6762
-
#4837 Mondjuk egy daz-os 7-ből full 10et lehetett csinálni.
De egy kms-es az nem lett full. -
#4836 Ez a free eredeti win 10-re váltás hogy működött?
Teszem azt volt valakinek a gépén warez rendszer akkor azt is totálisan win10-é lehetett varázsolni eredetivé limit nélkül vagy hogy volt ez? -
atiwrc #4835 Köszi, de sajnos itt nem találtam semmi olyat, ahol egyetlen egy programnak tudnám megengedni hogy fusson.
Neten kutatgatva egy ilyen parancssort találtam,
runas /user:ComputerName\Username /savecred "C:\path\to\file.exe"
amivel létre lehetne hozni parancsikont, de hiába írom be a jelszót a felugró parancssorba nem működik sajnos, a program sem kezd elindulni(értsd. nem jön fel az UAC sem hogy kérje a rendszergazda jelszót mint ha exevel vagy eredeti parancsikonjával indítom)
Egyes lapokon a Username-nél a rendszergazda fiók nevét írták, más helyeken a mezei felhasználóét akivel futtatni szeretném a programot, nálam ugyanazt produkálta mindkét esetben.
Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2017.12.05. 10:09:17 -
Solt #4834 Urak!
Régebben említettem, hogy gyakran tapasztalok memory leak-t, vagyis látszólag minden ok nélkül addig kúszik felfelé a memória használat amíg el nem éri a 99%-t és használhatatlan nem lesz a rendszer. A probléma kiváltó oka a Killer Ethernet driver volt amit még a Gigabyte honlapjáról töltöttem le mint javasolt drivert. Ezt lecseréltem a gyártó (Killer) oldalán lévő legfrissebb driverre és megoldódott a probléma.
Aki ilyen problémával küzd érdemes ezt a kört megfutnia... -
sanya200 #4833 Igen abban igazad van hogy ha nem törli ki automatikusan akkor kézzel kell,csak mivel WindowsApps így nem engedi törölni se a mappáját se a tartalmát.Azért volt gáz,megnyitottam külön magát a mappát is benne voltak a fájlok,kijelöltem az összeset és úgy se engedte törölni.Mindenképp system jogosultságra hivatkozott.Én se vagyok azért annyira kezdő,szabadidőmben szoktam gépeket helyrerakni meg a sajátomat is én csinálom mindig.De van hogy egyszerűen a technika szól közbe,hogy meghülyül a windows,előfordul.Máskor simán törölte a játékot és a hely is felszabadult de vmi bug folytán ez most nem következett be. -
sanya200 #4832 Számítógép ikon,jobb klikk,kezelés,és ott van benne hogy,lemezkezelés particionálni kell a hdd-t. -
sanya200 #4831 Megnyitottam a mappáját onnan tudom hogy a játéké a másik hogy csak az az egy játék volt fent rajta, és windirtstat szerint is 50 GB helyet eszik.Tölteni semmit se szoktam a c-re, max ilyen pár MB-os programokat.De megoldottam alaphelyzetbe állítottam a gépet újrahúzta a Windowst is így meglett a maradék hely is. -
#4830 Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.
Kollégám megvette a Win10 op. rendszert és telepítené fel a gépére.
Az első körös telepítés lezajlott , de nem látja az op. rendszer az 1TB-os merevlemezét. Csak a 120 GB-os SSD-t.
Az 1 TB-os HDD.
Eszközkezelőben látszódik, hogy csatlakoztatva van, minden ok, viszont nem lehet kiválasztani mint meghajtót, a mappa rendszerben nem látszódik, nem lehet rá másolni.
Tudnátok segíteni, hogy lehetne előhozni, mint írható és használható meghajtót/partíciót?
Nagyon köszi!
M. -
#4829 Miért törölted? Átlehet rakatni másik meghajtóra. Ja és használj inkább Total Commander-t rendszergazdaként futtatva. -
kl24h #4828 Az egészet a halo wars 2 okozza,uninstalláltam de a fájlok megmaradtak de semmi nem látja se a windows unistall szoftvere se más külön erre a célre kiadott szoftver,pl revo uninstall manager vagy iobit .
Honnan tudod, hogy a fájlok megmaradtak? Attól hogy a mappát nem lehet törölni, az nem azt jelenti, hogy benne a fájlok is ott vannak. Sok esetben van olyan program ami használja azt a mappát és akkor nem engedi törölni, de közben a mappa üres.
Amikor valamit letöröltél (Uninstall, vagy ha nem törli ki rendesen, akkor kézzel), akkor kell felszabaduljon hely!!! Ha nálad állandóan csökken a hely, akkor valamilyen program (itt gondolok ilyen játékletöltő programról) állandóan tölt le az internetről és lassan kezdi megtölteni a C partíciót. Legrosszabb esetben esetleg valamilyen speciális vírust kaptál.
Ez a 120 GB SSD jól volt particionálva? Jobb klikk > This PC > Manage > Disc résznél meg lehet nézni hogy hogy áll az SSD, tehát hogy van particionálva vagy ha van Unparticioned rész is ebben a 120 GB-ban. -
sanya200 #4827 Szeretnék segítséget kérni én már nem jutok dűlőre.Egyre jobban fogy a helyem a c meghajtón.Egy 120-as ssd foglalt jelenleg 34,7 gb és van 20gb szabad.az ssd fele el van tűnve a semmiben.
Először így nézett ki.
WinDirStat1
Most pedig így
Az egészet a halo wars 2 okozza,uninstalláltam de a fájlok megmaradtak de semmi nem látja se a windows unistall szoftvere se más külön erre a célre kiadott szoftver,pl revo uninstall manager vagy iobit .
Próbáltam csökkentet módban törölni a mappáját az lett a vége hogy már ez a WinDirStat-se látja de helyem még mindig nincs sőt kevesebb mint volt.
WinDirStat2
Most így néz ki van 20gb szabad helyem...
rendszer
Utoljára szerkesztette: sanya200, 2017.12.04. 17:42:37 -
barmi #4826 Köszi mindenkinek az ötleteket, egy ősdriver visszapakolása megoldotta a dolgot! -
#4825 Sehogy, az a helyreállítási partíciója a Windowsnak (100 megás). -
torok6 #4824 Sziasztok! Azt a Volume bigyót hogy lehetne kitörölni? Nem tudom hogy került oda
Utoljára szerkesztette: torok6, 2017.12.04. 10:51:47 -
#4823 Házirend szinten szerintem be lehet ilyesmiket állítani (Local policy editor / Helyi biztonsági házirend - secpol.msc), hogy milyen alkalmakkor, milyen módon kérje a jogosultságnövelést (automatikus, csak okézni kell, jelszó kell, stb.).
Windows Home változatokban ez csak plusz turkálással érhető el.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.12.04. 09:16:54 -
atiwrc #4822 Sziasztok!
Egy egyszerűnek tűnő gondra keresném a választ, mert sajnos a google nem segített. Van több főként win8.1-es gép és néhány win10-es ahol jelszó nélküli rendszergazda jogú felhasználók voltak létrehozva, de mivel állandóan hozzápiszkáltak a gép beállításaihoz(winupdate, felbontás, stb...) a rendszergazda jogot elvettem ezektől a felhasználóktól és létrehoztam egy jelszóval védett rendszergazda fiókot. A probléma az lenne, hogy vannak egyes programok amik csak rendszergazdaként indítva hajlandóak elindulni és kéri a rendszergazda jelszót ilyenkor.
Nézegettem az exe és a parancsikon beállításait is, de sehogy sem tudtam elérni a jogosultságok átállítgatásával, hogy ne kérje a rendszergazda jelszót a felhasználói szintű profil alól indítva. Én néztem be nagyon valamit, vagy nincs ilyenre lehetőség az újabb windows-okban?
Válaszokat előre is köszönöm! -
#4821 Nem szenved hátrányt. Elég a Home változat. -
#4820 Egy laptop általános felhasználásakor hátrányt szenved-e az, akinek csak Windows 10 Home van telepítve a Pro verzió helyett?
Néztem táblázatokat, és aszerint csak üzleti felhasználás terén lenne előny a drágább verzióval. Így van? -
Tuhajohn #4819 Mi ez a "kézbesítés optimalizálása" dolog? Le lehet valahogy tiltani? Internetezek és azt veszem észre, hogy alig megy erre meg megint használja az internetet. -
#4818 És azok meg mik? Tehát ez a 15GB hely soha nem nyerhető vissza? Win 7-en soha nem volt a hellyel gondom minden megvolt és láttam is hogy mi foglalja .... -
#4817 szerintem az árnyékmásolatokban -
#4816 A két pagefile jött hozzá azaz még 15GB hely mindig nem tudom hol van.... -
#4815 A rejtettek igen látható is a képen a piros felkiáltójeles mappa. A rendszerfájlokat nem tudom régen ez a rejtett mutatott mindent win7en legalábbis mert ott el tudtam számolni a szabad hellyel.. Ha hazaértem megnézem. -
#4814 Rejtett fájlok és rendszerfájlok mutatása be van kapcsolva? -
#4813 sets in windows 10
-
#4812 Köszönöm. -
#4811 1 db + a windows amit csinálta magának az a 100 mbos helyreállító izé . -
#4810 #4728 -
#4809 win+x gomb, lemezkezelés
nézd meg hány partícióból áll az ssd-d
-
#4808 SSD-n van a rendszer.. Hogy lehetne kinyomozni hol lehet a többi ~20gb szabad helyem?
-
#4807 Hogyan tudom eltüntetni a jelölőnégyzeteket? -
kl24h #4806 A HD 3870-es videokártyának az AMD oldalán csak Windows 8-ig van driver. Letöltöd a Windows 8 drivert és utána telepíted. Ha a telepítő ne megy mert a platform újabb, akkor frissíted a drivert és kész.
Itt van a videó is hogy hogyan kell csinálni (3:04-től a lényeg), ezt is hasonlóan. Amit letöltsz az AMD oldalról, az leghamarabb ki szokta csomagolni a C:-be egy mappába és majd a videó alapján mikor kattintsz a Have a disc-re, akkor meg kell keresd amire szükség van (ha jól emlékszem valami *.inf fájl). Ilyen egyszerű.
Én még soha nem találkoztam, hogy ne lehetett volna régebbi drivert feltenni. -
barmi #4805 Köszi a válaszokat, de sajnos egyiket sem tudtam kivitelezni :\ Visszaállítani nem tudom a régi drivert mert szürke ez a lehetőség. Jelenleg egy hetedik havi driver van fent (win saját drivere gondolom), ha pedig eltávolítom kb. 5 másodperc múlva visszalépek az eszközkezelőbe és ott van mintha mi sem történt volna. Nem lesz felkiáltójeles, hogy hiányolna bármilyen drivert is hozzá ... Egyből felrakja hozzá amit ő gondol szerintem. Ja, és a hab a tortán az, hogy ha megpróbálom felrakni hozzá az AMD CCC-t amit kimondottan ehhez a kártyához szedtem le az amd oldaláról akkor abban minden sz@r van (kontrol center meg mindenféle csak maga az eszközillesztő nincs a csomagban...az egyéni telepítésnél egyszerűen minden ott van csak maga az illesztő nincs) Egy HD 3870-es egyszlotos kártyáról lenne szó, nem egy mai darab, de eddig tökéletesen megfelelt a célnak. :\\
Utoljára szerkesztette: barmi, 2017.11.27. 16:53:12 -
hgabi84 #4804 Üdv.!
Épp tegnap szembesültem egy frissen települt számítógépnél ezzel a problémával. A hivatalosan letöltött driver sem segített. Egyedüli megoldás ez volt: Eszközkezelő -> Videovezérlő tulajdonságai -> Korábbi driver visszaállítása. Ezt egy másik fórumon javasolták, én sem teljesen értettem, hogy az esetemben miért éppen ez, de megoldotta a problémát. :)
Sok sikert! -
móni76 #4803 Már nem tudom mert 2 éve telepítették fel és úgy hogy át tudom váltani Win 7-re is! Már tanácstalan vagyok mert a kikapcsolásnál az "Alvó állapot"opció is eltünt tegnapelőtt! -
#4802 Távolítsd el a vga drivert és telepítsed fel újra. -
barmi #4801 Üdv mindenkinek! Egyik napról a másikra eltűnt a monitorom natív felbontása a képernyőbeállításokból ... A gépre semmilyen program nem lett telepítve a z utóbbi hónapokban, kizárólag a win frissítéseket pakolta fel magának automatikusan (gondolom ez csinálthatott valami galibát). Hogy lehetne kideríteni, hogy hova a bánatba tűnt a monitor natív felbontása a beállításokból? Próbáltam másik videókártya drivert feltenni, de a rendszer azt mondja, hogy a már fent lévő a legjobb és nem cseréli másikra . A monitor is rendesen fel van ismerve, nem általános p&p-ként szerepel hanem rendesen a nevén van nevezve. Ja, és csak 64 herc van minden beállítható felbontása pedig a monitor 85 herces .... egyszerűen nem tudom mit lehetne tenni, hátha valakinek van valami ötlete vagy infója a jelenlegi win frissítésekkel kapcsolatos problémákról. Biztos vagyok benne , hogy az kavart be valamit ... ! ! :\ -
#4800 Frissítve lett közvetlenül win7>win10-re?
Lehet hogy a tiszta telepítés lenne a megoldás. -
#4799 Másnak is elbaxcsizta ez az új frissítés a színbeállításokat?
HDMI-n elvileg azonnal jó, de Display Porton most minden indításnál elő kell hívnom az nVidia vezérlőpultot, és oda-vissza kapcsolni az alkalmazás vezérelt és az nVidia beállítások között, különben a kép túl sötét. Nem a fényerő van lehúzva, mert a fehér az fehér, de már egy sötétszürke is feketébe vált... -
#4798 ujra tettem a wint, és egyes játákok elmentései a onedrive mappába teszi a cuccait. szeretném ha a gépen lenne, mert már ki írta hogy nincs elég helyen a onedrive-ba, a gépen meg még van rengeteg. hogyan lehet átvariálni, úgy hogy a játékok is működjenek?