6762
  • MerlinW
    Altatásnál előfordult mindig. Ki kell kapcsolni vagy hibernálni. Mióta SSD-k világában élünk én kikapcsolom. Kb ugyanannyi idő alatt feláll a rendszer, azon a +5mp-en nem múlik semmi.
  • bon
    Nekem a munkahelyi gépem játsza el a bekapcsolást minden hétvégén és hétfőn bekapcsolva fogad, hétközbe nem, amióta Windows 10 van rajta azóta csinálja, még nem tudtam rájönni, hogy mi okozza, mondjuk nagy energiát se fektettem bele.
  • ACE
    Egy hozzá nem értő user nem akad ki egy random bekapcsolástól. Kikapcsolja és megy minden tovább mintha mi sem történt volna. Nekem sleep után rendszeresen újraindul a gép. Én sem vagyok hülye a gépekhez, de nem akadok ki rajta, mert nincs kedvem újrahúzni a gépet, és az sem biztos hogy nem hw gond miatt csinálja. (elég régi gép) Szóval le**arom.
  • Jim Morrison
    az én gépeim is random bekapcsolnak néha ugyanúgy.
  • bajgunar
    Már rájöttél...

Köv.:
    Hajnalban ~3 körül bekapcsolt a gép!!! :D Nem ám akárhogy. Csak beindult. Monitor NEM, csak a gép! Bill, vga világított, ventik mentek. De semmi több. Majd ~1 óra mulva kikapcsolt.
    Eseménynaplóban SEMMI !!!
    Most délután ~bekapcsol"nám" (egérre kattintással). Erre semmi. Világít egér, bill. És semmi. Power gombbal beindult. Nah restart, ki-bejelentkezés, alvóba raktam ~2x is, aztán megint. Most hazajöttem, ébresztettem, most meg megy.
    Pff. Nah ezek az anomáliák mik voltak? Fura... :/ Ezt most nem tudom megfejteni. Miért ment magától hajnalban? Utána meg délelőtt, délután meg semmi baja....
    Eddig ilyet nem csinált! A gép nem vírusos. Egér ébresztheti a gépet. Más minden tiltva van. Alvás engedélyezve van, hibernálás nem. Hardverek (tudtommal eddig) hibátlanok. Low se vagyok a géphez, op-hoz.
    Vannak érdekességei ennek a rádkényszerítünkakkorishakellhanem VR, 3Dscan, Holo (az emberek ~99%-a nem használja).. Game mode, Defender... windowsfrissítésnek.
    Imádom, mikor ilyenek történnek. Rádkényszerítik, szívsz is vele, és még hibás is... Egy hozzá nem naon értő ~mezei user mit csinál ilyenkor? Újrahúzza op-ot? Hív egy "szakit"? Istenem...
    Én is "szívtam" vele, de nem akadtam el. Tudtam mit csináljak, megoldottam 5 perc alatt. De miért??? Nincs elmókolva a win, nincs megbuherálva, nincs fennt semmi csodatisztító program, nincs tuningolva, nincs elállítgatva. Akkor miért szopok azzal, hogy restartolok és nem tölt be a kezdőképernyő?? Se elsőre, se ötödjére... És meg kell oldanom csökkentett módba. Nem értem.
    Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2017.04.13. 20:33:29
  • bajgunar
    ;)
    Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2017.04.13. 20:16:54
  • Jim Morrison
    :( eleg gyakran hasznalom. Nem jo hir
  • S8DJ
    És update után bassza meg tényleg kiiktatták....
  • bon
    Egyre több funkció átkerül a gépházba így nem csoda
  • bon
    már nem
  • bon
    A defender biztonsági központot ne keverd a virusírtóval. a Vírus kergető része tiltható, nálam se üzemel a többi meg elfér pláne, hogy csak összegyűjtötték egy ablakba a több különálló komponenst.
  • S8DJ
    Start menüre jobb gomb és megtalálod.
  • bon
    Én már futottam bele probléma (nem alkotói frissítésnél), ritkán de futottam
  • bajgunar
    Start menüből eltűnt a vezérlőpult. Azt sehol se találom, csak kereséssel....
    God Mode ikon neve is eltűnt. Névtelen ikon lett.
  • bajgunar
    Nekem is ~fura telepítés volt...
    Simán felment, ment is win, tök jó, hurrááá. Erre kijelentkezés, majd be, stb... Majd újraindítás! És itt betöltés előtt megállt a tudomány! Fekete képernyő, forgó pontok és semmi. Bill progi megy, aura rgb megy, ergo totál megy a gép, néha homokóra bevillan, de semmi több. Töltőképernyő és ott áll! Nincs se asztal se tálca, se ctrl alt del, se csempék, semmi!!!... PFf. Fasza.
    Megoldás?
    Betöltés közben (~ félúton) reset gomb a gépen! Ezt 2x is! Errebejön win javítás! Itt kikeresed az: Indítás csökkentett módban-t. Bejön a win. Újra telepíted a vga driver-t! Restart. És tádám! Betölti magát! PFf. Istenem...
    Erre ráerőltetve a Defender....
    Ezt már gpedit.msc-ből se lehet kinyomni. Annyi bejegyzése van. (de ha valaki tud rá megoldást megírhatná)
    Annyit tudtam tenni, hogy eltüntettem a parancsikont a tálcáról.
    ctrl alt del, feladatkezelő, indítás és itt kinyomod a defender notification icon -t.
    Hiába kapcsolod ki defendet, az x idő után újraindul. Ezt már totál beleírták win-be. Kikapcsolhatatlan, törölhetetlen lett...
  • MerlinW
    Miért kellene tiszta telepítés? Rolling disztro lényege, hogy ne kelljen. Nálam semmi gond nem volt egyik upgrade-el sem.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.04.12. 22:48:18
  • Bal0924
    Annak az iso-ját hol találom?
    Már fent van, letudom tölteni a MediaCreationTool segítségével?
  • bon
    Nem tudni, hogy meddig kell várni. A legcélszerűbb a tiszta telepítés lenne.
  • Bal0924
    Aki megvárná az update-es nagy frissítést, meddig kellene várni?
    Célszerűbb inkább a manuális frissítés?
  • scomcomputers
    Köszi..közben megvan már jön is lefelé...
  • bon
    MSDN-ről van.
  • bon
    Az nem ISO-t tölt le, viszont képes iso-t készíteni.
  • Malakai
    Media Creation Tool nem azt tölti le?
  • scomcomputers
    Honnan a hivatalos iso,nekem is jobb lenne...?
  • bon
    Én már túl vagyok rajta több gépen is, hivatalos iso-k is megvannak már.
  • mtibee
    Sziasztok!

Szerintetek az miért lehet, hogy a 1703-as Windows 10 telepítője nem indul el a pendrájvról? Annyit képes csinálni, hogy miután lenyomtam a gombot, hogy USB-ről induljon a telepítés, kirak egy kék logót, és nem történik semmi. Próbáltam 3 féle verziót is a Creators Update-ből, de egyik sem ment, mind elakadt a logó megjelenítésénél. Elképzelhető, hogy valami hardver nem tetszik neki? (Egy 4 magos gépről van szó, viszont van benne egy több mint 10 éves Leadtek TV tuner, amire szükségünk van, tehát nem akarom kivenni. Ja, és az én gépemen, ami korszerűbb, gond nélkül elindul mindegyik... Sajnos DVD-ről nem tudom telepíteni, mert megdöglött a meghajtó...) Van valakinek tippje, hogy mi lehet a gond?

Köszi:
    M. Tibor
  • ACE
    https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10

Innen elvileg azonnal telepíthető...
  • bon
    Megjöttek az e havi frissítések, jó telepítést! Mától válik elérhetővé az Akkotói frissítés is. Az új verzió szám 1703 lesz. Állítólag hullámokban érkezik a frissítés.
  • scomcomputers
    Köszi...megpróbálom...az alkotói frissítést feltettem de még rosszabb lett....
  • bon
    Talán ez segít: link
    Amúgy lehet, hogy a holnap érkező alkotói frissítés is helyrehozza.
  • scomcomputers
    Sziasztok.....
    Segítsetek nekem,pár napja ez van ,nem tudok semmit letölteni a store-ból,és nem is frissít,mi lehet a gond?
    A rendszer maga frissít csak ez nem jó...
  • MerlinW
    Hmm. Xonar U7-el nem megy. Lehet vissza kell raknom az Xtreme Gamer-t nekem is...:/
  • TomBond
    Van egy TP-Link routerre kötött lézernyomtató, ami eddig tökéletesen működött több géppel is. Mióta feltettem a Creators Update-et azóta viszont egyik gépről sem tudok nyomtatni vele. Hiába telepítem újra a router által kiadott nyomtató szervert is, és a nyomtatót is. Ha direktbe kötöm a nyomtatót az USB portra akkor hibátlan, de a routeren keresztül nem akar dolgozni.
  • bon
    Nekem megy az optikán az 5.1, most direkt kipróbáltam.
  • MerlinW
    Creative-ból kivették a DDL támogatást. Viszlát optikain 5.1...
  • hgabi84
    Simán sötét téma, de mégis a legtöbb weboldal Night Mode-ként emlegeti. Pl.: "Fortunately, Microsoft has taken care of this problem in the Windows 10 PCs and has pushed Night Mode aka dark theme in Windows Anniversary update." Továbbá egyrészt azért a 3rd party app, mivel korábban még nem létezett alapból a Windows-okban az Iris-hez hasonló funkció. Vagy tévedek? Másodszor pedig azért, mivel sok esetben a 3rd party programok jobbak, mint a gyáriak. Persze tisztelet a kivételnek!
  • bon
    Akkor is amit linkeltél az nem éjszakai mód, simán sötét téma. Amúgy minek egy harmadik féltől származó program (ami még 1-es verziót se érte el, erősen béta) amikor van beépítve?
  • hgabi84
    Itt eddig éjszakai módról volt szó, én is ahhoz szóltam hozzá. Amiről te írsz, az a Night Light - ami szerintem nagyjából ki is váltható ezzel.
  • bon
    Mert újra is raktam, vagyis teljes rendszer frissítést csinált, de ez eddig is így volt semmi meglepő nem volt benne.
  • bon
    Ez nem az éjszakai mód, csak sőt mód. Éjszaki más.