Windows 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Milyen monitor? Dell?

www.smart-bus.hu

Ugyan az történt! A gép elment aludni, de sem egérrel, sem billentyűzettel nem sikerült feléleszteni, csak a házon lévő reset gombbal tudtam újraindítani a rendszert.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

bon
Ez bíz frissítés volt amit csináltál.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Tuti nem boot-olva indítottad a telepítőt, az lett volna a teljes friss telepítés módja, ott simán lehet törölni a partíciót majd újra létrehozod. Az old mappa törölhető lemezkarbantartóval, de magától is törlődik.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

[HUN]FaTaL
Defaultból egy idő után sleepbe / hibernálásba teszi, energiagazdálkodás részletes beállításainál ki tudod kapcsolni.

http://goo.gl/gd6Zi5

Sajnos nekem volt (bár nem a 10-el, hanem régebbi winnel). Rendesen lekapcsolta a monitort az energiagazdálkodásnál beállított idő után, aztán hiába mozgattam az egeret, meg nyomkodtam a billentyűzeten bármit, nem élesztette fel pedig be volt állítva, hogy feléleszthetik az eszközök. Ezért is kérdeztem, hogy a 10-es Win csinálja e ezt a hibát.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

bardocz
Hátterek is megmaradtak, és a vga driver is. Ez nekem nem tűnik minden fájl törlésének :D
bardocz
Csináltam egy teljesen friss telepítést, a windows oldaláról letöltve a legfrissebb változatot. Telepítés során azt választottam, hogy mindent töröljön. Ennek ellenére az 1TB vinyó fele le van foglalva. Azt látom, hogy egy része a windows old mappa, viszont vanank olyan mappák, amiket nem törölt le (pillars of eternity meg war thunder). Ezt így mégis miért hagyta rajta? Illetve a windows old mappa nyugodtan törölhető, vagy törli majd maga?
bon
Soha nem volt még ilyen problémám, pedig elég sok gépen használom.

Béluska74
Ez most komoly,hogy ezt így csináltad?

If you give a little love you can get a little love of your own

Hamarosan szeretnék monitort váltani, ami felvet bennem egy kérdést. Sikerült e már kijavítani azt a hibát, hogy a monitor nem tér vissza kikapcsolt állapotból. A gépem egész nap, és egész este megy, ezért estére ki szoktam kapcsolni a monitort. Mindezt tettem eddig a kikapcsoló gombbal, de az új monitornál nem ezt a megoldást szeretném, ha nem muszáj.

bardocz
Akárhogy mozgatva a kábelt, semmi sem történik.
bardocz
Végignézem majd, de január óta a kábel alig mozgott, ezért nem gondolnám, hogy ez lenne. A hiba ennél frissebb.
[HUN]FaTaL
Valószínűbb, hogy megtört a kábeled és mivel kihúzást és újra bedugást érzékel, ezért újrakalibrálja magát.

http://goo.gl/gd6Zi5

bardocz
Neten keresgélve billentyűzeteket simán lekapcsolgat használat közben. Majd kiderül, hogy ez megoldja-e.
Ne feszülj, ez tuti nem a winfos nyűgje... :) Én semmihez nem nyúltam, és semmi gond a G25-l, órákat tudok vele játszani... ;)

www.smart-bus.hu

bon
Használat közben nem hiszem, hogy kapcsolgatná ott valami más gond lesz.

bardocz
Találtam egy olyat, ami engedélyezi, hogy az oprendszer csakúgy ki be kapcsolgassa random az usb eszközöket. Ha ésszel csinálná nem is zavarna, nem mintha fogyasztásban az az 1 led számítana bármit, de hogy használat közben, aki így találta ki, agyon kéne verni. Biztos bonyolult lett volna vizsgálni, hogy működik az eszköz, csinál valamit? Igen, akkor nem szopatom meg a felhasználót. Nem? Akkor kikapcsolom. A kb 1500 forintos egér tudja ezt magától.
bon
Eszközkezelőben az energiagazdálkodását nézd meg az USB huboknak.

bardocz
Van egy kormányom, ami szeret lecsatlakozni a gépről, majd újrakalibrálni magát. Van valami usb-s beállítás, ami ezt okozhatja?
MerlinW
Magyarul W10 Szerver:)

[merlinw.org]

bon
Nem fürgébb. LTSB jelentése: "A legszigorúbb és egyben legpuritánabb frissítési ág a Long Term Service Branch (LTSB), amit kizárólag mennyiségi licencvásárlóknak, Windows Enterprise kiadáson elérhető. Ezek rögzített buildek amiket a vállalat üzleti kritikus rendszerekre szán, és jelenleg az egyetlen ág, amire a Microsoft a következő 10 évre garantálja a biztonsági és egyéb javításokat. Az LTSB-buildekből a vállalat valószínűleg ritkán, 2-3 évente fog egy-egy újabbat kiadni, az átállás során viszont nem kötelező mindig a következőre frissíteni, hanem akár át is lehet egyet ugrani."

Köszönöm Merlinw,
akkor megpróbálom a hétvégén.
Üdv! blc
MerlinW
"Hardveresen" van tárolva a licensz. Simán telepítsd újra, automatikusan aktiválva lesz.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.03. 15:58:02

[merlinw.org]

Üdv Mindenkinek!
El kellene egy kis segítség!!!
A win 7-t frissítettem win 10 re online ingyenesen a Microsoft jóvoltából. Most szeretném letakarítani és újra telepíteni. Hogyan tegyem mivel nincs az op rendszernek reg. kulcsa. (legalább is én szerintem) Biztos van rá megfelelő
megoldás. Kérem aki tud segítsen!!
Köszi előre,: blc
Hello!
A Windows 10 Enterprise LTSB-ről tudtok mondani pár infót? Van valakinek tapasztalata ezzel a verzióval, hogy pl a sima verziókhoz képest fürgébb-e és esetleg jobb-e a gépigénye?

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Hogy tudom beállítani a skypeot, hogy ne hozza elő ezt:

bocsi az offért, de talán vki tud segíteni.
Utoljára szerkesztette: Piko888, 2016.10.31. 21:07:48
lalakov
<#worship>
bon
Az image a nagy, a beépített nem tömőrít semmit, az Acronis viszont igen. Pendrive-ból én csak Kingston használok azok beváltak.

lalakov
Köszönöm. :)
Mennyi helyet foglal a repair disc? Vagy az image-t nem tömöríti picit? Most a 4 éves W7-em 40GB-t amiből 28-as image fájl készül. Így ez elférne egy 64GB-os pendrive-on.
A pendrive márkája nem számít, illetve hogy USB.2 vagy .3? Mintha olvastam volna, hogy az egyik márka nem szeret bootolni (de már nem emlékszem melyik).
bon
Ha extra nagy a pendrive akkor igen

lalakov
A system repair disc-hez milyen pendrive-ot javasolsz? Lehetséges az, hogy ugyanerre a pendrive-ra feltegyem magát az elkészült image-t is?
Szia. Igen. Évfordulós frissítés fent van. Továbbra is lemezmeghajtónak ismeri fel a DVD romot.
lalakov
Köszönöm, csak a gép mentésére.

lck: Köszönöm.
bon
Ha csak a gép mentésére szeretnéd használni és nem klónozásra akkor a beépített mentő alkalmazás is jó.

bon
Acronis Snap Deploy 5.0

lck
Drive Snapshot
Kb. 4 éve használom a legnagyobb megelégedettséggel. Elsőre kicsit fapadosnak tűnik, de a tudása nem kevés:

- Rendszer mentése Windows alól.
- Rendszer visszaállítása, rendszer alól indítva. ( tehát nem szükséges külön indító média )
- Tetszőleges partíció vagy komplett meghajtó mentése és visszaállítása.
- Teljesen behalt windows esetén: Program futtatása ( és visszaállítás ) tetszőleges bootolható médiáról. Pl: Hirens boot cd vagy windows telepítő lemez parancssorából.
- Teljes windows mentése ill. visszaállítása 3-5 perc. ( nálam )
- A lementett image fájl bemountolható, tehát meghajtóként kezelhető, a rajta lévő fájlok elérhetők.
- Nem igényel telepítést az egész program nincs 1 mega.
- Folyamatosan fejlesztik.

Na hirtelen ennyi.
lalakov
Tudnátok ajánlani Ghost programot? Eddig a Norton Ghost 15-öt használtam, de az már nem támogatja W10-et sajnos. Olyan kéne ami nem csak telepítve működik, hanem a rendszerindítás előtt betölthető, lehetőleg pendriveról. Nem gond ha fizetős, csak egyszerű legyen használni.
Vezérlőpult\Programok\Programok és szolgáltatások - minden ami itunes al kapcsolatos és apple mobile devices - leszedtem
újraindítás
új itunes feltétel után minden működik újra...

ha esetleg más is igy járna akkor ezek alapján utána elvileg-gyakorlatilag jó lesz

bon
A windows naprakész? Fent van az évfordulós frissítés is?

Sziasztok!
Nyáron frissítettem win10 prora win 8.1 -ről. Amióta frissítettem nem ismeri fel az optikai meghajtómat csak lemezmeghajtóként. Illetve
napi rendszerességgel előjön a Thread stuck in device driver hibakép is. Nincs valami tippetek?Hogy lehetne ezt megszüntetni.
Lenovo z50-75 laptopom van. Amd FX7500 R7 260 vga. Volt driver frissítés vga és alaplapi is. Illetve BIOS frissítés.

Előre is köszi!
Utoljára szerkesztette: Zealoth84, 2016.10.29. 14:48:21
igen ezt kihagytam... nem tud rendszert visszaállítani... azt írja minden patent

gergely1991
Ha valakinek nincs jobb megoldása akkor: Egy rendszer-visszaállítást javasolnék az elöző(működőképes) állapotra.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Helló,

Egy kis segítséget szeretnék kérni Win10 alatt...

(tegnapi napig teljesen tökéletesen működött a win10 és itunes - iphone és ipad szinkronizáció) azonban:

Valami frissítés miatt az Eszközkezelőben - USB Vezérlők alatt nem látja a gép az usb porton csatlakoztatott iphone/ipad-ot
elvileg kéne lennie egy olyan sornak hogy: Apple Mobile Device USB Driver
de ez tegnap (vagy a frissítés óta) nincs ott. (2016.10.24-én csináltam utoljára biztonsági mentést az iphone-ról)

Több usb portban több eddig működő kábellel is próbáltam, de semmi.

Valamint a Gépházban - Eszközök - Csatlakoztatott eszközöknél - ha eltávolítom az Apple iPhone -t majd visszateszem akkor sem történik semmi...
ekkor a telefon kérdezi h megbízható eszközhöz csatlakozik, engedélyezi-e? (szóval elméletileg látják egymást)

Helyreállításnál meg azt írja h korábbi Bulid nem visszaállítható...

Eddig soha nem volt ilyen problémám, tudtok segíteni hogy tudom újra csatlakoztatni a telot a géphez?

iTunes diagnosztika azt írja Nem találhatók usb portok....

iTunes 12.5.2 -es tegnap frissült ,,,,

köszi ha esetleg tudja valaki a megoldást.

bon
Pontosan nem emlékszem, hogy hány nap után de törli magától.

Adam Jonas
Insider-be nem vagyok benne tudtommal. Csak az Anniversary miatt lesz ez, de én azzal voltam, hogy a régi verziót automatice törli.

Egyik napról a másikra fogja magát és az ismert kiterjesztéseket mutatja, miért?
Minden újra indításnál beállítom hogy ne mutassa és erre tessék..

Nincs mit.:)

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!

Just B
köszönjük szépen, a probléma megoldódott :)

Az életben az jó játékos, aki a rossz leosztást is jól játsza meg!

Ez nem OS hiba.Rakd a c: meghajtóra egy tetszőleges könyvtárba és jó lesz.:) Köcsög Eipix csinálta így.:)

A nyúl egy igazi jellem.Ott ül a f?ben,de akkor sem szívja!