6762
  • Solten
    Emlékszel a Windows XP legendás háttérképére? Újra a fotósáról beszél a világ
  • móni76
    Sziasztok!Szeretnék segítséget kérni! Régebbi Fujitsu Siemens számítógépem van!Windows 10 fut rajta!Szoktak bekapcsolásnál problémák lenni mert többször kell újraindítani lefagy!Sajnos ma reggel meg hirtelen széthúzott a képernyő és nagyobb is minden az ikonoktól kezdve a betűk stb!Akárhogy állítgatom ugyanolyan és nem áll vissza!Internetnél ugyanez!Többször próbáltam újraindítani és áramtalanítani de semmi...! Szerintetek mi lehet a probléma?Köszönöm előre is a válaszokat!
  • RelakS
    Köszi!
    Akkor sokáig fog ki/be kapcsolni.
  • Dzsini
    Igen, az az lesz - egy SSD-n olyan 10-15 perces elfoglaltság 2-5 újraindítással.
  • RelakS
    Ha a Windows hirtelen érdeklődik az után, hogy mikor lesz alkalmas a frissítés, az azt jelenti, hogy lejött a Falls Creator Update? :)
    Eddig ugyanis csak kikapcsoláskor molyolt, aztán alászógája
  • holecsko10
    hali köszi a help-t sárga ! jeles van de nem tudom ezek után mi a teendőm.
  • hgabi84
    Üdv.!

Súlyos problémád lehet, ha az aláírásodban szereplő i7-es ssd-s gépen tapasztalod a lassú leállítási folyamatot. :) De ez részben a windows hibája is.

Ugyanis van nálam egy régi dual-core-os számítógép ssd nélkül, amelyen a Linux bármelyik alkalommal történő leállítása kb. 2-3 másodperc maximum. :)

Hogy segítsek is:

A Windows 10 be- és kikapcsolási késleltetésének rejtett okai -> http://phoenix_art.webmuvek.hu/node/1064

Sok sikert!
    Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.11.16. 15:05:47
  • holecsko10
    Nos meg oldottam mindent csak újra kellet húznom őket. Kivéve a lassú leállást az olyan mint régen amikor pentium 2-esem volt és írta hogy na most már ki kapcsolhatod a géped igaz itt szöveg nincs csak kb olyan hosszú a leállási idő de gondolom majd javítva lesz ha meg nem úgy is lassan esedékes egy Windows telepítés már több mint 1 éve nem raktam újra.
  • holecsko10
    Üdv!
    A tegnapi frissítés óta a Windowsom a Logitech G25-öm egy Logitech Driving Force kormánynak látja.
    Ebbe tudna valaki segíteni? Plusz még jó pár dolgot észre vettem pl. a VB-Audio VoiceMeeter Banana programom hangoknál egyedi logó jelzését leszedte és hagyományos lógót rakott oda, plusz lassabban áll le a rendszerem is.
    A régebbi Windowsossal még a frissítés előtt kb 5 ms volt ezzel meg kb 15 ms mire ténylegesen le áll a gépem.
    Habár az utóbbi nem nagyon zavar, inkább a kormány zavar.
    Aki tud segíteni le írná nekem mit tegyek kormány ügyben hogy újra lássa?
    Előre is köszönöm.
  • darkSectorxxx #4788
    Tudom, csak azért mondom, nehogy most ezzel is legyen bajom.
    De eddig hálisten lassulás nincs. :)
  • bon
    Ja a fall creator update, tegnap nem ez jelent meg. Hanem szokásos havi frissítések.
  • darkSectorxxx #4786
    Hát sok embernél, többekközt nálam is, volt valami frissítés, amit én pl a Forza 7 miatt próbáltam telepíteni.
    Másoknál állítólag magától feltelepült.

És a játékokban egy bizonyos idő után, kb 10-15 perc alatt egész egyszerűen a játékok fps értéke hirtelen leesik kb az előtte lévő érték 10.-ére....vagyis 30-40fps-ről 3-4-re, és utána csak a gép újraindítás segített.

Most nemrég raktam újra teljesen a win10-et ez miatt...
    lekopogom most már nincs ez a hiba.
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.11.15. 23:06:30
  • bon
    Mire gondolsz? Mert semmi ilyennel nem találkoztam.
  • pett3rson
    Annyira nem lehetett nagy mellű, ha közben SG-ztél... :DDD
  • Jim Morrison
    jol mehet a csajozas ha kozben sgzel:D
  • darkSectorxxx #4782
    Igen, látom be is tett jobbra allulra egy SZEMÉLYEK kis ikont, remélem megint lesz valami galiba, mint a Creators-al. :D
  • KaBuTo666
    Én meg épp buliban vedelek és csajozom jó egészséget!
  • bon
    Megjöttek az e havi frissítések jó telepítést!
  • wantonly
    Igen!
  • mardal
    Ha van egy laptop amihez járt windows 10 home,ha azt újratelepítem pendriveról(mert sajna olasz és hiába raktam fel a magyar nyelvet nem minden lett magyar)akkor ugyanúgy fog aktiválódni?
  • darkSectorxxx #4777
    ÜDV, létezik megoldás, arra, hogy egy win10-en csak és kizárólag a frissitéseket letörölni és újra telepíteni, a felhasználói adataim, beállításaim változtatása nélkül ?:D
  • Bal0924
    A Win10 vagy a realtek hangkártya drájvere a bűnös?
    Fogja magát és csak úgy át állítja magát 5.1 beállításról 2.0-ra...

win10: pro, 64bit , 1709 (16299.19)
    realtek: 6.0.1.8279, , ALC892
  • Trucker01
    Hol lehet pl képeket, ha szerkesztésre akarom megnyitni, mivel nyissa?? Az igazi gondom igazából ezzel van...
  • wollnerd #4774
    +1
  • Bal0924
    Kipróbáltam a total commandert, amire én használom a fájlkezelőt, bőven elég az alap....
  • bon
    Nem, mert nincs jelölőnégyzetem. Ja meg Total Commandert használok.
  • Bal0924
    Bírom a vindózt.
    Hozz létre valamit, hogy aztán le tudd tiltani. :D

Nektek is ekkora a rés/üresség a jelölőnégyzet és az ikon között?
  • bajgunar
    Oh Yeah.
    netplwiz -be berakta a pipát... Istenem Pedig néztem (az elején, akkor nem volt bepipálva.) Valami mókolással berakta.
    Nah kiszedtem belőle. Alkalmaz ---> itt kéri egy jelszót. Adtam neki! ---> Ok.
    És tádám! Nem kell nyomkodni a "Bejelentkezés" gombot.
    Köszi!
  • bajgunar
    Hoztam létre. Kiv. a "Soha".
    Akkor is be kell írni a jelszót.
    Töröltem a jelszót.
    Most meg ugyanúgy meg kell nyomni a "Bejelentkezés" gombot.
    Eddig tök jó volt, h nem volt.
    Most ~2 hete újra tettem a win-t. Azóta állandóan nyomogassam a "Bejelentkezés" gombot. Istenem....
  • Dzsini
    Hozz létre jelszót, és akkor kikapcsolhatod, hogy kérje :)
  • bajgunar
    Nekem ez van a hello fölött.
  • bon
    Én nagyon szeretem a Windows hello-t. Igaz asztali gépen, újlenyomat olvasom van, telefonon meg írsz felismerés.
  • Dzsini
    gépház - fiókok - bejelentkezési lehetőségek - ha nincs a gépnél mikor kérjen bejelentkezést - soha
    (ott van pont a Hello fölött)

vagy: adminisztrátori parancssorba:
    powercfg /SETDCVALUEINDEX SCHEME_CURRENT SUB_NONE CONSOLELOCK 0
    powercfg /SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT SUB_NONE CONSOLELOCK 0
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.11.03. 19:19:28
  • bajgunar
    Hogy tudom kikapcsolni, hogy ne kelljen megnyomni a "Bejelentkezés" gombot, ha alvásból ébresztem a gépet!
    Helyi fiók. Rendszergazda. Nincs jelszó.
    netplwiz, gpedit.msc -s buherákkal nem tudtam eltüntetni.
    Ötlet? Ez a buzi "Windows Hello" ez nagyon kellett.
  • bcrics
    Hello, Windows 10 - build 16299 - verzió van fenn, és az a probléma hogy Cubase alatt a zeneszerkesztő szoftver egyes vezérlő elemeit ha megnyitom, benn ragadnak a tálcán, de csak a tálcán látszanak, rákattintva pedig eltűnik a megnyitott vezérlőelem.

A megoldás hogy ilyenkor a tálcát rejteni kell, amit mindig ki-be kapcsolgatni kell, ha elindtítom a programot.
    Egyébként többeknél is létezik a probléma.

Kérdés hogy be lehet e állítani vhol, hogy meghatározott program indításakor a tálca rejtve legyen, a program bezárását követően pedig visszaálljon a tálca az eredeti fix állapotába?
    Mert hibajavítás híján csak ezt a megoldást tudom alkalmazni.
  • Örm
    Az Edge böngésző ideiglenes mappáját, hogy tudom áthelyezni tetszőleges meghajtóra?
  • Ironman2
    Kösz!
  • Dzsini
    Ha már egyszer megtetted, akkor igen, és egy már upgrade-elt kódot továbbra is használhatsz. Az upgrade lehetősége szűnik meg (mind az accessibility, és talán a nem-igazán-leállított bármilyen 7-8 upgrade - bár erről nem írnak)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.10.31. 20:29:15
  • Ironman2
    Vége az ingyenes WIN10 frissítéseknek!

Akkor én ha újrarakom a gyári win 8.1-t,már nem tudok többé win10-re upradgelni jövőre? (ingyen?)
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2017.10.31. 20:25:50
  • bon
    Milyen driver? Ugyanis procihoz még nem láttam drivert.