6762
-
#4235 Létezik usb-s hangkártya is. link -
#4234 Laptopon nem nagyon lesz hangkártyacsere, ha integrált ;)
Új laptop sem lesz, mert rosszabul élünk, mint 8 éve.
És egyik nap sem tudom használni, problémák nélkül, mert nem csak egy dologra használom, és valami éppen biztos megint nem úgy fog működni, mint az előző nap. Ez az amit nem értek. Olyan mintha más is használná mikor nem látom, és állítgatna ezt-azt, de ez kizárható.
Pont úgy működik mint egy early access játék, amin minden nap kalapálnak valamit, és minden nap más. Eltűnik egy varázslat, vagy kicserélnek ezt azt a textúráknál és leesik az fps.
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.05.17. 18:47:10 -
#4233 Ez driver hiba lesz, én belefutottam olyanba, hogy laptop esetén a fényerő csökkentés növelte a fényerőt majd a növelés csökkentette, ezzel párhuzamosan a wifi 1mbit-wl kapcsolódott a routerhez ami két méterre volt a géptől. Újraindítása megjavult, leállításra mindig előjött a hiba. Némi keresgélés után kiderült, hogy a csodás Ralink drivert fejlesztők tudnak a jelenségről már két éve, csak éppen már nincs támogatás. Megoldás régebbi driver felrakása volt és a driver frissítés letiltása a megoldás. Ez a jelenség egy friss telepítés után jött elő, korábban nem okozott ilyen súlyos problémát. Egyedül a néha lassabb netre panaszkodott a tulaj. Na ez se a Windows 10 hibája volt. Ralink, Atheros wifi-ktől már a hideg ráz ki olcsó szarok. -
#4232 Szerintem a hangtól már elbúcsúzhatsz. Fejleszteni kell a gépen, én is nemrég hangkártyát cseréltem, mert hiába volt hu de jó, ha driver frissítés már több éve nem történt és egyre több volt vele a gond.
Az early access demo egy vicc, munkára is használjuk, problémák nélkül. A lényeg, hogy a felhasználónak nincs rendszergazda joga így nem tudja elcseszni a rendszert. Iskolába dolgozom, nagyon sok user error-al találkozom amit a rendszerre fognak és nem a rendszer hibája. Már előre félek a holnapi info érettségitől amikor a felkészítő tanár a következőt írja a holnap vizsgázó tanulókról: "2-3-at leszámítva, ultra gyenge brigád lesz..." -
Bal0924 #4231 Az alkotói frissítés teljesen behülyítette a laptopomat!!
Nem hajlandó a fényerőt lejjebb/feljebb venni amikor a billentyűzeten akarom átállítani
Be van állítva hogy mit csináljon mikor lehajtom a laptopot, lehajtottam 5perc után visszatérek a laptophoz még mindig megy!!
Mikor adják már ki rendesen a win10-et vagy az utódját!
Win10= Vista 2.0!!!!! -
#4230 Olyan ez a windows 10, mint valami early access demo, ha az ember nem csak családi képek nézegetésére használja a számítógépét internet nélkül, és arra is csak minden nagyobb családi ünnepen kapcsolja be, akkor mindig jön valami amin gondolkodhat, mégis miért van.
Egyik nap így működik valami, másik nap úgy, néha meg sehogy. Vagy miért nem működik simán az ami másnál meg igen.
Rájönni nem lehet mi változott, mi az ok, lehet tényleg a frissítések kavarnak be mindig másképp.
Minden bekapcsolás egy előre nem látható módon működő programhalmaz lesz. Egy XP-nél az ember ilyenkor már elkezdett gyanakodni, nem-e rágja valami a rendszert, de a 10-nél úgy tűnik ez a normális.
Kivéve hogy továbbra sincs hang, ez az egy nem változik random módon :)
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.05.17. 13:59:27 -
#4229 Wallpaper Engine
vagy
video wallpaper
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.05.16. 23:37:43 -
#4228 A jelenség alapján nézd meg a kivetítés opciót a műveleti központnál, szerintem szimplán át kell állítani pl kiterjesztésre. Esetleg a képfrissítést is érdemes megnézni a vga-nál. Na meg persze vga driver frissítés.
Utoljára szerkesztette: bon, 2017.05.16. 20:55:05 -
Borg #4227 Hagyjuk már, ha észlelnél se mondhatnád el :D -
undY1ng #4226 Írtam is másik topikba, de nem igazán adtak rá segítséget. Nekem a KB4019472 nevű legutóbbi frissítés szintén belassított valamit és szétcseszte a kapcsolatot a gép és tv között..... Jelenleg kikapcsol a monitorom ha átdugom rá és eddig tökéletesen működött. -
#4225 Azt hinném, hogy tudod, hogy mit rakott fel, ha már csomó szarként emlegeted. Én pl. a Paint 3D-re emlékszem mint új progi. Amúgy némi ismertető: link link2
Én eddig kb 10 gépre raktam fel és nem észleltem lassúlást.
Utoljára szerkesztette: bon, 2017.05.16. 17:35:57 -
Ironman2 #4224 Tök jó,megint felrakott a win10 egy csomó szart amit nem használ az ember,ráadásul be is lassult a rendszerem.Mi volt ez a funkciófrissítés? -
Solt #4223 Azt hittem valaki vagy valami garázdálkodik a gépen... :) Újraindítottam, azóta nem volt "gond". -
undY1ng #4222 "Bár ez egy másik jelenség, de mivel másik szobában van a TV, ezért 15 méteres HDMI kábelem van a tévéhez, amin megjelenik ez a piros szemcsés dolog és olvastam, hogy ez a túl hosszú kábel miatt lehet. Erre pedig a megoldás az volt, hogy a videókártya szín bitjét lejjebb kellett venni és már jó lett, amit még az AMD-nél megtaláltam, de már Nvidia-m van és az istenért se találom, hogy hol lehet átállítani ezt... Valaki esetleg?"
Erre valaki tudna? -
#4221 Csak a 'képbeviteli' eszközök használják ezt a szolgáltatást, lehet kicsit fölébredt és átfordult a másik oldalára majd tovább aludt.
Vagy egy másik program kereste meg, van-e csatlakoztatva épp ilyen eszköz.
De vannak itt nálam többet tudók is.
Én mondjuk nem dugom be állandóra a szkennert, nincs fölös USB luk. -
Solt #4220 Egy multifunkciós Canon van csatlakoztatva a géphez, de alvó módban volt. Onnan vettem észre, hogy valami nem stimmel, hogy hangosabb lett a CPU hűtő. -
#4219 Szkenner vagy fényképezőgép, nagy fájlméretű/felbontású képpel. -
Solt #4218 Urak,
Ez mi lehet? LINK
16%-n tekerte a 4770K-t folyamatosan, plusz volt egy 43 MB/s-s lemezhasználat! -
hgabi84 #4217 https://www.push-entertainment.com/ -
#4216 Nagyon nem szokványos a bal és jobb csatorna felcserélése, mert így pont fordítva szólna minden. Amúgy legegyszerűbb megoldás a füles kábelének meghosszabbítása. -
#4215 Kösz! Hogy erre nem gondoltam!
Ja! De...
Viccet félretéve. Tönkrement a fülesem, most egy olyan van, aminek a vezetéke, az előlapi csatlakozótól épp a fülemig ér... De a másik oldaliig már nem ér el... És a másik oldalra sem tudom áttenni a gépet, ott ugyanis szekrény része van az asztalnak.
Egyéb, lehetőleg szoftveres ötlete valakinek? Nem igaz, hogy ez 2017-ben probléma lehet...
-
undY1ng #4214 ??? -
#4213 Cseréld meg magát a hangszórót. -
#4212 Elég az automatikus frissítés. -
#4211 Valahol fel lehet cserélni a hangszóróknál a jobbat a ballal? Nem találtam ilyen beállítást, sem a realtek HD audió vezérlőben, sem a "gyári" win10 menüjében... Valaki tud segíteni?
-
mtibee #4210 Sziasztok!
Gondolom, mindenki hallott a WannaCry zsarolóvírusról. Nekem csak egy olyan kérdésem lenne, hogy a Windows 10 automatikus frissítésével is védett lesz-e a gépem, vagy külön kell valamit telepíteni?
Köszi:
M. Tibor -
#4209 Sehogy, úgy látom ezek youtube videók -
Igazember #4208
0:26 nál van egy nagyon gyönyörű szép univerzumos mozgó vido háttérkép beállítva a win 10-be. Hogy tudom ezt beállítani én is? Köszi -
#4207 thanks :) -
hgabi84 #4206 Van más megoldás is. Próbáld meg nem Windows 10 rendszerből letölteni a hivatalos weboldalról - pl.: Linux, macOS. Én így az alábbi linkeket kaptam:
32 bit iso
64 bit iso
:)
Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.05.12. 18:33:38 -
#4205 Alkalmazásra jobb egérgomb>Futtatás rendszergazdaként? -
#4204 Tényleg nincs más megoldás ISO képfájl letöltésére csak ez a alkalmazás? Ugye ez nem kér kódot?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Csupán tesztelgetésekre -
Bal0924 #4203 Benéztem a Biosba és.....
Ha most állítgatok a security boot-ba.
Újra kell telepítenem a Windows-t?
Most a biosban a Security boot mode, customized-re van állítva.
ha át akarom tenni Standard-ra, akkor azt kérdezi hogy "press 'yes' to install factory default keys"
Mit akar telepíteni? hagyjam neki?
(minden szalmaszálba belekapaszkodom, kipróbálom...)
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2017.05.10. 22:12:03 -
Bal0924 #4202 Több helyen olvastam hogy Win10 telepítésnél ki kell kapcsolni a Secure Mode és telepítés után vissza.
Miért?
Mi van ha nem csinálom? és ha igen.
Lehet ez a gondom?
Az én szívem nem nyugodt, mert amit felveszek a TV-ből az nézhetetlen.
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2017.05.10. 21:40:20 -
#4201 Ezt megértem, én se kaptam még sehol olyan választ ami segített volna bármely fölmerült hibánál :)
Én is ebben a bizonytalanságban vagyok, hogy vajon mit nem tudok amit tudnom kéne, hogy magamtól is meg tudjam oldani. de tekintve, hogy fórumokon keresztül sem tudom megoldani könnyebb a szívem :)
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.05.10. 20:22:19 -
Bal0924 #4200 Tudom, de eddig nem kaptam olyan választ, ami kielégítené a 10 hibáját...
Nem tudom mit állítok el vagy mit nem állítok be.... -
undY1ng #4199 Üdv! Éjjel jött egy KB4019472 nevű frissítés, ami először azt hittem, hogy hazavágta a monitoromat. Rá van kötve a tévére HDMI-m keresztül a gép, aztán kihúztam és újraindítás után jó lett. Nem vágom, hogy mitől. Bár ez egy másik jelenség, de mivel másik szobában van a TV, ezért 15 méteres HDMI kábelem van a tévéhez, amin megjelenik ez a piros szemcsés dolog és olvastam, hogy ez a túl hosszú kábel miatt lehet. Erre pedig a megoldás az volt, hogy a videókártya szín bitjét lejjebb kellett venni és már jó lett, amit még az AMD-nél megtaláltam, de már Nvidia-m van és az istenért se találom, hogy hol lehet átállítani ezt... Valaki esetleg? -
#4198 Van valami móka arra, hogy a szemkimélő mód ne legyen bekapcsolva mikor bekapcsol a gép? Gépházban ki van kapcsolva, műveletközpontban először be majd ki kell kapcsolnom, hogy ne legyen. Nem találok orvoslást erre a problémára :( -
#4197 User error. -
#4196 Lehet, hogy elgondolkodnék, hogy nem is a rendszerben van a gond...