Windows 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jonas Sandor:
Abba a 16 Gb-ba amit a játékok kérnek, mindig benne van az operációs rendszer memória igénye is... nem külön van, hogy kell mondjuk 2 GB a Windows-hoz meg pluszba 16 egy játékhoz. Az op. rendszerét is beleveszik.
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.25. 15:07:46
[merlinw.org]
Laptopoknál lesz nagyon szar, mivel azt 4 gigával adják és nagyon drágán adják a 8 giga ramosat 200 ezer alatt nincs is.
Utoljára szerkesztette: Dency, 2021.06.25. 09:51:11
Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
When Windows 11 Home prompts users to connect to a network, a simple ‘Alt + F4’ shortcut closes the prompt, and the screen proceeds directly to the local account creation page – something that is never offered to users in the usual process.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.24. 23:16:32
[merlinw.org]
Akkor ha valakinek nincs, és nem is akar Microsoft fiókot, akkor ezentúl cifrább mókolásra lesz szüksége? :D
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Tech2.hu
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.06.19. 23:58:45
Ez csak hobbyzgatás - immár 23 éve - meghazudtolni nem tudom magam :) minden windows fenn volt a legelső publikus beta (alfa) verzióból.
Manapság már külön SSD van erre. Amúgy az első bétám egy win98eng. volt 1998 nyarán :)
Most éppenséggel itt tartok vele
Utoljára szerkesztette: lck, 2021.06.17. 18:18:17
[merlinw.org]
( sőt virtuális gépen a digitális aktivátor simán aktiválni tudta a rendszert )
Így jelenleg ( még ) ugyan az az aktiválási szisztémája mint a 10-nek.
Ingyen adnák a frissítést az jó volna, mert nem szeretnénk újra kipacsázni sok 10 ezret egy operendszerre. A hivatalosat nézzük mi, semmi kulcsos nem játszik nálunk.
"Windows 11 won’t be free, but most people won’t have to pay
Now, for an important question some Windows 10 users will be asking themselves now: Will Windows 11 cost anything? The answer is likely yes and no.
Microsoft is yet to confirm the existence of Windows 11, let alone any pricing, leaving plenty of room for speculation. Windows 11 will probably be paid software, but Microsoft may retain the free upgrade option we saw with Windows 10. This is in the company’s best interest, as it will want as many people to make the switch as soon as possible. "
[merlinw.org]
http://goo.gl/gd6Zi5
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.17. 09:22:04
[merlinw.org]
Ez a MS stratégiája, hogy válts. Mielőtt előjönne a kapzsiság - persze a pénz nagy szerepet játszik, de a MS sosem a Windows eladásokból gazdagodott - ennek az oka az hogy ne a régi elavult rendszert használják az emberek.
Az átlag halandó nem lát abból semmit, hogy az informatika és technológia naponta változik és ami tegnap még biztonságos volt, az ma már távolról sem az.
A W11 megjelenése mögött az áll a hivatalos állás szerint, hogy annyi új fícsört fejlesztett le az MS, hogy nem lenne logikus lépés (sem felhasználók számára, sem üzletileg) sima update-ként kiadni a csomagot.
Egyébként a fejlesztők számára az, hogy egy alkalmazást Windows 7, 10 vagy 11 kompatibilis módon adjanak ki, konkrétan egy egykattintásos opción múlik, tehát nem kell miattuk aggódni. (és egy kis trükkel W7-en is futtatható minden W10-es program)
[merlinw.org]
Tehát alig fél év alatt csak win 10-re jönnek ki, és ezzel az újjal meg akkor elég gyorsan fognak átállni 11-re.
[merlinw.org]
Mondjuk ha otthonra kell, nem tudom miért venne bárki is MSRP áron, ha 1000Ft-ért is lehet kapni kulcsot.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.16. 15:31:18
[merlinw.org]
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W
neten ezer egyféle megoldást írnak, a CMD-be való gépeléstől a csökkentet módban mappa törlésen át egészen a registry-ben turkálásig mindent írnak, van valami megoldás erre?
Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2021.06.05. 17:35:52
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
- Windows Update -> disable
gpedit.msc
Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Update -> Configure Automatic Updates -> 2
[merlinw.org]
Vettem én annó egy Win 10-t. De kezd felbaszni.
Hogy a bánatba lehet teljesen letiltani a rendszer frissítést?? Már kikapcsoltam mindent amit lehet, de még kikapcsoláskor mindig ott van a " ujraindítás és frissítés " És a szájbatekert köcsög windows amikor berakom alvó módba a gépet mindig elindul magától.
Ezt kilehet valahogy kapcsolni. Pl elmegyek melóba lelövöm a gépet alvóba és hazajövök és látom, hogy a bejelentkező képernyőn van a rendszer. -.-"
Továbbá kiadtak valami frissítést amit kb 2 hónapja nem tudok megcsinálni, mert ha frissítem akkor újra indul és amikor elkezdi felrakni akkor kiírja, hogy hiba történt és visszaállítja a fájlokat. Szóval nem tudom lefrissíteni ezt a szart. -.-"
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.05.26. 15:01:06
[merlinw.org]
[merlinw.org]
más:
Microsoft storeból fel van rakva a messenger. Kijelentkezés után ha ír valaki akkor miért kapom meg még is az értesítéseknél az üzenetet? Az oké hogy ki lehet kapcsolni az értesítéseknél , de ha ki vagyok jelentkezve akkor nekem ne bombázza már az üzeneteket, akkor még is csak be vagyok jelentkezve?
Ez volt az. Az alaplap-proci csere miatt visszakapcsolhatta magát, mert én anno kikapcsoltam.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
[merlinw.org]
Minden játék indításánál erre kér valamilyen alkalmazást, amivel futtathatja.
Mit kellene újratelepítenem? Vagy éppen törölnöm?
Saját vélemény; a választható frissítéseket az átlagfelhasználónak célszerű figyelmen kívül hagyni, hacsak nincs köztük olyan ami egy a felhasználó által észlelt hibát javíthat. Az opcionális frissítések sokszor lehetnek downgrade / rollback-ek, amik kikapcsolnak funkciókat, kompatibilissé teszik a rendszert régebbi, specifikus alkalmazások számára, stb. Tehát akkor használd őket, ha tudod mit csinálsz.
A Windows automatikusan telepít mindent ami kell, felesleges manuálisan frissítgetni bármit is (Windows update-en belül ofc.).
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.05.23. 17:46:26
[merlinw.org]
Gond nélkül átállt.
A monitoroknál a sorrund-ot kellett újra beállítanom.
Eddig ennyit néztem.
Ezt nagyon jó olvasni.
Akkor nem is pepecselek telepítővel.
Bátran írom, mert van másik gép, amivel készíthetek, ha szükséges :)
[merlinw.org]
Mennyire viseli el a W10, ha inteles konfigról átkerül egy amdsre? A VGA ugyanaz marad.
Mindenképp újra kell húznom, esetleg telepítővel javítható vagy képes az átállásra?
És Németországban használom.
Vettem már eBay-ről is, ott volt már gondom. A kulcs aktiválásánál.
A mostani hírek fényében akár még levelet is kaphatok emiatt.
De csak a tudatlanokat tudják csőbe húzni.
Az ilyen kulcs miatt nem állítanak azonnal bíróság elé, csak megkérnek, hogy menj be a rendőrségre nyilatkozatot tenni.
Ha bemész, akkor kezd érdekessé válni a dolog, mert, ha valaki saját magára terhelőt mond, akkor lehet, hogy fizetni fog.
A másik oldala, hogy ügyvédhez mennek az emberek, akik ezt el tudják rendezni. Az ügyvédeknek nagyon jó lesz.
A lényeg, hogy a közemberek szívhatják a fogukat és üríthetik a pénztárcáikat.
A torrentes illegális tartalom letöltésénél sem a rendőrség megy ki első körben.
A warezolókat meg nem is tudják megfogni.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.05.22. 04:28:16
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette:
http://goo.gl/gd6Zi5