Windows 10
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Nulla tenaci invia est via"
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2018.04.10. 00:43:01
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
[merlinw.org]
Se csökkentett modban se tc-el nem engedi törölni ezek után hogyan,formázzam mindkét meghajtót?
Utoljára szerkesztette: sanya200, 2018.04.01. 12:47:47
Évekkel ezelőtt a csapból is az folyt, hogy melyik cég bukott meg, mekkora büntetéseket szabtak ki, most meg akkora csend övezi ezt az ügyet, hogy az ember azt hinné, hogy megszűnt, vagy legalább is erősen visszaszorult a kvázi rendőri tevékenységük.
Változtak a szabályok? Esetleg az EU szabályozása szorította vissza a tevékenységüket?
ez egy jó régi guidenak tűnik, de szerintem a lényeg benne van, hogy milyen lépések kellenek hozzá
a legtöbb gondod az új géphez való régi driverek összevadászásával lesz, az xp már nagyon régóta nem támogatott....
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Nézd meg azt, hogy az alaplapodhoz, videokártyádhoz létezik-e XP driver. Chipset, Lan, Audio, USB, AHCI, Sata, stb.
A VGA kártyához meg az Nvidia, vagy az ATI ( AMD ) drivere, ami XP kompatibilis. Az újabbak ugyanis ezt már hanyagolják.
Ha igen, akkor működni fog a gépeden az XP. Ha nem, akkor sajnos kell egy régebbi vas.
Ha működik, én akkor is egy külön HDD-re való telepítést végeznék, amit csak akkor teszel be, ha az adott játékra fáj a fogad éppen.
Igaz, hogy én csak a független core verziót használom a Win10-ben levő Hyper-v managerrel távvezérelve, de elég sokat kellett búvárkodni, mire jól összeállt a rendszer. Amúgy az is igaz, hogy a Hyper-V is ingyenes akkor is, ha nem a win10-be vagy a szerver oprendszerekbe integrált verziót használjuk.
- semmiképp sem indul el win 10-en
- a vmware workstation -ra feltettem az xp-ét, azon elindul, csak lassú, a videókártyánál valami mást ír, lehet hogy egyáltalán nem képes a videokártyákat "átvinni" vagy beállítás kérdése, nem tudom...
Szóval ha a virtualboxnál is ilyen lenne, akkor maradna a tiszta telepítés egy másik merevlemezre, és hátha minden ok, amúgy is van egy második merevlemezem..
Nem tudom, hogy egymás mellett el e menne a két rendszer, lehetne e abootnál választani hogy melyik töltsön be?
Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2018.03.29. 10:26:02
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.03.29. 03:09:01
[merlinw.org]
Az egyik a virtuális gép. Ebben ugyanakkor nem áll rendelkezésre minden spéci driver, a virtuális gép eszközeit használhatod csak.
Viszont az XP hibátlanul fut, mert a virtuális gép driverei kompatibilisek az XP-vel is.
A másik hogy szerzel egy 40-80 GB.os HDD-t, beteszed egy 8-10 éves vasba, és telepítesz tisztán egy XP-t.
Az minden korlátozások nélkül tudja ugyanazt mint tíz éve. Ugyanis a mai korszerű gépek hardvereihez már nem fogsz találni XP drivert. Vagyis ha egyáltalán hajlandó települni, akkor is egy csomó eszköz használhatatlan lesz XP alatt.
Felhasználóváltásnál előre létrejön a háttérben egy esetleg bejelentkező másik felhasználó részére pár dolog és rögtön bejelentkezési képernyőt kapsz, zárásnál pedig a záróképernyő jelenik meg (ahol jelezhet néhány dolgot az aktuális felhasználónak), és azt felhúzva írhatod be a jelszót.
Mikor "zárolás"-ra kattintok. minden fut rendesen tovább? (mintha felhasználó váltásra kattintottam volna?
Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2018.03.24. 21:11:33
https://c64universe.com/
Úgy hogy le a kalappal. Biztos hogy ez a saját jól kiszámított érdekük is volt, de valljuk be, azért jólesett. <#vigyor0>#vigyor0>
https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10
Nagyon egyszerű a móka. Kiválaszthatod azt is hogy a meglévő rendszeredet frissítse, akkor az adott nyelvű, bitmélységű verziót adja, de ha azt mondod hogy másik gépre kell telepítő, akkor ezeket szabadon megadhatod.
mindig a legfrissebb toolt érdemes használni, akkor az aktuális elérhető legfrissebb build telepítőjét rakja fel, telepítés után nem kell a verzió frissítésekkel bíbelődni. Egy 8GB USB kulcsot beraksz, és letölti, majd kiírja a bootolós telepítőt.
Én csak ezt használom akkor is, ha sima licenszet veszünk, és ha refurbishedet akkor is. Tökéletesen működik.
Mármint 1000+ ember 20+ éves munkáját ingyen kellene adni? A zárójelbe írt kérdésedet a Microsoft is feltehetné neked😊
[merlinw.org]
Egyébként a kritikát is el kell tudni fogadni...nem csak az Én véleményem, hogy vannak benne hibák. De mi, felhasználók meg azért vagyunk, hogy erre felhívjuk a figyelmet..szerintem.
Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.03.22. 21:29:22
The Matrix has you...
Vehetsz kulcsot a neten, csak az aktiváláshoz kell, egyébként az ISO-t ingyenesen letölti a #5217-ben említett tool.
link
http://goo.gl/gd6Zi5
Amúgy az egész abból indult ki, hogy egy USB-s Win10 telepítő több 40k (amúgy hülyék ezek?!). Szóval ezért gondoltam, hogy egy online letöltött verziót írnék ki USB-re.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
csak kérdem...
The Matrix has you...
Srácok, mennyire járható út az, hogy magam eszkábáljak USB-re egy Win10-et? Értem ezalatt azt, hogy jogtisztán megvásárolom (online letöltöm) majd készítek belőle egy USB boot "disket"? Mindezt csak azért kérdem, mert az optikai meghajtó mint olyan nem játszik.
Előre is thx!
https://c64universe.com/