Windows 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
https://c64universe.com/
Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.05.05. 17:22:35
Mert tényleg azért kellett sokszor újrarakni a 7-est mert egyre jobban belassult. Viszont biztos vannak hasznos frissítések is a biztonsági frissítéseken kívül.
Én is úgy gondoltam, hogy frissül az ISO akkor már ketten vagyunk.
Régen félévente újratelepítettem a windows-t de ennyi időm (türelmem?) már nincs.
Nem a stabilitás elvesztése zavar, ilyet még nem is tapasztaltam,
A kérdésedre a válasz: Ha szeretnél naprakész frissítésekkel védekezni az esetleges biztonsági rések ellen is védekezni, DE inkább félsz a stabilitás elvesztéstől, akkor ajánlott a (leg)frissebb telepítővel tisztán újratelepíteni bizonyos időközönként (nem is muszáj azt feltétlen szigorúan betartanod. 😊) pl. 3-12 havonta. te határozhatod meg. minden a te döntésed a gépeddel kapcsán 😊
És nyilvánvalóan tartalmazzák az eddigi frissítéseket, amit a MS honlapján le lehet szedni. Ha nem minden egyes, de az biztos: összes kritikus fontosságú és nagyobb frissítéseket tartalmazniuk kell. Csúnya lenne ha nem így alkalmazna a Microsoft. 😊
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Mindig ugyan azt a telepítőt használod, vagy mindig a újra letöltöd? Van-e értelme mindig újra letölteni?
Mert az SP1 előtti DVD-ről telepítve a win7 akár 3 napig is frissít (és itt 3x24 órára gondolok) megértem ha annak nem áll neki senki.
steam, origin: ACE_hun
1. A frissítések lelassítják ám a gépet, pl. a boot idő is az egyre több frissítés telepítése esetén megnő. A frissítés nélkül mi a helyzet? (232 GB-os SDD-m van) Ezidáig is szinte ugyanannyi másodpercig kell bámulnom a Windows töltőképernyőt mint a kezdetben és azután max. 5 sec asztal fenállás már el is tudom indítani a pl. Chrome-ot 2 mp alatt... (konfig az aláírásomban)
2. Igenis NAGYON SOK helyet foglal az akkori ~65 telepített frissítés!!! legalább 15 GB-ot elvesz! Kösz, ebből se kérek! Inkább játékoknak adom azokat az értékes tárhelyet az SDD-n....
Ne értsétek félre, nem azt mondom hogy ne telepítsetek épp ellenkezőleg: biztossági szempontból fontos is! Csakhát mivel kompromisszumokat hoz... mérlegelni kell, hogy milyen helyzetben van feltétlen szükség. pl. ha csak te használod a gépet és egy felelősségteljes és tényleg géphez értő user vagy és főleg tényleg szeretnél játszani is rajta, akkor inkább ne frissíts a gépet. Hanem inkább telepítsd újra tiszta telepítéssel 1-2 évente, az eddigi sok-sok frissítést tartalmazó iso-ból. (vagy nem,a tárhelykérdés esetén.. te döntesz ezekben.)
De ha pl. van egy laptopod/olyan asztali géped ahol mindenfélére használsz és játékok nem fontosak, akkor inkább frissítsd a gépet, biztonsági réseket befoltozva, különösen ha más (átlag) userek is használják a gépet!
Én a saját laptopomon alkalmazni szoktam a frissítések telepítését, Windows 10 van rajta.
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.05.05. 00:00:43
[merlinw.org]
Sorry, hogy fontosabb dolgokra kell a pénz. Nem a buzi gépre, meg hogy i7-em legyen, hogy aztán felvághassak vele a szomszéd előtt (vagy itt a topicba), hogy nekem ilyen is van! <#worship>#worship>
De mind1. Ez akkor is szemét húzás microsoft-tól, hogy erőltetnek mindent, azt a végén mégse jó.
Miért kell ráerőltetni az emberekre ezt a frissítést, ami nélkül ~kezdett jó lenni valami.? Ki? hány százaléka használja ki az embereknek azt, amit a frissítés tartalmaz? Eleve a ~98%-a az átlag embereknek nem használja ki a frissítés által berakott, újított, támogatott dolgokat. Se a 3D scant, se a 3D paint-et, se a VR-t, de még a OneDrive-ot se sokan. Aztán mit kapnak? Lehal tőle a rendszer. Ami addig ment. De ez nem csak nekem, elég sok embernek... Jah de! Nekem ósdi a procim. <#eljen>#eljen>
F@sz kivan. Ráerőltetik az emberre a "frissítést" ami kb: mi akarunk mindent, mi irányítunk téged, agyonra figyelük, kémkedünk utánatok, megmondjuk mit keress a böngészőben, mindent jelentünk a microsoftnak, stb... éééés az eredmény: lehal tőle a gép!!! PFf. Pedig nem egy ósdi! Van már benne pár sz@ros, nehezen megkeresett forintom! Unalmas...
Tudtok valami megoldást? Mert ha magától ajánlja fel, akkor elméletileg a hardveremmel együtt kéne tudjon működni a CU.
http://www.freetvmaci.info/
De ha kikerült akkor ne legyen hang a frissített windows-nál sem, mert ez így fals reményt ad, hogy meg tudom oldani 😊
Bár ezeket már leírtam lentebb, de mindig jöhet új belépő aki nem olvas le odáig 😊
Cserélni nem tudom, elmúltak azok az idők, mikor még volt pénzem műszakira. A 10 után a hetes meg már butának hat, mint anno a 7 után visszatérni az xp-hez.
USB-ről van hang, így használom most, csak hát a hangzás...
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
(Az én régebbi laptopomra még csak nem is települ a W10, azt mondja öreg a srác hozzá😊 Míg W7 repül mint az álom.)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.04.29. 03:20:30
[merlinw.org]
Ok, lehet abban a hónapban épp zavar volt a szerverrel, de ezek után nem tudom megéri-e vele kísérletezni, mostanában nem akarok windows-t telepíteni, valami drivernek álcázott valami miatt 😊
Gyors rá is kerestem:
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.04.28. 19:03:28
[merlinw.org]
Ez meg mi????

Ahogy persze az ASUS oldalán sincs ehhez win10 alatt működő driver, természetes, hogy ott kerestem elsőnek.
De szokott lenni a laptop-alaplapokhoz is driver a gyártó oldalán? Mert akkor elöbb be kéne azonosítani...
Mennyivel egyszerűbb lenne, ha az ASUS nem állt volna le a win7-nél...
Nem csak zenehallgatásra használom a laptopot, csak arra is használnám. Mert akkor elég lenne a wifis telefon, meg a médiaszerververként használt router, ahogy most használom 😊
Nem ragaszkodnék a windows-hoz, nem vagyok microsoft fan, ha nem érezném folyton azt más oprendszert használva, hogy épp milyen program (esetleg játék) hiányzik épp.
A mai lapokban lévő hankártyákat a Realtek gyártja. Mindegyikben elérhető a natív AC97 eszköz és az Intel által készített hardveres/szoftveres réteg, az Intel HD audio. Ezt általában BIOS-ban lehet váltogatni, állítgatni.
[merlinw.org]
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Ez vagy a gyártók részéről gáz, vagy a google részéről, hogy egy jó reklám előrébb kerül, mint a használható link. És nem megyek rá olyan találatra, hogy hirdetés, de a szutyok drvierscape pl mindig benne van az első 5-ben 😊
De köszönöm a tippet, végre megint el tudok indulni valamin. Ebből próbálok akkor majd minél több verziót beszerezni és kipróbálni.
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.04.19. 23:19:54
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Viszont ha mégis elszállt, akkor gondolom ez azt fogja jelenteni, hogy míg élek nem is lesz több 'zenélő' laptopom, mert újat még évekig biztos nem fogok tudni miből venni ... ha cserélni nem lehet
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.04.19. 21:27:06
A hálózat képernyőről tűnt el a gép (a router továbbra is látszik), és androidos eszközről nem látom (nem csak a megosztásokat, egyáltalán hálózat böngészésnél se bukkan fel, tehát el se jutok odáig, hogy nevet és jelszót kérjen). Ha megpróbálom gépnév vagy IP alapján megtalálni, akkor pedig androidról "network error occured communicating with host 192.168.ip.cím".
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Mit állíthatott el a frissítés?
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.04.19. 17:51:13
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.