6762
  • darkSectorxxx #4557
    sziasztok, van profil a gépemen. lehetne azt csinálni, hogy az egyik ne kérjen jelszót, a másik meg igen?
    win10
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.09.03. 13:13:05
  • Dzsini
    Ez nem az a topic és nem az a fórum.
  • hapi
    Úgy értem virágbolti verzió nem csak 30 napra létezik e?
  • Dzsini
    90 napig szabadon kipróbálhatod.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.09.03. 12:33:52
  • hapi
    Lehet e windows 10-et "ingyen" feltenni és használni?
  • gergely1991
    Linux live-ot kellene(valahogy) futtatni. :/
  • Hirthalion
    Na, nálam is elkezdte, tegnap óta... Ez tényleg egy windows demo :)
  • Dzsini
    Nyisd meg a gépházat, és olvasd végig az összes oldalt, és ha valamit átállítasz, azt csak abban állítsd át. Amit ott nem találsz, azt ne piszkáld.
  • lalakov
    Természetesen még nem csináltam semmit sem. Ezért kérdezek előbb. A Cyberlinket nem én telepítettem.

Egy ismerősöm ijesztett meg, aki szerint mindent leállított amit lehetett és még mindig felesleges adatmennyiséget generál a rendszer. Nekem bőven elég lenne havi 5GB, nem akarok azért fizetni mert a rendszer feleslegesen használja.

"A saját kommunikációs dolgait szintén be tudod állítani, hogy mit küldhet hova, és azt is, hogy melyik háttérfolyamat fusson vagy sem." Ezeket hogyan?
  • Dzsini
    Pontosan mobilnet célból van a Win10-ben adatforgalmi beállítás, meg lehet mondani neki, hogy frissítést, egyebeket csak kijelölt hálózaton (pl. wifi) indítson meg. A saját kommunikációs dolgait szintén be tudod állítani, hogy mit küldhet hova, és azt is, hogy melyik háttérfolyamat fusson vagy sem.

Emellett persze bármit letilthatsz hozzáértés nélkül akár a tűzfalon is de utána ne csodálkozz, hogy esetleg furcsa dolgokat fog produkálni a rendszer.
    Amit pedig te telepítettél fel - említett Cyberlink izé - azt te tudod, hogy mit csinál, és mire használod.
  • lalakov
    A tűzfalon a be és kimenő szabályoknál letilthatok minden programot (kivéve azt amit használni akarok)?
    Leállíthatok pár automatán induló szolgáltatást? Pl. :
    Ami a levelezést, üzeneteket, kapcsolatokat, naptárat szinkronizálja?
    CyberLink richvideo?
    A csempék frissítését végző csempekiszolgáló?
  • lalakov
    Sziasztok!

Mobilnettel fogom használni a W10 Home-os laptoppomat. Úgy hallottam, hogy a W10 sok adatot fogyaszt a háttérben. Mit és hogyan kéne kikapcsolni, hogy kizárólag annyi adat fogyjon amennyit én használok el? A Windows Update-t már letiltottam.
  • bajgunar
    Nem. Én ezért (is) "kukáztam" a winphone-omat a napokban.
    LeEco Le Max 2 x820 -ra. Custom ROM-al. Olyanra varázsolom amilyenre akarom. :D
  • blc
    Üdv mindenkinek!
    Lehet, hogy nem tudtok segíteni mert nincs rá megoldás de azért csak felvetem kérdésemet.Szeretem az egyéni és különleges dolgokat ezért szeretném a PC-t és a mobilomat is egyénire alakítani.(mindkettőn win 10 fut)Ezt úgy szeretném, hogy a csempék ne az a megszokott egyen forma legyen hanem az általam szerkesztett átalakított forma.Most jönne a kérdésem. Létezik olyan progi mellyel átformázhatom a meglévőt vagy tudok új csempét készíteni és funkcióhoz rendelni. Kérlek benneteket aki tud ilyet ossza meg velem.
    Segíttségetek előre köszönöm. blc
  • Jim Morrison
    Egyik pillanatrol valami tortent a gepemmel de nem vagyok benne biztos hogy win10 a hibas. Bootnal elmegy a kep, monitoron jelet valtok majd vissza es ujra van kep. Periferiak nem mukodnek, ki be huzom oket egyedul a hang megy ahogx felismeri az eszkozoket. Mobilrol probalok valami megoldast keresni de nem talalok. 3. Restarton vagyok tul es ugyanez a helyzet
  • Jim Morrison
    Hátha tud valaki virtualboxos témában segíteni (tldr: guest gép hálózati meghajtóját nem érem el host gépen)
  • RelakS
    Először tiszta telepítés, aztán jöhet a cleaner.

Kicsit fura, hogy újratelepítem a drivert, újraindítom a gépet, minden pöpec. Eltelik egy nap, NV vezérlőpult halott Nélküle pedig kicsit macerás állítgatni, hogy miket kényszerítek a játékokra :D
  • bajgunar
    Vezérlőpultból indítva miért hasal el, az passz. Ott vmi gyík van. Telepítsd fel újra. De előtte totál uninstall, vmi driver cleaner- el.

Csináld meg és mindenhol lesz ikon. Jobb egér asztalon és tray is.
  • RelakS
    Nem rajtam múlik. Majd ha a cég is úgy dönt, akkor méltóztatik települni.
  • bon
    Creator update-t már illene feltelepíteni, mert már közeledik a következő frissítés.
  • bon
    Kíváncsi lennék, hogy mennyi erőforrást takarítanak meg vele.
  • RelakS
    És mi a helyzet azzal, hogy jobb gomb az asztalon, és nincs nVidia control panel? O_O
    A vezérlőpultban benne van, de onnan indítva meg fejreáll

bon
    Mondanám, hogy a laptopomon sem jellemző, de arra még a creators update-et sem engedték rá.
    Utoljára szerkesztette: RelakS, 2017.08.23. 21:09:22
  • gergely1991
    Kevertem ezzel [Qmmp](thx 5 min limit).
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2017.08.23. 13:13:26
  • bajgunar
    nVidia kiszedte a system tray ikont a legújabb driver-ből. Így nincs experience se.
    De kis "mókolással" visszarakható.
    yt-on van videó hogyan...
  • gergely1991
    XMMS?
  • gergely1991
    "és nincs telepített hangeszköz"
    Épp az imént válaszoltál a problémádra.
  • gergely1991
    Jobb lesz ha végképp kikapcsolod a win update driver frissítéseit. XD
  • bon
    Én még 10-es rendszerekbe sem, pedig van a környékemen néhány nvidia vga-s rendszer.
  • RelakS
    Pofám leszakad? Ilyet még nem láttam.
    Kotorni akartam a videókártya beállításaiban, de felszívódtak az nVidia alkalmazások O_O
    Az sem lehet, hogy "véletlenül" nem töltődtek be, mert már újraindítottam a gépet.
    Windows 10 előtti rendszerekben ilyet nem láttam
  • Dzsini
    adaptív fényerőt kapcsold ki, elsőre az is lehet jó megoldás
  • Rockynhooo
    Köszi. Elindulok ezen a nyomon :)
  • bon
    Hasonlót láttam, fényerő csökkentése gombra növekedett fényerő, a növelésé gombra meg elsötétedet. Hálókártya driver gond volt, vissza kellett tenni egy jóval korábbi Windows 8-as drivert a gépre, azóta jó.
  • Rockynhooo
    Sziasztok!
    Eljutottam oda, hogy formázzam a vinyóm és win7-ről váltsak win10-re. Fel is ment az új windows, működik is faszán, tök király h minden drivert befrissített, mint ha repülne a laptop újra.
    A bökkenő az, hogy ha kihúzom az áramforrásból a laptopot akkor elfeketedik a képernyő. Gondoltam, hogy az energiagazdálkodásnál állítok valamit és ahogy húztam volna a fényerőn örökre elfeketedett a képernyő. Most csináltam egy rendszer visszaállítást és megy megint, viszont ha leveszem áramról akkor ugyanúgy fekete :(
    Láttatok már ilyet? Kicsit gugliztam és videókártya driverről írnak.
  • Hirthalion
    Majdnem megszünt, de mégiscsak megvették, majd megint megvették, s most gondolom megy a jogi rizibizi, hogy meg is érje a sokadik vevőnek, a bejáratott, de eddig alapvetően ingyenes lejátszót jelentő Winamp név.
    Nekem nem hiányzik a frissítés, már eddig is tudott mindent, az encodereket meg a winampontól függetlenül is lehetett frissíteni, csak bemásolta az ember a mappába. Én mindig kiloptam a dll fájlokat más új lejátszókból. (opus, ape, m4a, stb)

A foobar2000 nagy "hibája", hogy vagy praktikusan állítod be, de akkor nem hasonlít egy zenelejátszóra, Négyszögletes ablakok egymás mellett és még valami setét változat sincs benne alapból, sima vindows szürke keret, s semmi hifi érzés.
    Vagy több órányi keresgélés után adsz neki egy jó felületet, akkor viszont le kell mondani pár ablakról, a felület készítőjének izlése szerint :)

Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.08.20. 21:30:28
  • RelakS
    Valami töketlenkedés meg peccselés megyeget a háttérben, de panaszkodnak rá, meg elég lassúnak tűnik :(

Lehet, én is be fogom emiatt a Foobar-t próbálni.
  • bon
    Kártevő keresés.
  • Jim Morrison
    Nem az XTD hanem a régi verzió volt. Már szétmenőben volt, és vettem egy status audio ob-1-et ami mérföldekkel jobban szól. mikrofon nincs, de webkamera mikrofont használom ha kell, úgyis volt roccatnél egy alap statikus zaj. Szerintem nem listázta ki eszközökben.
  • csrolli
    Hali, segítene valaki? Win10 Pro x64-et használok az utóbbi időben alig akar a böngésző bármilyen oldalt is megnyitni. Több böngészővel is próbáltam de semmi, csak amikor már 30szor frissítettem az oldalt. Tipp? Köszönöm
  • bajgunar
    Alanti lap-om van, Realtek-el integrálva ALC889 -el. Viszont nem jók a legújabb driver-ek! Csak a 2.62. Ebben még nincs benne a Dolby Audio -os integrált sz@r program (utánnitól bele van erőltetve, amit persze telepít is, viszont a használata kula. Az a virtuális hang :S blöáh.) Na meg azóta kivették a Hanghatásból a 10 sávos Eq-t is.
    Így le van tiltva win-ban a hangkari driver frissítése. És ez (a ~5 éves driver) van felrakva. Tökéletes működik.

Neked melyik Roccat-od van? A Roccat Kave 5.1 14-500 -as? Vagy az új Roccat Kave XTD?
    Ha a régi, akkor nálad látható az Eszközök -ben a Roccat füles? Nekem úgy rémlik, mintha azt kilistázta volna a win.
    De az XTD-t meg nem. De lehet tévesen emléxek.
  • Jim Morrison
    En alaplapimmal a roccat olyan szarul szolt hogy rohantam hangkarit venni (xonar dx). Eg es fold lett a kulonbseg. Ezek szerint jo alaplapid van:))