6762
-
#6602 Ez a leak-elt iso, most tiszta telepítéssel automatikusan digitálisan aktivált lett nálam, mint ahogy a korábbi win 10 is volt rajta.
( sőt virtuális gépen a digitális aktivátor simán aktiválni tudta a rendszert )
Így jelenleg ( még ) ugyan az az aktiválási szisztémája mint a 10-nek.
-
JonasSandor #6601 Ja értem, de amik 11-ben vannak közűlük is egy rakat win 10-es..
Ingyen adnák a frissítést az jó volna, mert nem szeretnénk újra kipacsázni sok 10 ezret egy operendszerre. A hivatalosat nézzük mi, semmi kulcsos nem játszik nálunk. -
#6600 Nem egyértelmű még.
"Windows 11 won’t be free, but most people won’t have to pay
Now, for an important question some Windows 10 users will be asking themselves now: Will Windows 11 cost anything? The answer is likely yes and no.
Microsoft is yet to confirm the existence of Windows 11, let alone any pricing, leaving plenty of room for speculation. Windows 11 will probably be paid software, but Microsoft may retain the free upgrade option we saw with Windows 10. This is in the company’s best interest, as it will want as many people to make the switch as soon as possible. " -
#6599 Én mindenhol azt olvasom, hogy valószínűleg ingyen lesz az upgrade. -
#6598 Úgy, hogy 2019-ben kiadták a DX12-őt Win7-re. 2019 előtt pedig csupán ~20 játék használt kizárólag DX12-t.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.17. 09:22:04 -
JonasSandor #6597 Remélem itt már tényleg csak 64 bites verzió lesz, mert nagyon ciki lenne a 32 bites szart is beleraknák. -
JonasSandor #6596 A forzákat win 7-en futtatni soha nem lehet, meg az összes direct x 12-es gamekat, a többi win 10-es gamekat nem tudom lehet e, engem végülis nem érint csak érdekesség. A trippla A kategóriában állítólag a Cyberpunk 2077 volt az utolsó win 7-es game, de hogy csinálták amikor nincs is benne direct x 12 nem tudom. -
#6595 Nem a játékoknak zárják el a csapot, hanem mindennek. Ugyanakkor minden játék fut ami futott W7-en így gyakorlatilag nem változik semmi. Windows 7-re nem "jelent" meg semmi 2015 óta.
Ez a MS stratégiája, hogy válts. Mielőtt előjönne a kapzsiság - persze a pénz nagy szerepet játszik, de a MS sosem a Windows eladásokból gazdagodott - ennek az oka az hogy ne a régi elavult rendszert használják az emberek.
Az átlag halandó nem lát abból semmit, hogy az informatika és technológia naponta változik és ami tegnap még biztonságos volt, az ma már távolról sem az.
A W11 megjelenése mögött az áll a hivatalos állás szerint, hogy annyi új fícsört fejlesztett le az MS, hogy nem lenne logikus lépés (sem felhasználók számára, sem üzletileg) sima update-ként kiadni a csomagot.
Egyébként a fejlesztők számára az, hogy egy alkalmazást Windows 7, 10 vagy 11 kompatibilis módon adjanak ki, konkrétan egy egykattintásos opción múlik, tehát nem kell miattuk aggódni. (és egy kis trükkel W7-en is futtatható minden W10-es program) -
JonasSandor #6594 Ja értem, mi már régóta 10-et használunk nem az, hanem a játékoknak 2020. január 14-től zárták el a csapot a 7-nek, és akkor még kevés jött win 10-re, majd olyan ősz környékén kezdtek sűrűsödni a játékaik. Idéntől meg csodaszámba megy ha kijön egy win 7-re játék alig jön már 1-2.
Tehát alig fél év alatt csak win 10-re jönnek ki, és ezzel az újjal meg akkor elég gyorsan fognak átállni 11-re. -
#6593 Az a most legalább 4 éve volt. Az hogy te mikor álltál át az nem számít:) A W10 6 éves. Egyébként a neve (és árazása) lesz csak W11. Te ugyanúgy frissítésként kapod meg, nem kell külön telepíteni, stb. Egyébként 2025-ig lesz támogatva a W10, tehát ráér mindenki megvenni (az első évben egyébként is hülyeség vadiúj OS-re váltani, érdemes megvárni amíg helyrepofozzák). Tehát a te esetedben, mint átlagfelhasználó 2022 végén fog megjelenni a W11 és akkor is nyugodtan dönthetsz úgy hogy még ráér. Főleg hogy a W10 is meg fog kapni egy rakás W11 fícsört a novemberi frissítéssel. -
JonasSandor #6592 Csak azért furcsa, hogy most kezdtek el rendesen átállni win 10-re a játékok és máris itt a kövi rendszer. -
#6591 Ha van legit W10-ed akkor valszeg lesz olcsó upgrade csomag, mint MacOS esetén.
Mondjuk ha otthonra kell, nem tudom miért venne bárki is MSRP áron, ha 1000Ft-ért is lehet kapni kulcsot.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.16. 15:31:18 -
JonasSandor #6590 Most ezzel a win 11-el mivan?,megint vehetjük a 30-40 ezerért az újat? -
hiper KOCKA #6589 Thx. -
#6588 jobb klikk rá, hírek és érdeklődési területek, kikapcs -
hiper KOCKA #6587 Ezt a Microsoft New-os baromságot hogy lehet eltávolítani a tálcáról? Nem emlékszem, hogy kértem volna ezt a szolgáltatást. Egyszerűen csak máról holnapra ez fogad, mikor belövöm a gépet. Letiltási lehetőséget így hirtelen nem találok rajta.
-
#6586 Rendszerhangokat halkabbra szoktam venni a hangkeverőnél de állandóan visszaállítja, nem tudjátok ez miért van illetve hogyan lehetne orvosolni? -
Kissssss0 #6585 helló, lenne egy olyan problémám(win10) hogy a főkapcsolónál a frissítés és leállítás be van "ragadva", mintha minden egyes kikapcsoláskor frissíteni is akarna, e mellet a gépházban a frissítés és biztonságra kattintva az ablak megállás nélkül nekiáll tölteni de semmi nem történik.
neten ezer egyféle megoldást írnak, a CMD-be való gépeléstől a csökkentet módban mappa törlésen át egészen a registry-ben turkálásig mindent írnak, van valami megoldás erre?
Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2021.06.05. 17:35:52 -
#6584 Vagy a Windows Update Blocker v1.6 -
#6583 Minden windows ujraiditaskor a custom toolbarjaim eltunnek. Quick Launch, vagy telepitett appok amik kint vannak a taskbaron, mint netspeedmonitor etc. Van erre megoldas, hogy ne kelljen mindig allitgatnom ujrainditas utan ? -
#6582 services.msc
- Windows Update -> disable
gpedit.msc
Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Update -> Configure Automatic Updates -> 2 -
Deviome #6581 Üdv!
Vettem én annó egy Win 10-t. De kezd felbaszni.
Hogy a bánatba lehet teljesen letiltani a rendszer frissítést?? Már kikapcsoltam mindent amit lehet, de még kikapcsoláskor mindig ott van a " ujraindítás és frissítés " És a szájbatekert köcsög windows amikor berakom alvó módba a gépet mindig elindul magától.
Ezt kilehet valahogy kapcsolni. Pl elmegyek melóba lelövöm a gépet alvóba és hazajövök és látom, hogy a bejelentkező képernyőn van a rendszer. -.-"
Továbbá kiadtak valami frissítést amit kb 2 hónapja nem tudok megcsinálni, mert ha frissítem akkor újra indul és amikor elkezdi felrakni akkor kiírja, hogy hiba történt és visszaállítja a fájlokat. Szóval nem tudom lefrissíteni ezt a szart. -.-" -
#6580 Attól hogy ki vagy jelentkezve az alkalmazásból, a szolgáltatásból nem vagy. Ha belegondolsz ez alapvetően jó dolog. Nem kell minden jöttment alakot felvenni ismerősnek meg FB csoportokban butulni :) Ha csak a családtagok, barátok, munkatársak vannak a kontaktlistánm máris értékelni fogod, ha értesülsz róluk kijelentkezett állapotban is. Egyébként Facebook-on talán ki lehet kapcsolni a push-t, beállítani az üzenet továbbítás módjait, de passz. Vagy blokkolod a spammereket. 10 éve leszoktam FB/Messengerről, csak jobb alternatíva van a piacon.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.05.26. 15:01:06 -
#6579 Mikor írok valamit mindig desktop környezetről beszélek. Laptopokkal mindig macera volt minden, hála a hülye gyártók custom szarjainak. Ott az MS direkt nem telepít dolgokat, nehogy elcsessze/ felülírja a csodás pl. HP cagy Acer saját meghajtóit. Ez ilyen. Ezért nincs és nem is lesz MS laptopom soha, csak Linux vagy Mac :) -
#6578 Nem tudom de gép újratelepítésnél mondjuk laptopnál semmit nem pakol fel magától (touchpad, wifi, lan) csak ha a választható frissítéseknél bepipálom. Ez eddig a eszközkezelőben volt és ott gyorsan ment minden, amióta a microfos oda átrakta még lassabb a művelet mert még külön elkezdi keresni a windowsos frissítéseket. Nem beszélve egy régebbi laptopnál ami még több időt vesz igénybe.
más:
Microsoft storeból fel van rakva a messenger. Kijelentkezés után ha ír valaki akkor miért kapom meg még is az értesítéseknél az üzenetet? Az oké hogy ki lehet kapcsolni az értesítéseknél , de ha ki vagyok jelentkezve akkor nekem ne bombázza már az üzeneteket, akkor még is csak be vagyok jelentkezve? -
#6577 Köszi!
Ez volt az. Az alaplap-proci csere miatt visszakapcsolhatta magát, mert én anno kikapcsoltam. -
#6576 Gondolom Xbox game bar-ról van szó, mert más nincs a Windows-ban. Settings -> Gaming -> Off. Úgysem jó semmire. -
#6575 Mi az az ms-gamingoverlay-link?
Minden játék indításánál erre kér valamilyen alkalmazást, amivel futtathatja.
Mit kellene újratelepítenem? Vagy éppen törölnöm? -
#6574 “Intel(R) Chipset Device Software uses an unusual date for the devices it is targeting. The date 07/18/1968 is symbolic – Intel was founded that day. The reason this date is used is to lower the rank of Intel(R) Chipset Device Software.This is necessary because it’s a supporting utility that should not overwrite any other drivers. Updating Intel(R) Chipset Device Software is not needed."
Saját vélemény; a választható frissítéseket az átlagfelhasználónak célszerű figyelmen kívül hagyni, hacsak nincs köztük olyan ami egy a felhasználó által észlelt hibát javíthat. Az opcionális frissítések sokszor lehetnek downgrade / rollback-ek, amik kikapcsolnak funkciókat, kompatibilissé teszik a rendszert régebbi, specifikus alkalmazások számára, stb. Tehát akkor használd őket, ha tudod mit csinálsz.
A Windows automatikusan telepít mindent ami kell, felesleges manuálisan frissítgetni bármit is (Windows update-en belül ofc.).
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.05.23. 17:46:26 -
#6573 Választható frissítésknél miért ajánl fel egy 1968-as évjáratú intel-system drivert? -
#6572 De nagyon jó.
Gond nélkül átállt.
A monitoroknál a sorrund-ot kellett újra beállítanom.
Eddig ennyit néztem. -
#6571 Köszi!
Ezt nagyon jó olvasni.
Akkor nem is pepecselek telepítővel.
Bátran írom, mert van másik gép, amivel készíthetek, ha szükséges :) -
#6570 Jól viseli. Enyém is tavaly októberben költözött AMD-re és egészséges :) -
#6569 Viszont a W10 miatt jöttem ide, lenne is egy kérdésem.
Mennyire viseli el a W10, ha inteles konfigról átkerül egy amdsre? A VGA ugyanaz marad.
Mindenképp újra kell húznom, esetleg telepítővel javítható vagy képes az átállásra? -
#6568 Vettem már innen, nem volt vele gondom.
És Németországban használom.
Vettem már eBay-ről is, ott volt már gondom. A kulcs aktiválásánál.
A mostani hírek fényében akár még levelet is kaphatok emiatt.
De csak a tudatlanokat tudják csőbe húzni.
Az ilyen kulcs miatt nem állítanak azonnal bíróság elé, csak megkérnek, hogy menj be a rendőrségre nyilatkozatot tenni.
Ha bemész, akkor kezd érdekessé válni a dolog, mert, ha valaki saját magára terhelőt mond, akkor lehet, hogy fizetni fog.
A másik oldala, hogy ügyvédhez mennek az emberek, akik ezt el tudják rendezni. Az ügyvédeknek nagyon jó lesz.
A lényeg, hogy a közemberek szívhatják a fogukat és üríthetik a pénztárcáikat.
A torrentes illegális tartalom letöltésénél sem a rendőrség megy ki első körben.
A warezolókat meg nem is tudják megfogni. -
#6567 A végfelhasználókat sosem cseszegette senki, a BSA sem. Tehát amíg van lehetőség, élni kell vele. A kulcsokat nem vonják vissza, stb. A forgalmazó meg el tudja dönteni megéri-e neki a balhé vagy sem, az minket ne érdekeljen. A játék/film/zene meg egyéb warezolás, sokkal nagyobb "bűn", mint a szürke kulcsok vásárlása :)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.05.22. 04:28:16 -
#6566 Aham, és nekem, mint átlag vásárló honnan kéne tudni, hogy ez nem legit, pl.
Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2021.05.21. 22:34:31 -
r4pt0r #6565 Hát Németországba azért csak lecsaptak a kereskedőkre és vásárlokra is idén a pár ezer forintos kulcsok miatt. :) Persze a németek komolyan veszik ezeket a dolgokat, de azért ne legyünk abban a hitben hogy itthon ha nagyon akarnának nem vágnának meg. -
#6564 Nyugodtan megveheted az MS-tól 50 ezerért. A szürke kulcs is legit kulcs, max a forgalmazása nem az, de ahhoz a vásárlónak semmi köze. Bárhol veszed 45k alatt az már nem fehér. Mesélj, te mennyiért vetted?
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.05.21. 13:42:22 -
Micsu #6563 ilyen alapon belinkelhetted volna az ncoret is