6762
  • Dante73
    Valaki tudna abban segíteni, hogy újabban a tálca nem tűnik el, mikor teljes képernyőre rakok egy videót, akár valamelyik lejátszó programban, (VLC, KMP, vagy a beépített lejátszónál sem) akár, ha youtube videót rakok ki teljes képernyőre.
  • lalakov
    Laptopot párosítottam Bluetoothon a mobillal(android). Laptopról mobilra tudok fájlt átküldeni, de fordítva nem megy. Mit kéne tenni?
  • hgabi84
    Próbáld meg így:

https://www.askvg.com/guide-how-to-remove-all-built-in-apps-in-windows-10/
    Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.09.24. 17:52:11
  • k1571
    Engedélyezve van, csak nincs bedugva, lásd az ábra bal oldala. De köszönöm.
  • Dzsini
    Tedd véglegessé a társítást, és akkor nem fogja felajánlani (Vezérlőpult -> Alapértelmezett programok -> Alapértelmezett programok beállítása, itt kiválasztod a programot, és beállítod, hogy melyik formátumokat használja)
  • Trucker01
    Pontosan, idóta... XD (Y)
  • Trucker01
    Fent van, már fél éve :)
  • Trucker01
    Nem mert egy fotoszerkesztőt használok és amikor társítok állandóan felajánla ezeket a hugyokat... -.-"
  • gergely1991
    Esetleg engedélyezd a mikrofont aztán némítsd ki.
  • hgabi84
    Nekem nincs problémám. :)
  • k1571
    Van a gépemben egy faxmodem. Ezzel szeretném megoldani a vonalas telefon kihangosítását, esetenként a beszélgetéseket felvenni. Az Audacity-ben ugyan megjelenik a modem, de a windows "Hang" "Felvétel" pont alatt nem található, így nem is működik. Alaplapi hangkártya (g31m-s2c) Realtek. Miként lehetne odavarázsolni, milyen programmal?
    (A modemspy-t kipróbáltam, vesz fel, de fizetős, és nem egészen úgy működik, mint ahogy szeretném.)

• strepsils
    Irigyellek a problémádért ,én most veszem észre hogy ebből a win10 ből még a videók importálását is kifelejtették tehát szó szerint csak a jpeg képeket tudod importálni egy mappába amit el se tudsz nevezni csak a dátumot adja meg mappa címnek legfeljebb .
    Amúgy miért borzolja az idegeidet hogy a paint nevű program szerepel a gépeden ???? Ez már tényleg pszichés eset . Alapértelmezésnek azt állítasz be amit csak akarsz és a hátralévő életedben nem is fogsz találkozni a paintal . Ez a töröljünk ki minden szaros néhány kilobájtot a gépből amit nem használunk engem a kilencvenes évekre emlékeztet amikor az egy gigabájtos vinyónál lehet hogy számított ez de az isten szerelmére 2017 et írunk a korlátlan tárhelyek meg a terrabájtos vinyók meg a 4gigahertces processzorok korában semmit nem oszt szoroz egy vacak paint.
  • wollnerd #4585
    Oké, akkor sorry. :) Nincs tapasztalatom ebben, mert mostanában majd' egy éve nem használom a laptopom, amin van a Win10. :) Én csak egy hírből hallottam, eltűnik a paint, pl. innen
    De most ráguglizva az origo cikkéből tudtam meg hogy mégsem.
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.09.23. 22:00:38
  • hgabi84
    Ez egy baromság, mert eddig minden gépemen megmaradt a Paint a Creators Update után. :)
  • wollnerd #4583
    Rakd fel a Creators Update-t és akkor volt-nincs 30 éves paint. De akkor helyette a 3D-s vonul be.
  • bon
    Nem elfér a gépen? Nem használod és kész, helyette beállítasz más alapértelmezett programot.
  • Malakai
    Amit nem enged simán uninstallal, azt powershell-ből: cikk @ winaero
  • Trucker01
    Tudja valaki hogy lehet az alapértelmezett programokat, pl paint, leírtani a rendszerről??
  • strepsils
    Látszik hogy kívülálló vagy a dologhoz mert egyáltalán nem ennyire egyszerű. Van egy memóriakártyád rajta különböző napokon készített film és állókép fájlok . Na mutasd be szépen hogy rakod ezt át két gombnyomásból a gépre mert ez baromira nem egy mappa hanem x mappa aminél be kell írnod a mappa nevét és a dátumot , utána még le is kell törölnöd a kártyát. Na az automatikus másolás mindezt megcsinálja helyetted ,neked csak egyszer kell beírnod a téma nevét utána azt csinálsz amit akarsz ,a háttérben rendszerez mindent a gép majd letörli a kártyát . Már írtam a fejlesztőknek hogy nagyon gyorsan javítsák ki ezt a hibát de gondolom majd biztos kijavítják ...
  • [HUN]FaTaL
    Hidd el, hogy hamarabb megoldom ugyanis nem tudod a képeket normálisan automatizálva rendszerezni :) Az hogy egy mappába befossa őket az édeskevés.

Ha pedig nem rendszerezed, akkor is egy kijelölés meg egy f5-t pár másodperc (a könyvtárba navigálással együtt). Kb. hamarabb megvan mint mire megnyílik a windóz autorun ablaka.
    Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2017.09.22. 00:40:44
  • strepsils
    Épp azt vezettem le hogy miért nem oldod meg hamarabb de elhiszem hogy aki nem csinál gyakran ilyeneket az azt képzeli hogy könnyebb kézzel pepecselni.
  • darkSectorxxx #4576
    Hu köszönöm.

Közben probáltam manuálisan, ujraindul a végéna gép és mintha semmi nem történt volna megint ugyanaz van. :D
  • bon
    Automatán érkezett több gépünkre is. De ha most tervezed telepíteni én már megvárnám a következőt, hamarosan megjelenik.
  • darkSectorxxx #4574
    Sziasztok, van ez a Creator frissítés, ezt mindenképpen manuálisan kell letöltenem és telepítenem?

Csak mert a gépházban azt írta, naprakész a rendszer, de a win10 segédlet azt, hogy nem....
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.09.20. 23:54:52
  • [HUN]FaTaL
    Én még embert nem láttam, aki ezeket használja. Két paneles fájlkezelő, sokkal hamarabb megoldod.
  • strepsils
    Nem értem a logikádat , két eset lehetséges vagy filmet vagy képet másolsz . Egyszer kell beállítanod a két könyvtár helyét és az automatikus fájlnevet pl dátum , ezután csak annyi a dolgod hogy elnevezed az adott dátum képeit és a gép automatikusan beteszi oda ahol a képeid vannak utána még le is törli az adathordozót. De ha ez nincs akkor lehet kézzel szarakodni mert még a képnézegető programban is egy szarakodás mire kigörgeted a könyvtárfát ,létrehozod ,megnevezed , átmásolod aztán visszabattyogsz és kitörlöd az adathordozót. Na mindegy hagyjuk mert úgy látom nem vagy fotós vagy nagy videós hogy érzékeld mekkora átbaszás ha nem a gép csinálja meg helyetted a több tíz esetleg száz képet .
  • bon
    Pedig másolják, Jó sok kollegám van, mind másolja a dolgait. Én pl, reflexből tiltom az ilyesmit amióta létezik, mert majd én eldöntöm, hogy mit és hova másolok. Nem több idő mint ha a gépre bíznám. Ja persze nem intézőt kell erőltetni, mert az nem hatékony.
  • strepsils
    Ne vicceljünk már kérem :) 8 évig működött a win7 en hogy x3f fájlokat képeknek látott és képként a képek mappába tette őket mivel ezeknek a fájloknak is van jpeg indexképük. LOL méghogy az emberek a filmjeiket és fotóikat kézzel másolgatnák át a gépre ???? Hogyan mikor alapból felkínálja még a windows xp is hogy képek és videók másolása ha rákötsz egy képeket és videót tartalmazó adathordozót. Azért ne hátra haladjunk már üzenem a fejlesztőknek. Rengeteg idő és macera hogy az auto átmásolás helyett most ki kell böngésznem a gép almappáit és létre kell hoznom egy új mappát x kilóméterrel arrébb aztán kijelölni x millió képet és áthúzni az új mappába utána kitörölni a gép mappáját amit ugye az automata eddig magától megcsinált .
  • Malakai
    Kamera gyártói formátum, nem annyira általános, így nem fogja minden felismerni. File-ok direkt átmásolásával viszont működnie kell, ahogy bon írta.

bon: Azért a jpeg-es megjegyzés kicsit sok volt. :)
  • bon
    Én még senkit se láttam aki használta volna ezt a funkciót. mindenki simán felmásolta a képeket. Ja és az emberek 99%-a jpg képet használ.
  • strepsils
    Valaki tudja hogy kell beállítani a képek importálását ha bedugom a kártyát a kártyaolvasóba ? Vagy ez a fos csak a jpeg képeket érzékeli képnek és azért írja ki hogy nem található importálható kép mert x3f be fotózok ?
  • Trucker01
    Ohh,thx! :)))))
    Googleval nem nagyon jártam sikerrel... :D
  • hgabi84
    Üdv.!

Itt találsz rá megoldást -> https://www.tenforums.com/tutorials/16941-change-desktop-icon-spacing-windows-10-a.html

Sok sikert!
  • Trucker01
    Sziasztok!

Megtudnátok mondani, hogy lehet a win10be ikontávot állítani?
  • IFOR
    Sziasztok
    volna egy ROG GL553 gépem..WIN10 oprendszerrel
    két napja kezdte el, hogy a fedél lecsukása után nem indul el, teljesen kikapcsol...Amikor ujrainditom a bongészö kérdi hogy visszaállitsa-e az oldalakat, a megnyitott Word dokumentum hibás lett...
    Eddig normélisan alvo állapotba került..Beállitásoknál is az van megadva neki..
    2 napja viszont fullra ki is kapcsol.
    Mi lehet a gondja??
    koszi
  • Bal0924
    Sziasztok

A Posta programba, a finom görgetést - leveleknél - belehet állítani?
    Most olyan egy görgetésnél hogy ugrik a következőoldalra, nem pedig gördül..
  • Jim Morrison
    Hálózati hely felvétele kellett host gépen, nem hálózati meghajtó csatlakoztatása...
  • bon
    Másik hálókártya kipróbálása? Rendszer friss telepítése volt már? Amúgy hamarosan itt a következő nagy update.
  • Danecay
    Sziasztok!

Biztosan másnál is jelentkezett már és volt már róla szó így próbáltam is a topik keresőjét használni, de rengeteg találatot hoz, amiben nem egészen arról a problémáról van szó ami nekem van, így kérdezek.

Az alkotói frissítés óta rendszeresen előfordul, hogy elmegy a hálózati kapcsolatom. Nem a netkapcsolattal van baj, igaz ott veszem észre először, hogy nincs hálózat, de annyira nincs, hogy a routeremet sem tudom elérni. Biztosan nem azzal, vagy azokkal, (mert kettő van) van baj mert újraindításuk után sem érem el őket és a problémát eddig még kivétel nélkül a számítógép újraindításával sikerült átmenetileg megoldanom, a hálózati adapter leállítása és újraindítása sem segít. Próbáltam a hálózati adapter driver frissítését, mind Windowsos, mind az alaplapgyártó által kínált driverrel, de nem segített. Ez a problémám kizárólag a Creators update óta van.

Ha valaki tudja a megoldást, kérem ne tartsa magában :)
  • Jim Morrison
    Ha ki van kapcsolva a beállítások szinkronizálása mindkét gépemen, akkor hogy tudom megcsinálni azt, hogy tényleg ne szinkronizáljon? mindegyik gépet más bill kiosztással használom, és hébehóba (most is) összefésülte a kiosztásokat :(