Windows 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VHD-re telepítve? Nem játékosoknak, csak mezei felhasználóknak.

MerlinW
Mindenhol azt olvasom hogy 2 W10 egy gépen nem jó ötlet. UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) ugyanúgy egy felület a BIOS-hoz ahogy a régi DOS-os felület volt. Annyi a különbség, hogy nincs komplexebb megoldásokat lehet vele megvalósítani, nagyobb a mérete.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.07. 18:38:02

[merlinw.org]

igen két 64 bites van, azóta megoldottam.
2 profil meg nem megoldás,
köszönöm a válaszokat

RelakS
Lehet.
A két Windows 7 az még BIOS-os gépen volt, azóta már UEFI-s gépem van

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

bon
Szerintem neki 2db 32bit-es vagy 2db 64bit-es rendszere van most. De a windows 7-el se célszerű összehasonlítgatni, mert pl azóta már létezik egy secure boot lehetőség a gépekben ami máskép viselkedhet mint a jó öreg Windows 7.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

RelakS
ráadásul valamiért egy windows 10 mellett megkattan a másik, meg a win7 is folyton lemezt akar ellenőrizgetni <#wilting>

Két Win7 meg egész jól elment egymás mellett (belakott 32bites, meg lustadisznónemtelepítirendesen 64bites 😄)

bon
Rendeltetésszerű használat szokott a gond lenni...

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

MerlinW
1 W10, több felhasználói profillal. Kb ugyanott vagy vele és rendeltetésszerűen használod.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.06. 18:25:29

[merlinw.org]

bon
Egy gépen két windows10? Nem ajánlott! Pont azért mert azonos rangúak. Régen két külön rendszer volt egy régebbi és egy új. Mondjuk már akkor is felesleges volt erőltetni a Windows 7-et. Most meg a két Windows 10-et logikátlan és nem is ajánlott. Ha kell másik rendszer ott a virtuális gép. pl. hyperv.

sziasztok,

tudnátok segíteni, 2 darab win 10 wan feltelepítve, viszont nem találok rá megoldást , hogy tudnám indítani a másikat, régen volt win10+win 7 ott felajánlotta, melyiket szeretném indítani, de most a két win 10 közül nem tudom kiválasztani a megfelelőt

előre is köszönöm.

Windows áruházból érdemes telepíteni egy torrent klienst?
Ha igen, melyiket?
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2017.01.02. 13:03:55

Sajnos nem.
Tegnap egy Régi HHD-re tettem a rendszert és semmitse állítottam be rajta, kapcsoltam ki.
Csak a tv tuner driverét, a tv programot és a µTorrentet tettem fel. (Astrometa driver: AMDVBC_Setup_160614. és DVBViewer ver.5.6.4)
Csinálta.
De torrent nélkül, még nem volt időm kipróbálni.
Mert órákig kellene nézni folyamatosan, hogy ha 1x csinálja.
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2017.01.01. 20:15:22

MerlinW
μTorrent

Pinnacle PCTV nanoStick (73e).
Driver 5.18.0.2
Kodi Media Center, VLC

Milyen vírusirtót használsz, nem az terheli le a rendszert?
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.01.01. 19:28:05

[merlinw.org]

Buék mindenkinek!

Akinek tv tuner-je van, mellette torrentezik. és semmi gondja nincs.
-Milyen torrent, habár az lényegtelen..
-Milyen tv tuner. hozzávaló driver és tv program.
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2017.01.01. 16:38:53

bon
BUÉK!

MerlinW
Teljes káosz 😊

[merlinw.org]

Jim Morrison
mi lesz veled holnaptól...😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

MerlinW
Upsz, igen tavaly😊 Teljes időzavarban vagyok mostanában😊

[merlinw.org]

[HUN]FaTaL
Idén? Tavaly 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Béluska74
Nem akarlak megbántani,de nem vinnéd el valakihez aki ért is hozzá? Most azt gondolod,hogy én mekkora g@né vagyok,hogy ilyen tanácsot adok,de én is régóta csinálom és néha szükség van arra,hogy más hozzáértő is megnézze. A fórumokban nem lehet egyértelmű tanácsot adni arra,hogy egy-egy számítógép miért csinálja azt amit. Ezt LÁTNI KELL! És ott helyben egy igazi szaki nagyjából meg tudja mondani,hogy mi lehet(ne) a baja. Íme egy egyszerű példa : Vadiúj gép összedobva kékhalál...kékhalál hátán az egésznek egy fostos molex csatlakozó volt az oka amire semelyikünk nem gondolt, hárman álltunk felette és széjjel vetett az ideg mindhármunkat.

If you give a little love you can get a little love of your own

Nem arra az időszakra gondoltam, hogy meddig lehetett frissíteni 10-re, hanem onnantól amikortól lehetett frissíteni először 10-re. (Nem most lesz 2016, most 2017lesz..,)
És sajnos számomra tényleg ennyi idő telt el, amennyi időt, pénzt és erőt belevesződtem, mint kiderült a semmiért! (vagy 20xújratelepítés , 5HDD, 2SSD, 2TVtuner, 3asztali 3laptop.PC, kb.)

MerlinW
Idén július végén jött ki a W10.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.12.31. 03:43:22

[merlinw.org]

Az én problémám lassan 3éve tart. (vagy mikor is jött ki a 10?)

És tapasztalatom alapján, minden új-újra telepítésnél, mindig csinál valami új problémát... Nagy ritkán meg-megoldja..
A birtokomban lévő laptoppal is volt ilyen gondom. Újra telepítettem és akkor nem csinálta. Azóta nem kapcsol be, amikor kikapcsolom vagy ha csak lehajtom.
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2016.12.30. 23:29:24

bon
Tudom nem megnyugtató 😊 , de én meg pár napja olyannal szívok, hogy egy frissen telepített asus laptop van, hogy nem bír elaludni vagy kikapcsolódni. kb 3 nap alatt sok próbálkozás közül 2x fordul elő ez a probléma.

Jó lenne ha ezt így megtudnám csinálni, de tudatosan nem tudom előidézni.
Ha tudnám, akkor rég pontról pontra kiderítettem volna mindent.

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok, TÁVOLI ASZTAL eléréssel kapcsolatba szeretnék segítséget kérni.

########################################################################
# CÉL #
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Céges szinten szeretnénk egy partnert távoli asztalon keresztül elérni.
Ehhez kaptunk elérési információkat

# ÉSZREVÉTEL & HIBA #
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A távoli asztal kapcsolat frissen telepített windows 10 prof 32 alatt nem működik
Ugyan azokkal a beállításokkal windows XP-n, 7-en és 8.1-en működik

A hibaüzenet:
A számítógép nem tud kapcsolódni a távoli számítógéphez, mert a távoli asztali
átjárókiszolgáló átmenetileg nem érhető el. Próbáljon újra kapcsolódni később, vagy
forduljon segítségért a hálózatgazdához.

Ugyan akkor a kapcsolat elindul a korábbi operációs rendszereken, azaz a túloldalt megy
a szolgáltatás

# BEÁLLÍTÁSOK #
TÁVOLI ASZTAL
ÁLTALÁNOS fül:
Számítógép: 10.9.1.16
Felhasználónév: host\PARTNER_ÁLTAL_MEGADOTT_NÉV

SPECIÁLIS fül - BEÁLLÍTÁSOk gomb:
Kiszolgálónév: hosting.lsoft.hu
Távoli asztali kiszolgáló figyelmen kívül hagyása helyi címeknél - nincs kipipálva

HELYI ERŐFORRÁSOK fül - EGYEBEK gomb:
Itelligens kártyák - nincs kipiálva
Portok - kipipálva

HOSTS fájl
195.70.36.70 hosting.lsoft.hu

TŰZFAL
Windows tűzfal - Távoli asztal kiengedve (de kikapcsolva is próbáltuk)
Központi, céges tűzfal: átengedi a kapcsolatot

PROXY
Az internetbeállításoknál a proxy beállítva (az iternet működik, ami korlátozott, pl youtube
nem megy, de olya jogosultsággal is próbáltuk, ahol minden internetezési jog meg van)
A helyi átjárókat hozzá adtuk beírtuk, hogy azoknál ne legyen proxy
Az internet működik

Előre is köszi minden segítséget
A vezérlőpulton, hol máshol... viszont ha jól emlékszek, ott több hely is van, ahol meg kell ejteni nyelvre vonatkozó beállításokat. Végig kell kattintgatni a menükön belüli dolgokat is.
És sosem lesz 100%-ban magyar, ha nem magyar nyelvű installerrel csináltad. Sajnos egy csomó háttérdolog az eredeti nyelven marad, pl könyvtárakszerkezetek, installer üzenetek, windows updates dolgok, rendszer appok, rendszerüzenetek... de azért a menük, meg a kezelőfelület magyar, ezzel semmi gond.
RelakS
Naigen, lehet, hogy egy memtest futtatásával kéne kezdeni.

Üdv. a fedélzeten! Segítséget kérek. Laptopra más telepítette a win 10-et, problémám az, hogy a start menüben és az asztalon jobb klikkel, minden angol nyelvű. Hol tudom átállítani magyar nyelvűre? Előre is köszönöm a segítséget.
MerlinW
Távolról ennyi info alapján nem tudunk többet segíteni:

1. Minden külső eszköz, a bill/egér/net kivételével lehúz, tiszta windows telepít, teszteld a gépet.
1b. Ha nem oké, hardver hiba lesz, vidd szervizbe,derítsék ki mi a hibás láncszem, majd azt cseréltesd garanciálisan.
2. Ha minden oké, csatlakoztasd egyenként az eszközöket, teszteld a gépet.
2b. Ha nem oké, az utoljára csatlakoztatott eszköz okozza a problémát.
3. Ha minden oké, telepítsd a kedvenc alkalmazásaidat.
3b. Ha nem oké, az utoljára telepített alkalmazás okozza a problémát.
4. Ha minden oké, örülünk.

Memória, processzor, HDD, VGA tesztet tudsz futtatni külön-külön, azzal megtalálhatod a problémát. Ha minden új hardver tökéletes lenne, nem lenne rájuk minimum 1 év garancia. A tömeggyártás pár százalék selejttel jár. Ilyen az élet.

Ha egyáltalán nem értesz a dologhoz, vidd el a gépet oda ahonnan vetted úgy hogy a hiba reprodukálható legyen. Fontos hogy ne máshova vidd szervizbe, hanem oda ahova a garancia szól, tehát ahonnan vetted. Ha ez nem megoldható, akkor mehet máshova is.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.12.30. 01:16:32

[merlinw.org]

A Biosz szinte alap beállításon van.
Nem lehetséges hogy ott be kéne valamit állítani?
A Bioszhoz nem merek hozzányúlni, nem értek hozzá, sajnos.

Minden cuccom pár hónapos. direkt az új hardverekre spóroltam, erre semmit sem értem el vele?
Minden szar amihez hozzáérek?

MerlinW
Semmit. Ez normális működés. 80%-ig biztos vagyok benne, hogy hardveres problémád van, új cuccok ide vagy oda.

[merlinw.org]

Kikapcsoltam a torrentet (mára) és utána vagy fél perccel később ugrott a gép.
Eddig azt hittem hogy a torrent idézi elő a nagyobb ugrást. Kiderült számomra, hogy nem.
És így a felvételek most már bizonytalanok, és használhatatlanok ha csak egyszer ugrik egy kicsit is.. 😞

Akinek torrent és még tv tuner mellett sem akad a gép.
Miket csinál miután feltelepítette a win10-et? (beállítások, mit kapcsol ki-be. virtuális memória beállítás, dok, zene, letöltés mappákat áthelyezi másik meghajtóra... egyéb...)
(Privátba, skype-on vagy bármi máson tudna tippet/segítséget adni?)

Mert a Laptopnak a hosszútávú (24/7* év) tartása nem tesz jót neki. (tudtommal/úgy hallottam)

bon
Ha beállítva hagynád a tv-t, akkor lehetséges, hogy nem állítgatja a hangkártyát sem el, így beállítod a gépre és nincs gond.

RelakS
Mert a tv csak stereo, kivéve ha filmet nézek, és SPDIF hangod küldök rá. A hangkártya meg 5.1, ami játékoknál jól jön. Játék előtti átkapcsolgatással meg egész egyszerűen azért nem akarnék bajlódni, mert az beleesik a "tuti hogy elfelejtem, aztán szentségelek" kategóriába.

Eleve, minek állítgatja el önkényesen a Windows, ha az adott hardver nem tűnik el? <#fejvakaras>

bon
Miért nem hagyod beállítva a tv-t? Nekem mindig úgy van és nem szokta elállítani, mondjuk korábban amikor még én is állítgattam a Tv-t akkor se volt gondom. Nekem egyedül a Windows telepítéskor szokott gond lenni, mert a Tv-t állítja be elsődleges kijelzőnek, de miután átállítom többet már nem piszkálja szerencsére.

RelakS
Az pont ugyanoda visz, mint a jobb klikk a hangszórón, lejátszóeszközök. Beállítom folyton alapértelmezettnek a hangkártyát, de ha úgy indul a windows, hogy nincs beállítva a TV kijelzőnek (csak a 2. monitor megy), majd beállítom (pl asztal kiterjesztése), akkor csakazértis a tv-n kezd el szólni a hang...

Próbálkoztam több verióval is. jelenleg
SSD rendszer.
µtorrent, SSD-n (de volt mát HDD-n is)
tölteni való HDD

bon
A torrent más meghajtón van mint a rendszer? Ha nem akkor próbáld meg úgy.

Akkor.
Bármit is csinálok, mindig ugrálni fog? Torrent használat mellett. 😞

bon
vezérlőpult\hang

bon
Nem a 10, hanem a hardver az alaplap.

RelakS
Hogyan lehetne a win 10-et rávenni, hogy a hangkártyám legyen az alapértelmezett hangeszköz?
Akkor is, ha a monitorral indul a gépem, majd átkapcsolok kiterjesztett üzemmódba, elsődleges monitorként egy tv-vel? Ilyenkor ugyanis a tv válik alapértelmezett hang és kommunikációs eszközzé <#ticking>
Ha visszaállítom a hangkártyát alapértelmezettnek, utána már váltogathatok kedvemre tv és monitor között, nem babrálja.

Ennyire érzékeny lenne a 10? 2xCMK8GX4M1A2666C16R és sajnos nem látom a támogatott listájában. 😞

bon
Attól még előfordulhat, hogy nem szereti az alaplap. Én mindig az alaplap gyártójának memória listájából válogatok mert azokkal biztosan menni fog.

Mindig elfelejtem leírni. Memóriát is cseréltem, vadi újak. 16GB 2x8GB DDR4
Nem létezik hogy, mindig olyan pechem lenne, hogy hibás memóriákat kapok ki..

MerlinW
Memóriagyanús. Futtass egy memtest-et.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.12.29. 00:39:47

[merlinw.org]

"mikro" ugrások, néha nagyobbak. Időnként ugrik a gép. (kép, hang, játék.) 1 órán belül többször is. Mintha az egér is megakadna, akkor...
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2016.12.28. 22:06:52

RelakS
milyen az az ilyen?