Windows 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Neked csak ezek kellenek:
Videokártya driver
Chipset driver (intel/amd oldaláról) - ezekben benne vannak vezérlő driverek is.
Minden mást intéz neked a Microsoft és a gyártók (logitech, Asus, stb) szoftvere.
Chipset, Raid, ACHI stb-t kb sosem kell frissíteni ha az aktuálissal minden működik.
Egyébként mégis mire használod a Rapid-ot?
[merlinw.org]
mennyire fontos az IDE ATA/ATAPI vezérlő (intel 8 series / c220 chipset family SATA AHCI controller) frissítése? (driver booster találta)
csak mert ha frissítem, utána nem indul el az Intel Rapid tárolási technológia
melyik a fontosabb?
választ köszönöm
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Nekem eredeti win10 van mindenhol, eddig meg tudtam nézni a termékkulcs kulcsot, most viszont nem mutatja a gépházban.... hol tudnám meglesni melyik kulcs van nekem? Mert a családba 4 kulcsot vásároltam, és kellene tudnom melyik az enyim a 4 közül. :D
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2021.02.05. 14:51:58
Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT
Kár, hogy nem látszik, de itt van 2 db kép...
Utoljára szerkesztette: kirol, 2021.02.02. 20:03:57
Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.01.31. 21:32:57
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Adott egy játék, The Medium, amiben csoda módjára a menüben aktív a HDR opció.
Ha bekapcsolom, akkor még nem lesz jó, csak akkor, ha a gépházban bekapcsolom a HDR használatát.
Így játékban már jó, de ugye kilépve a win ocsmányul néz ki, ki kell kapcsolni a HDR-t.
Nincs valami észszerű mód, hogy ha indul egy HDR játék, akkor magának automatikusan engedélyezze a HDR opciót, asztalon pedig ne?
Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W
Ne tartsd a földön a számítógépet. A helységben lévő szálló koszt, meg szöszt a padlón lévő gép szedi össze a leghatékonyabban.
A ventilátorok beszívják a házba, és ott meg a hűtőbordák lamelláit szépen eltömi, emiatt idővel a hűtés hatásfoka annyira leromlik, hogy mindenféle problémák jelentkeznek. A padlón lévő gépekben mindig nagyságrendekkel több port, koszt, szöszt találok, mint az asztalon lévőkben. Az érintkezőn lévő korróziót valószínűleg nem a pára okozta önmagában. Oda kerülhetett valami akár a raktárban, összeszereléskor, akár nálad egy agresszívebb mosószer porlasztott cseppecskéje, ami idővel szépen elkorrodálta a fémet.
[merlinw.org]
Megnéztem a többi sata csatlakozót is még a 2 HDD-n és azokkal nem volt ilyen probléma. Mondjuk az ssd a ház legaljába van becsavarozva és a földön van a ház.
Nem tudtam ennél jobb képet csinálni de látszik a kábelnél, SSD-n már nagyjából letakarítottam de durvább volt ott is.
Érdekes hogy csak az az 1 érintkező és a többi nem.
Utoljára szerkesztette: Dency, 2021.01.16. 18:06:57
Ez a logfile szokta csesztetni az ssdt "EtwRTNT kernel logger.etl" A mappát meg se engedi nyitni ahol van. Neten se sokminden kering róla hogy mitől lehet.
sfc /scannow
Sérült rendszerfájlokat tölti le újra és javítja
dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.01.16. 15:10:18
[merlinw.org]
USB root hubot eltávolítottam csak az volt a bökkenő hogy újra kell indítani a gépet hozzá, de ugye minden USB-s eszközt leválaszt és nem tudok rákattintani az igen-re.
Windowssal volt régebben driveres gondom, remélem hogy csak tényleg az OS lesz. Nincs valami javítási parancs hogy elkerüljem az újratelepítést? Eléggé belaktam már mindennel.
@Bokafix2
Érdekes ez a hideg indítás cucc, még nem hallottam róla. Tényleg van alapja?
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
- futtass le egy memtest-et
- töröld eszközkezelőből az USB root hub-ot
- telepítsd újra a Windows-t
Ha ezek után is fennáll a probléma, akkor lehet hogy az alaplapon adta meg magát valami.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.01.15. 13:13:55
[merlinw.org]
Eseménynaplóban Kernel power 41 és DriverFrameworks-UserMode 10110-re hivatkozik.
Valami ötlet?
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
mi ez a black screen izé? eddig sose volt
Persze a home változatot már csak úgy lehet offline loginnal használni, ha kihúzod a netet telepítéskor, talán 1909 óta. Ez mondjuk szerintem azért aggályos, de ez már másik téma.
http://goo.gl/gd6Zi5
Mondjuk lehet, hogy az, hogy amikor felfordult a win7-ről upgradelt rendszer, akkor vettem egy licenset, és azt használom azóta.
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Tanács, segítség kellene..
Az eseménynaplóban folyamatosan ezeket írja.
"microsoft windows security auditing"
4799, 4624, 4672, 5379
Óránként több százszor lefut.
Az nem is érdekel ha ezt csinálja, de
RDR2 közben az 5379 minimum 50x lefut (megszámoltam és 50környékén megálltam a számolásában) és kiakasztja a játékot és a viber-t is. Annyira hogy újra kell indítanom a gépet, mert ha utána folytatnám, lefagy a gép és csak egy restart oldja meg. (és a Restart is mindent lenulláz a vindózban, minden beállításom visszaáll alapra.)
Más játékoknál, ami nem ekkora a gépigénye, 1-5FPS-re lemegy a 75ről.
Miért csinálja, hogyan lehet megoldani hogy ne csinálja?
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.12.31. 21:51:56
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.31. 00:00:22
[merlinw.org]
www.smart-bus.hu
Régebben a friss telepítésnél létrehoztam egy offline helyi fiókot, majd engedélyeztem a rendszergazda fiókot, átneveztem, a telepítésnél létrehozott helyi fiókot meg töröltem így megvolt a teljes hozzáférés. Viszont, ha jól emlékszem, akkor a rendszergazda fiókot nem lehetett onlinra váltani... ez most is így van?
www.smart-bus.hu
Még több mint egy hónap múlva jár le a licenc, de a gép máris zaklat induláskor, hogy aktiváljam a Windowst. De én nem akarom hamarabb aktiválni, csak akkor, ha lejár. Ezt az aktivációs értesítést nem lehet valahogy kikapcsolni?
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
[merlinw.org]