6762
-
#4355 Vegyél egy hálókártyát a gépbe. Ha nem segít, akkor ott valami rendszerszintű probléma van. Vagy, csak a vinyó haldoklik. Nem tud annyi adatot kiírni lemezre, mint "szeretett volna" a ram megtelik, és paff, lefagy. (Ilyenkor le kellene lassítsa az adat fogadást, ezért mondom, hogy a probléma rendszer szintű.) Gondolom, torrentezésnél van ez a gond, keress valami régebbi qTorrentet, 2.2.1-est ajánlom, az stabil. -
Jude666 #4354 Hello!
Közel 4 éves Chieftec GPS-700A8-t használok. -
Jude666 #4353 Hali!
Szinte kizárólag steam/torrent töltés közben (gondolom azért mert akkor tudom csak elérni a max sebességet).
Processzor monitorozásra szoktam használni egy cpumeter nevezetű kis sidebar appot, ahol látom, hogy nem megy fel a terhelés soha 100%ra, szóval há'l istennek azt kizártnak tartom.
Win 10 Pro 1703 alatt futnak a dolgok. Malwarebytes-ot használok vírust írtani, viszont akkor is előfordult a fagyás amikor újratettem a gépem a program nélkül. -
hgabi84 #4352 Számítógép tápegységének típusa és kora? A hibát akár annak túlterhelése, gyenge élettartama is okozhatja. -
hgabi84 #4351 Üdv.!
Mivel és honnan próbálsz letölteni, amikor megfagy? Szerintem nagyobb sebességgel való letöltésnél - bár nem ismerem mekkora a max. letöltési sebességed - a processzorod 100%-ra terhelődik és akkor lehetséges, hogy annak a túlmelegedése okozza a fagyást. Nézd meg a feladatkezelőben a processzor kihasználtságát és hőmérsékletét a letöltések közben. Melyik Windows verziót használod? És milyen vírusirtó programot? Letöltésnél akár a vírusírtó valós idejű vizsgálata is túlterhelheti a géped.
Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.06.28. 06:42:48 -
Jude666 #4350 Sziasztok!
Megpróbálom rövidre fogni a problémám:
a helyzet, hogy bármikor amikor internetről töltök le magas sebességgel a gépem egyszer csak megfagy (hang beakad, egér nem válaszol) csak és kizárólag hard reboot oldja meg a problémát.
Eseménynaplóban megnéztem. Folyton Kernel-Power 41 (63) kritikus hiba áll a dolog mögött.
Ramot, HDD-t, SSD-t, megnéztem már velük nincsen probléma. Alaplapom egy régebbi MSI Z77A G43 Gaming tipusú. Gondoltam én BIOS updatere is, de egyszeűen nem tölt be az oldal ahonnan le tudnám tölteni a legújabb verziót :/
Borzasztóan frusztráló a dolog. Gyakorlatilag hiába van jó internetem, nem tudom használni mert szétfagy a francba az egész.
Viszont észrevettem, ha például böngészőböl töltök le fájlokat, akkor többnyire minden gond nélkül sikerül.
Szerintetek az alaplappal lehet a probléma?
Előre is köszi
Utoljára szerkesztette: Jude666, 2017.06.28. 01:51:41 -
Trucker01 #4349 Firefoxom van és pl amikor youtube videót nézek teljes képernyőn állandóan villog egy kurzorbillentyú a bal sarokban, mint ms-dosban anno... Hogy lehetne eltüntetni és mitől van?? -
#4348 Kipróbálnám, épp csak továbbra sem találom :) -
Trucker01 #4347 Sziasztok!
Van egy Platformmegbízhatósági modul 2.0 a gépemben, de mindig 10-es kódot ír, hogy nem indítható el... Próbáltam már újratelepíteni, letölteni Winupdattel, de semmi jó... Tudna valaki segíteni? -
Agi1208 #4346 Köszönöm szépen, ki fogom próbálni:) -
hgabi84 #4345 Valami oka biztosan volt, amiért úgy érzékelte a gépet. Vagy egy véletlen gyors billentyű lenyomás... -
#4344 Thx, erre ránézek mihelyst a közelébe kerülök.
Az mondjuk magas, hogy ez a hulladék, egy szimpla ki-be kapcsolástól, hogy tudott magától ebbe a módba kapcsolni.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.06.20. 12:18:32 -
#4343 Első dolgom volt próbálni, a teljes képernyős használat nem oldotta meg nyilván. -
hgabi84 #4342 " kb 1,5 éves" -> Okozhatja ezt a jelenséget az akku-ja is. Próbáld egyszer indítani a napi bekapcsolást, hogy előtte kiveszed belőle és anélkül - konnektorból üzemeltetve.
Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.06.20. 11:49:40 -
hgabi84 #4341 Üdv.!
Gépház -> Start -> Teljes képernyős használat. Ismerkedni kellene a rendszerrel, nem szidni.
Ha pedig a régi - Windows 7-es - Start-menüt is hiányolnád, ezzel azt is visszakaphatod: http://phoenix_art.webmuvek.hu/node/1008
Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.06.20. 11:46:37 -
#4340 Ez alapján táblagép módban van a Win, a gépházban a "tábla" kulcsszóval található beállításokat nézd át. -
#4339 Valaki megtudja nekem mondani, hogy ebben a mocskos Win 10-ben, hogy lehet visszaállítani a default start menüt?
Induláskor ugyan a kitett normál ikonok a desktopon egy pillanatra felvillannak, majd mintha az EGÉSZ képernyőn a csempés start menü lenne kiterítve és eltakarja az ikonokat, melyekhez így nem lehet hozzáférni. -
Agi1208 #4338 Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e de hirtelen ezt találtam :)
Olyan problémám van a laptopommal (Lenovo Z50, kb 1,5 éves), hogy amikor bekapcsolom megjelenik szépen a Lenovo felirat, elkezd betölteni, de mielőtt betöltene az operációs rendszer (win10), a laptop kikapcsol. Majd miután még egyszer megnyomom a bekapcsoló gombot már rendesen elindul.
Van valakinek tippje, hogy mi lehet a baj?
Egyébként nemolyan rég lett újratelepítve (kb 2 hónapja, eredeti win10), de ezt a kikapcsolást csak pár napja kezdte el.
Előre is köszönöm a válaszokat:) -
#4337 Ahogy előttem is írták, teljes disztribúciós restore point. Egy kattintással visszaállhatsz az update előtti állapotra. Ugye szó volt róla, hogy rolling disztro lesz a W10, azaz nem lesz Win 11 (meglátjuk) ezért a anniversary és creative update-ek gyakorlatilag Windows 10.1, 10.2-t stb upgrade-ek. Tehát nem a szokásos biztonsági frissítések, hanem un. feature update-ek, új funkciókkal, frissített driverekkel, kernellel, stb.
Miután a frissítés automatikus, kell egy egyszerű mód a visszaállásra, ha szükséges. Ez elsősorban vállalati, fejlesztői környezetben hasznos. -
#4336 Vissza lehetne állítani onnan az előző rendszert, ha valami balul ütne ki a frissítés után, de ezért kell tisztán újratelepíteni a win-t, akkor nem lesz windows.old mappa. -
#4335 Minek csinál ilyeneket? -
#4334 Köszönöm. Itt mondom én ,hogy x akta. Ugye 27GB-ot jelzett a mappa jobb gomb tulajdonságokkal...itt amit írtál már csak 11Gb-os és annyit törölt is mert 11GB-al nőtt a tárhely érdekes
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.06.18. 19:40:46 -
#4333 Creative update csinálta. -
#4332 Gépház > Rendszer > Tárterület > Ez a gép (C:) > Ideiglenes fájlok
Onnan töröld, elvileg "A Windows előző verziója" néven fog szerepelni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.06.18. 19:17:52 -
#4331 Most nézem csak lett egy Windows.old mappám ami 27GB
Ezt ha letörlőm lesz baj? SSD-n van a rendszer és kéne a hely.
Mondjuk ezeket a dolgokat nem értem ,mert eddig nem volt. Volt kb 20GB szabad helyem.Most lett ez a 27GB-os mégis van még 12GB.... X akták.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.06.18. 19:12:10 -
hgabi84 #4330 Üdv.!
32-bit iso
64-bit iso
Ahogy előttem is írták, aktiváld a Windows 7 kódjával. -
#4329 Egyszerűen írd be a Win10 telepítőbe a 7-es kódodat és menni fog.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.06.18. 13:23:05 -
#4328 Sziasztok! Please ne harapjátok le a fejem a kérdésért. Napokban esedékessé vált már egy formázás, mert eléggé belassult a gépem. Windows 7-et használtam idáig de úgy hallottam, hogy elég jó a 10 is már. Mivel úgy tudom, hogy már nem lehet ingyenesen frissíteni ránéztem Ncore-on és egy kommentben azt írták, hogy ezen az oldalon (https://www.microsoft.com/hu-hu/accessibility/windows10upgrade) még elérhető a frissítő. Letöltöttem és el is indul de formázni akarom a gépet nem pedig frissíteni. Van valami megoldás, hogy formázás után el tudjam indítani a Windows 10 telepítőt vagy előtte a 7-et kell felrakjam? Válaszotokat előre is köszönöm. (már amennyiben valóban működik a 10-es frissítő) -
#4327 Nem csinál semmit :( -
#4326 alt+enter? -
#4325 Rendszerviszaállítás? :D -
#4324 Frissített egy nagyot a Windows.... Azóta ha game-et indítok nem tűnik el a tálca. Hol tudom ezt visszaállítani ahogy volt korábban?
-
#4323 Nekem továbbra is vga hibának tűnik. -
#4322 Megjöttek az e havi frissítések jó telepítést! -
#4321 Sajnos ismét jelentkezett a hiba... készítettem fotót is. Megjegyzendő, hogy ez a hiba csak akkor lép fel, amikor a gép elalszik, majd ha felébresztem olykor előjön ez a jelenség (de csak is akkor, közben nem). Nekem hirtelen még az jutott eszembe, hogy esetleg nem a helyes úton ébred fel vagy alszik el. :(
Kép: http://imgur.com/a/V8jNm
Utoljára szerkesztette: stormEAgle, 2017.06.13. 13:41:16 -
#4320 Ja neem, persze ez valami tök random kép, csak azért töltöttem fel, hogy valami ilyesmi a jelenség, azaz kb 25%-ban hasonlít az enyémhez. Amint jelentkezik ez a hiba (remélem nem fog) feltöltök egy képet róla. Most néztem, hogy közben érkezett egy driver frissítés a kártyához, szóval remélem a legjobbakat. Ha más nem akkor visszamegyek 8.1-re. Amióta win 10-van, csak az ijesztegetés megy :S
Na igen a videókártyák mind ilyenek. Annó a Sapphire-t is kifogtam ezek szerint, ment 1 évet, és kifeküdt mint partra vetett hal.. :D Pedig én nem az a tipikus ember vagyok, aki a határokat feszegeti. Wow-ra használom és direkt nem ultrán futtatom ott sem, ha nem muszáj, idő előtt ne dögöljön be. Tökre vigyázok mindenre mint a szemem fényére, és állandóan jönnek ilyen random jelenségek :( Megáll az ész. -
hgabi84 #4319 Az MSI az kifejezetten az a márka - tapasztalataim szerint, amiből tényleg ki kell fogni a jót. Sajnos ez van, de benne van a pakliban az általad említett Anniversary-félelem is - bár az általad tapasztalt jelenséget szerintem az általad linkelt fotó tulajdonosa sem éppen a frissítés felrakása óta tapasztalta. -
#4318 Jó csak az az érdekes, hogy eddig szépen ment minden, aztán hipp-hopp jött egy win10 anniversary update és jönnek a furcsaságok. Valahol olvastam, hogy nem ajánlott felrakni ezt a frissítést mert sok fejfájást okoz, ezért is vagyok megzavarodva. Mindenesetre, annyit csinálok, hogy felrakom a 8.1-et, aztán imádkozok :D
MSI GTX 1050 Ti Gaming 4G a karim btw -
hgabi84 #4317 "Nem hiszem el, hogy állandóan kifogom az ilyen karikat. Amikor meg ilyen 10ezres vgam volt az bírta évekig. :( " -> Ezért nem szabad drága pénzekért új alkatrészt venni - előtte várd meg, hogy leteszteljék előtted. :) -
hgabi84 #4316 +1 "vagy ki-be dugom a DVI kábelt" -> Ez a jel is arra utal, nem feltétlenül tökéletes minden, ami új...