6762
-
#4275 Ezért nem értem mert ha merülne attól nem begyorsulna, sztem vagy az automata frissítés korrigalna, de nem teszi. Illetve az elemnek nincs semmi köze a GIF animációk vagy egyéb időzített tartalmakhoz -
#4274 A legegyszerűbb egy gyors elemcsere (nem túl drága), és ha így már nincs gond, akkor ez volt a megoldás.
Bár az időzítős dolog egészen érdekes, az órajelgenerátor nem az elemről dolgozik.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.05.30. 10:18:39 -
#4273 Ki volt kapcsolva amikor jelentkezett a probléma, azután kapcsoltam be, de megmaradt a hiba.
Az alaplapi elem nem tölt vissza? Nem volt olyan sokat kikapcsolva a gép, hogy ne lett volna áram alatt.
Hogyan tudom kideríteni, hogy az volt e a gond? Minden más rendben megy csak ezzel van gond, meg hogy a GIF is gyorsabb a zene egyenlőre megjavult. -
howarju #4272 Szia!
Szerintem az alaplapi elemed kimerülőfélben van! -
#4271 Ha a hiba akkor fordul elő mikor az automatikus szikronizálás be van kapcsolva akkor esetleg kapcsold ki.
Próbálj zenét bejátszani a gépről a lejátszóval és figyeld hogy reagál rá. -
#4270 Valakinek lenne tanácsa, hogy mi okozhatja azt , hogy a rendszer idő kijelzésem nem pontos ?
A legfrissebb win10 64bit van fenn és tegnap késett ma meg siet az óra.
tegnap 2 perc 10 mp volt egy perc váltáskor eltelt idő a pc-n. ma meg fél perc alatt vált a percmutató.
asrock 970ext4es lap ,amd965be x4 proci
tegnap a yt videok is furán szoltak, olyan volt mintha bakelitet hallgatnék, hogy pattogot és vizhangos volt az egész bármit hallgattam, a rendszer folyamatok rendben voltak nem volt felesleges tulhasználat a net sebessége is megvolt, max talán a pinggem volt magasabb a szokásosnál 60as a 16 helyett.
Természetesen autómata időfrissitésre van állitva a beállitásokban az óra, de nem javul meg töle ha átváltom.ÉS minden olyan dolog ami az időzitésre támaszkodik az furcsán viselkedik, például a gif animáciok is begyorsultak.
Meg a yt videok is néha microlaggolnak és olyan mintha bakelitről játszanám a zenét. -
#4269 KMS oké, csak hát Enterprise-t nem tudsz disztribúció-frissíteni (Creators, stb). -
#4268 Úgy olvastam hogy legális licenszel korlátozott számmal aktíválható,a másik megoldás meg nem lényeges, hiszen mindenki tudja. :) -
#4267 Ha nem lenne legális, akkor hogy aktiválta volna? Másrészt nem letojná? Kmspico, oszt jóvan... Nem?
Utoljára szerkesztette: Dante73, 2017.05.29. 19:37:13 -
#4266 Alaplap talán még okés...na de egy hálókártya? :D
Tudtommal még x-er aktíválható ilyen esetben,na igen kérdés hogy legális-e. -
Borg #4265 Ne hisztizz már bazmeg, ott irta mi a megoldás...
A win licensz az alaplaphoz kötődik... ezekszerint a hálókártya változtatást is megérzi. Fogod a telefont, és ügyfélszolgálattal aktiválod, persze csak ha tényleg jogtiszta. -
Bal0924 #4264 Visszacsináltam.
Engedélyeztem az alaplapi lan-t.
Miért nem akarja aktiválni?
Volt egy ingyenes winfos10-em! Most vegyem meg, mert hülye a rendszerük?
És majd az sem fogja aktiválni ha 1 kicsi hardvert kicserélek!
Meddig használhatom a rendszert aktiválatlanul?
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2017.05.29. 10:31:49 -
#4263 Amennyiben további segítségre van szüksége, hogy újraaktiválja a Windowst az eszközén, forduljon az ügyfélszolgálathoz. -
Bal0924 #4262 Nem akarja aktiválni
3x is nekifutottam.. -
#4261 Aktiváld újra: útmutató -
Bal0924 #4260 Tegnap még aktiválva volt a vindóz!
Letiltottam az alaplapi LAN-t és egy másik háló kártyát tettem be.
Erre most észreveszem hogy nincs aktiválva, miért?
Alaplapot nem cseréltem!
Hülye vindóz!!!!
Az alaplapi hálókártyával ugrik a gép, a másikkal, amit most tettem be, nem csinálja (vagy 2óra telt el.. eddig) -
#4259 Én is találtam tegnap az enyémre egy elég primitív, de működő megoldást. Bekapcsoltam mindnehol a jelszavas megosztást, de most nem adtam meg új jelszót. Restart. Kipróbáltam a win10 továbbra is kért, bár nem meglepő.
Adtam meg jelszót megint restart mindenre, a win10-es gép továbbra is kért mindenhová jelszót a hálózaton. És nem volt neki jó amit megadtam, ez sem volt meglepő...
Kivettem az összes gépen a jelszavas megosztást, megint restart mindegyiken és végre a win10-es megint nem kér jelszót.
Kérdés meddig :) -
Borg #4258 Na, találtam megoldást a CU hálózati gondokra.
Illetve "workaroundot", legalább amíg a M$ hajlandó kijavítani az elb*szott oprendszerét.
A lényeg, hogy el kell venni valahogy a master browser jogot a win10cu gép(ek)től a hálózaton. Ez azonban problémás, mivel általában a legújabb oprendszeres gép kapja meg. Egy eszköz van viszont, ami biztosan magasabb jogosultsággal bír, és ez a router!
Az én esetemben az ASUS AC68 router. Be kell dugni egy pendriveot, majd megosztani a hálózaton (esetemben a router megtette automatikusan). Innentől le kell dobálni a win10cu gépeket a hálózatról (én letiltottam a discoveryt, megosztásokat, majd a hálókártyát is, aztán mindent vissza), majd vissza, és máris a router kapta meg a master browser jogot. Amíg a pendrive benne van, és él az smb share, ez hozza létre a WORKGROUP-ot, és minden eszközről gyönyörűen látható a csatlakoztatott eszközök listája, és hozzáférhető minden megosztás, azok is, amik a win10cu gép(ek)en vannak. Végre a médiajátékos is újra látja a megosztásokat a hálózaton :)
Ez az eszköz amúgy használható annak megállapítására, hogy melyik eszköz a master browser épp a hálózaton: Scottie's Lanscan -
#4257 Nálam látszik minen hálózati eszköz, épp csak nem tudok hozzájuk csatlakozni win 10 alól, mert jelszót kér, de jelszó meg nincs. A primitv 'most adok meg jelszót' dolog ezúttal sem működött, ahogy xp alól sem működött utólag, ez is olyan otthonosan Microsoft :)
Még a routerbe dugott pendrive-hoz is jelszót kér, ami azért tényleg szép win 10 siker, mert egy android 2.4-es telefon is gond nélkül megnyitja :)
És sajnos hibakeresőt sem tudok ráküldeni, mert igazából nincs hiba, hiszen csak egy jelszót hiányol. Nem mintha bármit is megoldana a windows hibakereső.. vársz rá percekig, majd nem tudja azonosítani, de távsegítséget még kérhetek valakitől (Vagy az csak win 7 extra feature?)
Pont ugyan az mint a hang, a windows szerint ott sincs hiba, épp csak nincs :)
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.05.25. 13:21:09 -
Borg #4256 -
#4255 Igen, ezért is kaptam részletes, és segítséggel teli választ itt a topicban a #4109 -es kérdésemre. -
Borg #4254 Még mielőtt Bon megmagyarázza, hogy biztos nincs bedugva a hálókábel a gépedbe...
Windows 10 Creators Update Networking
Windows 10 1703 has as Master Browser issue
Szal igen... a M$ kúrta el. Megint. És megint lapítanak természetesen.
(Amúgy nálam se megy.) -
#4253 Én nem erőltetném az otthon csoportot. -
#4252 Érdekes, hogy még mindig nem tudták megoldani 20 év alatt sem a windows-nál, hogy több pc helyi hálózaton gond nélkül, és egyszeri beállítással lássa a megosztott mappákat. Ne kelljen folyton azon agyalni, most mégis mi baj van.
Vajon most megint milyen nem létező jelszót kér a windows 10, hogy hozzáférjek egy windows 7-es pc-n levő megosztott mappához? Amihez reggel a kikapcsolás előtt még nem kellett jelszó, de tegnap sem.... Most este már kell.
Itt a helyi hálózat, de nekem folyton pendrive-on kell másolgatnom 3 pc között a mappákat, mert nem, nem, és nem lehet úgy beállítani, hogy működjön a megosztás, jelszó nélkü, minden nap ugyan úgy.
Jelszóval védett megosztás kikapcsolva, otthoni csoport közös, 40 vagy 56 bites titk. haszn. eszközök is már engedélyezve. Épp ugyan úgy áll minden, mint tegnap állt.
De azért ma adjam meg a hálózatot hitelesítő adatokat, mikor direkt nem állítok már be egy éve jelszót, mert hiába is pipálom be, hogy jegyezze meg, egy fenét jegyzi meg.
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.05.24. 19:50:02 -
#4251 írta a srác, hogy kiárul mindent, várható volt hogy megszűnik.. :-/ -
#4250 A windowsnext-forum-ról tud valaki valamit? Pár hete nem megy az oldal, pedig jó kis oldal volt. -
#4249 Na mind1, letoltottem egy (feltehetoleg frissebb) masik iso-ot a Majkroszofttol es reinstall, minden ok. Az elobbi elegge bugosnak tunt. -
#4248 Urak, valami otlet hogy ez a nyomorult miert gyotri ennyire a cpu-t?
diagnostic policy service
Utoljára szerkesztette: Solten, 2017.05.20. 23:24:03 -
Bal0924 #4247 Csak érdekességnek írtam/tettem be.
Utoljára xp-nél láttam ilyet. :)
-
#4246 Valszeg csak simán nincs megadva semilyen időpont a driver adataiban és akkor így jeleníti meg, nem a legszebb dolog persze. Az a dátum a unix/epoch time. -
hgabi84 #4245 Megfelelően működik a driver? Ha igen, akkor mit számít ez?
De a hivatalos fórumon a kérdésedre találhatsz némi információt.
Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.05.19. 02:01:49 -
Bal0924 #4244 Na ilyet még nem láttam.
Win10 vagy a driver telepítő csinálta ezt a dátumot?
A legfrissebb és az Intel oldaláról töltöttem le a telepítőt! -
#4243 Nekem az nem segítség, hogy egy asztali gép jobb mint egy laptop. Több dologban nyilván jobb, kivéve mobilitásban. Meg hogy nem kell hely a monitornak. (Meg talán a fogyasztása is kevesebb?) De ha már hat féle dolog lóg ki a laptopból, mert mondjuk nincs hang, az sem tesz jót a mobilitásnak. ;)
Meg biztos vannak jobb és újabb laptopok is több porttal, millió körül, de mint hangsúlyozom nincs fölös pénzem, tizenezres külső hangkártyára sem ;)
Na ezért nem ártana ha a belső, egyébként működőképes hangkártya, ami már működött egyszer windows 10 alatt is a win 7-es driverrel, adna ki újra hangot, vagy legalább fölismerné a rendszer, kezdésnek.
S erre is vonatkozott az hogy a windows 10 'minden nap', és minden telepítéskor egy másik rendszert ad, tavaly elég sokat telepítgettem, föltünt a dolog.
Amúgy asztali gépben sem cseréltem soha még hangkártyát, mert kibírta az xp-2000-7 windows sorozatot, xp-s driverrel.
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.05.18. 18:14:49 -
#4242 Nagyon sok minden nem szereti az usb elosztót, az a három meg nagyon kevés. Asztali gép előnye van vagy 10 usb portom :) -
Borg #4241 És véletlenül se érezted úgy, hogy direkt szivatott vele, igaz? :D -
#4240 Nem győzőm már USB elosztókkal szétosztani azt a hármat ami van :) És ezek soha nem szokták szeretni az elosztókat, közvetlen bedugva meg luxus. -
hgabi84 #4239 Miért ne mondhatná el? -
hgabi84 #4238 +1 a hozzászólásnak és itt is. -
#4237 Meglepődnél, de volt már szerencsém olyan két diplomás informatika tanárhoz, hogy szólt nézem már meg a tanári gépet a teremben mert nem megy. Megoldás: bekapcsoltam a számítógépet... Elfog jönni az az idő is amikor már megkell kérdezni, hogy be van e dugva áramba a gépe. -
Borg #4236 Az mikor jön, hogy nézze meg be van e dugva áramba a gépe?
Pont olyanokat írsz itt, mint a M$ support. Azon is csak a fél világ röhög a saját fórumukon...