6762
-
#4717 Akkor viszont a már feltelepített OS-ek se legálisak többé, ahogy akkor is megszűnik a licenced, ha a hallgatói jogviszonyod befejeződik.
Nem fognak miatta szólni, de már nincs jogosultságod használni.
(nekem is volt Vistám meg Officeom meg minden hülyeség anno MSDNAA licencen át, az is elmúlt :) )
ui2: ráadásul az egyetemi tanulói licenceknél szigorúan előírják, hogy csak tanulási célból használhatod a fejlesztői eszközöket, semmiféle pénzt nem kereshetsz velük
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.10.19. 20:44:32 -
#4716 na látod azt nem tudom. de sajnos kb 1 éve megszűnt az egyetem-ms szerződése, szóval ma már nem tudok se windowst, se visual studiot (amit nagyon sajnálok) ingyen letölteni és használni. -
#4715 És az oktatási intézményes licenced külön leírja, hogy mindkettőt telepítheted külön-külön gépekre és használhatod őket egyszerre?
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.10.19. 20:28:26 -
#4714 oktatási intézményen keresztül ingyen az összes ms termék, beleértve win10N et is - ingyen van, és külön kaptam kódot sima(pro) és n verzióhoz (több gépet tudtam iigy aktiválni). nekem megérte, hogy most mediapackot telepiitsek nem gond, csak legyen már letölthető :) lehet 2 karikán kell átugranom, de a megéri, hogy legál windowsom legyen :)
-
#4713 Tehát ugyanannyiért megveszed, mint a normált, majd telepíted hozzá ingyen azt a mediapackot, amit kihagytak belőle.
Végül is, mindenki maga dönti el, hogy hány karikán akar átugrálni, hogy ugyanoda jusson el. -
#4712 ha már windows akkor ez a legjobb változat! ez egyből letöltötte az updatet, a sima meg kétszer behalt 60%nál. csak ugye a mediapack hiányzik... :( -
paj01 #4711 Aha, végiggondolva van benne valami, sanszos hogy ezért nem megy. -
#4710 Lehet, hogy egy asztali webcam mellé nem kap megfelelő pozíciós adatokat? (milyen szögben áll, hol van a vízszint, merre fordul, stb.) szemben egy táblagéppel - főleg egy kétkamerással, ami mélységi adatokat is össze tud szedni a képből. -
paj01 #4709 Én erre gonoldtam:
https://www.engadget.com/2017/10/17/windows-10-fall-creators-update-review/
PL. laptop/ tablet beépített kamerával elindítod ezt a programot és lehet vele bohóckodni. Külső webcam-al is tudnia kéne ugyanezt, vagy legalább is én nem látom át miért ne kéne tudnia. -
#4708 Gondold el, ha nem lenne mivel foglalkozni annak a 17 N verzió használónak :) -
#4707 Gratulálok MS-nek, hogy nem sikerült Creators U el egy időben elérhetővé tenniük a media feature packot.... -
#4706 Ilyesmi kell hozzá, nem webcam. -
paj01 #4705 Van ez a mixed reality téma. Ez sima gépre kötötött webcam-al nem megy csak integráltal? Elindítom a MR Viewer programot de nem érzékeli a logitech webcamom... -
#4704 Első körben nem tűnt fel sok újdonság.
- egyből kikapcsoltam a tálcán levő kapcsolatok funkciót
- start menü jobb gombos helyi menüben tőbb minden van
- feladatkezelő tényleg kapott hasznos újítást (nem átlag felhasználáshoz)
- kereső továbbra is használhatatlan
Nem olvastam milyen nagy ujitasok jottek, kivancsi vagyok hogy nekem milyen uj dolgok jonnek elo mindennapi hasznalat soran. -
#4703 Nem néztem pontosan, de kb. fél órával később már kaptam a popupot, hogy "ugye szeretnéd telepíteni?" - úgyhogy szerintem nem volt benne fennakadás. -
#4702 nem voltam egyértelmű, letöltésre gondoltam. nálam fél órát állt. aztán hibaüzi és most újra tölti le... -
#4701 Még semennyit, a letöltés volt meg, nem engedtem még rá. -
#4700 nálad mennyit szöszmötölt 99%-on (már ha szöszmötölt)? -
#4699 Nálam már vagy fél órája szenved a telepítő, pedig 240-es net és SSD van...
Hiba volt így estre rákattintanom a frissítésre. -
#4698 Nálam egy gépen már fent van a táblagép éppen tölti, a notebook-ot még nem néztem. Nem lehet valami nagy mérete, mert elég gyorsan végzett. -
#4697 Hm, az előző Creatorsnál sokadik körös voltam, csak kb. 2 héttel később kaptam meg Update-en át, a mostanit már tölti is... előre lettem sorolva :) -
#4696 na látod, csak megláttam, reméltem jó lesz. el is érhető. -
#4695 Nem kevés probléma van a cikkel (tárgybeli tévedések, ilyesmik) - de a legnagyobb az, hogy az upgrade assistant továbbra se dobja fel a fall creatorst, mert hivatalosan PT 10 órától (nálunk 19:00) lesz elérhető.
Ha majd ezt írja:
Akkor lehet szórakozni.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.10.17. 18:03:28 -
#4694 igy-toltheti-le-a-windows-10-legujabb-nagy-frissiteset/ -
Bal0924 #4693 A múltkor ilyenkorra már újra is húztam a gépet...
Akkor a tiszta telepítés holnapra húzódik... :( -
#4692 Másik időzóna - odaát még épphogy csak elkezdődött a nap. -
Bal0924 #4691 Sziasztok
Nem ma kellene kijönnie az Őszi frissítésnek?
Keresőben nem talál semmi frissítést és a MediaCreationTool program is csak a mostanit tölti le. (15063) -
#4690 Huh akkor még furcsább a dolog, így ja, akkor teljes újratelepítés, kár hogy nincs ghost előbbről...:S -
#4689 Eset smart sec van rajta. De többel is kerestettem, nincs vírus. Na mind1. Majd megoldom. -
#4688 Ja , ha most így ghost-olod akkor ja...:/ Akkor mégsem jó, mármint ha rendszerhiba miatt voltak hibás ikonok, nem vírus miatt szoktak ilyenek előfordulni?
Mert akkor elég egy vírus írtás, aztán az ikonoknak a képét visszatenni.
vagy mennyire súlyos a helyzet? -
#4687 Na de a ghost-al áthozza a hibás ikonokat. Nem? Na ezt akarom elkerülni. -
#4686 Úgy megy ez, hogy egy olyan telepítőt fogsz, ami a ghost is. Win1p, akkor win10.
Rátelepíted a sima szűz ssd-re, és ahogy végzett a telepítő, utána állítod vissza a ghost-ot.
Nem lessz probléma, hacsaknem inditáskor csekkol a win és észreveszi, hogy mivan. Nem próbáltam még ilyen célból, de ha van szabad 1 órad, próbald meg szerintem.
Az amikor egy lemezről ghost előtt telepítesz ezért kell hogy létrehozza azt a rejtett patríciót, azután a ghost meg megtömi adattal. :)
Én így szoktam csinálni ha váltogatom a hdd avagy ssd-ket.
A cdkulcsra viszont még nem tudom milyen hatással van, az enyim nem olyan kulcsos, de annak az eredetiségét viszi tovább. Ha ez esetleg számít.... -
#4685 Nem fogja hiányolni azt az 500mb-os izét?
Meg miért lett más a telepítésazonosító?
Ha nem cseréltem azota semmit. -
#4684 Az a baj, h lentebb már írtam. Nem csináltam semmit a rendszerrel és pár ikon a start menüben szimpla kék csempe. (Kapcsolatok, jegyzet, stb...) Ezért akartam újra rakni.
Másik kérdés. Most a hdd-n meg ahogy simán ssd-re felraktam win-t, létrehozza az 500mb-os rendszer számára fenntartott helyet.
Ha a hdd-ről átklónozom az ssd-re a szűz win-t. Az hoz neki ilyet létre, vagy ez nem is kell?
Utána a hdd-t legyalulnám egy partícióra. -
#4683 Ha nem cserél alaplapot, akkor szerintem (már) nem, én szinte mindent lecseréltem és nem volt gond. Az alaplap csere után is simán újraaktiváltam a 10-et a 7-es kulcsommal. Itt talán a telefonos aktiválás miatt lehet gond, lehet azért kell újra telefonon.
Szóval egy HDD-SSD csere nem nagy változás, hogy befolyásolná az aktiválást azt gondolom.
Utoljára szerkesztette: wantonly, 2017.10.17. 10:39:22 -
#4682 Te figyu, miért nem ghost-olod át a rendszert?
Nem megy már a hdd?
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.10.17. 10:33:25 -
#4681 Valamennyi hardveres változás (és alaplapváltozás) után újra kell. -
#4680 Biztos ugyanaz a Windows verziód? Home/Pro? Az egyszer már beaktivált 10-et nem kellene már újra aktiválni. -
#4679 Hívd fel őket, telefonon gond nélkül újra fogják neked aktiválni ha ilyesmi van. Elvileg amúgy az accounttal összekapcsolás is elég lehet.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.10.17. 10:30:30 -
#4678 Vagy ha összekapcsolom az Acc-ommal, áthozza az aktiválást? Vagy ez bekrepált?