6762
  • bajgunar
    Na help.
    Adott win 10. Eredeti. Anno telefonon aktivált. Kicseréltem hdd-t ssd-re. Ujra beírom kulcsot. Nem fogadja el. Teljesen más telepítésazonosítót generál, mint a lementett.
    Nem tudom aktiválni. Namost. Az iso letöltötésnél mit jelent az a pipa, hogy "beállítások megtartása" lehetőség?
    Ha újrarakom a hdd-re a win-t, aktív marad? Vagy az is kéri a kulcsot? Most ilyenkor mi a baja?
    Ha ujrarakom a hdd-n, h lefrissítsem, s azt klónozom ssd-re, megmarad az aktiválás?
    Vagy most mit csináljak ezzel?
    Hdd-vel aktivált, megy, frissítések is jönnek.
    De ha meg akarom nézni akár script-el, akár a keyprep progival. Vagy BBBBB ket ír, a progi meg nem írja ki....
    Ötlet?
  • RelakS
    Köszi, ezt a kérdésemet totál el is felejtettem :D Remélem, minél hamarabb megcsinálom :)
  • Dzsini
    Ez arról szól, hogy te, ha gépfüggetlen szoftverterméket vásároltál (pl. régi Photoshop, ami még nem volt accounthoz kötve), akkor azt eladhatod, valamint az olyan programoknál, amikből futhat több példány, a saját példányodat az eladással együtt használhatatlanná kell tenned.

Ettől független (és valóban létező lehetőség) az, hogy a teljes gépedet az általad legálisan vásárolt OEM licenccel együtt eladhatod. Külön nem, mert az OEM licenc géphez kapcsolódik, külön nem (tovább)értékesíthető.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.10.15. 08:44:36
  • bon
    Nem teljesen: link Ez alapján lehet eladni.
  • Malakai
    Morális szempontból nincs különbség igazából (ja de, az illegális kulcsért még pénzt is adsz), gyakorlati szempontból meg természetsen az OEM kulcs a jobb (kivétel ha küszöbön az alaplapcsere), MS rendszereiben, supportnál is mindenhol teljesen jogtiszta darabként fog megjelenni.
  • RelakS
    Annyiból jobb, hogy az aktivátoroktól általában sivákolnak a vírusirtók. A Defender előszeretettel törli is őket :D
  • lck
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Huh, akkor most megnyugodhatok - jöhet a rendőr. Ugyanis a winphone ügylet miatt úgy megharagudtam a MS-ra, hogy kb. 1 hónapja lecseréltem a W10-et Ubuntu Budgie-ra, és nem bántam meg. Így meg főleg nem. :)
  • Dzsini
    Vehetsz, de nem lesz tőle legális. OEM-et csak viszonteladó adhat el (azért ez a neve), csak náluk összerakott géppel, és közös számlán kell szerepelnie a hozzá kapcsolódó géppel.

A Microsoft tojik rá, hogy honnan van a Windowsod (nekik bőven elég ha az fut a gépen - valószínűleg ezért se állították le nem hivatalosan az upgrade-et), de ha bármilyen hivatalos (rendőrségi) ellenőrzésre kerül a sor, akkor prezentálnod kell a számlát.

(ez még az XP-s időkben úgy volt, hogy bármilyen alkatrésszel megvehetted, ami "teljessé teszi" a gépet, így néha floppy drivehoz csatolták a számlát, de ezen azóta változtattak, és - ahogy a windowst is - alaplaphoz kell kapcsolni számlán is)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.10.14. 19:45:37
  • bon
    OEM eladható, kollegám vett már több Windows 10 oem-et, gyári bontatlan telepítő, matrica is volt a csomagban, igaz nem 2-3ezerbe került 5-10 közötti összegbe.
  • Dzsini
    Pont ezt írtuk, hogy eredetire simán felmegy az eredeti 10, mindenféle varázslás nélkül.
  • gabo91
    Gyári 8.1 van hozzá, eredetit nem cserélek le virágboltira :)
    Akkor marad a 8.1. inkább
    OEM mit takar? Gyárilag amit felraknak gépre? (nem fekete/szürke bolti termék lopott kulcsal és utánna meg letiltják?)

szerk:
    Köszönöm mindenkinek a korábbi infókat.

Utoljára szerkesztette: gabo91, 2017.10.14. 17:07:42
  • Dzsini
    De minek venni jogtalan licencet? Semmivel se jobb, mint egy aktivátor.
  • strepsils
    Egyébként miért nem rakod fel a 10 et . Ebayen már 2-3e ft ért talász OEM és kiskereskedelmi licenc kulcsot is !
  • bon
    Jó tudni ha szüksége lenne rá, de a környezetemben egyre ritkább, vagy megtörtént már a váltás, vagy már eleve Windows 10-el vásárolják a gépet a tanácsomra.
  • Dzsini
    De hivatalosan a Win7 és 8 upgrade lehetőség 2016 augusztus 1-el befejeződött.

Az, hogy nem kapcsolták le a és még mindig működik egy más kérdés. Hivatalosan nem létezik az upgrade.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.10.13. 18:02:56
  • Szabi #4662
    dehogynem.. :-)

ha eredeti, aktivált w7 vagy w8 van a gépen, itt katt az Eszköz letöltése gombra, majd elindítod és kiválasztod, hogy ezt a gépet frissíteni most, (net sebességtől függő, de) kb. egy óra és néhány kattintgatás és máris egy aktivált win 10-ed van :D
  • Dzsini
    Hivatalosan nincs, de még mindig gond nélkül felmegy bármilyen meglevő 7 vagy 8 kóddal a 10.
  • bon
    Ott szerintem lehet, mostanában nem volt rá szükségem így nem próbáltam.
  • gergely1991
    Már a "kiskapu" se?
  • bon
    Ingyen frissítés lehetőség tudtommal már nincs.
  • gergely1991
    Írhattad volna hogy: lehet, de sokat kell vele vacakolni.
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2017.10.12. 21:51:40
  • Dzsini
    10-re frissítés úgy működik, hogy letöltesz az MS-től egy 10 telepítőt és feltolod rá - megtart mindent, és aktiválva lesz.

Én lefele nem szórakoznék vele, mert lehet, hogy a HP nem adott ki szükséges 7 drivereket, és egy laptopnál az mindenféle komplikációhoz vezethet.
  • gabo91
    Üdv.

Adott egy HP laptop gyárilag 8.1 win van rajta, termékkulcs a BIOS-ban. Frissíthető valahogy win 10-re?
    Másik kérdés, ha erőszakolok rá Win 7-et ( inkább 7 mint 8 legyen rajta) később vissza tudom tenni (gyári telepítő lemez van) a 8.1-et, megmarad a kulcs a Bios-ban továbbra is? Vagy inkább ne keverjek? :)
  • Borg
    Enterprise win10? :) Hát majd a céges it-guy megoldja :)
  • bajgunar
    Mozgasd meg a csatit. Mind táp, mind sata... Húzd le, csatlakoztasd vissza. Akár a tápból is, ha moduláris.
    Futtass rajta egy Sentinel tesztet. Az kiírja, ha kontakt hiba van/volt.
  • BBeno2
    hello

egy olyan problémám van, hogy kb 1-2 hete a másodlagos hdd-t (sőt igazából az egyetlen hdd-t mert a rendszer ssd-n van) random kikapcsolja a rendszer és több percre rá bekapcsolja aztán rövid ideig megint megy és megint kikapcsolja. tehát nem hinném hogy táp fesz gondja van mert nem gyorsan kapcsolja vissza hanem több percre is kikapcsolva marad. engergia gazdálkodásban nincs engedélyezve hogy kikapcsoljon bármilyen hdd-t, és több hetet működött jól előtte. nem tudom mi okozhatja hátha valakivel már történt hasonló.

előre is köszönöm választ
    win 10 entersprise
    Utoljára szerkesztette: BBeno2, 2017.10.12. 16:26:07
  • Dzsini
    jobbgomb - tálca zárolása kikapcs (ha be van)
    jobbgomb a "dokumentumok" feliratra és a helyi menü felső részében tudsz feliratokat, ikonméretet, egyebeket állítani

utána újra zárolhatod
  • TomBond
    Köszönöm! Valamiért berögzítette valami.
    Utoljára szerkesztette: TomBond, 2017.10.11. 15:24:38
  • darkSectorxxx #4649
    Töröld ki, vagy huzd lejjebbb a tálcát, nincs rögzítve nem ?
  • TomBond
    Ez mitől lehet?

Pár napja jelenik meg így a tálcán a Dokumentumok eszköztár.
  • Hirthalion
    Operációs rendszer telepítési dátuma: jan. 01 1970???

Wow...
  • Hirthalion
    Nálam a memóriaigény nőtt meg, így igen, lassult is, ha összefügg. Nagyon retró, ahogy várni kell amíg kirajzolja a megnyitott mappában a fájlokat/ikonokat.

A windows 7-et félévente kellett újra rakni, ezt frissítésenként kell? :)
  • zsozso29
    Na feltettem, úgy néz ki jó, és magyar végre, pár napja az angolt kipróbáltam ahhoz akartam leszedni a magyar nyelvet de nem tudtam, azért csodálkoztam hogy már van magyar. Köszi a linket!
  • zsozso29
    Ez tuti végleges? Ma leszedem akkor, holnap megpróbálom, ma már nem szórakozok vele, holnap lesz időm.
  • gotchaaa
    Duplasimes a telefonom, és közben észrevettem, hogy nem a saját számomra jött az sms,hanem a cégesre, ami a céges office365 fiókhoz van hozzárendelve, viszont a linkelt oldalon azt írja, hogy nem létezik a fiók, mikor a céges emaillel megpróbálok bejelentkezni... na mindegy, majd hétfőn rákérdezek, lehet globálisan küldtek ilyet mindenkinek. Köszönöm!
  • hgabi84
    Üdv.!

Sajnos elképzelhető... Itt -> Legutóbbi tevékenységek áttekintése
    - megtudhatod a részleteket.
    Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.10.07. 14:47:29
  • gotchaaa
    Sziasztok! Kaptam egy smst egy 4 jegyű számmal, hogy ezt használhatom a microsoft-fiók biztonsági kódjaként. Lehetséges, hogy valaki megpróbált belépni a fiókomba? Hol tudom ezt megnézi?
  • Bal0924
    Semmi újat.
    Minden normális.
  • hgabi84
    Folyamatkezelő mit mutat olyankor?
  • Bal0924
    Nektek is belassult a win10?
    Amióta 15063,608-ról fel frissített ,632-re azóta hol lassulgat hol normális.
    Leginkább az EasyMail-en veszem észre a lassulást. Meg még néhány programon.

Végre 10nap és újrahúzom a következő bilddel..