6762
-
#5517 szerintem írd be a kérdésed :) -
#5516 Sziasztok! Van itt most valaki aki nagy PC Windows 10 guru? nagy segitsegre lenne szuksegem! -
Bal0924 #5515 Csak panaszkodni kell és máris megjavul....... -
Bal0924 #5514 Rendben. Felejtsük el a videó akadási problémát.
Érdekesebb kérdés.
Be van állítva ha itt hagyom a gépet, akkor kikapcsol az egér világítás és a monitorok.
Újraindításkor működik is.
De hosszabb idő után már nem csinálja. ugyan azok futnak, mikor beindult a gép. És mégsem kapcsolnak ki, amiknek ki kéne.
Szerinted miért van, ez? -
#5513 40-50% egy videónézésnél? Az rengeteg, nálam max 2-3%. (Ja és közben még két virtuális gép éppen frissít) Amúgy attól, hogy te nem csinálsz semmit még simán futhat más program a háttérben, még virus is. -
Bal0924 #5512 Minden 40-50% alatt volt.
Mivel semmi mást nem csinálok, nem fut semmi más. Csak is a 10 csinálhatja.. -
#5511 Te se gondolhatod, komolyan, hogy az információ küldés fogja meg a gépet. Feladatkezelő mit mutat? -
Bal0924 #5510 Mi a fenét csinálhat a vin10 a háttérben, ami miatt a videót - amit épp nézek - meg-meg állít, nem 1x..... ?
Újra indítottam a gépet. ismét csinálta..
Húzzam ki a netet, hogy ne küldözgessen a háttérben infókat??? -
lonvard #5509 Köszi szépen a mentális megerősítést, így remélhetően belevágok. :) -
#5508 Az esetek nagyobb részében igen, next-next-finish a frissítés (persze ez jópár óra is lehet, főleg HDD-n). Esetleg egy kis driver-fésülgetés lehet utána, de jó esetben minden ugyanúgy működik utána, mint előtte.
Más esetekben meg összecsuklik az egész, de ezt előre senki nem tudja megmondani. -
lonvard #5507 Sziasztok
Windows 7 Ultimate 64-bit SP1-em van (most néztem Speccyn :)), fontolgatom hogy átállok Win10-re. Idáig azért nem csináltam, mert féltem hogy elcseszi a Win7-re telepített szoftvereimet és nem volt miért kockáztatnom. Most van egy olyan szitu, hogy merek kockáztatni. Mert hogy úgy emlékszem, hogy elvileg a telepítés tulajdonképpen csak egy frissítés, és elméletben nem fogja szétcseszni a feltelepített dolgaimat. Ezt jól tudom? Ha elkezdem a telepítést akkor örülnék neki ha egy sima next-next-finish lenne, és a végén nem az lenne a tapasztalat, hogy semmi korábban feltelepített fontos programom nem indul el. Vannak a telepítésnek buktatói, vagy hülyebiztos?
Köszi ha reagáltok. -
#5506 ProduKey kiírja neked az aktiváláshoz használt 5x5 karakteres kódot. -
simonl #5505 Sziasztok, egy laptopon lévő windows termékkoódját hogyan tudom megnézni?
A "windows aktivála van" szöveg alatti termék azonosító?
Köszi.
-
#5504 Ja én a minialkalmazásokat mással kevertem. -
DrSoong #5503 Hivatalosan a minialkalmazásokat megszüntette az MS, mert "ártó" is lehet (én így tudom). A W10-hez is külön eldugott helyről lehet leszedni a telepítőt, de 5x figyelmeztet, hogy így sebezhető lesz a géped... A probléma pont ebből adódik, hogy minden nagy frissítés után nem működik és uninstallálni, majd újra telepíteni kell, plusz felrakni azt az egyet amit használok és újra beállítgatni... Ezt nem oldja meg egy új tiszta telepítés, mert a következő nagyobb updatenél ugyan ez lesz. Amúgy időm és energiám sincs új telepítést csinálni, csak reméltem hátha van valami megoldás erre a 2 problémámra. Mindegy hozzászokom, már rutinból megy.
Utoljára szerkesztette: DrSoong, 2018.08.01. 20:41:20 -
#5502 Tiszta telepítést javaslok. Minialkalmazások meg nem elférnek a gépen? Nem használod amit nem akarsz és kész. -
DrSoong #5501 2 éves laptop amit már úgy adott ki az ASUS, hogy W8.1 alatt nincsennek is driverek rá.
A gyors rendszerindítást muszáj vagyok kikapcsolni, mert zabálja a laptop akksiját mivel csak szinleli a kikapcsolt állapotot. Minialkalmazásokból meg csak egy hálózati widgetet használok amire szükségem van. Ezek nem olyan nagy belenyúlások szerintem. -
#5500 Elsősorban a hardverkörnyezet - ha olyan vas van a gépben, akkor eltolódhat a telepítés, akár hónapokkal is, mint a te esetedben amíg az ahhoz kompatibilis változtatások nem gyűlnek össze (vannak, lehetnek szoftverek is, amiknek a jelenléte ugyanígy blokkolja a dolgot, ha tudott az inkompatibilitás).
A második fele meg - ha rendszergazdai szinten így belenyúlsz a dolgokba, akkor az már csak ilyen sport, átlagos felhasználás szintjén az alapbeállítások megfelelnek. -
DrSoong #5499 Mi határozza azt meg, hogy ki mikor kapja meg a nagy frissítéseket? Ma jelzett egyet a W10 (Pro), amikor 4 óra alatt leszedte és telepítette akkor a megnyíló böngészőben 2018. áprilisi nagy frissítések újdonságai voltak. Utoljára februárban szedett le és telepített egy nagyobb valamit.
Lehet azzal valamit kezdeni, hogy a nagy frissítések után ne kelljen minden alkalommal kikapcsolnom a "gyors rendszerindítást" az energiagazdálkodásban, illetve a minialkapmazásokat uninstallálnom és újra telepítenem, hogy müködjön?
Utoljára szerkesztette: DrSoong, 2018.07.31. 14:00:58 -
Anonymusxx #5498 Persze, de egyiknél se segített, amúgy közbe a laptopra ment egy linux, azzal remélhetőleg jó lesz... -
#5497 Pl. lefrissíted az OS-t? -
Anonymusxx #5496 Mit lehet tenni, ha nem működik a távoli asztal a CredSSP miatt, erre van valami megoldás? Eddig sikerült ez alapján megoldani:
https://sera-host.com/hu/knowhow/2018/05/10/tavoli_asztal_CredSSP_hiba
De egy laptopnál amin win 10 van, már valamiért nem működik ez a módszer... Amúgy érdekes hogy win 8.1-nél is előjött ez a hiba, nem tudom hogy miért nem javították még... -
#5495 Haló.
Mostanában előjött olyan "probléma" hogy a tulajdonságoknál beállítom hogy rendszerkazdaként indítsa a programot, aztán másnap nézem és már nem rendszergazdaként indítja. Olyan mintha nem mentené el a beállítást. Kb az utolsó frissítés óta csinálja ezt. Ezt hogyan lehet orvosolni? -
Solt #5494 Üdv Urak,
Mi lehet az oka annak, hogy több frissen telepített program nem jelenik meg a Start menüben? Eddig bármit telepítettem, annak a Start menü / Minden alkalmazás résznél láttam a könyvtárát / ikonját, de ez most nagyon nincs így... :) -
#5493 Vagy "beragadt" színmélység. -
#5492 vga probléma? -
#5491 Az miért van, hogy piros színű lett a Windows-om?
Ha az egeret ráviszem pl. a bal alsó sarokban a win logóra, még az is piros lesz. -
Anonymusxx #5490 Megoldva, annyi volt a baj hogy a rufusnál a particiós sémát másra kellet állítani, mint ami alapból volt.... -
Anonymusxx #5489 Sehogy se jó, most kipróbálom, hogyha egy másik windows 10-et rakok a pendrive-ra, akkor mi történik.... -
#5488 Sorrend számít, elsőnek mindig a régi oprendszer kell. -
Anonymusxx #5487 Win 10-em van , és fel szerettem volna rakni a 8.1-et, pendriveről, a Rufus segítségével, de a boootolásnál, csak a _ villogot, pedig 2 fajta win 8.1-el is próbáltam. Lehetséges hogy a win 10 nem engedi egy korábbi opr. rendszer telepítését? -
#5486 Minek a Win8? A win7 alatt is elmenne,ne kínozd magad a 8-al... -
#5485 Adatokkal együtt is lehet, én már többszőr csináltam. Persze azért előtte adatmentés ajánlott. -
#5484 SSD-kkel egyedül annyit kell tenni, hogy mielőtt bármit telepítesz rá, célszerű frissíteni a firmware-jét. -
#5483 Már a Windows 7 is magától intézte az SSD TRIM-et. -
aqa #5482 Köszönöm szépen! -
#5481 Normál használat mellett mindent elintéz neked - a Defender kikapcsolja azokat a részeit, amit a Nod kivált, az SSD kezelés már Win8 óta nem igényel külön kapcsolgatást (TRIM).
Ha nem értesz eléggé hozzá, akkor azzal jársz a legjobban, ha nem túlságosan túrsz bele - hagyd, hogy frissüljön, tegye a dolgát, és úgy a legvalószínűbb, hogy nem lesz problémád vele. A frissítés - Windows Update-nél állítsd be, hogy mikor vagy aktív és hogy kezelje az újraindításokat, a Gépház többi részét pedig lapozgasd át, állítsd be kedved szerint. -
aqa #5480 Sziasztok!
Most először telepítettem win10 et. Driverek fent vannak, alap szoftverek is. Nodom van. A kérdésem az, hogy van-e valami beállítás, amit célszerű elvégezni a win10-en? Pl ssd kezeléssel kapcsolatban a win7-nél kellett valamit állítgatni, de már nem emlékszem. A WinDefendernek van értelme Nod mellett? Vagy a win10pro f@sza úgy, ahogy van..?
Bocsi, ha degeneráltak a kérdéseim, tudom, hogy ezeknek utánajárhatnék google-en, az lesz a következő, de szerettem volna megkérdezni titeket is. -
Anonymusxx #5479 Játék miatt, van egy -két játék ami nem indul el win 10-en, persze a kompatibilitási beállításokat próbáltam. -
#5478 Kíváncsi lennék, hogy mi miatt kell a régebbi rendszer.