6762
-
#4435 Szerintem átváltott magyarról pl: angolra a "bill. kiosztás". -
#4434 Na jelentem.Megoldodott a szitu:D
Kivettem az aksit es lam lam, elfogadta a jelszavamat. Nagyon furcsa ez az egesz mindenesetre. -
#4433 Sziasztok.
Olyan problemam lenne, hogy alvo mod utan egyszeruen nem fogadja el a passwordomet a gep:D (win 10)
Caps lock , num lock stb...tesztelve 100%hogy az a jelszo ami!
Ujrainditottam, csokkentett mod stb.
Egyszeruen semmi.
Valami eszrevetel esetleg? -
bekescsaba #4432 Na elkaptam..ez nyílik meg, és okozza a fókusz vesztést.
14:52:02 2017. 07. 25.: Process terminated: powershell.exe (844); exit status 0xfffd0000
-
Lantee #4431 ;) Na, akkor ezek szerint mégiscsak spíler vagyok. :) -
bekescsaba #4430 Megcsináltam. 3050 fenyegetést talált..upsz.... -
Lantee #4429 Nem vagyok nagy spíler, de a MalwareBytes futtatását indokoltnak tartanám a scrcons.exe megjelenése miatt.
Utoljára szerkesztette: Lantee, 2017.07.25. 09:39:52 -
bekescsaba #4428 22 óra 32 perckor történt a fókuszvesztés. Szóval ha a HP a számítógép óráját veszi alapul, ezek indultak el a fókuszvesztés során:
22:32:01 2017. 07. 24.: Process created: powershell.exe (10860) started by svchost.exe (616)
22:32:01 2017. 07. 24.: Process created: conhost.exe (12812) started by powershell.exe (10860)
22:32:03 2017. 07. 24.: Process terminated: conhost.exe (12812); exit status 0x0
22:32:03 2017. 07. 24.: Process terminated: powershell.exe (10860); exit status 0xfffd0000
22:32:06 2017. 07. 24.: Process terminated: SearchFilterHost.exe (1136); exit status 0x0
22:32:06 2017. 07. 24.: Process terminated: SearchProtocolHost.exe (1720); exit status 0x0
A fenti időponthoz legközelebbi cmd.exe-t ekkor produkálta:
22:29:43 2017. 07. 24.: Process created: cmd.exe (7096) started by scrcons.exe (9040)
22:29:43 2017. 07. 24.: Process created: conhost.exe (4252) started by cmd.exe (7096)
22:29:44 2017. 07. 24.: Process terminated: conhost.exe (4252); exit status 0x0
22:29:44 2017. 07. 24.: Process terminated: scrcons.exe (9040); exit status 0x0
22:29:44 2017. 07. 24.: Process terminated: cmd.exe (7096); exit status 0x0
A megfejtő 2 üveg különleges sörrel lesz gazdagabb, mivelhogy én gyűjtöm a különleges söröket.
-
#4427 Első az Xbox app része, második pedit a Steam overlay.
Őszintén szólva nem ismerem az Xbox app-ot, de kétlem, hogy ezek nyitnának Command Prompt-ot.
Mivel az ablak gyorsan bezár Process Hacker-ben csak akkor látnád, ha folyamatosan figyelnéd. Process Hacker esetén ha háttérben hagyod, akkor viszont meg tudod nézni utólag, hogy az alatt az idő alatt mik indultak itt: Help > Log
Itt meg fog jelenni pár egyéb process is, amire esetleg nem számítasz, mivel windows valójában futtat időközönként dolgokat, pl index-el file-okat. Tehát nem csak a "tettes" lesz ott. Elméletileg valahol a listában látnod kell egy cmd.exe-t az időpontal, amikor az ablak megjelent és emögött kell lennie egy "started by" szövegnek, hogy mi nyitotta. -
bekescsaba #4426 Szóval a tanácsotokat alapul véve, letöltöttem a Procces Hackert, és készítettem egy listát a futó programokról PH néven.
Aztán elindítottam a falout 4-et, és amikor jött az ismert hiba jelenség, csináltam egy újabb mentést PH2 néven.
ez a két program volt a PH2-ön, ami a PH 1-en nem.
GameBarPresenceWriter.exe
GameOverlayUI.exe
Ezek mik lehetnek? -
bekescsaba #4425 Steames.
De csinálja WOT-nál is.
Utoljára szerkesztette: bekescsaba, 2017.07.24. 17:40:49 -
#4424 Legális vagy tört a fallout? -
#4423 Pontosan jól értelmezted - de az is lehet, hogy betöltődik és le is fut, az ebből nem derül ki. És az sem, hogy mi az, ami elindítja és mit.
A fókusz vesztés az, hogy amikor megnyílik a parancssor annak az ablaka aktívvá válik (előtérbe kerül, mintha ráklikkeltél volna), ezért a játékod háttérbe kerül - ezért pottyansz vissza az asztalra.
Arra, hogy mi, arra próbált megoldási lehetőséget nyújtani maLakai, hogy valami külső programot kellene bevetni rá, ami naplót vezet a gépen elinduló folyamatokról - ebből lehetne valahogy kikeresgélni, hogy mi lehet a parancssor nyitás okozója. -
bekescsaba #4422 Így jár, aki minimális számítógép tudással profikat kérdezz.
Megpróbálom értelmezni a leírtakat.
Szóval a kérdéses ikon megjelenése a tálcán azt jelenti, hogy a Windows, vagy valami a parancssorból próbál elindítani egy progit, ami nem tölt be.
A fókusz vesztés kifejezést nem értem sajnos, meg azt sem, hogy csak is játékok (azaz terhelés alatt) történik, videozás, ablakban futó alkalmazások használata közben nem.
Kicsit szájbarágósabban?
Utoljára szerkesztette: bekescsaba, 2017.07.24. 13:28:42 -
#4421 Amit én először megnéznék, hogy van-e futó folyamatok/szolgáltatások között valami idegen, furcsa, gyanús. Ha nem találsz, akkor esetleg tudod log-olni, hogy mi fut le és mi indítja a Command Prompt-ot (cmd.exe). Habár többiek valszeg tudnak jobb megoldást is rá.
Sok folyamat figyelő program log-olni is tud, Process Hacker-ben pl a Help > Log nyitja. PH csak memóriában tartja a log-ot, tehát megnyithatod akkor, amikor sejted, hogy meg fog történni és nyitva tartod addig. Utána akár ki is mentheted a listát, ha esetleg segítség kell.
Windows maga is tud logolni minden egyes process-t, de ez kicsit nehezebb lehet használni és file-ba log-ol, szóval nem érdemes bekapcsolva hagyni. Local Security Policy-ben lehet: Local Policies > Audit Policy > Audit Process Tracking, itt be lehet pipálni, hogy sikeres, vagy sikertelen indítást log-oljon. Ezután az Event Viewer > Windows Logs > Security alatt kell lennie ezeknek a log bejegyzéseknek. Ez viszont nagyon sok log-ot generál, szóval ezt sem érdemes bekapcsolva hagyni.
ProcHacker-t esetleg amiatt ajánlanám inkább, mert ott pl tudom, hogy mutatja, hogy egy process-t mi indított el, tehát megtudhatod, hogy egy idegen szolgáltatás futtatta, vagy egyszerűen a windows schedule. Nem vagyok biztos benne, hogy a windows audit is log-olja ezt.
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2017.07.24. 11:19:06 -
bekescsaba #4420 hogyan tudnám megnézni, mi indul el ekkor? -
bekescsaba #4419 Köze lehet a melegedéshez? -
#4418 Ez a kép tökéletes, pont az van rajta, amire szükség van :) Viszont egy parancssor ablak jele, úgyhogy sajnos nem sokat segít :( de valami program futhat a háttérben, ami így indít el valamit, ami elveszi a fókuszt.... -
bekescsaba #4417 HA nem lenne egyértelmű, a Fallout ikon mellett van. -
bekescsaba #4416 Hali!
Elkaptam az ikont, ami tálcára teszi a játékokat, és felvillan úgy 1 mp-re.
Gergely tanácsa nem vált be.
íme:
-
#4415 Vezérlőpult>Értesítési terület ikonjai.
A (hangerő kivételével) állítsd át az egészet "ikonok és értesítések elrejtése" opcióra(da ha van olyan hogy értesítések elrejtése az is jó lehetőség). -
#4414 Vagy csak játékon kívül nem veszed észre, mert egy nem natív teljes képernyős program amikor fókuszt veszít, akkor nem rakja tálcára az ablakot.
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2017.07.22. 12:07:25 -
bekescsaba #4413 Nem tudom, mert szinte azonnal eltűnik. De megpróbálom. -
#4412 Nagyon sokat segítene, ha elárulnád mi az az ikon - csinálj róla képernyőfotót, állj rá egérrel, hogy lásd mi az, stb. -
bekescsaba #4411 Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Játék közben (wot, Fallout 4 ) fellépett egy új, eddig nem tapasztalt jelenség. kb 20 perc játék után, a játék közben elindul egy program, ami elindulása után a játékot automatikusan a tálcára helyezi. Jobban mondva nem indul el, csak a játékot a tálcára dobja (közben átállítja a játék felbontását is), és megjelenik egy ikon a tálcán, aztán kb 10 másodperc múlva eltűnik ennek az ismeretlen programnak az ikonja. A játékot nem zárja be, csak a tálcára rakja, újra ráklikkelve a játék folytatódik, csak zavaró, mert vissza kell állítgatni a felbontását, és kb 20 percenként ismétlődik. Szóval mire tippeltek, mi lehet ez? Hogyan tudnám megkeresni a win 10 alatt?
Lehet, hogy hülyeség, de csak játék közben tapasztalom ezt, köze lehet a melegedéshez? -
#4410 -
#4409 Használhatod nyugodtan, a telepítő egységes, csak annyi kötött, hogy 32 vagy 64 bites (alapvetően 64). A kulcstól függően kapcsolja ki vagy be a funkciókat telepítés során (vagy utána). -
#4408 Sziasztok!
A MediaCreationTool segítségével csináltam egy bootolható W10-es telepítőt. A kérdésem az lenne, hogy ez egy egységes telepítő, ami a kulcs alapján dönti el, hogy milyen verziójú legyen vagy a készítése közben már ez eldőlt? Azért érdekelne, mert az én gépemen Pro verzió fut, apámén meg Home, szóval kell-e egy másikat is csinálnom az ő gépén vagy ezt lehet használni?
Köszönöm. -
hgabi84 #4407 Router dátum/óra beállításai is rendben? -
#4406 Ilyet (nagy ritkán) nekem is csinál. Ilyenkor vagy a gépet, vagy a routert indítom újra, és megjavul. Ha egyik sem segít, akkor húzd újra a gépet. (Pár napja nekem a bix felé csinált ilyet. .hu végződésű címeknél kapcsolódás sikertelen hibaüzenetet kaptam, és csak egy gép restart segített rajta)
Ha még nem próbáltad, esetleg tedd újra a böngésző(i)d... vagy frissítsd őket. -
#4405 Nincs olyan a "hibaüzenetben" hogy kivétel hozzáadása? Esetleg Írd át https-ről, http-re webcímet(ez valami tanúsítványos dolog lehet).
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2017.07.21. 15:25:59 -
boso #4404 Megnéztem, azzal minden ok. Fogalmam sincs mitől lehet, nem állítgattam semmit, csak a frissítés óta egyszerűen nem tölt be egy oldalt se. -
#4403 Nézd meg az órát/dátumot. -
boso #4402 Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni.
Néhány hónapja vettem egy Acer Aspire E17 laptopot, windows 10 fut rajta. Kb 1hete leállításkor csinált automatikus frissítést, és azóta nem töltődnek be a weboldalak (edge-el és firefox-al sem). Először néhány oldalt betöltött, most már mindegyiknél azt írja, hogy nem lehet biztonságosan kapcsolódni a laphoz, meg hogy a webhely valszeg elavult, vagy nem biztonságos tls beállításokat használ.
Van valakinek ötlete, hogy mitöl lehet ez?
(Utolsó frissítésig semmi gond nem volt, mobilról most is hibátlanul tudok netezni a lakásban.) -
#4401 USB-s hangfalat használok egyenlőre, míg nincs vonalkimenet. Csak az nem épp hi-fi hangzású.
Egyik verzió sem működött eddig, A másodikat megcsináltam most még egyszer azért, hátha mégis kihagytam.
A jó driver amúgy a gépen van, mert ha régi típusú hardver hozzáadása módszerrel próbálkozom akkor megtalálom a listán.
A hardverváltozások keresése után visszateszi az általános rendszereszközök közé, a képen látható microsoft driverrel. -
#4400 Nem használsz esetleg egy USB-s fülhallgatót?
Menj a - kép alapján - a eltávolítás menüpontra és még a újraindítás előtt futtasd le a telepítőt(ha nem működik akkor indítsd el a telepítőt vidd végig a folyamatot,aztán a kép alapján kattints az eltávolítás gombra utána a eszközkezelőn a "Hardverváltozások keresése" gombra). -
#4399 Felismeri,csak valami általános rendszereszközként, nem hangvezérlőként. (mégis valami audio drivert társít hozzá: #4392, kép) És nem tudok hozzá másik drivert rendelni.
Nincs letiltva, a windows szerint ezek szerint nem is hangkártya. Szerinte nincs telepített hangeszköz. Csak USB-ről.
Ha ilyen egyszerű lenne nem kínlódnék vele lassan már egy éve. -
#4398 Szóval a win10 mégis felismerte?
Hangerőikonra jobb egérgomb>Lejátszó eszközök>Jobb egérgomb az üresrészre>Letiltott eszközök megjelenítése>Jobb egérgomb az adott eszközre(szintén jobb egérgomb)>Engedélyezés.
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2017.07.18. 17:45:32 -
#4397 Igen. Safe módban látszólag engedi (a régi típusú hardver hozzáadását is) ott is van a jó illesztőprogram, de továbbra is ott a piros x is az óra mellett a hangeszközökön (hangszolgáltatás, vagy mi nem fut, gondolom a safe mód miatt)
Majd ha rendesen indítom, már felkiáltójeles lesz, és ha ekkor tallózom a drivert a megadott mappából, eltűnik a hang, video és játékvezérlők közül, újra általános rendszereszköz lesz a szokásos nem futó windows 10 driverrel.
Lehet tényleg megint windows-t kell telepítenem, kipróbálni win 7 alól még mindig van-e hang, vagy már ott sincs (szoftveresen lehet ártani a hangkártyának? Jóideje próbálkozok már) De mióta ezzel bajlódom tizenvalamennyi windows telepítésen túlvagyok, és már nagyon nagyon elegem van belőle, hogy mindent újra föl kell rakni, beállítani, stb. -
Pongyi #4396 Csodálatos, köszönöm szépen!!