6762
  • Bal0924
    Ja azé nincs jogunk, hogy nehogy rendesen működjön ez a szar vinfos.... (több mint 2éve és több százezret költöttem erre a szarra, de még mindig nem úgy működik mint elődjei!!)
  • bon
    Jó az ahogy van. Okkal nincs már teljes hozzáférése a felhasználónak jó pár Windows verzió óta.
  • Bal0924
    Hogyan lehet teljes rendszergazda jogom, a saját felhasználó nevemmel/fiókommal.
  • bon
    Megjöttek az e havi frissítések jó telepítést!
  • MerlinW
    svchost (service host) minden alkalmazással elindul, saját szervizkonténerbe zárva azt. Az oka az amit előttem írtak. Ha az egyik szerviz példány crash-el, nem viszi magával a többi alkalmazást, ami ugyanazt a szervizt használja. Ha pl meghalna a Netman, a teljes rendszer hálózat nélkül maradna. Így viszont csak az adott alkalmazás ami összetörte maga alatt.
  • Bal0924
    Értem, köszi.
  • Dante73
    Hogy miért fut minden 2x, azt nem tudom.
    svchostból azért van több, hogy kevesebbszer fagyjon. Ugyanis, most amit lehet, azt külön futtatja, így ha fagyizik valami, akkor csak az omlik össze, és a másik 78 fut tovább, eddig ha a 79 egyike omlott, vitte a 78-at magával. Ugyanis eddig is külön futottak, csak a gazdafolyamat volt ugyan az, most amit lehet kivettek alóla. Így, ha a gazdafolyamat leáll, csak 1 process hal meg.
  • Bal0924
    A Feladatkezelőben miért fut 79x az "svchost.exe" ?
    És ha eddig is futott, miért nem mutatta régebben?
    Újratelepítés előtt nem láttam ennyit.

Most hogy jobban megnézem szinte minden program legalább 2x fut, miért?
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2017.05.09. 07:57:19
  • hgabi84
    Közben jobban utána olvastam a témának, és kiderült, hogy tényleg van egy eldugott közös temp mappa, amit mindkét böngésző - IE és Edge is - használ. A megoldást is megtaláltam az áthelyezéshez: Vezérlőpult -> Internet beállítások -> Általános fül -> Böngészési előzmények -> Beállítások -> itt az első fülön lesz legalul a jelenlegi elérési útvonal, alatta pedig az Áthelyezés... gomb. Sok sikert!
    Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.05.07. 08:10:01
  • Örm
    Köszi, melyik mappát használja és hogy lehet áthelyezni egy másik meghajtóra?
  • Hirthalion
    De akkor ez nem is egy önálló program, az Upgrade Assistant ezek szerint, ott néztem be.
    A Windows10Upgrade28085 amit elindítottam amúgy tegnap, föl is ment, már van creative suite, és már kiderült nem bírja ez a frissítés az Intel Driver Update Utility-t így ha leszedem még kisebb az esélye hogy valaha is lesz hangkártyám :)
  • MerlinW
    Tessék

Media Creator a második link (oda is van írva hogy az micsoda), az Update Now gomb tölti le az assistant-ot.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.05.07. 02:13:12
  • Hirthalion
    Nálam a G Data internet Security (a Chip magazin ajánlásával...) még nem ütközött a windows 10-zel. Nem lassul a gép, ha három napig megy újraindítás nélkül akkor sem. Vírustalálat a gépen még nem volt, de nem is netezek meg krekkelgetek ész nélkül, így lehet csak azért. (Nod-ról váltottam, azt nem szerette a kikapcsolt defenderrel sem. - Merevlemezhasználat.)
  • hgabi84
    Nálam - és a hivatalos tesztlaborok eredményei alapján is - eddig minden fajta számítógépen a Bitdefender vált be. De itt egy részletes összefoglaló, hasznos tanácsokkal. A Bitdefender nem lassít gépet, nem zavar be programokat úgy, hogy állítólag az eddig ismert egyik legjobb vírus-adatbázisból dolgozik. Mellé ajánlom még a manapság "divatos" zsarolóvírusok ellen kiegészítésképpen a Bitdefender Anti-Ransomware Tool-t is. De választhatod más gyártó eszközét is - ehhez pedig itt egy összefoglaló.
    Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.05.06. 16:54:59
  • hgabi84
    Ez így van. Én is mindenhol azzal csináltam.
  • Jim Morrison
    itt katt az update assitantra
  • Jim Morrison
    Gép alaphelyzetbe állítása pontosan hogy működik? Gondolkodom, hogy miután megjön a creaturs update, egyszer át kéne rajta menni. Csak a feltelepített programokat törli, vagy lényegében nyom egy format c t?(túlzóan).
    "Választhat, hogy megtarta, vagy törli e a fájljait, és utána újratelepítheti a Windowst"
    Számomra nem sokat mondd
  • Dante73
    Már újrahúztam a gépet, épp belakás alatt van.
    Tudom, off, de ha nem AVG, akkor mit ajánlasz helyette?
  • Hirthalion
    Ilyen programot az MS oldalán nem találok, a szokásos microsoft érzés: A Windows 10 Update Assistant ide oda linkelget, de semmi használhatót nem találok (meg úgy általában az egész support oldalon, ha mást keresek akkor sem, ahogy a windows súgóban sem, és ahogy a windows hibakeresője sem tudja sajnos soha azonosítani a problémákat), letöltési link nincs, a media creation tool-t mutogatja helyette, de hogy hogyan lesz abból Upgrade Assistant... azt nem fejti ki. Nem akarok most windows-t telepíteni. Tehát megint csak egy lufi? :)
    Nincs ma hangulatom a windows-al szumózni azt hiszem, mert lassan több vele a gondom mint egy gyerekkel... Mintha tényleg arról szólna minden bekapcsolás, hogy valamivel már megint gond van... A softpedia-ról ami a második találat volt, meg nem töltök le többet semmit.
    Talán fele ennyi pénzt kéne költeni a rizsára és a díszletekre, és többet a valódi fejlesztésre, hogy ne kelljen windows geek-nek lenni ahhoz, hogy megkapjam végre azt az operációs rendszert amiről a rizsa évek óta áradozik...
    Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.05.06. 14:22:31
  • MerlinW
    Használd az Upgrade Assistant-ot. Letölthető az MS-től, sokkal kényelmesebb. Én is azzal frissítettem mindenhol.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.05.06. 13:00:16
  • hgabi84
    Tudomásom szerint nem.
  • hgabi84
    Tudom sokan használják, de én például az avg-t akkor sem használnám, ha fizetnének. Hogy segítsek is: próbálj meg egy új Windows-fiókot létrehozni, és azzal futtatni a játékokat. Hátha valami gubanc a jelenlegi fiókodban van.
  • jtompi
    Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék a topik lakóktól. Munkahelyen használom a laptopomat a hálózaton. Első telepítés után simán be tudtam jelentkezni a tartományba, minden működött. Letöltött egy nagyobb frissítést, ezek után már nem hajlandó tartományba beléptetni. Kéri a bejelentkezési jelszót, de tartományba nem léptet be. A hálózati meghajtóimat egyesével felhasználói névvel és hálózati jelszavam megadásával kell felmappolnon. Talákoztatok már ilyennel? Van valami ötlet mit és hol kell beállítani? A felhasználói fiókomban úgy látszik mintha tartományba lenne a gép, de mégsem. Köszi ha valaki segíteni tud.
  • Örm
    Az Edge böngésző az ie ideiglenes mappáját használja?
  • Hirthalion
    Elég nehézkes, mert harmadjára tölti le, vagy tölti le valami újabb részét, és 5 újraindulás után még midig nincs ott a frissítési előzményekben.
    Biztos nem fog simán menni, de legalább nem ront el semmit, csak naponta 5x akar majd ujraindulni ha jól sejtem.
  • MerlinW
    1703 a creative
  • Dante73
    Na jó, én értem ezt, de nem hinném, hogy pl AVG-t, egyedül én használok. Ha gondot okoz, csak ki kellett volna derülnie már, és legalább egy üzit dobhatna, hogy haver, inkább használd a beépített defendert, mert pillanatnyilag nem kompatibilis vele a rendszer, és problémákat okozhat. Azért, ne felejtsük el, gyűjti MS a visszajelzéseket, gondolom, épp ezért.
  • Hirthalion
    Kéri, én meg épp nem csinálok semmit a gépen, rányomok. Megy a százalék is, tehát valami települ, de csak egy van mai dátummal, az meg nem az 'alkotói frissítés' Lehet rájött, hogy nincs az oprendszer szerint hangkártyám? :) (direkt kihúztam ki az elsú ujraindítás elött az USB hangszórókat, hátha, hátha lesz hang)
    De már megint tölt valamit. [funkciófrissítés 1703 - 5%]
    Kár, hogy kiszedték a 7-es féle a windows update-t. Ez a korlátolt felület nem nagyon tetszik.
    Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.05.05. 21:03:09
  • hgabi84
    " akkor a hardvereddel tuti kompatibilis" -> Igen, arról viszont az MS már nem tehet, ha valakinek a megfelelő hardver-összetevők hibákat okozó külső szoftverek - például ahogy említettem is valamilyen külső gyártójú vírusirtó szoftver stb. mellett próbálnak működni.
    Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.05.05. 20:59:52
  • Dante73
    Az majd holnap. Akkor lesz rá némi időm, bár kedvem nem sok...
  • bon
    Tiszta telepítés megvolt már?
  • bon
    Betárcsázós 54kbit-es modem idők óta internetezek, így tudom, hogy milyen ha nincs sávszél vagy internet. De biztos van az ismerősök körébe olyan aki letudja tölteni vagy van frissebb telepítője..
  • bon
    Frissítés kéri az újraindítást vagy váratlan újraindulás?
  • Dante73
    Volt róla szó, hogy be lehet szerezni a CU updétet, ha türelmetlen vagy, és nem akarod megvárni, míg felajánlja magától a telepítést, viszont azzal vigyázni kell, mert csomó hardveren instabil. Viszont, ha a windóz ajánlja fel, lehet telepíteni, akkor a hardvereddel tuti kompatibilis. Na Ezt értettem a "magától" alatt.
    Am nem értem a dolgot. Azt sem értem, mi akadhat össze. Mert friss bekapcsolás után működnek a játékok, viszont, ha egyszer már elindítottad, kiléptél belőle, másodszor már a játék első képkockájánál megáll... (Gyak intro első kockájánál)
    És eredetiek a játékaim, A The Witcher 3, (Eleve GoG-ról véve) The Crew... Tehát még a tört exe sem lehet a gondja.
  • Hirthalion
    Amúgy nekem ma harmadjára indul újra nemsokára a win 10 a Creators Update kapcsán, ez gondolom nem normális, ezt sem úszom meg simán :)
  • Hirthalion
    Ok, köszönöm a biztos választ. Akkor ösztönösen jól gondolkodtam, hogy mindig törlöm a pendrive-ról az előző telepítőt, kár erre elpazarolni :)
    De nem jó, ha mindneki magából indul ki, volt mikor nem csak pár perc volt egy pár gigás ISO letöltése, és még most is biztos van ahol nem pár perc, és van mikor nem tudod megmagyarázni valakinek, hogy nem muszáj az eredeti lemezről telepíteni a windows-t, mert nem lemezt hanem licenszet vett ;)
  • bon
    Ez így van, munkahelyemen egy 73gb-os SCSI3-as winyót akartak eladni 100ezer-ért (ami erős túlzás egy ilyen ósdi cuccért), megköszöntem és inkább vettem egy bontóból használtan 2000-ért.
  • bon
    Nem kérkedtem a Procimmal, mellesleg idősebb mint a tiéd, és kb. 10ezer-ért kapható az ebay-en.
  • bon
    Én az msdn oldalon követem a frissítéseket és ha kijön egy új akkor beszerzem a frissített iso-kat.
  • bon
    Tartalmazzák. Aki meg sp1 előtti Windows 7 telepítőt használ(t) vessen magára.