Windows 10

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szabi
kíváncsi lennék hogy mi lehet, nálam az audio driver-t letiltotta, letöltötte és telepítette magának ami szerinte jó, majd 100%-ra kiterhelte állandóan a processzort a system az audiora hivatkozva, játszadoztam egy darabig különböző driverekkel, végül inkább visszaálltam a korábbi win verzióra.. 😄

"Nulla tenaci invia est via"

Tetsuo
Letilthatatlan reklámok kezdtek megjelenni a Windows 10-ben
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2018.04.10. 00:43:01

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Jim Morrison
elég ha ők hallanak <#idiota>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Szabi
redstone 4 eltüntette a mikrofonomat.. 😄

"Nulla tenaci invia est via"

Újraindítás után mindig jó.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Dzsini
Talán az ikonméret (és úgy egyáltalán UI méret) nincs 100%-ra állítva, és azok az ikonok nincsenek felkészítve a változó méretekre.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Az mitől lehet, hogy néha így elmosódnak az ikonjaim?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

bon
Total commander rendszergazdaként futtatva (attól, hogy rendszergazda vagy a gépen még létezik egy magasabb jogosultság is a rendszergazda mód), belépsz a mappába egész a fájlokig és kitörlőd. majd egy mappát vissza és az ürest is törlőd. Így tovább a többiig. De a mappa saját tulajdonba vételével is meglehet próbálkozni. Amúgy a többi probléma is user error-nak tűnik. attól, hogy újra telepíted a rendszert a többi partíción és meghajtón nem árt a jogosultságot is beállítani, ha probléma mentesen szeretnél telepíteni rájuk. Amúgy Áruházas alkalmazást minden esetben gond nélkül tudtam még törölni. Gépház alkalmazások menüben.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

MerlinW
'88 óta léteznek, és ma is aktívak. Kizárólag cégekkel foglalkoztak mindig, a magánszemélyes sztorik urbán legendák.

[merlinw.org]

Egy olyan problémám lenne hogy nem engedi törölni a WindowsApps nevű mappát,ami egy kettéosztott meghajtón van,mindkettőn foglal 47gb-t.És köze nincs a rendszerhez már.A windows újra lett rakva és a mappa mindegyik meghajtón megmaradt.Nagy nehezen megnyitni megengedte,de azt is úgy hogy biztonsági lapot töltsek ki....Mikor amúgy is rendszergazda vagyok.És az a vicc hogy a halo wars 2 pl még ottvan és egyszerűen nem lehet törölni azt a ganét.Holott az előző windows maradványa.Ha rendszergazdaként kitöltöm a tanúsítványt akkor meg a system engedélyre hivatkozva nem törli...Egy agyhalál egy a windows store esküszöm.Ennyire egy elbaszott programot mi a szarnak erőltetnek ha nem müködik.Egy rakás szar az egész.Sokszor telepíteni se enged mert ilyen olyan szar hibával kidob hogy nem tud írni a lemezre..stb holott hely bőven volt.Aztán winreinstall kellett mire hajlandó volt vmit feltelepíteni....Pár játék miatt kínlódás az egész mert máshogy persze nem megy csak ezen a gané store-on keresztül.Amiről uninstalálni se lehet rendesen...
Se csökkentett modban se tc-el nem engedi törölni ezek után hogyan,formázzam mindkét meghajtót?
Utoljára szerkesztette: sanya200, 2018.04.01. 12:47:47

Srácok! Mi most a helyzet a BSA auditokkal, és hasonló ellenőrzésekkel kapcsolatban?
Évekkel ezelőtt a csapból is az folyt, hogy melyik cég bukott meg, mekkora büntetéseket szabtak ki, most meg akkora csend övezi ezt az ügyet, hogy az ember azt hinné, hogy megszűnt, vagy legalább is erősen visszaszorult a kvázi rendőri tevékenységük.
Változtak a szabályok? Esetleg az EU szabályozása szorította vissza a tevékenységüket?

Dzsini
ha nem gond a lassabb töltési sebesség, akkor nyugodtan nekimehetsz azzal is

ez egy jó régi guidenak tűnik, de szerintem a lényeg benne van, hogy milyen lépések kellenek hozzá

a legtöbb gondod az új géphez való régi driverek összevadászásával lesz, az xp már nagyon régóta nem támogatott....

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

van egy 8 gb-om, talán 2.0-ás, azzal nem érdemes megpróbálni?
Dzsini
Ha van egy jó USB3-as pendrive kéznél, akkor arra fel kell dobni egy XP-t, még külön vinyóval se kell foglalkozni, elég gyorsak azok.

Erről beszéltem. A virtuális gépekben nem működnek a megszokott driverek, mert a VGA alrendszer számára egy virtuális VGA hardvert használ a virtualizáló szoftver saját driverrel, ami közel sem olyan combos mint egy dedikált VGA kártya.
Nézd meg azt, hogy az alaplapodhoz, videokártyádhoz létezik-e XP driver. Chipset, Lan, Audio, USB, AHCI, Sata, stb.
A VGA kártyához meg az Nvidia, vagy az ATI ( AMD ) drivere, ami XP kompatibilis. Az újabbak ugyanis ezt már hanyagolják.
Ha igen, akkor működni fog a gépeden az XP. Ha nem, akkor sajnos kell egy régebbi vas.
Ha működik, én akkor is egy külön HDD-re való telepítést végeznék, amit csak akkor teszel be, ha az adott játékra fáj a fogad éppen.

Szerintem a Hyper-v kevésbé felhasználóbarát a laikusoknak, mit a Vmware, vagy a Virtualbox.
Igaz, hogy én csak a független core verziót használom a Win10-ben levő Hyper-v managerrel távvezérelve, de elég sokat kellett búvárkodni, mire jól összeállt a rendszer. Amúgy az is igaz, hogy a Hyper-V is ingyenes akkor is, ha nem a win10-be vagy a szerver oprendszerekbe integrált verziót használjuk.

Nem indul el egy játék, és arra keresnék megoldást.
- semmiképp sem indul el win 10-en
- a vmware workstation -ra feltettem az xp-ét, azon elindul, csak lassú, a videókártyánál valami mást ír, lehet hogy egyáltalán nem képes a videokártyákat "átvinni" vagy beállítás kérdése, nem tudom...

Szóval ha a virtualboxnál is ilyen lenne, akkor maradna a tiszta telepítés egy másik merevlemezre, és hátha minden ok, amúgy is van egy második merevlemezem..

Nem tudom, hogy egymás mellett el e menne a két rendszer, lehetne e abootnál választani hogy melyik töltsön be?

Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2018.03.29. 10:26:02
bon
hyper-v meg bele van integrálva a Windows 10-be.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

MerlinW
Vagy veszel egy Voyo-t, vagy valamilyen x86-os miniPC-t és arra teszel XP-t.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.03.29. 03:09:01

[merlinw.org]

Ha azért kell az XP, mert van olyan alkalmazásod, ami csak XP alatt fut, akkor két lehetőséget javaslok.
Az egyik a virtuális gép. Ebben ugyanakkor nem áll rendelkezésre minden spéci driver, a virtuális gép eszközeit használhatod csak.
Viszont az XP hibátlanul fut, mert a virtuális gép driverei kompatibilisek az XP-vel is.
A másik hogy szerzel egy 40-80 GB.os HDD-t, beteszed egy 8-10 éves vasba, és telepítesz tisztán egy XP-t.
Az minden korlátozások nélkül tudja ugyanazt mint tíz éve. Ugyanis a mai korszerű gépek hardvereihez már nem fogsz találni XP drivert. Vagyis ha egyáltalán hajlandó települni, akkor is egy csomó eszköz használhatatlan lesz XP alatt.

Az Oracle Virtualbox ráadásul teljesen ingyenes.

bon
XP-t már nem szabad használni. Amúgy meg minek mellé rakni, virtuális gép a megoldás.

Win 10 mellé fel tudnám rakni valahogy az xp-ét?
Tetsuo
LOL

Tetsuo
Az én gépemben van... de nincs bekötve. :-)

Köszi.

Dzsini
Gyakorlatilag igen - minden, ami futhat a háttérben, az úgy marad.

Felhasználóváltásnál előre létrejön a háttérben egy esetleg bejelentkező másik felhasználó részére pár dolog és rögtön bejelentkezési képernyőt kapsz, zárásnál pedig a záróképernyő jelenik meg (ahol jelezhet néhány dolgot az aktuális felhasználónak), és azt felhúzva írhatod be a jelszót.

Egy gyors kérdés.
Mikor "zárolás"-ra kattintok. minden fut rendesen tovább? (mintha felhasználó váltásra kattintottam volna?

"Biztos hogy ez a saját jól kiszámított érdekük is volt" -> Elsődlegesen igen, a többi meg mindössze etetés... 😊
Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2018.03.24. 21:11:33

https://c64universe.com/

Köszönöm a választ, akkor majd utána nézek.
Úgy hiszem egy szóval nem mondtam, hogy ingyen kellene adni. Én csak arra céloztam, hogy a több mint 40k szerintem sok érte. A 365 office-ről már nem is beszélve! Szerintem egy kicsit elszállt a ló velük e téren.
Ingyen adták, legalább is a Win10-et ha volt egy jogtiszta elődje. Ezzel idén január15.-ig lehetett élni.
Úgy hogy le a kalappal. Biztos hogy ez a saját jól kiszámított érdekük is volt, de valljuk be, azért jólesett. <#vigyor0>

A Microsoft féle Media Creation Tool a legjobb erre a célra. Innen letölthető "Eszköz Letöltése" gomb

https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10

Nagyon egyszerű a móka. Kiválaszthatod azt is hogy a meglévő rendszeredet frissítse, akkor az adott nyelvű, bitmélységű verziót adja, de ha azt mondod hogy másik gépre kell telepítő, akkor ezeket szabadon megadhatod.
mindig a legfrissebb toolt érdemes használni, akkor az aktuális elérhető legfrissebb build telepítőjét rakja fel, telepítés után nem kell a verzió frissítésekkel bíbelődni. Egy 8GB USB kulcsot beraksz, és letölti, majd kiírja a bootolós telepítőt.
Én csak ezt használom akkor is, ha sima licenszet veszünk, és ha refurbishedet akkor is. Tökéletesen működik.

MerlinW
"Amúgy az egész abból indult ki, hogy egy USB-s Win10 telepítő több 40k (amúgy hülyék ezek?!)"

Mármint 1000+ ember 20+ éves munkáját ingyen kellene adni? A zárójelbe írt kérdésedet a Microsoft is feltehetné neked😊

[merlinw.org]

Elnézést, nem volt bekapcsolva a helyesírás. Szeretem a win10-et...

Egyébként a kritikát is el kell tudni fogadni...nem csak az Én véleményem, hogy vannak benne hibák. De mi, felhasználók meg azért vagyunk, hogy erre felhívjuk a figyelmet..szerintem.

Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2018.03.22. 21:29:22

The Matrix has you...

Köszönöm a tippet, utána fogok nézni.
[HUN]FaTaL
Nem a telepítő 40k, hanem maga az OS egy új gépre (az ingyenes frissítési lehetőség korábbi liszenszről megszűnt).

Vehetsz kulcsot a neten, csak az aktiváláshoz kell, egyébként az ISO-t ingyenesen letölti a #5217-ben említett tool.

link

http://goo.gl/gd6Zi5

Hogy érted, hogy gyári letöltő is tud ilyet csinálni? Tudom lehet fura a kérdés, de jómagam OSX-et használok és nem igazán vagyok otthon Windows fronton.

Amúgy az egész abból indult ki, hogy egy USB-s Win10 telepítő több 40k (amúgy hülyék ezek?!). Szóval ezért gondoltam, hogy egy online letöltött verziót írnék ki USB-re.
Jim Morrison
(mbr2gpt -t pont 2 napja kellett hasznalnom, tokjo)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

bon
Ja és nem Winfos, készíts jobbat és majd értékeljük.

bon
Rufus több féle telepítőt tud készíteni, UEFI, sima bios, mbr és gpt partíciós sémát.

A windows creation tool az miért nem jó? (ha jól írtam, az amit a winfos oldaláról lehet leszedni, Én eddig mindig azt használtam)
csak kérdem...

The Matrix has you...

MerlinW
Én sem igen láttam CD/DVD-t ebben az évtizedben😊

[merlinw.org]

[HUN]FaTaL
Az optikai meghajtó? Oké, nekem van egy a fiókban, 10 éve nem nyúltam hozzá. 😄

bon
Rufus nevű progit ajánlom a célra.

bon
Nálam alapkövetelmény, az optikai meghajtó. Ithon tavaly decemberig kettő, most már csak egy van, a fő munkahelyi gépemben kettő, a többiben egy. Nélkülözhetetlen eszköz.

[HUN]FaTaL
Semmi probléma vele, a gyári letöltő eszköz is tud pendrivera telepítőt készíteni, de van még 1000 másik eszköz. Szerintem itt kevesen vagyunk, akiknek a gépében még van optikai meghajtó (legalábbis nekem már az előzőben sem volt). 😊

Helló!

Srácok, mennyire járható út az, hogy magam eszkábáljak USB-re egy Win10-et? Értem ezalatt azt, hogy jogtisztán megvásárolom (online letöltöm) majd készítek belőle egy USB boot "disket"? Mindezt csak azért kérdem, mert az optikai meghajtó mint olyan nem játszik.

Előre is thx!
Van benne igazság... 😊

https://c64universe.com/