módon kezeli a processzorokat! Sok weboldal foglalkozik az általad említett "megoldással", ami valójában mindössze tévhit.
A hivatalos válasz itt.
Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.03.25. 18:12:06 -
Trucker01 #4006 Sziasztok!
Állítólag gyorsabb lesz az oprendszer, ha az msconfig-ban beállítom a processzorok számát a proci maximumára, ez igaz?
4 magos, 2 szálas proci esetén ez 4, vagy 8? -
#4005 köszönöm a segítséget, megoldódott. üdv -
#4004 Menj a szolgáltatásokhoz lehetőleg "rendszergazdaként" -az UAC miatt(pl.: win+r,services.msc),keresd meg a Windows Defender-t és kattints a Indításra.
Amúgy miért kell az, miért nem valami ingyenes 3rd party szoftvert használsz? :)
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2017.03.19. 10:25:36 -
#4003 Na akkor egy Emsisoft Emergency Kit és Malwarebytes Antimalware progik futtatását javaslom, lehet, hogy valami vírus tiltotta le. -
#4002 próbáltam de ugyanaz a bibi. thx -
#4001 én vagyok az, de fingom sincs hogy kell. -
#4000 Kérd meg a rendszergazdát. -
hgabi84 #3999 Itt érdemes követni a leírást - a bekapcsolásról is szó van. Szerintem ott lesz számodra a megoldás. -
hgabi84 #3998 Nagyon szívesen! :) -
#3997 kép
Utoljára szerkesztette: csrolli, 2017.03.18. 10:24:13 -
#3996 hali. a windows defender nem akar vírust keresni, de be se tudom kapcsolni. ez a kép fogad mikor bekapcsolnám.
valaki segítene? köszi