6762
  • Dzsini
    Windows+R gomb, és a futtatásba ezt másold be:
    shell:::{ED834ED6-4B5A-4bfe-8F11-A626DCB6A921} -Microsoft.Personalization\pageWallpaper

ott a régi beállítás az összes klasszikus időtartammal
  • Pongyi
    Hali. Háttérkép diavetítés időzítőjét, lehet valamilyen módon 1-10 perc közé állítani? Win 7-en volt 3 perc is. Itt nem lehet valahogy kitrükközni? Tudom hogy most 1-2 hónapja valami peccsel kivették azt a régi trükköt ami volt. Azóta nincs semmi új módszer? Pl, futtatásba beírok vmi fenszi címsort, amire előjön valami rejtett beállítás, ahol betudom állítani egyedire az időzítőt.
  • Malakai
    Ha nem engedi, safe mode-ban próbáltad?
    Utoljára szerkesztette: Malakai, 2017.07.18. 02:02:58
  • Hirthalion
    Ez is megvolt már.
    De ezt a drivert nem tudom semmivel eltávolítani, sem felülírni.

Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.07.18. 00:14:08
  • wantonly
    Próbaképpen megcsinálhatnád azt, hogy teljesen eltávolítod az audio illesztőprogramot az eszközkezelőből, majd utána hardverváltozások keresése, az audió drivernél frissítés-tallózás, lista-saját lemez és megadod neki a letöltött, kitömörített mappát. Ezzel a módszerrel rá lehet erőltetni a driver-t és talán jó lesz.
  • Hirthalion
    Gondolkodtam már, hogyan lehetne win 7 alól kimenteni a drivert.
    De ha jól értem most inkább arra gondolsz, hogy már telepítéskor adjam be a drivert? Valóban rémlik egy ilyen rész a telepítésnél. És valóban nem jutott eszembe eddig.

Mert a gyanum szerint az a baj, hogy beleül valami beépített win10-es driver, és nem engedi települni azt amivel működne is.
    Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.07.17. 21:59:19
  • Hirthalion
    De nem jó, mert nincs vele hang.
    Tallózva meg közli, hogy már a megfelelő driver van telepítve.
  • wantonly
    Az eszközkezelőben a hardverazonosító alapján mindenhez meg lehet találni a megfelelő driver-t. Ebben az esetben viszont a gyártó oldalán ott van az összes szükséges driver, lényegtelen, hogy Win7-hez írják, jó lesz az 10 alá is. Nem muszáj őket a setup.exe-vel installálni sem. Töltsd le a szükséges drivereket, tömörítsd ki és tedd be egy mappába. Nyisd meg az eszközkezelőt és menj az illesztőprogram frissítésre, tallózd be a mappát ahova letöltöttél mindent.
  • gergely1991
    Próbáld installálni win7-es driverrel(készíts előtte rendszervisszaállítási pontot).
  • Hirthalion
    Üdv.
    Hogy tudom kideríteni milyen chipset driver lehetne még jó az alaplapomhoz?
    AIDA-m van hozzá, csak túl sok az információ [Alaplap azonosítója: 63-0100-000001-00101111-120310-Chipset$0AAAA000_BIOS DATE: 04/07/11 15:02:45 VER: 04.06.03]

Továbbra sincs nálam hang win 10 alatt, de van egy hiányzó/hibás SM-buszvezérlő driverem, és hátha....

[ASUS N53SV, és csak 7-re van hivatalos driver, de volt már hang win 10-nél is, ha 7-ről frissítettem, tiszta telepítésnél nincs]
  • mtibee
    Tölthető Windows-ra az Ubuntu!

(Bár nekem installálás után hibát jelez, és kilép, ha leütök egy billentyűt...)
    Utoljára szerkesztette: mtibee, 2017.07.17. 16:33:50
  • bon
    Tegnap megérkeztek a havi frissítések, jó telepítést!
  • bon
    Szerintem te a Hálózati profil váltásra gondolsz. Gépház\hálózat és internet Ethernet menüpont. Kiválasztod az Ethernet listából a megfelelőt ha több féle lenne. Gép észlelhetővé tétele alatti Ki-Be kapcsolóval tudod a hálózatot magán- vagy nyilvános hálózatra állítani.
  • bon
    Nem kell erhernet-ről átállítani, mert az a kapcsolat típusa és nem módja.
  • Gonosz Ördög
    Sziasztok !

Egy kérdésem lenne a win10-el kapcsolatban,hogy mikor feltelepitem,hogyan tudom a jobb sarokban lent,
    át állítani az Ethernet-ről az Otthoni hálózatra,mint a win7-nél.
    Válaszokat előre is köszönöm !
  • Lantee
    Köszi, ezt a Mini Toolt már nézem is!
  • wantonly
    Én nem, pedig elég sok gépet telepítek. Windows 10-nél a creators update óta nagyon gyors a frissítés.

Ajánlom figyelmedbe a Windows Update MiniTool-t, amit rendszeresen használok, általában több frissítést talál.
  • Lantee
    Mostanában vacakol a Windows Update. Rákattintok, keres-pörög-keres...hosszú-hosszú percekig, aztán kiírja az utolsó frissítés dátumát, ami több, mint 2 hetes. Utánanéztem, leszedtem egy Update Fix-et, lefuttattam, még mindig nem működik rendesen.
    Találkozott már valaki ezzel a problémával?
  • Malakai
    net.bind_ip
  • Bal0924
    Én csak azt akarom, hogy a 2.kártyán mennyen a torrent és csak is az.. Mert ha azon menne a torrent és semmi más, talán nem b*sz*kodik tovább a gép. (mióta csak használom..)
    (Lehetséges, hogy a realtek driver megoldotta a torrent hibát, de csak az...olyan 40%-ban vagyok biztos.)

µTorrent-et hol lehet beállítani? (qBit-ot betudom állítani)
    Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2017.07.07. 22:02:20
  • bon
    Windows 10 nem, de nem is hiszem, hogy annyira kihajtanád a kártyát, hogy kevés lenne a sávszéle. Szerveren viszont már látom értelmét és ott támogatott is.
  • Malakai
    Valószínűleg torrent kliens-en belül is meg lehet csinálni (még µTorrent is tud ilyet), de ha általánosabb megoldás kell, akkor szerintem win10 sem tud ilyet, 3rd party program kell, pl ForceBindIP.
  • Bal0924
    Sziasztok
    Olyan kérdésem lenne... , hogy ha 2 hálókártya van a gépben (alaplapi, berakott kártya).
    Win10 tudja azt csinálni, hogy melyik program melyik Hálókártyán mehet ki?
    Pl. A második csak a torrent mehet, és minden más az eredeti, alaplapi hálókártyán.
    És ha igen, hol?
  • Dzsini
    Pár hete még működött gond nélkül a Win7 kulcs 10 telepítéskor.
  • bon
    Nem tudom, hogy mi a helyzet amióta lejárt az ingyen windows 10-re frissítési lehetőség. Én azóta csak az akadálymentesítő technológiák lehetőséget próbáltam, az meg frissítéssel működik. Munkahelyemen meg alapból Windows 10-es kulcsokkal dolgozom.
  • Dzsini
    Nem is kell külön frissíteni, a Win10 telepítő elfogadja a Win7 kulcsokat.
  • bon
    Ha dobozos akkor átvihető másik gépre. Bár egy új gépen max addig használnám a Windows 7-et amíg rá frissítek egy Windows 10-re és aktiválja magát. Utána menne fel tiszta telepítéssel a Windows 10.
  • Akuman
    külön kaptam meg a dobozt, én írtam be az aktiváló kódodt
  • bon
    Licensz a lényeg, OEM vagy Retail (dobozos), Ha OEM akkor a géphez kötődik.
  • Akuman
    a jelenlegi gépemen windows 7 van. Vagy azzal együtt adnám el vagy egy barátnak adnám oda amim most van.
  • bon
    Attól függ, hogy milyen licensz a rajta lévő Windows.
  • Akuman
    Sziasztok!
    Egy kérdésem volna:
    Asztali gépemen eredeti windows van. 4-5 éves. Új gép esetén használható az a windows, úgy hogy a régi gép már nem lenne használva, vagy arra új windows kell? Illetve ha új kell akkor a régi tovább adható kockázati tényezők nélkül?

Köszönöm előre is
  • Jude666
    Köszi a válaszokat srácok, megnézem akkor mi a helyzet egy új hálókártyával!
  • hgabi84
    Elnézést mindenkitől, ha azt gondoltam, hogy ez a fórum a segítségkérésről/nyújtásról szól. :)
  • hgabi84
    Előtte való időszakra gondoltam.
  • Efreet
    Most az imént.
  • hgabi84
    Mikor is figyelmeztettél?
  • Efreet
    Nem foglak többször figyelmeztetni, hogy állj le az oldalad folyamatos reklámozásával.
  • hgabi84
    A "Petya" és "NotPetya" nevű zsarolóvírusok ellenszere: http://phoenix_art.webmuvek.hu/node/1076
    Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.06.28. 20:55:59
  • hgabi84
    Ha a komplett rendszer újra telepítését követően is fennállt a probléma, akkor én is inkább hardver - pl.: ahogy előttem írták, hálókártya - hibára gyanakszok.

Torrentre kipróbálhatod még a Deluge-t is.
    Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.06.28. 19:16:35